Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

mapa jiné země - jak a kde stáhnout a jak postupovat?

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
22 odpovědí na toto téma

#1 Stavnatka

Stavnatka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:14

Ahoj. Přibližně za týden odjíždím do Slovinska na hory. Koukala jsem, že jsou tam i nějaké keše. Vůbec ale nevim, jak dál. Mám v gps jen TOPO CZECH 2011 a to je vše. Navíc jsem člověk, co s počítačem moc neumí, tak vůbec ani nevim, jak nějakou mapu stáhnout a pak ještě jak ji dostat do navigace. Mám Garmin eTrex 20. Předem děkuji za odpověď či pomoc. Potřebuji vše polopaticky...úplně.
  • 0

#2 Stavnatka

Stavnatka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:20

Včera jsem se pokoušela tam něco nahrát, ale když jsem se pak podívala do zapnuté gps, viděla jsem tam jen zase mapu naší republiky, Slovinsko nikde. A přitom se mi to tam nějak (dle mýho) instalovalo. Tk teď nevím, zda to tam někde je (a zabírá zbytečně místo) nebo ne. Vůbec nevím, do jaké složky se to do gps má stahovat.
  • 0

#3 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:35

1) Drazsi varianta: vybrat si nejaky obchod a koupit si Topo Adria, idealne ve verzi 2.4 (vyber napr na http://www.zbozi.cz/?q=adria+topo.
Po instalaci do Mapsourcu se mapa nahraje do navigace napr podle tohoto navodu: http://www.gpsfilede...armin-gps-unit/

2) Varianta zdarma
- navstivit web www.openstreetmap.org, podivat se na Slovinsko, jestli se mi libi pokryti. Pokud ano, pokracovat dalsimi kroky, pokud ne, tak navrat k bodu 1)
- na strance garmin.openstreetmap.nl si vyber zemi kterou chces (v tomto pripade Slovinsko)
- dole se objevi odkaz "Download map now!", na ten kliknout
- otevre se adresar, kde bude nekolik souboru, staci stahnout a rozbalit soubor "osm_generic_gmapsupp.zip", rozbaleny soubor se bude jmenovat gmapsupp.img, doporucuju ho prejmenovat napr. na slovinsko.img
- pripojit navigaci k pocitaci
- az bude pripojena, tak do navigace do adresare GARMIN nakopirovat vyse stazeny soubor ("gmapsupp.img/slovinsko.img")
- navigaci odpojit od pocitace
- zapnout
- v nastaveni najit polozku pro vyber zaplych map a zkontrolovat, jestli je zapnuta slovinska mapa (muze jich byt zapnutych vic) - tady presne neporadim kde hledat, nemam Etrex

bod 2 funguje v podstate pro libovolnou zemi - viz seznamy na strance

Paw
  • 0

#4 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 839 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 10:43

Nebo jak už tu bylo mnohokrát, Wander und Reit karte Slovinsko má.http://www.wanderrei...e/garmin_de.php. Bylo by to asi v bloku Italien/Adria. Jaká je kvalita nevím, v Německu jsem s tím byl spokojen. Má to 1,4 GB, na kartu se to vejde, tak to případně porovnat s Openstreetem.
  • 0

#5 Stavnatka

Stavnatka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 15:37

Zatím díky všem, zkusím se tím nějak prokousat.
  • 0

#6 Stavnatka

Stavnatka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 15:40

Když se mnou je potíž v tom, že za prvé neumím s počítačem a za druhé s angličtinou je to u mě taky na štíru, takže číst si nějaký angl. návod je pro mě tak na tři dny čistýho času:(
  • 0

#7 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 839 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 18:54

Čím se prokousávat? Vždyť se ti podle tohoto návodu stahují rovnou img soubory, které stačí nakopírovat. A protože se nevejdou do navigace, udělej si na paměťové kartě složku Garmin a nakopíruj to tam. Stejně si můžeš udělat na kartě složku Garmin/GPX a do ní nahrát soubory s kešemi. Tj. navigace nerozlišuje jestli je příslušná složka v navigaci, nebo na kartě.
  • 0

#8 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2012 - 7:59

Já používám tento odkaz, našla jsem to tady ve vláku "zahraniční mapy", je to tam i s návodníkem. http://garmin.na1400.info/routable.php Odzkoušený loni a letos, mapy fungují, dokonce v Chorvatsku jsme podle ní jeli, protože automobilová GPS neměla silnice :-) Mapu mám nahranou na jiný kartě, protože jí používám v podstatě 2x do roka a když přejedu hranici, vyměním karty. To funguje naprosto bezchybně. Na běžnou 1G kartu se mi vešlo Rakousko, Slovinsko, část Itálie a Chorvatska :)
  • 0

#9 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2012 - 8:44

OSM není ve Slovinských horách nic moc. Topo Adria je celkem OK, akorát jsem si sehnal nějakou porouchanou verzi ve které se všechny silnice tvářily jako stezky pro pěší :) Ale to by v horách pro pajdání pěšky nemělo tolik vadit.
  • 0

#10 siri

siri

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 16:10

to Paw&lucima: Dá se na těch stránkách OSM vybrat jen nějaké území, tzn. ne celý stát (naklikat si ty obdílníky) a pak to stáhnout? Bylo by to řešení, když mám navigaci s omezenou vnitřní pamětí bez slotu pro paměťové karty. Dík
  • 0

#11 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 17:03

Zaškni si "Enable manual tile selection: " a můžeš si vybírat po jednotlivých modře ohraničených obdélnících.
  • 0

#12 Fast Hippo

Fast Hippo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 19:42

Asi jsem zhyckanej padesatkama KCT, ale mapy na bazi Open Street maji k me predstave mapy pouzitelne pro turistiku hodne daleko. Nebo spatne googlim.
  • 0

#13 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 839 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 19:46

Taky jsem byl zhýčkanej KCT, než přišly mapy na Seznamu, pětadvacítky. Teď jsou i podrobnější, ale obávám se, že poslední stupně zvětšení jsou slepé. Nejpodrobnější je asi ZM10 od ČUZK. Co se týče podrobnosti, OSM mě moc neoslovily, stáhnul jsem si rakouské pohraničí, abych alespoň něco měl. Ale pak jsem stáhnul to free Slovensko a pak ty wander und reitkarte a v Německu to podle nich šlo. Na Topo Czech pro to ale nemá.
  • 0

#14 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 22:46

Citace

Stavnatka napsal/a:
Když se mnou je potíž v tom, že za prvé neumím s počítačem a za druhé s angličtinou je to u mě taky na štíru, takže číst si nějaký angl. návod je pro mě tak na tři dny čistýho času:(

Poslána SZ.
  • 0

#15 Pupkovi

Pupkovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2012 - 6:10

OSM na Topo Czech nemá, ale je to free a podle zde uveřejněného návodu jsem to zvládnul, takže díky!
  • 0

#16 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2012 - 10:06

I já, díky! Nejhorší je, že jsem to už dokázal loni, ale když dělám něco jen jednou za rok, nějak se mi to vypaří z hlavy…
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#17 pavouci

pavouci

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2012 - 16:38

Díky všem za cenný rady,konečně se mě taky podařilo stáhnout OSM Slovinska a Chorvatska.Nato že je to zadara:) jsem docela spokojen.Konečne uvidíme o dovolený v navigaci i něco jiného než bílou plochu:D.Ještě jednou díky moc.
  • 0

#18 Mirdule22

Mirdule22

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2012 - 23:00

To se nám asi taky bude hodit:).
  • 0

#19 Stavnatka

Stavnatka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 42 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 9:28

Ahoj. Sháním do Garmina eTrex 20 mapu Maďarska.... (pokud možno stáhnout zdarma). Nevíte? Díky.
  • 0

#20 tutulonec

tutulonec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2013 - 9:38

http://www.mobilepho...-2-12-MapSource
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů