Přejít na obsah

Fotka

Prace s datumem

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
5 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 544 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2010 - 20:34

Citace

Subi napsal/a:
Chtěl jsem si jednoduše pamatovat datum posledního nahrávání databáze do PD a pak ho snadno použít - odečíst od aktuálního datumu.
Tu nulu jsem už metodou pokusů a omylů taky našel, ale jak to teď snadno odečíst a získat to čísličko? V těch datumových funkcích se trochu ztrácím :-(

Od sebe to odectes jednoduse, pomoci operace odcitani, je na to takove specielni znalemko, co vypada podobne jako pomlcka. :D
Ale vazne, ono je to skutecne tak!

Datovy typ TDateTime, ktery je v tech dato-casovych funkcich pouzivany, neni nic jineho nez cislo. Znamena, kolik dnu obehlo od pulnoci 31.12.1899. To znamena, ze celociselna cast toho cisla jsou dny, desetinna cast je zlomek dne - tedy hodiny, minuty, sekundy, milisekundy,...

Chces-li vedet rozdil dvou datumu, tak proste odecti mensi od vetsiho. Hotovo, vis, ze rozdil je X dnu. Chces li nejake datum zvetsit o X dnu, proste to X pricti. Atd. Jak vidno, na takoveto veci je ti i jedno, kde je ten pocatek. ;)

Jak vidis, je to jednoduche.
  • 0

#2 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2010 - 21:23

Já už to krkolomě řešil přes funkci DateTimeToUnix(Date) :D Trochu se mi s tím zadařilo, ale je to opravdu dost krkolomný. Date_String_for_Filter := IntToStr(25569+(DateTimeToUnix(Date))/86400); To přímé odečtení datumů mi je jasný, ale stále mám problém to převést na INT a STRING abych to dostal do souboru filtru kde je právě ten počet dní - ať už absolutní nebo relativní. Omlouvám se za svoji ignoranci :(
  • 0

LG G3 + a:Drake

#3 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2010 - 7:34

Není možné kromě datumu nějak zjistit i čas poslední aktualizace keše? Potřeboval bych přesněji zjistit v rámci jednoho dne kdy došlo k poslední aktualizaci.
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 544 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2010 - 8:28

Citace

Subi napsal/a:
To přímé odečtení datumů mi je jasný, ale stále mám problém to převést na INT a STRING abych to dostal do souboru filtru kde je právě ten počet dní - ať už absolutní nebo relativní.
Omlouvám se za svoji ignoranci :(

Nerozumim, co s tim mas za problem. cislo jako cislo, intostr funguje na oboje! (muze se ti hhodit funkce truc na prevod do integeru)

Krom toho nechapu vubec to prevadeni, filtr je ini file, a metody pro praci s ini souborem umoznuji rovnou zapisovat cisla, i ten tdatetime, aniz bys cokoliv prevadel.
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 544 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2010 - 8:28

Citace

Subi napsal/a:
Není možné kromě datumu nějak zjistit i čas poslední aktualizace keše?
Potřeboval bych přesněji zjistit v rámci jednoho dne kdy došlo k poslední aktualizaci.

Nikoliv, vedeme jen den.
  • 0

#6 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2010 - 8:51

Citace

HaLuMa napsal/a:

Nerozumim, co s tim mas za problem. cislo jako cislo, intostr funguje na oboje! (muze se ti hhodit funkce truc na prevod do integeru)

Krom toho nechapu vubec to prevadeni, filtr je ini file, a metody pro praci s ini souborem umoznuji rovnou zapisovat cisla, i ten tdatetime, aniz bys cokoliv prevadel.

Díky moc, trunc mi opravdu pomohlo, nečekal jsem, že s ním můžu i na datum ;)
Dělám první skript a nějaký metody s ini souborem jsou pro mě španělská vesnice. Pracuju s tím teď jako s řetězcem, který celý načtu, změním pouze jeden datum a zase uložím. Asi nejsem ten správnej pro psaní skriptů :(

Díky za pošťouchnutí, zkusím se trochu dovzdělat...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama