FTF before publishing
Publikováno 17 červen 2008 - 8:04
Publikováno 17 červen 2008 - 8:15
Publikováno 17 červen 2008 - 8:20
Publikováno 17 červen 2008 - 8:21
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 17 červen 2008 - 8:30

Publikováno 17 červen 2008 - 8:31
Citace
Solim napsal/a:
Myslim, ze kdyz nekdo najde, tak je to pravoplatny nalez. Ja sam jsem behem sveho cachovani nasel omylem tri cache, z toho jedno FTF. Pak je obcas problem zjistit, jakou cache jsem vlastne nasel. Takze pokud hledac nema informace primo od autora, nebo od nekoho jineho a najde diky nahode nebo sve pile, tak to je nalez a log bych nemazal, ale spis bych pochvalil hledace.
Nešlo o nález omylem ale o zjištění souřadnic pomocí "trackables", které byly vloženy do ještě nezveřejněné kešky.
Publikováno 17 červen 2008 - 8:45
Citace
peca78 napsal/a:
Citace
Solim napsal/a:
Myslim, ze kdyz nekdo najde, tak je to pravoplatny nalez. Ja sam jsem behem sveho cachovani nasel omylem tri cache, z toho jedno FTF. Pak je obcas problem zjistit, jakou cache jsem vlastne nasel. Takze pokud hledac nema informace primo od autora, nebo od nekoho jineho a najde diky nahode nebo sve pile, tak to je nalez a log bych nemazal, ale spis bych pochvalil hledace.
Nešlo o nález omylem ale o zjištění souřadnic pomocí "trackables", které byly vloženy do ještě nezveřejněné kešky.
Aha, no to je fakt, ze system to umoznuje, sam jsem takhle lovil jednu PM cache a jde to. A to jsem stale BM. Ani jsem netusil, ze stejny system lze pouzit i na GC/TB. Ale presto to je nalez jako kazdy jinny, jen trochu pracnejsi.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 17 červen 2008 - 8:57
Citace
Solim napsal/a:
Citace
peca78 napsal/a:
Citace
Solim napsal/a:
Aha, no to je fakt, ze system to umoznuje, sam jsem takhle lovil jednu PM cache a jde to. A to jsem stale BM. Ani jsem netusil, ze stejny system lze pouzit i na GC/TB. Ale presto to je nalez jako kazdy jinny, jen trochu pracnejsi.
Řekl bych, že jediný, kdo se cítí ukřivděn, jsou lovci FTF a to určitě není důvod ke smazání logu.
Něco jiného je, když keš odloví beta-tester ještě předtím, než šla do schválení a zaloguje jí, tam se určitě o FTF nejedná. Nicméně i tenhle odlov je legální bodík za nalezenou kešku !!!
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 17 červen 2008 - 9:04

Publikováno 17 červen 2008 - 9:26
Citace
Když jsem zakládal před třemi týdny svou první keš, tak tohle mi taky vrtalo hlavou - jestli jde vypátrat keš podle vloženého TB nebo GC před zveřejněním. Pro jistotu jsem čekal na publikaci (naštěstí to nebylo o půlnoci, kdy mi pípla SMSka na mobil) a GC hned pak vložilrobici napsal/a:
No ale ono to není vůbec omylem, ale záměrně. Dá to prý trochu práce, ale podle TB a GC do keše vložených to jde najít. Jak, to nevím a nepřijde mi to moc fér. Na této GC1C82J kešce se to tak stalo. Pro mě ponaučení - až budu zveřejňovat novou keš, TB a GC tam vložím až po publikaci.

Publikováno 17 červen 2008 - 9:37
Publikováno 17 červen 2008 - 9:50
Citace
robici napsal/a:
No ale ono to není vůbec omylem, ale záměrně. Dá to prý trochu práce, ale podle TB a GC do keše vložených to jde najít. Jak, to nevím a nepřijde mi to moc fér. Na této GC1C82J kešce se to tak stalo. Pro mě ponaučení - až budu zveřejňovat novou keš, TB a GC tam vložím až po publikaci.
Nedá mi to, abych nezareagoval. Ten FTFBP jsem logoval já. Bral jsem to jen jako ukázku určitého hackingu

Jinak musím řící, že to hledání bylo docela obtížné, neboť nelze získat úplně přesné souřadnice a samozřejmě ani listing a tedy ani hint.
Lovu zdar!
Publikováno 17 červen 2008 - 9:53

Publikováno 17 červen 2008 - 9:56
Citace
abakus napsal/a:
Akorát předpokládám, že u TB/GC se ukazují výchozí souřadnice nepublikované kešky a není vidět, co je to za typ. Takže se klidně může stát, že FTFBP se žene na místo, hodinu hledá, nenajde a po publikaci se dozví, že byl jen na stage 1
To je holt riziko podnikání

Publikováno 17 červen 2008 - 9:58
Citace
PeBo napsal/a:
Citace
robici napsal/a:
Nedá mi to, abych nezareagoval. Ten FTFBP jsem logoval já. Bral jsem to jen jako ukázku určitého hackingu, kterého je v podstatě schopen každý - žádné nadstandardní informace jsem neměl. Všichni kamarádi, s kterými jsme to rozebírali, to brali s humorem a nadhledem (copak nám dají za FTF lepší plat v práci, abysme se kvůli tomu hádali??), jen nějaký bishi, kterého ani neznám, to nepochopil.
Jinak musím řící, že to hledání bylo docela obtížné, neboť nelze získat úplně přesné souřadnice a samozřejmě ani listing a tedy ani hint.
Lovu zdar!
Nedá mi to, abych nereagovala. Je mi jasné, že s tím byla určitě velká práce a když ti to za ni stojí, proč ne. Já dávám přednost sytému - publikace - píp SMS (pokud mám kliku, jelikož teď nějak služby stávkují

Publikováno 17 červen 2008 - 10:14
Citace
robici napsal/a:
Až budu zveřejňovat novou keš, TB a GC tam vložím až po publikaci.
No to je velmi rozumné.
Případy stylu, seberu jako jakousi "návnadu" trackables ze širokého a dalekého okolí a vrazím je do své nové nepublikované cache se objevují čím dál tím častěji a můžeme se uprosit, že to není dobrý nápad a psát si co chceme. Pokud je cache v pořádku a korektně ukrytá, tak se zase nic tak strašného neděje, (FTFkaři, kterým díky sledování trackables vyfoukl někdo první zápis do logbooku, mi tento názor prosím odpustí), ale pokud si tím autor vynucuje publikaci své, mírně řečeno, nepovedené cache, nebo vyrobí totálně nepublikovatelný paskvil, či s opravou chyb nebo kolizí čeká půl roku, je to dle mého mnohem věší problém a to nemluvím ani o tom, že to občas napoprvé s důkladností úkrytu neodhadne a cache mu ukradnou ještě dříve než třeba stačí na naše doporučení nějak zareagovat a cache zmizí ještě před publikací.... pokud je plná trackables, tak jejich majitelé mohou jen zamáčknout slzu a pomyslet si něco o lamách. To samé si musí myslet pokud zakladatel zadá špatné souřadnice cache viz.vlakno o utopených cache v Atlantiku a vloží do ní trackables neb kalkulace vzdálenosti cestovatelů zacne ukazovat nesmysly a musí se to pak pres nas vracet nazpet a korigovat...
Prosím, do cache pred publikací trackables virtuálně nevkládejte a když už fyzicky, tak né hned třeba deset (jako "návnada" dnes stačí už samotný fakt nové cache, nebo i třeba propracovaný listing) .... pokud máte tuto neodolatelnou touhu svou novou ještě nepublikovanou cache nacpat trackables, tak prosím alespoň dohlédněte na to, aby byla založena dle pravidel, bez kolizí a dobře ukrytá.
viz vlákno
Děkuji
Publikováno 18 červen 2008 - 8:31
Publikováno 01 listopad 2008 - 18:49
Publikováno 01 listopad 2008 - 19:42
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů