Makro pro tříděný export do .gpx z GG2
Publikováno 05 září 2008 - 23:27
Čtěte přiložený "Popis a návod maker GeoPOI.html".
Makro je zatím určeno k otestování. Najdete ho tady: http://geoget.ararat...doc:user:geopoi
Publikováno 10 září 2008 - 10:16
Publikováno 10 září 2008 - 11:30
Publikováno 10 září 2008 - 11:59
Publikováno 10 září 2008 - 13:55
Publikováno 10 září 2008 - 22:24
Publikováno 10 září 2008 - 22:30
Zobrazí se v "Hledat" "Uživatelské body zájmu" (viz obrázek, vlevo dole). To má výhodu prakticky neomezeného (jen SD kartou) prostoru pro body.gord napsal/a:
Do garmina je vubec nedostanu (pres POI loader). POkud je tam dam jako GPX, tak se mi nezobrazi vubec v trasovych bodech ani jeden a v keskach taky ne, takze asi opravdu nebude format dobre.
Nejak se mi nedari najit to "vypustene", nenapovis?
Publikováno 10 září 2008 - 22:36
Publikováno 10 září 2008 - 22:56
Publikováno 11 září 2008 - 6:54
Publikováno 11 září 2008 - 8:22
ProKesTom napsal/a:
Zkuste vybrat pro export jen pár keší (zpracovávají se jen zobrazené a vybrané - zapnout zpracování všech se mi nepodařilo)
Jeste porad ti to nefunguje? delal sjem tam nejake upravy, aby to bylo stoprocentne v poradku... a myslinm, ze jinym to funguje. melo by stacit nastvit flagy na 'toolbar,list'
Publikováno 11 září 2008 - 20:26
Po nakouknutí do gpx souboru: Ano, je tam několikrát T:Betonovahran.Qnik napsal/a:
zajímá mě prosím tě ten název..já sem se s tím celkem pral, když jsem to dělal. Jak máš zajištěno aby se ti cache neduplikovali? dejme tomu keše v síriích... např Betonová Hranice I. jestli to dobře chápu tak z toho budeš mít T:BetonovaHran ? ale a) těch sérií hranic je víc a za každá obsahuje tak 5 cachí..a jelikož POIe (teda jestli se nepletu) neumí stejné názvy..tak z této série budeš mít pouze jednu cache ne?
Po nakouknutí do Garmina: Naštěstí to POIloader zvládá, je jich 13 jestli jsem se nepřepočítal. No, 13 stejných názvů není nejlepší. Spoléhal jsem na původní exportní makro, kde je funkce pro zkracování použita. Přesto si myslím, že je to takhle lepší, než T:GC191VN ale (jak je vidět na GC-WPT), i to zvažuji.
Vyřešit by se to dalo třeba dlooóóuhým stringem, kam bych ukládal všechny názvy keší a nový se tam nesmí dát najít. Ovšem udělat to blbuvzdorný .... Asi by se i dost prodloužilo zpracování. Zkusit to můžu. Nejsem ale HaLuMa, hned tak to nebude.
No, já hinty tahám až na místě přes HGC. Obávám se, že přidat hint se už nevejde, něco bych musel vynechat. Je tam: GC-kód, celý název, (D/T), velikost. Snad ten název keše by šel vynechat ... pokud zůstane v názvu bodu. Nebo do názvu "T:GC...(D/T)" a do komentáře zkrácený název, velikost, hint?Qnik napsal/a:
Jinak do POIů se dá celkem lehce strčit i hint k cache..doporučuju;) není nad to mít hinty v garminov:-)
Publikováno 11 září 2008 - 20:55
Vyřešit by se to dalo třeba dlooóóuhým stringem, kam bych ukládal všechny názvy keší a nový se tam nesmí dát najít.
Da se pouzit TStringList, a pri pridavani noveho bodu proste objet for cyklem vsechny jiz obsazene nazvy v tomhle stringlistu - pokud neni unique, pridas na konec cislo treba. Pekne priklady jsou tady.
Co se tyce rychlosti zpracovani - pri dnesnich pocitacich je to zanedbatelne
Publikováno 11 září 2008 - 21:21
Publikováno 11 září 2008 - 21:36
Publikováno 12 září 2008 - 11:49
Publikováno 12 září 2008 - 11:50
Publikováno 17 září 2008 - 7:32
ProKesTom napsal/a:
Tak to jste mně překvapili. Mně to GPSloader bere dobře. Jen jednou to vyhodilo nesmysl, ale pak jsem zjistil, že chyba je v datech v GG - stačilo smazat příslušnou keš a znovu ji naimportovat.
...
Jakou máte verzi GPSloaderu? Já mám letošní březnovou 2.5.2 (poslední).
Mam totez. Mozna bude problem v Garminovi. Ja mam Oregon, ty urcite ne, protoze tak, jak mi popisujes, co mam kde zvolit, to nemam.
Krome toho, v http://www.geocachin...3613#post_73613 se pise, ze pri tagu <link> POILoadrer hlasi chybny format, a tak se mi to chova.
Pokud nepouziji POILoader, ale GPX nahraju jako *.gpx do GPX (tedy jako WP), mam tam prislusne body vsechny na jedne hromade, po nejakych skupinach, menu "Vybrat databazi" a podobne neni ani pamatky.
Publikováno 23 září 2008 - 20:26
gord napsal/a:
Mam totez. Mozna bude problem v Garminovi. Ja mam Oregon, ty urcite ne, ....
Krome toho, v http://www.geocachin...3613#post_73613 se pise, ze pri tagu <link> POILoadrer hlasi chybny format, a tak se mi to chova.
Pokud nepouziji POILoader, ale GPX nahraju jako *.gpx do GPX (tedy jako WP), mam tam prislusne body vsechny na jedne hromade, po nejakych skupinach, menu "Vybrat databazi" a podobne neni ani pamatky.
1) Oregon nemám, jen eTrex VentureCx.
2) zmíněný link se týká starší verze POIloaderu. Nynější verze <link> zná (vyzkoušeno).
3) Czecho Cowboyovi to už chodí. Odladěno na GeoPivu.
Problém byl v konfiguraci, já mám u sebe zadané cesty k ikonám a cíli absolutně (D:\...), relativní odkaz to nebere. Druhý problém je v lomítkách, jednou musí být "normální" lomítka (linuxová syntaxe) a podruhé zpětná.
Teď už by problém být neměl - doplnil jsem maro o zpracování částečné "blbuvzdornosti", lomítka si makro opraví a relativně zadanou cestu převede na absolutní. Nepředpokládám ale nějaké divoké kontrukce cesty (takže s tou blbuvzorností to není tak vážné), neumím zkontrolovat, že zadaná cesta skutečně existuje, kdyby někdo zadal relativní cestu např: "..\vedlejsi\dalsi\..\SEM_NE" ... tak ty druhé dvě tečky způsobí chybu. Běžné zadání by to už mělo zkousnout. Přesto doporučuji zadávat cesty absolutně.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů