Vrátí se virtuálky?
Publikováno 28 červenec 2011 - 9:03
Publikováno 28 červenec 2011 - 9:04
Publikováno 28 červenec 2011 - 10:23
Publikováno 28 červenec 2011 - 10:28

Publikováno 28 červenec 2011 - 10:47
Publikováno 28 červenec 2011 - 11:52
Citace
Tim se kruh uzavírá. GC by měl být o hledání fyzických krabic. Nejenže si virtuálku založí každý, kdo se o keš nebude chtít starat, ale založí si ji i polovina turistů - a pravděpodobně nebudou obvykle stát za nic. Pořád nevim, proč je takový problém založit waymark a nechat virtuáky minulosti....kapsa napsal/a:
Citace
No a prave proto by se nekde hodily virtualky - geocaching neni jen Ceska republika ....rocky napsal/a:
Citace
Kvůli komplikované údržbě.:|kapsa napsal/a:
Citace
Nevidim jedinej duvod, proc nezakladat kesky (at uz klasicke ci virtualky) daleko od HC.rocky napsal/a: Obávám se toho, že virtuálky budou někteří zakládat jen proto, aby neměli práci s údržbou nebo mohli zakládat keše daleko od HC...
Publikováno 28 červenec 2011 - 11:56
Citace
Pořád nevim, proč je takový problém založit waymark a nechat virtuáky minulosti....
Protože jsou to nejsnazší body...
Publikováno 28 červenec 2011 - 12:04
Citace
Podle ceho dopredu soudis, ze nebudou stat za nic ?? A ze nekdo zalozi neco v zahranici ?? To je jedine dobre, jsou zeme, kde vsechny kesky spocitas na prstech (nekdy i jedne ruky) a tak pokud je tam nezalozi cizinci na cestach, tak tam nebudou zadne. Chapu, ze lidem co nevytahnou paty z CR (nebo tak maximalne do Chorvatska) je to jedno ale na druhou stranu nechapu, proc by jim pak takove kesky mely vadit ....rocky napsal/a:
Citace
Tim se kruh uzavírá. GC by měl být o hledání fyzických krabic. Nejenže si virtuálku založí každý, kdo se o keš nebude chtít starat, ale založí si ji i polovina turistů - a pravděpodobně nebudou obvykle stát za nic. Pořád nevim, proč je takový problém založit waymark a nechat virtuáky minulosti....kapsa napsal/a:
Citace
No a prave proto by se nekde hodily virtualky - geocaching neni jen Ceska republika ....rocky napsal/a:
Citace
Kvůli komplikované údržbě.:|kapsa napsal/a:
Citace
Nevidim jedinej duvod, proc nezakladat kesky (at uz klasicke ci virtualky) daleko od HC.rocky napsal/a: Obávám se toho, že virtuálky budou někteří zakládat jen proto, aby neměli práci s údržbou nebo mohli zakládat keše daleko od HC...
Publikováno 28 červenec 2011 - 12:07
Citace
Jsou i mnohem, mnohem snazsi body a daji se sbirat po desitkach nebo i stovkach za den ale to nikomu nevadi. Ale beda, kdyby nekdo osidil par virtualek ....Opicakuz napsal/a:
Citace
Protože jsou to nejsnazší body...Pořád nevim, proč je takový problém založit waymark a nechat virtuáky minulosti....

Publikováno 28 červenec 2011 - 12:43
Publikováno 28 červenec 2011 - 13:50
Citace
kapsa napsal/a:
Podle ceho dopredu soudis, ze nebudou stat za nic ??
Myslim si, ze treba ja to mohu posoudit pomoci statistiky. A ze jsem jich nasel hodne, ktere mi fakt zajimave neprisly. Ano muzes namitnout, ze se nekomu jinemu muzou libit. To je pravda. Ale porad si budu myslet, ze virtualky u pametnich desek, na mistech s vyhledem ci u kdejakeho pomniku proste byt nemusi. A ze jsem takovych virtualek uz nasel azaz.
A co se ciziny tyce? Predstava, ze jednou kouknu treba na mapu Konga a tam bude 90% virtualek se mi moc nezamlouva.
Publikováno 28 červenec 2011 - 13:56
Citace
To uz tu bylo receno nekolikrat, jsou proste mista a situace, kde je virtualka vhodnejsi (zakonna omezeni, ohled na mistni podminky, problematicka nebo nemozna udrzba, extremne vzdalena nebo dosazitelna mista atd ....) a taky nevidim duvod, proc to delit na dve ruzne veci, kdyz to muze byt na jednom miste pod jednou strechou. Tim nerikam, ze by hned mela vzniknout lavina virtualek ale v opodstatnenych pripadech nevidim duvod, proc ne - typicky treba ta nejznamejsi na Karlove moste. Navic ani jeste nevime, jaka ta pravidla a podminky budou ....Fast Hippo napsal/a: Kapsa: v cem vidis zasadni rozdil mezi waymarkem a virtualkou? Pokud v nicem podstatnem, krome vyskytu na serveru GC, tak proc to dublovat?
Me by ale zase zajimalo, proc tolika lidem tak moc vadi, kdyz je na jednom miste tradicka a virtualka (nebo earthka) ale (skoro) nikomu nevadi, kdyz je na jednom miste treba hned nekolik desitek uplne stejnych kesi ....
Publikováno 28 červenec 2011 - 14:05
Citace
1. Totez se ale da namitnout i proti spouste tradicek nebo i mysterek. Nicmene ja netvrdim, ze by meli virtualky vznikat masove a na kazdem rohu ale v opodstatnenych duvodech nevidim duvod, proc ne. Horsi nez powertraily to uz byt stejne nemuze, ty nemaji ani ten vyhled nebo pametni desku, jak uvadis ....k-lord napsal/a:
Citace
Myslim si, ze treba ja to mohu posoudit pomoci statistiky. A ze jsem jich nasel hodne, ktere mi fakt zajimave neprisly. Ano muzes namitnout, ze se nekomu jinemu muzou libit. To je pravda. Ale porad si budu myslet, ze virtualky u pametnich desek, na mistech s vyhledem ci u kdejakeho pomniku proste byt nemusi. A ze jsem takovych virtualek uz nasel azaz.kapsa napsal/a:Podle ceho dopredu soudis, ze nebudou stat za nic ??
A co se ciziny tyce? Predstava, ze jednou kouknu treba na mapu Konga a tam bude 90% virtualek se mi moc nezamlouva.
2. Je lepsi, kdyz bude v Kongu 90% virtualek, nez kdyz tam nebudou zadne.
Publikováno 28 červenec 2011 - 14:07
Publikováno 28 červenec 2011 - 14:35
Publikováno 28 červenec 2011 - 14:37
Publikováno 28 červenec 2011 - 14:49
- budou na geocaching.com, ne na dalsi nove site. Zatim budou "mit svou vlastni sekci" a nekdy v budoucnu se budou zobrazovat spolecne s normalnimi kesemi
- nebudou se za ne pocitat body (mozna v budoucnu ano)
- budou mit statistiky
- budou k dispozici mobilni aplikace pro smartphony a pocket queries pro klasicka GPS zarizeni
A tady shrnuto co Jeremy rikal na megaeventu GC2GA1J:
- budou to ukoly "bez nekam a udelej neco"
- prvni typ bude klasicky "bez nekam a vyfot misto"
- nebudou je schvalovat revieweri, ale hodnotit uzivatele, a spatne propadnou ke dnu
Takova "integrace" s gc.com mi projde nejpodobnejsi benchmarkum, ty taky jsou na gc.com, ale maji sve vlastni vyhledavaci a logovaci interface a nepocitaji se do nalezu.
Publikováno 28 červenec 2011 - 14:52
Publikováno 28 červenec 2011 - 15:25
Citace
haggaeus napsal/a:
Nejsou virtualky jako virtualky. O tech novych se vi jen, co napsal Jeremy tady:
- budou na geocaching.com, ne na dalsi nove site. Zatim budou "mit svou vlastni sekci" a nekdy v budoucnu se budou zobrazovat spolecne s normalnimi kesemi
- budou mit statistiky
- budou k dispozici mobilni aplikace pro smartphony a pocket queries pro klasicka GPS zarizeni
No tak bych rekl, ze vsichni co hlasovali pro obnovu virtualek po tomto splacou nad vydelkem. To proste nema s virtualkami nic spolecneho.

Navic je to opet nova vec a ja jsem zvedav, do kdy to bude GS bavit se tim zabyvat. Zname pribeh wherigo, ze?

Publikováno 28 červenec 2011 - 15:44
Citace
haggaeus napsal/a:
Nejsou virtualky jako virtualky. O tech novych se vi jen, co napsal Jeremy tady:
- budou mit statistiky
A tady shrnuto co Jeremy rikal na megaeventu GC2GA1J:
- budou to ukoly "bez nekam a udelej neco"
- prvni typ bude klasicky "bez nekam a vyfot misto"
- nebudou je schvalovat revieweri, ale hodnotit uzivatele, a spatne propadnou ke dnu
Takova "integrace" s gc.com mi projde nejpodobnejsi benchmarkum, ty taky jsou na gc.com, ale maji sve vlastni vyhledavaci a logovaci interface a nepocitaji se do nalezu.
Takze se vlastne vraci podminkove kesky. :-)
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů