Android nebo windovs mobile
Publikováno 11 říjen 2009 - 13:52
Publikováno 11 říjen 2009 - 16:25
Mám WM s OziExplorerCE (občas zkouším GCzII) a jsem naprosto spokojený
Publikováno 11 říjen 2009 - 16:49
Citace
Zrovna dnes jsem na netu na android take narazil, pry je lepsi nez wm. Ale mam obavy ho nainstalovat, abych neprisel o programy ktere mam nainstalovane ve wm. Na geocaching jsem pouzival Locify, ale dost se to seka a v posledni dobe se mi to nechtelo vubec spojit s GPS. V tydnu jsem objevil program GCzII, ktery je podle mne velmi dokonaly a dokonce i v cestine. Uz jsem ho zkousel i v terenu a jsem velmi spokojeny.Kamikaze Team napsal/a:
Ahoj
chtěl bych se zeptat co je lepší zda android nebo wm a jaké aplikace pro geocaching jsou.
díky

Publikováno 11 říjen 2009 - 21:31
Citace
To nebude tak jednoduche - Android je operacni system, ktery rozhodne sam "nenainstalujes" na pristroj s WM, leda nejakou ukazku nebo nadstavbu, abys videl, jak vypada prostredi toho systemu. Jenze tyhle ukazky obvykle nespolupracuji s takovyma drobnostma jako je GSM modul (nezavolas si v tom), GPS modul a nemaji pristup do cele pameti nebo na kartu, atd.sanPietro napsal/a:
Zrovna dnes jsem na netu na android take narazil, pry je lepsi nez wm. Ale mam obavy ho nainstalovat, abych neprisel o programy ktere mam nainstalovane ve wm.
Co se tyce aplikaci na Android, nevim, neznam - ale na Windows Mobile jich bude urcite MNOHEM vic.

Delal jsem to pro prachy a pro body - ted uz mam obojiho dost!

(Ale toho mrtvyho kotatka za kazdych 1000 bodu mi je lito a ne ze ne!)
Publikováno 12 říjen 2009 - 8:07
Publikováno 12 říjen 2009 - 9:02
třeba na svém HTC Kaiser Android bez problémů nabootuju, funguje mi tam vše mimo BT a Wifi - http://www.androidonhtc.com/. Takže vyzkoušet to jde. Jinak přítelkyně má G1, takže mám přímé srovnání:
G1 má:
lepší GPS modul (bez statické navigace)
má kompas (!!!)
kapacitní displej (= bez stylusu, v rukacicích to nejde mačkat, líp to jde ovládat prstem)
aplikace na geocaching: geobeaggle (tu či návod tu) - kešky do něj dostaneš přes PQ (klidně ze skrýšotlače), dotahá si k nim fotky z netu (výborné!). Bez listingu je tam lze i přes loc a nebo po jednom trochu krkolomně z netu (viz ten návod) - jako nouzovka je to lae dostačující. Spolupracuje s googlemaps na jedničku
ostatní programy pro GC jsou řádově horší
chystá se locify pro android.
Pokud chceš offline turistické mapy, trekbuddy je na android portované.
Navigace do auta: nDrive - plná spokojenost.
Díky kompasu a G-sensor to podporuje AR (Augmented reality = totální machrovina)
V porovnání s tím:
Na WM jede Wherigo (openwig na androidu ale asi taky časem pujde)
OziExplorer je lepší než trekbuddy
CZzII tahá kešky z netu líp než Geobeaggle, někomu to vyhovuje (použivám jen nouzově)
Navigace do auta: máš na výběr ze spoustu druhů, ale NDrive je srovnatelně kvalitní.
Má stylus a odporovou technologii displeje (mě tohle vyhovuje mnohem víc, ale osobní názor...)
Shrnutí:
Pro geocaching bych koupil jednoznačně G1. Programů přibývá velké množství, výhody pro WM budou časem všechny smazány (openwig časem půjde, online keškování půjde pomocí locify)
A proč teda používám WM? Exchange, kalendář, stylus... ale to s geocachingem vůbec nesouvisí. Stejnak keše lovim s Oregonem

Publikováno 12 říjen 2009 - 12:25
Citace
Diky za pekny shrnuti (i me ta teorie zajima) - osobni zkusenost je vzdycky nejlepsi. Jen si nejsem jisty nakolik je "fer" porovnavat v ramci srovnavani tech dvou operacnich systemu hardware, ktery je hodne ruzne stary a pak to vydavat za vyhodu toho nebo toho systemu.me2d09 napsal/a:

Publikováno 12 říjen 2009 - 12:52
Publikováno 12 říjen 2009 - 13:07

Publikováno 12 říjen 2009 - 13:16
Citace
Jen tak na okraj pro zajímavost:me2d09 napsal/a:
...Neznám WM zařízení co má kompas (snad jen připravovaný HTC Leo s kapacitním displejem)...
Magellan Mobile Mapper 6:), ale je trošku problém se software, který by zvládnul zpracovat kompasový výstup (jakýsi proprietární protokol, co jsem tak pochopil) a nejde o úplně běžné a levné PDA.

Publikováno 12 říjen 2009 - 15:21
Publikováno 17 říjen 2009 - 17:21
Publikováno 18 říjen 2009 - 2:00
Citace
Myslim, ze stahnout GCz a Google mapy je srovnatelne slozity jako stahnout program pro Android, takze v tomhle bych rozdil nevidel.Pupkovi napsal/a:
V práci máme PDA s WM, pro gc je potřeba sehnat program a mapy, což předpokládá jisté znalosti softwaru. S androjdem naproti tomu lze na kešky vyrazit již po stažení GeoBeaglu z marketu a lze předpokládat, že produkty ke stažení budou přibývat.
A opravdu nejde v GeoBeaglu stahnout cache predem pro pozdejsi "offline"pouziti? (cteni listingu, obrazku, vyroba field notes) Protoze v GCz to jde.

Publikováno 20 říjen 2009 - 9:29
Publikováno 20 říjen 2009 - 9:56
Publikováno 20 říjen 2009 - 11:52

Publikováno 20 říjen 2009 - 14:14
Citace
Pupkovi napsal/a:
Mohl bych poprosit o podrobnější návod (určený pro průměrného uživatele PC -) jak importovat PQ či loc soubory pro pozdější offline odlov. Díky, moc!
- PQ, GPX nebo LOC uložit na kartu do adresáře /download
- v GeoBeagle v seznamu keší z menu vybrat Sync /sdcard/download
To je celé.
Publikováno 20 říjen 2009 - 16:52
Citace
Pupkovi napsal/a:
Zdravím, takže s androidem lze také lovit offline, ale s domácí přípravou (nebo tam, kde je signál). Mohl bych poprosit o podrobnější návod (určený pro průměrného uživatele PC -) jak importovat PQ či loc soubory pro pozdější offline odlov. Díky, moc!
Prave zkousim programek LocA, ktery dokaze nacist i mapy pro off-line odlovy.
Takze:
1) Nactes seznam kesi z GPX.
2) Pri priprave on-line si stahnes potrebne mapy.
3) Vyrazis.
Publikováno 21 říjen 2009 - 9:40

Publikováno 21 říjen 2009 - 14:01

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů