Variace na Wherigo pro Handy Geocaching
Publikováno 22 leden 2008 - 10:22
Publikováno 22 leden 2008 - 10:30
Publikováno 22 leden 2008 - 10:32
Publikováno 22 leden 2008 - 10:34
Publikováno 22 leden 2008 - 10:37
Publikováno 22 leden 2008 - 10:38
Publikováno 22 leden 2008 - 10:42
Publikováno 22 leden 2008 - 10:45
Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo
Publikováno 22 leden 2008 - 10:47
Publikováno 22 leden 2008 - 10:54
Publikováno 22 leden 2008 - 10:59
adp. napsal/a:
v okamziku kdy se budou moct vepisouvat souradnice rucne tak je to uz ne tak zajimave, pujde zas resit od stolu s google...
To je pravda, ale když někdo chce podvádět sám sebe... A kdyby odpověď byla vázána na nějakou "místní" informaci vyžadující fyzickou přítomnost, tak by to ani nešlo. Podle kdysi proběhlé ankety loví přes 50% lidí jenom s GPSkou, takže ty by ostrouhali. Pochybuju že kvuli tomu by si někdo kupoval extra modrozubou GPSku.
Publikováno 22 leden 2008 - 11:02
Na PDA by snad HG měl fungovat. Ta nutnost připojení v terenu je určité malé mínus. Nešlo by to nějak vyřešit pomocí souboru, který by se nahrál do telefonu a ten by si sám sosal pozici z GPS a až by jsi byl v určité předefinované zone tak by na tebe vyskočil text, nebo nějaká událost? Hlavně je důležite aby tvorba takových souborů nebyla tak složitá jako u WIGo. Tvorba cartigi je pro nás normalni smrtelniky místy až bolestivá.Olivin napsal/a:
Handy Geocaching neznám, meměl jsem potřebu ho používat. Osobně nedám dopustit na voděodolné, outdoorové GPS... Mám PDA a proč tedy nezkusit Wherigo... Ale připadá mi zbytečně složité. Tvůj nápad bych uvítal, ale bez nutnosti být v terénu připojen on-line.
EDIT: Koukl jsem na tvůj Handy Geocaching a CHVÁLÍM, musím to zkusit
Publikováno 22 leden 2008 - 11:07
Vancosi napsal/a:
Na PDA by snad HG měl fungovat. Ta nutnost připojení v terenu je určité malé mínus. Nešlo by to nějak vyřešit pomocí souboru, který by se nahrál do telefonu a ten by si sám sosal pozici z GPS a až by jsi byl v určité předefinované zone tak by na tebe vyskočil text, nebo nějaká událost? Hlavně je důležite aby tvorba takových souborů nebyla tak složitá jako u WIGo. Tvorba cartigi je pro nás normalni smrtelniky místy až bolestivá.
Ano, na PDA HG funguje, proto také prosazuji, aby do něj Destil WIG implementoval, protože pak nás bude hodně, kdo budou moci tuto novou dimenzi GC využívat
K tomu internímu souboru, to se v zásadě shodneme, viz můj předchozí příspěvek...
Publikováno 22 leden 2008 - 11:27
FHonza napsal/a:
adp. napsal/a:
v okamziku kdy se budou moct vepisouvat souradnice rucne tak je to uz ne tak zajimave, pujde zas resit od stolu s google...
To je pravda, ale když někdo chce podvádět sám sebe... A kdyby odpověď byla vázána na nějakou "místní" informaci vyžadující fyzickou přítomnost, tak by to ani nešlo. Podle kdysi proběhlé ankety loví přes 50% lidí jenom s GPSkou, takže ty by ostrouhali. Pochybuju že kvuli tomu by si někdo kupoval extra modrozubou GPSku.
ta mistni informace je zjistitelna, znam spoustu lidi co takle resi multicache od stolu. a rikaj, ze je vlastne jedno. mam obavu, ze kdyz bude moznost si to zjednodusit, vetsina to udela. donutit hrat cachery podle pravidel autora je casto nutny tim, ze jina moznost neni. Mozna mluvim zatrpkle, pesimisticky, ale je to muj nazor coby autora x cachi.
Publikováno 22 leden 2008 - 11:35
adp. napsal:
ta mistni informace je zjistitelna, znam spoustu lidi co takle resi multicache od stolu. a rikaj, ze je vlastne jedno. mam obavu, ze kdyz bude moznost si to zjednodusit, vetsina to udela. donutit hrat cachery podle pravidel autora je casto nutny tim, ze jina moznost neni. Mozna mluvim zatrpkle, pesimisticky, ale je to muj nazor coby autora x cachi.
No, já sice jako autor keší musím souhlasit, ale to bychom mohli rovnou začít diskutovat o "zrušte multiny", ty se taky dají udělat od stolu. Jak psal FHonza - kdo chce podvádět sám sebe, jeho věc. Já jsem zastáncem toho, že hlavní zábavou na GC je cesta, ne cíl, ale kdo tuto ideu nesdíli, neberu mu to.
Když bude autor šikovný, vymyslí něco, co se od stolu nedá zjistit a donutí tak ty lenochy, aby tam šli poctivě, ale i kdyby ne, tak se i tak najde většina, která půjde poctivě. Kvůli těm ostatním bych se tedy ani omylem nevzrušoval...
Nicméně mám trochu obavu, že toto téma sem nepatří, zde jde o to, zda se s tím má Destil patlat a já říkám, že určitě ANO
Publikováno 22 leden 2008 - 11:41
Publikováno 22 leden 2008 - 11:58
Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo
Publikováno 22 leden 2008 - 12:06
Sutech napsal/a:
adp. napsal:
No, já sice jako autor keší musím souhlasit, ale to bychom mohli rovnou začít diskutovat o "zrušte multiny", ty se taky dají udělat od stolu. Jak psal FHonza - kdo chce podvádět sám sebe, jeho věc. Já jsem zastáncem toho, že hlavní zábavou na GC je cesta, ne cíl, ale kdo tuto ideu nesdíli, neberu mu to.
Když bude autor šikovný, vymyslí něco, co se od stolu nedá zjistit a donutí tak ty lenochy, aby tam šli poctivě, ale i kdyby ne, tak se i tak najde většina, která půjde poctivě. Kvůli těm ostatním bych se tedy ani omylem nevzrušoval...
Nicméně mám trochu obavu, že toto téma sem nepatří, zde jde o to, zda se s tím má Destil patlat a já říkám, že určitě ANO
abych se vratil zpet, tak samozrejme rikam ANO, je to super napad, pokud Destil hodla do toho investovat cas a sily.
ale otazkou je, jesli by nebylo lepsi udelat "pouze" javovsky wherigo. Kdy autor muze udelat jak wherigo aplikaci tak aplikaci pro javu. Uz tim samotnym se rozsiri potencialni okruh hledacu
pokud se udela aplikace kam se zadaji souradnice tak se ziska jen nejake rozsireni multiny s instantnim na displej vybihajicim listingem a tim by podle mne hodne utrpela idea.
ja sam BT gps nemam, taky bych si ji ke svemu telefonu musel poridit. at uz pro pouziti k wherigo, ci jine aplikaci vyzadujici prenos dat do pda/mda/smartphone/telefonu s javou
Publikováno 22 leden 2008 - 12:45
Publikováno 22 leden 2008 - 12:50
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů