Přejít na obsah

Fotka
- - - - -

Garmin Dakota 10

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
14 odpovědí na toto téma

#1 judy-zyky

judy-zyky

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 18:25

Dobrý den, chci se zeptat na přesnost a spokojenost s navigací Garmin Dakota 10? Díky za odpověď
  • 0

#2 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 18:41

Ahoj, Dakotu 10 jsem si kupoval s tím, že ji pro začátek zkusím, jako jedno z levnějších řešení a když nebudu spokojen, přejdu na nějaké lepší "dělo". Zatím mi posloužila při nalezení nějakých cca 500 keší, jak ve městě, tak v lese a jsem s ní spokojen. Nemůžu porovnat např. s Oregonem, ale přesnost mi nedělá problémy. Ať už za šipkou, nebo podle mapy je to v pohodě. Pouze při nejvyšším přiblížení (5m) mi občas směrování v mapě trochu lítá, ale dá se s tím žít ;-) Ve velké většině případů mě dovedla spolehlivě :-) Zatím teda o jiném modelu neuvažuju... Pokud bych šel do něčeho jiného, tak kvůli tomu, že D10 neumí Wherigo. Jiný problém s ní nemám...
  • 0

#3 DEXTER25

DEXTER25

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 18:43

Spolehlivá, přesná navigace skoro bych mohl citovat to co napsal sambar439
  • 0
GPSka:Garmin Dakota 10
Mapky:TOPO Czech 2013 PRO
Software:Mapsource

#4 Tompr

Tompr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 19:18

Ahoj, mám ji ted čerstvě asi tyden :) už jsem odlovil první kešku a jsem spokojen. koukal jsem na recenze a tak ale zase se mi nechtělo davat 5-6tisíc.... mám ji za 3200kč s PRO mapama a spíš ty mapy jsou duležitější než zařízení....alespon pro mě. Je to má první turistická navigace a zatím spokojenost na občasný vylet do přírody,kolo,keš apod.... Jen se zde zeptám jak mohu odkliknout v Dakote 10 nalezenou kešku abych ji už neměl v seznamu s nenalezenými keš? To musím na místě keše tam jsem to zapoměl a ted nevím jak....dík
  • 0

#5 jarda62

jarda62

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 19:34

ja na oreganu vyberu kesku kterou chci hledat dam jet a pak kdekoli zaznam pokusu nalezeno.na dakote to bude asi stejne
  • 0

#6 Tompr

Tompr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 20:26

Citace

jarda62 napsal/a:
ja na oreganu vyberu kesku kterou chci hledat dam jet a pak kdekoli zaznam pokusu nalezeno.na dakote to bude asi stejne

jj díky je to tak abych v tom neměl pak hokej :)
  • 0

#7 DOJS

DOJS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 21:18

Citace

judy-zyky napsal/a:
Dobrý den, chci se zeptat na přesnost a spokojenost s navigací Garmin Dakota 10? Díky za odpověď

Zde je spoustu recenzí:-):

http://gps-navigace....ota-10/recenze/
  • 0

#8 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2013 - 23:07

Mám jí cca od vánoc a spokojenost. I jsem s ní teď našla pár kousků na Slovensku a Maďarsku, nahrála si do ní v pohodě kus zahraniční mapy, co jsem potřebovala a vše o.k. Na to základní keškování si myslím, že v pohodě stačí ;)
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#9 judy-zyky

judy-zyky

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2013 - 11:01

Díky všem:-)
  • 0

#10 Mukina

Mukina

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2013 - 21:23

Karabinu s úchytem za 290,- od Garmina http://www.garmin.cz...-gpsmap-62.html

jsem dnes koupila za 117,- http://www.suntech.c...regon-a-dakota/ ... jak je tohle možný? :o

Píšu i jako tip, že lze pořídit za "pár kaček" ;)
  • 0

Garmin Dakota 10  :ph34r: 

C:geo - Huawei P8 Lite

#11 judy-zyky

judy-zyky

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 8:00

Ahoj četla jsem že jsi si pořídil DAKOTU 10 PRO. Mi jsme si ji také pořídili a nahráli tam mapy a včera když jsme šli hledat. Po zapnutí nám mapa hodí někam do německa a dloho trvá než se srovná. Kompas nám ukazuje nesmysli ve stylu špatnou nadmořskou výšku, rychlost ,atd... Dělala ti to DAKOTA taky? Nevíš co s tím? Díky za radu :-)
  • 0

#12 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 8:23

Při prvním startu to trvá dost dlouho než se chytí satelity a do té doby si samozřejmě ukazuje navigace co chce. Doporučuji vždy počkat až ukazatel satelitů zezelená a pak už bude mapa OK(tohle dělají všechny navigace) Kompas je jenom elektromagnetický, což znamená že ukazuje jenom při chůzi a ještě jenom to, co má nastaveno. Doporučuji návod nebo některé z vláken. Na 99 procent je chyba v rukách a ne v navigaci. :D
  • 0

#13 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 9:05

Citace

judy-zyky napsal/a:
Ahoj četla jsem že jsi si pořídil DAKOTU 10 PRO. Mi jsme si ji také pořídili a nahráli tam mapy a včera když jsme šli hledat. Po zapnutí nám mapa hodí někam do německa a dloho trvá než se srovná. Kompas nám ukazuje nesmysli ve stylu špatnou nadmořskou výšku, rychlost ,atd...
Dělala ti to DAKOTA taky? Nevíš co s tím? Díky za radu :-)

Zkuste nejdřív někde ve volném terénu. Vylézt ve vsi, zapnout už cestou, projít se po polní cestě půl kiláku ke keši a zkoušet mapu i kompas. Jo, musí si najít současnou pozici, ale to je chvilka, Dakota je v pohodě. Ještě pohlídat baterky, slabé se projeví. zdeziz
  • 0

#14 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 9:50

Citace

judy-zyky napsal/a:
Ahoj četla jsem že jsi si pořídil DAKOTU 10 PRO. Mi jsme si ji také pořídili a nahráli tam mapy a včera když jsme šli hledat. Po zapnutí nám mapa hodí někam do německa a dloho trvá než se srovná. Kompas nám ukazuje nesmysli ve stylu špatnou nadmořskou výšku, rychlost ,atd...
Dělala ti to DAKOTA taky? Nevíš co s tím? Díky za radu :-)

Jak už psali ostatní, všem navigacím trvá, než se chytí. A čím větší je vzdálenost mezi místem zapnutí a posledního zapnutí, tím to trvá déle. Já mám Oregon 550 a když popojedu padesát kilometrů, tak musím čekat i několik minut a nejlépe se nepohybovat. Když navigaci zapnu po stovce kilometrů, tak už je naladění peklo. A co teprve když je navigace nová a mezi vámi a továrnou jsou tisíce kilometrů.
  • 0

#15 Cvrckove

Cvrckove

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2013 - 10:03

Naprosto souhlasím se Smrkem , podtrhuji NEJLÉPE SE NEPOHYBOVAT !! I běžná chůze čas výrazně prodlouží. Mám D-10 , přesuny ve stovkách km, "chycení" vždy do několika málo minut .
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka