Klistata nedrzej
Publikováno 01 srpen 2012 - 20:51
Publikováno 01 srpen 2012 - 21:07
Publikováno 01 srpen 2012 - 21:13
Publikováno 01 srpen 2012 - 22:11
Publikováno 01 srpen 2012 - 22:22
Publikováno 01 srpen 2012 - 22:39
http://www.skudci.com/klos-jeleni
Publikováno 01 srpen 2012 - 23:05
Publikováno 01 srpen 2012 - 23:13
Norbert_G napsal/a:
Klíšťata na mě taky nejdou. Za celý letošek jsem jich viděl jen pár, co mi lezlo po rukou. A většina z nich byla mrňavá do milimetru. Zato jiná potvůrka na mě často chodí: kloš jelení. A už mě párkrát i hryznul. Navíc je nejde zabít plácnutím, ale je třeba je odpálkovat prstem. Ale naštěstí níc nepřenáší. Minulý rok, kdy jsem ještě chodil s repelentem, to ale bylo daleko horší a dělali na mě doslova nálety. Letos už tolik ne, když se ničím nestříkám.
http://www.skudci.com/klos-jeleni
Tak konečně vím, jak se ten sráč jmenuje. Já tuhle havěť nesnáším skoro víc jak klíšťata. Nedá se to plácnutím zabít, nedá se to shodit, cvrnkání pomůže jen málokdy a některé druhy lesů jsou tímhle sajrajtem úplně zamořené.
A souhlasím, že to tu před dvěma lety nebylo, nebo tak minimálně, že jsem jich neregistroval. Dneska to začíná být neúnosné.
Publikováno 01 srpen 2012 - 23:21
Modrak napsal/a:
Je to asi blbost, ale v posledni dobe pozoruju zajimavej jev. Klistata ktery me kousnou na me skoro vubec nedrzej. Misto slozityho krouceni a podobne proste vezmu kliste mezi prsty a lehce temer bez odporu ho sundam. Pritom ale zakously uz je, zbyde tam po nem vpich, neni to ze by zatim jen lezlo a hledalo si misto. Deje se to uplne bezne, posledni jsem zrovna pred chvili takhle sundal. Napred jsem to prisuzoval tomu ze treba ho najdu po pulhodine ve vane, takze je priutopeny nebo tak neco. ale deje se to i normalne, ted jsem v zadny vode nebyl, dokonce jsem ani nebyl nikde kde bych ho mohl zrovna chytit, jestli na me nejak vydrzelo od vcerejska nebo co, ale dolu slo taky.
Docela bych rad prisel na to cim to je, pac sundavat je takhle snadno je docela v pohode. Netusite o tom neco? Jeste loni jsem s nima bojoval klasicky po zlym, drzely jak klistata.
Klíšťatům ne uplně každý chutná. :-) Zní to komicky, ale je to tak. Nemůžeš v tak malém tvorovi očekávat velkou inteligenci, takže klíště jakoby neví, proč se zakous do něčeho, co mu nechutná, ale instinktivně cítí, že je to maso a "přece by mi to chutnat mělo". Proto se tak trochu drží, ale ne moc pevně. Jedna z forem je pivo, to je známý repelent, ale pro kačerstvo coby řidiče auta trochu nepraktický. Další věcí je krevní skupina. Pokud máš nulku, máš prakticky vystaráno, naopak áčkaři chytaj klíšťata i přes vrstvu repelentu. Kamarádka, která pracuje jako praktická doktorka, mi před pár lety vyprávěla, co všechno ta klíšťata ráda a nerada a bylo to docela zajímavé poslouchání.
Publikováno 02 srpen 2012 - 4:42
Publikováno 02 srpen 2012 - 5:44
Publikováno 02 srpen 2012 - 6:18
Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.
Publikováno 02 srpen 2012 - 6:23
Souhlasím já Kloše ze sebe v lese sundavám už taky pěkně dlouhou dobu a celkem dost. Zato klíště už jsem na sobě minimálně 25 let neměl.geoFukar napsal/a:
Tak ta mrcha je Kloš?
Dámy a pánové. Můžu Vás ujistit, že tady byl už minimálně před 25 lety. To si ještě pamatuju. A v množství víc jak velkém.
Ale když už znám jeho jméno, hned se mi bude po lese chodit líp
Ruční sundávání klíšťat letos můžu potvrdit. Pinzetu jsem v deseti případech vůbec nemusel použít.
Publikováno 02 srpen 2012 - 6:55
Publikováno 02 srpen 2012 - 8:23
Geokalendář 2024 - v prodeji ve vašem oblíbeném geoshopu. www.facebook.com/geokalendar
Publikováno 02 srpen 2012 - 9:01
hauskaa napsal/a:
Klíšťatům ne uplně každý chutná. :-) Zní to komicky, ale je to tak. Nemůžeš v tak malém tvorovi očekávat velkou inteligenci, takže klíště jakoby neví, proč se zakous do něčeho, co mu nechutná, ale instinktivně cítí, že je to maso a "přece by mi to chutnat mělo". Proto se tak trochu drží, ale ne moc pevně. Jedna z forem je pivo, to je známý repelent, ale pro kačerstvo coby řidiče auta trochu nepraktický. Další věcí je krevní skupina. Pokud máš nulku, máš prakticky vystaráno, naopak áčkaři chytaj klíšťata i přes vrstvu repelentu.
Coz tohle vsechno bych chapal. Jenze pivo jako repelent nepouzivam, pac od ty kese jeste musim dojet domu autem. A krevni skupinu mam sice 0+, ale to snad mam furt stejnou. Cili nevidim nic co by se na me zmenilo, presto se klistata chovaji jinak nez loni. Leda ze jsem bdelejsi a pochytam je vcas. Ale nejpravdepodobnejsi se mi jevi to narizeni EU, to na ne asi zabralo :-)
Publikováno 02 srpen 2012 - 9:09
Publikováno 02 srpen 2012 - 9:39
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů