Vybarvujeme mapu Evropy - Kosovo
Publikováno 31 leden 2011 - 9:04
Citace
VelkyVezir napsal/a:
Me o politiku vubec nejde. Ale kdyz muzou byt na GC.com jako samostatne zeme vedeny uzemi typu Isle of Man, Falklandy, Faerske ostrovy, Guernsey a dokonce i Palestina, tak proc ne Kosovo?...
Tohle mi prijde jako trochu na hlavu postaveny argument - kdyz jsou i jine udaje spatne, tak at je i tenhle. Chapu motivaci - vic vybarvenych chlivecku na mape, vetsi ego... Ale v mem pohledu na vec by bylo lepsi vyse uvedene priklady zaradit pod jejich "spravne" zeme a spis je zaskatulkovat jako County/Province/Region nebo jak to Groundspeak nazyva. Zanedlouho by pak mohla byt dalsi zemi treba Mezopotamie, Velkomoravska rise apod.
Ve skutecnosti je mi to ale natolik jedno, ze si to muze GS "na papire" rozdelit dle libosti, pro me uz se zesmesnili dost...
Publikováno 31 leden 2011 - 11:44
Citace
Numira napsal/a:
Tohle mi prijde jako trochu na hlavu postaveny argument - kdyz jsou i jine udaje spatne, tak at je i tenhle.
Nerekl bych, ze ty "jine udaje jsou spatne". Groundspeak evidentne vychazi z mezinarodni ISO 3166-1 normy, kde maji sva oznaceni nejen samostatne zeme, ale i zavisla uzemi a "zvlastni uzemi geografickeho zajmu"...
Citace
Zanedlouho by pak mohla byt dalsi zemi treba Mezopotamie, Velkomoravska rise apod.
Tohle asi nebude moc pravdepodobny scenar, ze?

Znova opakuji, o politiku rozhodne nejde - nema smysl tady diskutovat o tom, jestli si Kosovo svou samostatnost zaslouzi, ale kdyz uz je situace takova jaka je, myslim, ze by se to administrativne melo brat v potaz...
Dekuji vsem za zaslani hlasu, diky kterym se tento navrh dostal do top 20 mezi vsemi tematy. Budu rad, pokud budete dal hlasovat, link je zde:
http://feedback.geoc...untry?ref=title
Publikováno 31 leden 2011 - 11:48
Ale nic z toho není důvodem, proč říkám tomuto návrhu NE.
Mé důvody jsou založené na mnoha aspektech, které sem ale nepatří, neboť je to čistá politika a ta se mi za prvné příčí a za druhé se zde nebavíme o politice ale o geocachingu.
Publikováno 01 březen 2011 - 1:45

Publikováno 09 březen 2011 - 0:02
Citace
Planned -> Declined
After discussing this internally, we have decided that it makes most sense to not add Kosovo. Kosovo is in fact not recognized by the UN, which is what our state/country data is based on. Google Charts use the UN list as well, so if we do include Kosovo, it won't be represented on the statistics map. There is no ISO3166 code for Kosovo, and there is no UN Code to base our region hierarchy on. (25884)
Moun10Bike Admin, Geocaching
Publikováno 09 březen 2011 - 2:49
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů