Přejít na obsah

Fotka

Vyber celovky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 13:21

Ahoj,

prosim o Vase zkusenosti s vyberem celovky. Momentalne pouzivam 1W luxeon, ale i pri kombinovanem rezimu se nedostanu nad 6 hodin sviceni. Pro nasi nadchazejici vypravu do divociny, kde nebudu mit 14 dni moznost dobijet potrebuji vybrat nejakou led destiodolnou celovku, idealne na 4xAA s extremni vydrzi sviceni. Mate nekdo s nejakou takovou dobrou zkusenost, kterou byste doporucili ?

Diky

Pitr
  • 0

#2 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 13:27

ja mam :

http://en.petzl.com/petzl/LampesNews?News=138

a jsem megaspokojenej :)
  • 0

#3 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 15:31

Citace

... idealne na 4xAA s extremni vydrzi sviceni.

Četl jsem, že už existuje palivový článek na krev. Z ní si bere glukózu a kyslík, výsledkem je CO2+H2O+energie. Palivový článek se vloží do karotidy a LED lze implantovat přímo do čela. Místo baterek pak s sebou nosíš tatranky.
  • 0

#4 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 17:27

Citace

Ahoj,

prosim o Vase zkusenosti s vyberem celovky. Momentalne pouzivam 1W luxeon, ale i pri kombinovanem rezimu se nedostanu nad 6 hodin sviceni. Pro nasi nadchazejici vypravu do divociny, kde nebudu mit 14 dni moznost dobijet potrebuji vybrat nejakou led destiodolnou celovku, idealne na 4xAA s extremni vydrzi sviceni. Mate nekdo s nejakou takovou dobrou zkusenost, kterou byste doporucili ?

Diky

Pitr

Mam petiledkovou Black Diamond (3xAA), pouzivam ji hodne, lezeni, zimni taboreni atd., nekolik noci svitila nonstop a teprve po roce a pul jsem vymenil baterky se kteryma jsem ji koupil. Prodaval ji Rockpoint, ale uz se zda se nedela. Kazdopadne jakakoliv podobna nahrada bez xenonu udela podobnou sluzbu. Kolega ma bezne dostupnou PETZ MYO5 a je velmi spokojen. Inzerovana PETZ ZOOM je sice spolehliva, ale v porovnani s LED celovkama ma mizivou vydrz.
  • 0

#5 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 20:01

Doporučuji si koupit solární nabíječku, dnes jsou xehnání už za rozumnou cenu třeba tady.
  • 0

#6 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 22:51

Pouzivam Lucido tx1 , baterky sem od Vanoc menil jednou a to jen proto ze jsem chtel mit jistotu ze vydrzej... Ty udavany vydrzi (250 hodin) bych asi i veril... ;)
  • 0

#7 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 17:00

ja mam leta letouci
http://en.petzl.com/...its?Produit=239
a maximalni spokojenost, pouzivam jak s halogenem tak s led

• 0

#8 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 16:01

Citace

Četl jsem, že už existuje palivový článek na krev. Z ní si bere glukózu a kyslík, výsledkem je CO2+H2O+energie. Palivový článek se vloží do karotidy a LED lze implantovat přímo do čela. Místo baterek pak s sebou nosíš tatranky.

Koukam ze mas dneska veselou :-)
Jinak existujou dobijecky s klikou na rucni pohon nebo solarni. Jak to budes delat s aku do GPS?
  • 0

#9 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2006 - 23:33

Citace

Doporučuji si koupit solární nabíječku, dnes jsou xehnání už za rozumnou cenu třeba tady.

Diky za skvely tip! Ja prozatim videl same rozkladaci a nadmerne rozmerne, precejen v baglu moc mista neni a do letadla je take hmotnost omezena, ale tohle vypada, ze je velke jen jako 4 AA accu ? Mas s tim osobni zkusenost? treba jestli to nabiji i kdyz je opar nebo lehce zatazeno? Ono nam totiz na vyprave muze take celou dobu prset a pak bych se musel spolehnout spise na zasoby alkalickych clanku... Kazdopadne dik, zkusim se na ni zajit podivat.
  • 0

#10 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2006 - 2:59

Citace

Nabije to 2ks za 7(!) hodin, a to jeste za idealnich svetelnych podminek. Uvedene udaje navic dle vyrobce plati jen pro kapacitu 600 mAh u NiCd akumulatoru. To je kapacita bezna mozna tak pred deseti lety. Jestli dobre pocitam, tak moje 2700 mAh baterky budou pri 16 hodinach plneho slunecniho svitu nabity za DVA DNY. Kdepak, tolik dovolene zase nemam. Zcela pomijim fakt, ze NiCd a NiMh akumulatory maji odlisne nabijeci krivky. Je-li ten solarni zazrak staven na NiCd, potom pri opakovanem pouzivani NiMh ty moderni clanky za chvili odepisu. Takze mi pro delsi trasy bez proudu zase nezbyde nic jineho, nez s sebou nadale vlacet 2x8pack nabitych baterek... :o(
  • 0

#11 Anonymous

Anonymous

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 563 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2006 - 1:35

http://en.petzl.com/...its?Produit=256 Půl roku až rok na 3AAA baterky.... PETZL Rules
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama