Přejít na obsah

Fotka

Kam gc spěje?

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
26 odpovědí na toto téma

#1 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:34

zrovinka jsem brouzdala na slevách a ejhle... Na Bílé v beskydech mimo jiné nabízejí i tuto službu: přímo v místě půjčujeme terénní koloběžky, trekingová kola, a vyzkoušet si můžete také lukostřelbu nebo novinku posledních let „geocaching“ - zapůjčit si navigacia vyrazit po stopách „kešek“.
  • 0

#2 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:45

A co ti na tom prosim te vadi? GC neni jen pro par vyvolenych, je urcen vsem, koho to bavi ci by bavilo. Jinak takovych stezujicich si vlaken tu uz je plno. Procti si nejake starsi a zjistis nazor ceskych kaceru. ;)
  • 0

#3 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:45

To je dobry. Terenni kolobezka, luk a GPS. Predpokladam ze lano a jumar maj taky. Pucej ti kompletni vybavu. Bejt tebou pujcim si to vsechno a muzes vyrazit na kolobezce do lesa na stromovy T5 :D
  • 0

#4 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:46

Vzhledem k tomu, že geocaching je turistická aktivita, tak mi přijde logické, že nějaká chata či půjčovna turistického vybavení půjčuje mimo map a kol i navigace.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#5 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:47

můžete navštívit i kurz: http://vm.nidm.cz/vm...y/info/kurz/358.
Prostě spěje. Fotbal taky někam dospěl. Na některé vrcholové sporty bych nešel ani omylem, ale radost z kopnutí do míče nebo šlápnutí do pedálů kola si vzít nenechám. Stejně tak GC, občas narazím na věci co nepříjemně překvapí, ale holt už žijeme v takovéhle světě.
  • 0

#6 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:52

V Praze (a nejen tam) se koná 27.5. zajímavá akce NOC KOSTELŮ. Jedna z navrhovaných tras (G) se jmenuje NAJDI KEŠKU (viz 39. stránka publikace http://www.nockostel...program_DEF.pdf). Jelikož taková keška neexistuje, myslím, že bude asi publikována nějaká multina k tomu dni. Nebo se mýlím?
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#7 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Nevidím na tom a priori nic špatného. Vše se dá řešit více způsoby, takže záleží na konkrétním zpracování. Napadá mě, že mohli založit vlastní krabičky jen pro tyto účely a zájemcům předávat jejich souřadnice, takže se to gc.com vůbec nedotkne. Nebo udělali soupis existujících keší v okolí a ten dávají k dispozici (to se mi zdá pravděpodobnější). Tady už se škody napáchat dají, ale opět záleží na vlastním provedení. U lukostřelby taky musí nejprve dát neznalým zájemcům určitou instruktáž. Pokud správnou instruktáž (způsoby chování při odlovu, fair trade apod.) dají i zájemcům o gc, pak už je to jen na samotných lidech, jak se konkrétně zachovají. A důkazů, že hovada a prasata jsou i mezi registrovanými kačery, je na těchto stránkách až dost. Takže - žádná křeč.
  • 0

#8 f-roman

f-roman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Co chcete od někoho, komu jsou dva roky - viz. "Věk" B)
  • 0

#9 Vsara

Vsara

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 10:59

A jako platící zákazník - šak za zapůjčení kola, koloběžky gepeesky si zaplatil, tedy pro zákazníka připravili poklady .... šak, co, platí těm vydřiduchům za to dost .. odnese si alespon něco domů. Nu .... takováto mentalita se také může vyskytnout ..... třeba jen z hlouposti, či neinformovanosti. Mno ... já na tento leták také narazila a až jsem se styděla, že mne předchozí řádky vůbec napadly, natož že mne ten letám tímto způsobem naštval.
  • 0

#10 dygestor

dygestor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 13:10

Trochu jinak, má GS patent na kešing? Pokud ano, tak by měl po těhlech zlodějích jít. Taky mi vadí, že tahají prachy po mudlech, co kešing neznají. Navíc většina mudlů, co najde kešku tam veme kámoše a vykradou ji.
  • 0

#11 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 13:31

Dejte tomu pár let a móda kešingu zase zmizí a zůstane skalní jádro. Tak je to se vším a vždycky.
  • 0

#12 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 14:52

Citace

dygestor napsal/a: Trochu jinak, má GS patent na kešing? Pokud ano, tak by měl po těhlech zlodějích jít. Taky mi vadí, že tahají prachy po mudlech, co kešing neznají. Navíc většina mudlů, co najde kešku tam veme kámoše a vykradou ji.

"Naštěstí" už jsem dlouho neviděl kešku, ve které by bylo co vykrást .... :D
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#13 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 14:55

jj, třeba jako tahle zábava: "http://www.novinky.c...vem-kominu.html" až se to stane masovou záležitostí, tak přežijí jen odolní.
  • 0

#14 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 16:02

Planking vypada zajimave :o)) Par mist, kde by se dalo me hned napada :o) Problem je jen vtom, ze jsem antifanda facebooku :o)))
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#15 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 18:28

no a já si stěžovala??? mi to neva, bylo by fajn někam dál jet a mít možnost "kompletního servisu"B) Vadilo by mi jen, kdybych musela co týden obnovovat své ukradené krabky. P.S. je sranda, jak jsou hned někteří jedinci v negaci;)
  • 0

#16 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 18:40

Tak ono je v negaci už samotné vlákno, tak se nediv.:)
  • 0

#17 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 18:52

No, sice naše bohulibá činnost není zábava pro vyvolené, ale jak se někdy rozhlížím, začíná být asi zábavou pro vyhulené... Nebudu řešit, že se povědomí o GC dostává mezi mudly, konkrétně mně vadí, když se dostává mezi lidi, kteří jsou ze své podstaty mastňáci a neumí se v přírodě chovat a jako bonus do toho dělají z kešek vybrakovaná torza (a ještě to dále rozšiřují mezi sobě podobné kamarády) a do toho mají spoustu chytrých přípomínek v logu (kačeři, jste banda... .... .... ) Je jasný, že to neni jak kontrolovat, ani by nebylo správné dělat z kešingu nějakou diktaturu... Kdo z vás je tramp, skaut...aj. nebo prostě milovník klidu lesa, tak ví přesně, co mi vadí.
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#18 Mau Loftin

Mau Loftin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2011 - 7:44

Citace

Smrk napsal/a:
Dejte tomu pár let a móda kešingu zase zmizí a zůstane skalní jádro. Tak je to se vším a vždycky.

Zajímavé je, že tento názor už se traduje několik let :)

Jinak mi na tomto vadí to, že začne hledat někdo, kdo to vůbec nezná a nezná ani pravidla a postupy apod. Takže nakonec najde "poklad", najde krásný geocoin a doma si ho vystaví - čistě jen z nevědomosti a první naivnosti.
Osobně si myslím, že tato půjčovna není ku prospěchu věci, zvláště pokud není dostatečně ošetřena znalost základních pravidel. Do takové cache bych raději GC či TB nedával.
  • 0

#19 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 958 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2011 - 8:11

Myslím,že je to fajn a jen tak dál... geocaching je dneska již běžná outdoorová aktivita a díky za ní, že se dostane spousta lidí co by jinak seděla doma u compu do lesa nebo prostě se začne hejbat a možná se dozví i něco víc než ve škole. Je fajn se rozčilovat nad něčím, kde neznáme podrobnosti... Je to směrováno na vlastní krabičky (opencaching -> přestaňme jej přehlížet, Garmin to bere jako geocaching), dojde k proškolení zájemců o tom jak se chovat při nálezu, atd. A ted názor kačera ownera. Nárůst kačerů nováčků je patrný a bude to horší. Co proti tomu dělat? Když se mi to nelíbí, zakládat jen nesmyslné T5 D5 keše na stromech a zakodované částí řetězce vlastní dna nebo dělat keše pro všechny, do listingu vkládat info jak se chovat při nálezu GC/TB a další osvětu. No a když mám GC/TB a musím ho někam dát, tak ho dám buď do mysterky nebo multiny, wherigovky a ne do tradičky u odpočívadla na dálnici. Ono by taky stačilo, kdyby majitel keše, kde se ztrácí GC/TB dal info hned na začátek listingu, nálepku do keše - "Nevkládat GC/TB hrozí nebezpečí ztráty". A jestli mám svoje keše v oblasti podobné aktivity tak není nic snadnějšího než se s nima spojit a zeptat se jich jak to tedy je... rozumná řeč jistě bude.
  • 0

#20 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 958 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2011 - 8:13

Citace

Smrk napsal/a:

jj, máš pravdu, tak to funguje :D:D:D Proto už nevíme co jsou to horská kola, snowboard, skateboard, kolečkové brusle, skálolezectví, skialpinismus a mám pokračovat? A mám dojem, že některé z těch sportů jsem prvně zahlédl jako hodně malý chlapec :D V prvních rozhovorech se furt mluvilo o tom, že ten sportík je pro pár bláznů co se chtějí zabít a ejhle, von ten sport je na Olympiádě :D
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama