Přejít na obsah

Fotka

Mentalcaching

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
30 odpovědí na toto téma

#1 Feedback_CZ

Feedback_CZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 18:57

Napadla mě hra pod názvem Mentalcaching(MC), je to stejné jako Geocaching má ale jednu výhodu, nemusíš pro její hraní vlastnit GPS navigaci, ale hledáš pomocí nápověd a výpočtů, nemusíš mít souřednice. Dostaneš pouze hádanku, kterou když vyřešíš, dostaneš další pokyn pro hledání. Tato hra by byla určena pouze pro lidi, kteří nemohou nebo nemají GPS.Protože mladí kluci a holky(pod 18 let) většinou přistup k GPS navigacím nemájí a proto mě napadla tato hra, byla by k ní mapa kterou by si ten hledač musel vypočítat, nebo vybádat z nějakých příkladů které by vymyslel ten zakladatel kešky, každá ulice, která by souvisela s cestou ke kešce, by měla jako název písmeno které by pomocí výpočtu hledači odhalilo název cesty či ulice. Psalo by si normálně na logbook stejně jako v geocachingu a založila by se stránka pod názvem www.mentalcaching.cz na kterou by se hledači zapsali ke kešce stejným způsobem....Vymyslel jsem také soutěže pro opravdu dobré hledače, přemýšlel jsem nad tím a jsem s plným nasazením ochoten starat se o stránky i o vše, kdyby to vyšlo bylo by to pro mě fakt super....Ty soutěže by byly například na způsob- kdo našel více jak 100 keší tak ať se zapíše do založené soutěže a až najde jako 1. mou speciální multikešku tak dostane nějakou cenu, ke které se taky dostane pomocí hádanky...snad to je dobré, poraťe, kritizujte a okomentujte prosím....na geocaching jsem Feedback_CZ a jsem hledač z Brna můj email - nagyas@seznam.cz;)
  • 0

#2 geoquino

geoquino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 18:59

Ještě že už mám navigaci. :P
  • 0

#3 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 19:04

Kdo nema GPS ma mapy.cz a jim podobne servery. Zkus ten napad dat k ledu a koukni na nej az budes mit vic nez 6 nalezenych kesi :D
  • 0

#4 Vianney

Vianney

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 686 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 19:05

Zkus se podívat, jestli to není letterboxing :) Některé cache jsou "hybridní" a kromě geocachingu spadají právě do letterboxingu, ale nemusí to tak být vždy. Může existovat čistokrevný letterboxing, který nemá s geocachingem formálně nic společného.
  • 0
<p>Geokalendář 2025 - v prodeji ve vašem oblíbeném geoshopu. www.facebook.com/geokalendar

#5 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 20:11

Feedback_CZ: bez do toho, drzim ti palce :D:p
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#6 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 20:27

Název mentalcaching je pěkný příklad marketingového průšvihu. Jinak myšlenka zajímavá, ale než vymýšlet už vymyšlené, bylo by lepší upnout energii na letterboxing, který u nás zatím moc nefrčí.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#7 engys

engys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 20:50

Vždyť to zkus nejprve udělat jako mysterku a uvidíš, jaký to bude mít ohlas.
  • 0
Garmin GPSMAP 62s + nokia E51

#8 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 21:13

Citace

PaWcz napsal/a:
Název mentalcaching je pěkný příklad marketingového průšvihu.

Tak až tohle dorazí na novu a někdo to tam blbě pochopí ... jakože určitě blbě pochopí ... potěš nás příroda. :D

Nevím nyní, zda jsem všechno pobral, ale v podstatě jsem také rád za svého Oregona. Nic ve zlým, stačí mi mysterky.
  • 0

#9 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 22:00

Občas tento způsob slovní navigace používám u svých mysterek. Doporučuji tvůj nápad vytvořit jako keš typu mystery či letterbox, s alternativní možnosti použití GPS souřadnic (myslím, že Grounspeak toto vyžaduje vždy). Obávám se totiž, že tvoje dobrá snaha ve stínu geocachingu přijde vniveč, protože do toho dáš mnohem více energie, než kolik získáš hráčů.
  • 0

#10 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 22:26

Pro hraní geocachingu na gc.com ale také nepotřebuješ navigaci, tak je otázka, zda bys vůbec našel potřebný počet zájemců. Jak bylo zmíněno, existují mapy.cz nebo jiné mapy, kde lze zobrazit bod o daných souřadnicích. Keší, které lze takto v ČR najít docela snadno, jsou tisíce (sám mám bez GPS asi 90% keší, tj. cca 400, a jsou kačeři, co mají bez GPS mnohem víc). Takže asi zbytečný nápad. Přesněji řečeno - jak bylo také výše napsáno - existuje letterboxing a jestli chceš vytvářet keše vysloveně bez použití GPS, můžeš se realizovat tam, je tam vše už připravené. Přesto snad nikdo nehraje u nás čistý letterboxing, existují zde pouze letterboxhybrid keše.
  • 0

#11 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 908 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 23:06

Přesně tak. Do terénu vyrážím vždy (je li to technicky možné) s výtiskem ze satelitní mapy google. Nemám totiž mapovou navigaci. Navigaci se šipkou použiju pro dohledání v neprůhledném terénu. Je ale spousta keší, které se takhle dají odlovit lépe než při honbě za bloudící šipkou (např. mezi vysokými domy). No a ten letterboxing už byl popsaný... Navís, i waymarking se dá provozovat bez GPS. Sice všude píšou, že souřadnice pro zakládaný waymark se mají zjistit z GPS, ale z mapy je to až na výjimky přesnější a jednodušší.
  • 0

#12 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 23:39

Také jsem dříve tiskl, ale často se stalo, že jsem si to díky této domácí přípravě dobře pamatoval a papír jsem ani nevyndal z kapsy. Později mi bylo líto se s tím tisknout a začal jsem to jednoduše fotit rovnou z monitoru a v terénu na to koukl na displeji (k čemuž také dost často ani nedošlo). Někdy jsem si taky jen udělal poznámku na papírek. Takže je to jednoduché, jdi do toho.
  • 0

#13 wmh

wmh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 668 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 23:47

Citace

zmijovkar napsal/a:
Také jsem dříve tiskl, ale často se stalo, že jsem si to díky této domácí přípravě dobře pamatoval a papír jsem ani nevyndal z kapsy. Později mi bylo líto se s tím tisknout a začal jsem to jednoduše fotit rovnou z monitoru a v terénu na to koukl na displeji (k čemuž také dost často ani nedošlo). Někdy jsem si taky jen udělal poznámku na papírek. Takže je to jednoduché, jdi do toho.

Tak mě napadlo, že by to mohl být dobrý krycí název pro brute force - ten mentalcaching :D Owneři alergičtí na zkratku BF by si při větě typu: "Odloveno po nenáročném mentalcachingu, když jsem se zamyslel nad tím vzorečkem multiny..." třeba ničehož nic nevšimli atd. ..:D
  • 0
Retired slowcacher

#14 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 839 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2010 - 23:48

S vytištěnou mapkou jsem hledal jen párkrát. Napíšu si místo, hint, v př. že není zcela jednoznačně dané, tak vzdálenosti, např. 100m po kraji lesa a pak 60 m do lesa, to se v terénu dá odkrokovat. Delší vzdálenosti po cestě změřit cyklopočítadlem. Jde to takto i v lese, prakticky jen na Kaprovi jsem ve dvou případech v hustém lese nenašel, ale hlavně že mě už honila tma.
  • 0

#15 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 240 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 0:57

Citace

wmh napsal/a:
Tak mě napadlo, že by to mohl být dobrý krycí název pro brute force - ten mentalcaching :D Owneři alergičtí na zkratku BF by si při větě typu: "Odloveno po nenáročném mentalcachingu, když jsem se zamyslel nad tím vzorečkem multiny..." třeba ničehož nic nevšimli atd. ..:D

Von by jim to brzo někdo vykecal... To je stejný, jak šifrovat to vložení puků...
  • 0

#16 MiTi1

MiTi1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 17:12

Obcas mam pocit, ze uz neco podobneho hrajeme - Dement all caching ;-)
  • 0

#17 Animuk

Animuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 17:23

Citace

Feedback_CZ napsal/a:
... okomentujte prosím....na geocaching jsem Feedback_CZ a jsem hledač z Brna můj email - nagyas@seznam.cz;)

Občas i dobrý nápad zvítězí na zdravým rozumem. :P
  • 0

#18 100Dteam

100Dteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 19:43

Citace

Feedback_CZ napsal/a:
Protože mladí kluci a holky(pod 18 let) většinou přistup k GPS navigacím nemájí

a na to si přišel jak? znám několik kačerů pod 18 let, kteří mají GPSku, dokonce lepší jak já...

nevymejšlej kraviny, napiš ježíškovi a přidej se k nám
  • 0

#19 ow-g

ow-g

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 20:25

Citace

100Dteam napsal/a:

Citace

Feedback_CZ napsal/a:
Protože mladí kluci a holky(pod 18 let) většinou přistup k GPS navigacím nemájí

a na to si přišel jak? znám několik kačerů pod 18 let, kteří mají GPSku, dokonce lepší jak já...

nevymejšlej kraviny, napiš ježíškovi a přidej se k nám

To budu třeba i já =P sice mam starýho legenda,ale GPS by to podle názvu na krabičce měla být =D
  • 0

#20 borekj

borekj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 20:36

Citace

Feedback_CZ napsal/a
Protože mladí kluci a holky(pod 18 let) většinou přistup k GPS navigacím nemájí...

Je mi třináct a mám Etrex Vista Hcx, spolužák, 2x dvanáct a oregon s Legendem, doopravdy by mě zajímalo, jak jsi na to přišel.
Edit - chyba HTML
  • 0

Grr, Grr... Co zase je???
Nová keš...
Cože? Kdy, kde?

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama