Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

GPX 1.0.1

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 11:25

Ahoj, teprve teď jsem si všimnul, že se na GC.com dá nastavit GPX mezi 1.0 a 1.0.1. Nevíte někdo, jaký je v tom rozdíl?
  • 0

#2 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 11:53

Citace

Smrk napsal/a:
Ahoj, teprve teď jsem si všimnul, že se na GC.com dá nastavit GPX mezi 1.0 a 1.0.1. Nevíte někdo, jaký je v tom rozdíl?

Verze 1.0.1 je rozšíření Groundspeaku, umožnuje přidat ke keším atributy, to je asi tak to, co jsem vyčetl zde:
http://forums.ground...howtopic=240499

Asi to budu muset vyzkoušet, sám mám nastaveno v1.0, ale atributů jsem se v navigaci nějak nevšímal...

Ono v podstatě pokud používáš třeba GG s GJ, tak je to asi jedno, co tam máš nastaveno. Do GG se mi atributy stahují i když mám nastaveno v1.0. Pouze pokud bys přímo z gc.com posílal gpx do navigace, tak to bude mít vliv.
  • 0

#3 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 12:47

Díky za vysvětlení, vyzkouším to. Keše láduju do navigace přes PQ rovnou z gc.com. Ty různé programy jsem zkoušel, ale byla to pro mě španělská vesnice :-)
  • 0

#4 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 13:45

Vyzkoušel jsem to a je tam opravdu rozdíl pouze v atributech, v gpx 1.0.1 je navíc řádek

<groundspeak:attributes> ..... </groundspeak:attributes>
V něm jsou pak uvedeny jednotlivé atributy keše (ID + název). Pokud tedy používáš PQ, tak tě to určitě přijde vhod, mít v navigaci i atributy.

EDIT: Je ale zajímavé, že navigace mi to nepobere. Pokud si přímo z gc.com exportuji soubor gpx 1.0.1 do navigace, tak mi to ty atributy neukazuje. Chová se to stejně jako gpx 1.0. Že by to fungovalo jen pro PM?
  • 0

#5 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 265 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 16:20

No jako BM se přece oficiálně nedostaneš na GPX vůbec a do GPSky se ti při normálním odeslání kešky naláduje jen .LOC, tj. úplně základní informace. Když si zkusím odeslat do GPS ky kešku jako PM napřímo s nastavením 1.0.1, GPSka mi ji nezobrazí vůbec.....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#6 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 16:26

Jsem BM a do navigace mi to nahrává přímo gpx soubor. Pravda je, že kromě souřadnic a D/T prakticky nic neobsahuje.
  • 0

#7 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 265 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 17:17

No to je ono - nenahraje Ti to GPX, ale .LOC soubor
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#8 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 18:14

Nechci se hádat :), ale přeci jenom je to gpx soubor. Nerad bych to sem ukládal, aby to nebylo porušení nějakých pravidel.

Pokud si ze stránky listingu keše dám LOC, tak to stáhne .loc soubor, ten má asi deset řádků, a v záhlaví má <LOC>. Pokud dám Přenést do GPS, tak mi to tam nahraje GPX soubor s několika informacemi o keši (kód, název, druh a velikost keše, D/T, stát, kraj). Potom navíc hlášku, že pokud potřebuju víc informací a nejsem PM, tak mám smůlu :) plus totéž o hintech. Jestliže mám navíc zvoleno GPX 1.0.1, tak to tam přidá atributy keše (kolo, pro děti, ...), ale jak jsem psal výše, tak mi to GPSka nezobrazí, nevím proč, zkusím se v tom ještě pošťourat.

Ze začátku jsem to Přenést do GPS používal, to jsem ještě neznal GG, celkem mi to stačilo, jelikož jsem lovil keše z blízkého okolí, takže stačilo předtím jen přečíst si listingy a hinty na gc.com a vyrazit s tím "simple" GPX...
  • 0

#9 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 18:29

Moje 62s taky neukazuje žádné atributy. Jinak skoro vždy používám Geoget.
  • 0

#10 bazilisek

bazilisek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 18:38

Ale s GG tě to funguje, ne? Mně s GG ano, na export používám plugin GPX Garmin se základním nastavením, potom mi to atributy "připne" k textu listingu (není to tedy ta verze GPX 1.0.1).
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + GG

#11 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 22 prosinec 2012 - 18:47

Jo, Geoget je super. Používám GPX Garmin a na waymarky POI Garmin. Jinak když jsem začinal s 62s (jako BM), tak jsem dal Send to my GPS a pak jsem v tom gpx přepsal hint. Před tím jsem měl Legenda Trávníčka, tam jsem psal jenom hint do názvu bodu v MapSource.;)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka