Přejít na obsah

Fotka

Geocaching jako předmět ve škole.

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
100 odpovědí na toto téma

#1 Zegga

Zegga

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:01

A máme zde další prima téma.

http://www.utvs.cvut...geocaching.html

Tentokrát budu mlčet a jen se zeptám na názor vás, ostatních.
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#2 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:07

Asi Bc. David Vávra nebo Cestmir Bulir potrebuji pomoci s tezkymi mysterkami eventualne tezkym terenem. Do pristi hodiny vylustite tuto 5kovou mysterku jinak nemate zapocet. :D:D No co jineho na to rict. Popularizovani se tu uz rozebiralo 1000x. Proste trend ktery frci, tak se bude propagovat hodne dlouho, par let jeste urcite. Potom to mozna zevsedni.
  • 0

#3 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 294 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:09

Pokud je to to co si myslím, tak už jsem to jednou četl. Nápad mě tehdy velmi nadchnul, dokud jsem se nedočetl, že za to chtějí platit. Jó, když by mi za to platili, to bych hned s lidma lítal po keškách v okolí :D
  • 0

#4 andresci

andresci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 73 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:10

hmm a proč ne?? tato hra je snad pro všechny nebo někteří si myslí že jsou vyvolení a je to jen pro někoho?? pokud budou dodržovat pravidla GC proč ne?
  • 0

#5 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 240 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:10

Proč nehrát gc legálně v práci :-) Dobrý nápad od Destil.cz... A k té popularizaci - pro mě byl vrchol v té Růžovce, zatím to nic nepřekonalo :-)
  • 0

#6 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:12

Podmínky zápočtu * zápočet se dává za účast * můžete vynechat pouze jednu tříhodinovku za semestr * pokud z libovolného důvodu nemůžete přijít víc než jednou, musíte hodinu nahradit - tzn. ulovit minimálně 4 keše a poslat mi odkazy na logy na geocaching.com + fotky, na kterých budete vidět vy a keš tak to je bomba, hlavne ta posledni podmika. :D:D Jdu si pro zapocet. :D:D
  • 0

#7 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:14

Citace

andresci napsal/a:
hmm a proč ne?? tato hra je snad pro všechny nebo někteří si myslí že jsou vyvolení a je to jen pro někoho?? pokud budou dodržovat pravidla GC proč ne?

Co se vztekas? On jim to tu snad nekdo zakazuje? Tak se uklidni.
  • 0

#8 Anupev

Anupev

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 597 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:19

Ha, další adepti na lov trpaslíka se Sokolem :-)) Hlavně,aby pak nebyl v novinách titulek "Student těžce zraněn při plnění podmínek zápočtu" :-))
  • 0
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.

#9 ondroj

ondroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:32

Mě osobně se tento nápad nelíbí. Myslím si že studenti vysoké školy by se měly věnovat něčemu užitečnému výzkum, vývoj...... podle mě by neměly běhat po horách a městech a hledat krabičky. A také si myslím že není správné aby tento pedagog byl finančně odměněn za tyto tři hodiny které jsou nejspíše i jeho koníčkem ve volném čase. Pokud je hra zajímá a baví ať se scházejí po škole a chodí si společně jen tak.
  • 0

#10 weri

weri

weri.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 1 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:34

Poslední dobou se na foru řeší samé hovadiny a já si pořád říkám, kašli na to, nečti to, nereaguj... ale tohle prostě nemůžu nechat jen tak. Je velice pěkné, jak tu nezasvěcení řeší věci, o kterých nic neví. Já si tedy dovolím pár poznámek a jelikož jsem chodit do tohoto kroužku, takže si dovolím pár poznámek k věci. Už roky existuje na ČVUT jako jeden z tělocviků turistika, tedy tříhodinové vycházky do přírody v okolí Prahy. Jak roste kačerská komunita, na tuto turistiku začalo chodit čím dál více kačerů. Vedoucí to už tak trochu štvalo, že se musí pořád zdržovat s kačery ve skupině, kteří si vždy jen na chvilku odběhli za keškou. Proto vznikl ve spolupráci s Destilem nápad na úplné oddělení kačerů od kurzu turistiky, tedy vzniku samostatného kroužku geocachingu. Minulý semestr to bylo na zkušenou, jestli by byl zájem. Sešlo se tuším 27 kačerů z ČVUT. Zájem tedy byl, takže škola oficiálně posvětila vznik kroužku. To bylo něco málo z historie, abyste věděli, o čem toto vlákno je. A teď jedna subjektivní věc. Chodil jsem skoro celý semesti a poznal jsem v kroužku kopu kačerů, jak zkušených se stovkami nálezů, tak začátečníky, kteří s geocachingem začínali. Ti zkušení zasvětili nováčky do geocachingu, předali si zkušenosti. Tak to má chodit, zkušení zasvětí nováčky. Takto "vzniklý" kačer bude ke kešce daleko odleduplnější a opatrnější při odlovu než ten, co si o tom jen přečetl na netu a díky GPS v mobilu hned vyrazil. Navíc jsou to všechno vysokoškoláci, takže to nebudou s největší pravděpodobností blbečci, kteří by škodili. Takže já na tomhle kroužku nevidím fakt nic negativního pro český geocaching. Toť tedy názor někoho, kdo ví, o čem píše... tak jen do mě :)
  • 0

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!

#11 weri

weri

weri.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 1 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 19:49

Citace

Smogeo napsal/a:

Citace

weri napsal/a:... Navíc jsou to všechno vysokoškoláci, takže to nebudou s největší pravděpodobností blbečci, kteří by škodili. ...

Jaký "škodili"? To tu nikdo, pokud čtu dobře, ani nezkoušel namítnout. :-)

Ne, nikdo to tu nenamítá, jen se tu někteří naváží do popularizace, takže jsem chtěl podotknout, že takto "vzniklý kačer" je pro geocaching daleko méně škodlivý než ten, který si o geocachingu přečte v novinách, na netu či jinde.
  • 0

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!

#12 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 079 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 20:44

Citace

weri napsal/a:
Ne, nikdo to tu nenamítá, jen se tu někteří naváží do popularizace, takže jsem chtěl podotknout, že takto "vzniklý kačer" je pro geocaching daleko méně škodlivý než ten, který si o geocachingu přečte v novinách, na netu či jinde.

Taky se zklidni, nikdo se tu nenavazi ani do popularizace. Vetsina si z toho dela uz srandu a nekteri vyjadri nazor, ze se jim to nelibi. Co je na tom?
  • 0

#13 Obludka

Obludka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 21:42

Nestuduju ČVUT, takže kredity za tento předmět se mě netýkají.. V minulém semestru jsem měla možnost s ČVUŤákama párkrát vyrazit. Pro mě to Vždycky bylo příjemně strávené odpoledne a poznala jsem kupu nových lidí. Potkala jsem tam i lidi, kteří geocaching nikdy nedělali, neměli vlastní GPS a takhle ho měli možnost poznat a vyzkoušet. Někteří z nich to jen zkusili, některé to chytlo a keškaří teď sami. k názoru, že někdo potřebuje vyřešit mysterku: hledali jsme jen tradičky a multiny :) A k názoru, že studenti se mají věnovat vědecké práci se zeptám: to je jako myšleno 24 hodin denně? Nemám pocit, že bych studium jakkoli flákala, k tomu pracuju... a k tomu ještě stíhám krabičky.. :)
  • 0

#14 ondroj

ondroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 21:47

Citace

obludky oo77 napsal/a:
Nestuduju ČVUT, takže kredity za tento předmět se mě netýkají..
V minulém semestru jsem měla možnost s ČVUŤákama párkrát vyrazit.
Pro mě to Vždycky bylo příjemně strávené odpoledne a poznala jsem kupu nových lidí.
Potkala jsem tam i lidi, kteří geocaching nikdy nedělali, neměli vlastní GPS a takhle ho měli možnost poznat a vyzkoušet. Někteří z nich to jen zkusili, některé to chytlo a keškaří teď sami.

k názoru, že někdo potřebuje vyřešit mysterku: hledali jsme jen tradičky a multiny :)

A k názoru, že studenti se mají věnovat vědecké práci se zeptám: to je jako myšleno 24 hodin denně? Nemám pocit, že bych studium jakkoli flákala, k tomu pracuju... a k tomu ještě stíhám krabičky.. :)

Ano nikdo neříká studujte 24 hodin denně. Jen mi nesedí že by toto mělo být jako předmět ve škole, pokud studenti chtějí tak si mohou krabičky hledat ve volném čase. Proč z toho hned dělat předmět!!???
  • 0

#15 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 21:53

2 ondroj
Geocaching tam není na úkor bádání a biflování, ale jako volitelná forma tělocviku - ten je v prvních ročnících v plánu většiny VŠ proto, aby se studentíci vedli i k nějaké pohybové aktivitě. Prostě alternativa pro ty, co nebaví plavání, fotbal, aerobik atd.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#16 weri

weri

weri.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 1 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 21:53

Citace

ondroj napsal/a:

Citace

obludky oo77 napsal/a:
Nestuduju ČVUT, takže kredity za tento předmět se mě netýkají..
V minulém semestru jsem měla možnost s ČVUŤákama párkrát vyrazit.
Pro mě to Vždycky bylo příjemně strávené odpoledne a poznala jsem kupu nových lidí.
Potkala jsem tam i lidi, kteří geocaching nikdy nedělali, neměli vlastní GPS a takhle ho měli možnost poznat a vyzkoušet. Někteří z nich to jen zkusili, některé to chytlo a keškaří teď sami.

k názoru, že někdo potřebuje vyřešit mysterku: hledali jsme jen tradičky a multiny :)

A k názoru, že studenti se mají věnovat vědecké práci se zeptám: to je jako myšleno 24 hodin denně? Nemám pocit, že bych studium jakkoli flákala, k tomu pracuju... a k tomu ještě stíhám krabičky.. :)

Ano nikdo neříká studujte 24 hodin denně. Jen mi nesedí že by toto mělo být jako předmět ve škole, pokud studenti chtějí tak si mohou krabičky hledat ve volném čase. Proč z toho hned dělat předmět!!???

Proč z toho dělat předmět? To jsi asi nečetl ten můj příspěvek. Cílem je oddělit kačery od ostatních v rámci povinného tělocviku. Copak ty bys nebral, když bys musel absolvovat 4 semestry tělocviku, že bys mohl chodit na keše?
  • 0

#17 ondroj

ondroj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 22:09

Název tématu geocaching postavil do role předmětu.
  • 0

#18 weri

weri

weri.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 1 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 22:11

Citace

ondroj napsal/a:
Název tématu geocaching postavil do role předmětu.

Ano, je to předmět. Jeden z povinně volitelných tělocviků.
  • 0

#19 mauricie

mauricie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 23:30

Citace

ondroj napsal/a:

A proč by nemohl. Doufám, že ti nevadí, že někdo kdo má rád třeba matematiku, tak ji taky někde učí? Ať si počítá hezky doma, když ho to baví, ale proč by s tím měl lézt do školy?
Nevidím jediný důvot, proč by geocaching nemohl být jako předmět na nějaké škole. Pokud to má alespoň malou souvislost se zaměřením školy.
  • 0
Dobrá nálada nevyřeší problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet.

#20 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 23:52

Ach jo. Zas tady vidím jen závist. "Někdo si (ó hrůzo) jakože studuje a přitom hledá kešky". Kur*a vyse*te se na to, lidi! Jediná relevantní otázka by měla být "a uškodili tím někomu"? Sází tihle organizovaní studenti :) do kešek hovna? Ničí keše? Chodí na keše místo přednášek (btw: a i kdyby -- je to lepší než chlastat do němoty a pak rozsekávat odpadkáče na maděru)? Seberou vám snadněji FTF? Fakt nechápu kde se bere ta neskutečná netolerance a hledání všech možnejch důvodů k tomu "zase to někomu natřít" ...
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama