problém s dohledáním keše
Publikováno 01 únor 2008 - 21:46

Publikováno 01 únor 2008 - 21:54
Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/
Publikováno 01 únor 2008 - 22:15
Mám prakticky stejný problém, jako popisuješ, s modulem iTec BT-339

Publikováno 01 únor 2008 - 22:25
Citace
Nezkoušel. Zkoušel jsem jen vypnout statickou navigaci, nějaký mód pro vyšší přesnost...ale nic nepomohlo.Patrik.cz napsal/a:
A zkoušel jsi jiný modul?
Publikováno 01 únor 2008 - 22:40
Citace
jimmyjames napsal/a:
Citace
Nezkoušel. Zkoušel jsem jen vypnout statickou navigaci, nějaký mód pro vyšší přesnost...ale nic nepomohlo.Patrik.cz napsal/a:
A zkoušel jsi jiný modul?
Moc se v tomhle neviznám,(přijde mi to jako by mi to dělal naschvál)..třeba je nějakej rozladěnej tím že jsem chtěl vypnout tu statickou navigaci.Ale zas si říkám že když se to dá rezetovat tak by se to nělo zrezetovat celé.....?
Publikováno 01 únor 2008 - 22:44

Publikováno 01 únor 2008 - 22:53

Publikováno 01 únor 2008 - 23:07

Publikováno 01 únor 2008 - 23:11
Citace
Sutech napsal/a:
Tak nevím, zda jsem to dobře pochopil, ale pokud ano, tak to je přeci zcela normální - způsobuje to různá kvalita signálu. Jednou je přesnější, jindy horší, nemůžeš čekat, že keška bude tam, kde to ukáže nuluA v tom je právě krása GC
Chápu že kdych by mi to hodilo úplně přesnou pozici že by to nemělo své kouzlo(je fakt že jsem s touto hrou seznámen velmi krátce) ale když běhal jsem v 40-ti metrovém kruhu za šipkou a fakt to bylo sem tam sem tam.podotýkám že to bylo na okraji lesa se spoustou míst odkud by se na mě ta potvůrka mohla smát.
Publikováno 01 únor 2008 - 23:16
Citace
jizersky_drak napsal/a:
Heh, deziluze nováčka, že GPS není "na centimetr přesná"?
Doporučuju nelámat si s tim hlavu a smířit se s tím, že se současným HW+SW to na centimetr (ani na metr) přesný nikdy nebude. Ani když vylezeš na špičku vysílače a budeš mít 14 satelitů
Prostě několikametrová nepřesnost na místě s dobrým a širokým výhledem na nebe, desetimetrová ve vzrostlém lese a v řádu desítek metrů mezi budovami je zcela normální. Dohledávání skrýší s desetimetrovou nepřesností je prostě součástí geocachingu. Ostatně, tebe by to bavilo, kdybys vždy mohl dojít s očima upřenýma na display na místo, kde GPS ukazuje 0,00m, tam zvednout nohu a z pod ní kešku?
pokud je to tak jak říkáš ,tak je vše v pořádku.Jen jsem chtěl "slyšet" ty správná slova.Díky
Publikováno 01 únor 2008 - 23:16

Publikováno 01 únor 2008 - 23:21

Publikováno 01 únor 2008 - 23:24
Citace
V mém případě by vzdálenost začala lítat mezi 5-20m různými směryjizersky_drak napsal/a:
(kdybych se zastavil a nechal gps ustálit, skutečně za chvíli budu zhruba na nule)

Nicméně můj problém bude možná v chybném firmware, jak už mi tu kdysi někdo psal. Bohužel se mi nějak ještě nechtělo zjišťovat možnosti jeho upgradeu, pokud to vůbec je možné.
Publikováno 01 únor 2008 - 23:27
Citace
Sutech napsal/a:
Tak to ale bohužel jeAbsolutně nejlepší je být obklopen skalami, tak můžeš rovnou gžípinu vypnout a vyjde to nastejno
...no a až budeš chtít svoji gps ověřit v opravdu extrémních podmínkách, vyraž na multinu Sedem mnichov (Slovensko - Pieniny; mimochodem, v roce 2007 jsme s přítelkyní jedinými nálezci - přitom ale jde o VELMI turisticky frekventované místo): celá trasa vede hlubokým říčním kaňonem, já byl rád když moje gps vůbec viděla aspoň 3 satelity a s "přesností" 50 metrů vůbec něco ukazovala - ona totiž často měla 2 a míň a neukazovala vůbec nic. No naštěstí cestou to nevadilo, to stačilo jít podél řeky a odhadovat správné patníky (stage), problém nastal když se měla hledat finálka...

Publikováno 01 únor 2008 - 23:33
Publikováno 01 únor 2008 - 23:56
Publikováno 02 únor 2008 - 0:18

Publikováno 02 únor 2008 - 0:39
Citace
Hehe no Legend je sice nejprofláklejší, ale co se příjmu týče, taky snad nejhorší handheld, který kdy byl vyrobenSutech napsal/a:
Hmmm, já si tedy na svoji LD-3W stěžovat nemůžu. Stoprocentně je přesnější, chytá dřív signál a i v těch satelitně nepříznivých podmínkách se tolik neztrácí, jako třeba nejvíce profláknutý Garmin eTrex Legend...

Patriku, pokud cheš mít jistotu, tak asi fakt zkus srovnat s nějakou jinou gpskou. Takhle podle popisu se blbě usuzuje, jestli to normální je, nebo ne, ale opravdu klidně být může. Pro ilustraci přidávám obrázek, jak cestuje poloha v solárním Evolve při asi desetihodinovém měření s modulem položeným na parapetu okna mířícího na jihovýchod. (tzn. severní část oblohy zakrytá a nějaké ty odrazy). Všimni si dokonece až 60m úskoku v jednu chvíli (za ten může pravděpodobně nějaký odraz).
Publikováno 02 únor 2008 - 0:47
Publikováno 02 únor 2008 - 1:16
Velice zajímavé. Ze kterého programu si získal tenhle obrázek?
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů