Otagovaní polygonů - Island
Publikováno 29 červenec 2013 - 21:54
Publikováno 29 červenec 2013 - 22:06
Publikováno 29 červenec 2013 - 22:18

Publikováno 29 červenec 2013 - 23:25

Publikováno 30 červenec 2013 - 9:44
Publikováno 30 červenec 2013 - 10:03
Publikováno 30 červenec 2013 - 10:22
Citace
No já si myslím, že podle počtu jde o hlutě:Arne1 napsal/a:
No a co tak ty polygony udělat ? Koukám, že na Islandu je okresů (hluti) celých osum, hranice jsou dost často rovné čáry. I když - je tam v tom nějaký guláš. Mají kraje, okresy, hrabství a obce. Hranice krajů a okrersů se přitom v některých případech protínají.

Publikováno 30 červenec 2013 - 10:42
Publikováno 31 červenec 2013 - 12:49
Mapu jsem ti očísloval místy, kde se potkává více hranic a je zapotřebí naklikat souřadnice čar mezi těmito body. Proč ne rovnou celé okresy? Jednoduše proto, že každý má hranici společnou s jinými a muselo by se to dokonale setkat aby žádné místo nebylo dvakrát a žádné neuniklo. Poprvé by to ještě možná vyšlo, ale při dalších opravách by to bylo stěží zvládnutelné.
Ty spojnice mi ulož do souborů se jménem odkud-kam, tj například 0102.txt je spojnice mezi bodem 01 a bodem 02 (nikoli naopak). Je jedno, jestli uděláš 0102.txt nebo 0201.txt, to už si pak vyřeším. Koncové body do toho nezahrnuj, doplním je automaticky při sestavování celku.
Spojnice které vedou po pobřeží nemá cenu dělat přesně - prostě se s čarou vyjede do moře a pak se v dostatečné vzdálenosti udělá nějaké křivka aby zahrnula příslušné pobřeží a případné ostrovy.

Tak, a čím to editovat ?
1)
http://gsak.net/goog...lygoneditor.php - připadá mi to nejpohodlnější, ale je to navázané pouze na Google mapu.
2) prakticky ten samý editor je v cachemapě GeoGetu, nějaké povídání o tom je zde: http://www.geocachin...thread_id=15358
Publikováno 31 červenec 2013 - 18:16
Jednotlivé txt ke stažení zde: janca361.sweb.cz/Iceland.zip
EDIT: Doplněna chypějící nula u měřítka

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:11
Citace
Jojo, chybí mi tam nula. Měřítko je 1: 500 000. OpravímHaLuMa napsal/a:
1:50000 je 1cm = 0.5km.

Publikováno 01 srpen 2013 - 0:06
Publikováno 01 srpen 2013 - 0:09
Citace
janca361 napsal/a:
Tak jsem to teda naklikala. Přesnost je taková jakou mapa (a moje oči) dovolují. Nejpodobnější mapa, kde jsou vidět ještě hranice je 1:500 000 (tedy 1 cm je 5 km)...
Jo, dobrý. Byla tam jedna chybička, ale já měl ve své části taky jednu.
A kvůli těm třem nepřehledným fjordům se to trochu zesložitilo.
Publikováno 01 srpen 2013 - 7:43
Citace
Arne1 napsal/a:
HaLuMa: Umíš to vnutit do pole Území nebo to musí být další tag ? Vzhledem k tomu, že u Islandu se asi v dohledné době ofiko dělení nedočkáme, tak by to v tom území nemuselo vadit.
Ja mam pocit, ze bych to nemichal a nechal to jen v tagu.
Publikováno 01 srpen 2013 - 8:18
Citace
A víš kde? Puczmeloun to chtěl použít pro GSAK.. i když nevím jestli nakonec nepoužije až hotové rozdělení...Arne1 napsal/a:
Citace
janca361 napsal/a:
Tak jsem to teda naklikala. Přesnost je taková jakou mapa (a moje oči) dovolují. Nejpodobnější mapa, kde jsou vidět ještě hranice je 1:500 000 (tedy 1 cm je 5 km)...
Citace
Arne1 napsal/a:
No a konečně jaká jména mám použít ? Islandská nebo anglická ? Ta islandská v sobě mají nějaké podivné znaky a tak by se mi generování do UTF trochu zesložitilo (mám na to obyčejné baťáky) ale asi ne nepřekonatelně.
Osobně se mi islandská jména líbí víc, ale jestli to dělá problémy, tak klidně anglická.
Publikováno 01 srpen 2013 - 8:21
Citace
janca361 napsal/a:
Citace
A víš kde? Puczmeloun to chtěl použít pro GSAK.. i když nevím jestli nakonec nepoužije až hotové rozdělení...Arne1 napsal/a:
Citace
janca361 napsal/a:
Citace
Arne1 napsal/a:
No a konečně jaká jména mám použít ? Islandská nebo anglická ? Ta islandská v sobě mají nějaké podivné znaky a tak by se mi generování do UTF trochu zesložitilo (mám na to obyčejné baťáky) ale asi ne nepřekonatelně.
Osobně se mi islandská jména líbí víc, ale jestli to dělá problémy, tak klidně anglická.
Publikováno 01 srpen 2013 - 8:23
Publikováno 01 srpen 2013 - 8:27
Citace
Tak já GSAK tak nějak nepoužívám...Arne1 napsal/a:
janca: Puczmeloun potřebuje výsledek, GSAK používá totožný formát (neboj, v jejich archivu Island není, to jsem se díval).
V jednom případě jsi měla otočený směr a chyběly ti tam ty pobřežní úseky.
Za otočený směr se omlouvám... Pobřežní úseky? Netuším které, ale to je jedno... Ale je pravda, že jsem dělala jen hranice, co jsou na pevnině.
Publikováno 01 srpen 2013 - 8:47
Citace
HaLuMa napsal/a:
Citace
Arne1 napsal/a:
HaLuMa: Umíš to vnutit do pole Území nebo to musí být další tag ? Vzhledem k tomu, že u Islandu se asi v dohledné době ofiko dělení nedočkáme, tak by to v tom území nemuselo vadit.
Ja mam pocit, ze bych to nemichal a nechal to jen v tagu.
Souhlasim, navic bys to musel resit jeste pri importech, aby se aktualizaci hodnota nevymazala. A pak kdy se ma vymazat a kdy ne ... slozite na rozhodovani.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů