Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

5800 problém s odchylkou

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 TheIce

TheIce

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 10:53

Zdravím Už asi 3 týdny keším se strojem 5800. Používám Handy geocaching. Pokaždé když jsem se ale dal na lov, tak mi gps hlásí nehoráznou odchylku, se kterou se kešky ani nedaj hledat. když už tedy náhodou náhodou spíše díky zkušenostem než navigaci najdu, tak na displeji je odchylka od 20 do 120 metrů. Čím to je? V nastavení polohy mám nastaveno Metody určování - vše server zjišt. polohy - automaticky Pístupový bod - O2 internet Adresa serveru - supl.nokia.com v čem by mohla být chyba? jako navigace do auta funguje dobře, ale tak 20m nehraje žádnou roli.
  • 0

#2 aaron

aaron

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 11:23

Ahoj,já mám v nokii hozeného Garmina a celkem to jde,ale hledám většinou bez navigace,tu zapínám až když je nejhůř.A
  • 0

#3 TheIce

TheIce

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 12:10

Garmina? jakýho? nemohl by jsi mi třeba poštou soukromou poslat nějakej link nebo tak něco?
  • 0

#4 Michalowic

Michalowic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 12:47

TheIce: Hele mě osobně píše Handy taky odchylku třeba 100m, ale ve skutečnosti je přesnej (5-10m počítám), nevím proč to píše takhle blbě...:@ Jinak pro 5800 je GarminXT, hledej po různých fórech ;)
  • 0
:: Garmin Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO + Atlas Czech 2013 NT ::

Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)

#5 Colonel74

Colonel74

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 15:35

Jeste jedna vec, mas aktualni FW? V poslednich verzich doslo k celkem vyraznemu zpresneni GPS..
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#6 TheIce

TheIce

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 19:11

telefon mi zatím umožňuje jen FW 50.xxxx
  • 0

#7 Michalowic

Michalowic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 312 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 20:17

No u tohohle FW už by to mělo bejt ok, ale pokud chceš, tak si změn product key a zkus nejnovější FW. Ta odchylka je tedy reálná, nebo jen napsaný na displeji...tím myslím, pokud se pohybuješ okolo keše, máš tam skutečně 100m?
  • 0
:: Garmin Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO + Atlas Czech 2013 NT ::

Pokud kačer nehledá kešky, ani nechlastá na geoeventu, tak sedí u počítače a hádá se s ostatními kačery na diskusním fóru. Smyslem diskuse na fóru je dokázat, že všichni ostatní jsou blázni a on je letadlo, zatímco ostatní se snaží dokázat totéž. (necyklopedie)

#8 MadDogTeam

MadDogTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 357 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 21:05

Podezrivam HG ze mirne prehani s presnosti, pac se mi nikdy snad nepovedlo na jakemkoliv telefonu dostat pod 25m a to i na otevrenem prostoru, ve finale to ukazuje celkem dobre - pouzival jsem HG na N5800, N97, N97mini a ted Samsung Wave a vsude to bylo tak nejak stejne
  • 0
Galaxy SII + search dogs Phalko a Ela :)

#9 TheIce

TheIce

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2010 - 21:44

už jsem stahnul locifi, tak jsem zvědavej co to bude ukazovat tam. zítra snad vyzkouším a řeknu jestli to je telefonem nebo SW. ale když jsem dřív lovil s modulem od nokie, tak jsem měl odchylku max 7 - 10 metrů. tak mě trochu teh 100 udivuje
  • 0

#10 kuliocko

kuliocko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2010 - 16:11

Pouzivam Locify a muzu potvrdit, ze mi to pise taky podobnou odchylku(50-100m). Vetsinou mam ale cache priblizne na tom miste, kam me vede sipka, max 5-10m vedle. V hustem lese nebo u skal je to samozrejme o necem jinym, tam to skace jak chce, ale kdo by od teto gps cekal zazraky, ze? :)
  • 0

#11 parnie

parnie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2010 - 16:58

Handy Geocaching totiž umí šikovnou věc - průměrování:-) Takže když zapneš HG včas tak se za chvíli chatne a dovede tě +- přesně...pak už je na tobě jak budeš hledat;) Já se nejlépe dostal předevčírem na +- 9m a to ve městě:D Ale v průměru tam je tak +-15m. BT GPS moduly umí i větší přesnost, ale přímně by mě moc nebavilo lovit s odchylkou +- 0,5 :(
  • 0

#12 chochocz

chochocz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2010 - 21:28

zdravim vlastnim ertexe hcx z kterym kesuju rok... kvuli online listingum sem poridil nokii 5800 a z presnosti na ni nemam problem ve volnem prostoru se docela srovnava s etrexem. Pri horsim vyhledu na oblohu to ale neni nijak moc nepresny vzdy kdyz sem sel jen s mobilem nebyl problem z dohledani kesule(aj sam sem se divil te dobre presnosti...)
  • 0

#13 Pistafista

Pistafista

Pistafista

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2010 - 21:42

Zjevně problém čistě HG. 5800 používám v situacích, kdy se starý Legend nechytá, třeba v hustým lese. Nepoužívám však HG, ale přímo aplikaci Umístění. Pak to naviguje s chybou několika metrů, tedy zcela normálně.
  • 0

#14 chochocz

chochocz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2010 - 21:59

Zapomel sem napsat ze pouzivam na te nokii 5800 HG a jak sem rikal nemam problem...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama