Přejít na obsah






Doporučeno
Fotka
- - - - -

GPS Maze v muzeu

Příspěvek od mikisi , 04 březen 2024 · 14 707 Zobrazení

doporučení gc.cz event
GPS Maze v muzeu

V roce 2017 byla v rámci Terezínských her otevřena stálá expozice Muzea Geocachingu, která představuje jedinečný koncept nejen v rámci České republiky, ale i na mezinárodní scéně. Od svého založení muzeum nabízí návštěvníkům pohled do světa geocachingu, představuje různé typy keší a trackables a mapuje historii této oblíbené hry. Nejenže muzeum slouží jako rozsáhlá keš přinášející speciální atribut do statistik geocachera, ale také jako důležitý edukační bod pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o základech geocachingu.

 

Aktualizace a upgrade muzea pro Terezínské hry 2024

 

S příchodem roku 2023 bylo rozhodnuto, že muzeum projde nezbytnou aktualizací a upgradem celé expozice. Cílem bylo nejen obohatit muzeum o nové prvky, ale zároveň oživit a přinést něco svěžího do nadcházejícího 12. ročníku Terezínských her 2024, které jsou již tradičně druhou nejdelší sérií megaeventů v České republice a třetí nejdelší v Evropě.

 

GPS Maze: Svěží vítr do muzea Geocachingu

 

Jednou z klíčových inovací je uspořádání GPS Maze přímo v prostorách muzea. GPS Maze je koncept, který umožňuje návštěvníkům prozkoumat svět geocachingu skrze interaktivní a informativní panely. Díky spolupráci s Groundspeakem se podařilo dohodnout, že GPS Maze bude součástí Terezínských her v roce 2024, což je významný milník jak pro muzeum, tak pro samotné hry.

 

Terezínské Hry 2024

 

Terezínské hry 2024 nabídnou návštěvníkům nejen unikátní GPS Maze, ale i řadu dalších atrakcí. Od 23. do 25. srpna 2024 bude možné zdarma navštívit expozici GPS Maze, která obsahuje stovku panelů pokrývající všechny aspekty geocachingu. Vstup na megaevent, stejně jako v minulých letech, zůstává zdarma, a návštěvníci se mohou těšit na šifrovací hry, hry na pevnosti a mnoho dalšího.

 

Po skončení GPS Maze bude expozice upravena do finální verze Muzea Geocachingu, kde bude nadále aktivní speciální keš s atributem „Partnerská keška“ (keš bude aktivní i v průběhu GPS Maze)

 

Pozvání na jedinečný event

 

Dvanáctý ročník Terezínských her slibuje být nezapomenutelným eventem, který oslaví nejen geocaching, ale i sedm let provozu jediného muzea geocachingu na světě. Tato akce je výzvou pro všechny, kteří se chtějí podílet na unikátním spojení historie, zábavy a dobrodružství.

 

Všechny zájemce srdečně zveme, aby se připojili k oslavám a stali se součástí této výjimečné události. Terezínské hry 2024 jsou připraveny přivítat každého, kdo má zájem prozkoumat svět geocachingu, sdílet zážitky a objevovat nové příběhy.



  • -2



A co konečně napsat, že s klasickým GPS Maze to nemá žádnou spojitost, pouze přiživování

    • -2
Česká asociace geocachingu
Zmiňovaný terezínský GPS Maze nijak nesouvisí s původním originálním evropským GPS Maze, který vytvořilo ČAGeo, který se úspěšně konal v několika zemích, a který se bude konat v květnu 2025 v rámci pražského GIGA eventu. Je to zcela jiný projekt. Tolik k tomu asi mohou říci tradiční organizátoři GPS Maze.
    • -1
 
Česká asociace geocachingu
GPS Maze kdysi v USA provozovala pro Groudspeak soukromá firma. Byly to výstavy, které trvaly několik týdnů a návštěvnost byla ve srovnání s našimi eventy velmi nízká. O řadu let později ČAGeo vytvořila vlastní GPS Maze na úplně jiném základu - výstavu připravovala komunita, nikoliv firma. Poprvé se toto GPS MAze konalo v roce 2013 v Praze a byl to v té době vůbec největší event na světě. Dodnes je návštěvnost tohoto prvního GPS Maze vyšší než u některých giga eventů. Během let navštívilo ČAGeo se svojí výstavou několik zemí a několikrát se konala v ČR. Tím se koncept GPS Maze posunul na úplně jinou úroveň než tomu bylo dříve v USA. V poslední době se objevilo několik organizátorů po světě (USA, Evropa a nově i Nový Zéland), kteří se různým úspěchem snaží připravit vlastní GPS Maze, do větší či menší míry inspirované tím naším. To je v pořádku, jsme globální komunita a pro geocachery třeba z Nového Zélandu je malá šance vidět naše původní GPS Maze. Každý nový GPS Maze podléhá poměrně náročnému schvalování ze strany Geocaching HQ. Neboli, byla doba kdy jediné GPS Maze na světě bylo to, které připravovalo ČAGeo. Dnes je jich více. Což může být někdy matoucí.
    • -1

Říjen 2024

P Ú S Č P S N
 123456
78910111213
14151617 18 1920
21222324252627
28293031   

Poslední komentáře

Reklama