Přejít na obsah

Fotka

Garmin Etrex H - typ baterii

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
10 odpovědí na toto téma

#1 thomas87

thomas87

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 16:02

Ahoj, mam takovy maly dotazek. Poridil jsem si Garminka a zajima me, jake jsou do toho nejlepsi baterky, at to vydrzi co nejdele :) Diky moc za radu..
  • 0

#2 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2009 - 18:03

Pokud se jedná pouze o výdrž, tak pak ty s největší kapacitou :D
  • 0

#3 Chocenaci

Chocenaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 13:40

Já jsem poprvé použil Panasonic Xtreme a vydržely 29 keší, což je dost dobrý si myslím. Teď jsem nasadil Energizer, tak uvidím...
  • 0
Garmin eTrex30

#4 kubulak

kubulak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 16:04

30 kesi na baterky? Pche :) Ja mam 500 kesi na jedny a ty samy baterky a furt drzej :) Nic ve zlym, ale co takhle nabijeci baterky? Koupis 4 kusy nejakejch GP 2800mAh placnu za kilo jeden, vikend to vydrzi v pohode, a za noc mas nabito na dalsi akci... Delaj se i ruzny packy s nabijeckou gratis apod.. Za jak dlouho se to financne vrati (i s nabijeckou) si kazdej spocita sam... Me zrovna ty GP drzej uz minimalne 3 roky, pouzivam kazdej vikend, i v zime. U nas vsechno jede na nabijeci baterky, Panasonicum a Energizerum a podobnejm uz jsem nedal vydelat hodne, hodne dlouho, a asi uz asi asi nikdy nedam...
  • 0

#5 Chocenaci

Chocenaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 20:18

To máš samozřejmě pravdu, nabíjecí mám taky. Ale momentálně 4 ks ve foťáku č.1, 2 ks ve foťáku č.2, 2 ks v budíku, několik ks mají děti v různých hračkách, 4 ks ve svítilnách na kolo... :D Hned jak budou některé volné, jsou moje ;)
  • 0
Garmin eTrex30

#6 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 20:47

Významně často mají v Lídlu (nesmějte se, prosím!) sadu 4 AA nebo AAA akoušů za 89.90 Kč. Tužkovek mám tři sady (2500 mAh) a šlapou jedna báseň! Ve srovnání se značkovými kousky od Panasonic, Energizer nebo Duracell jsem neseznal výraznější rozdíl.
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#7 m@ila

m@ila

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 20:56

Z baterek na jedno použití rozhodně Energizer Lithium. Jenže nejlepší nabíjecí jsou řekněme jen dvakrát dražší, takže je na zvážení, co koupit;)
  • 0

#8 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 22:08

Ani náhodou... Spočítej si jak dlouho Ti vydrží alkalické/Li-on/Lithium a kolik nabíjecí, které se dneska dají nabít až 1000x... I kdyby to zvládly jen 500x, tak s nabíjecími budeš vždy o hodně v plusu.
  • 0

#9 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 23:57

Citace

kubulak napsal/a: Za jak dlouho se to financne vrati (i s nabijeckou) si kazdej spocita sam...

Chtěl bych upozornit, že jsou případy, kdy se to vyplatit nemusí nebo za dost dlouhou dobu (roky).
Záleží na zvolené kvalitě a frekvenci použití.
Když se na jednu stranu postaví nabíječka za 1 500 Kč se sadou 4 článků v ceně 120 Kč/ks a proti tomu akční alkalické tužkovky z diskontu za 5 Kč/ks, tak k vyrovnání nákladů dojde za víc než 100 cyklů. To při volném tempu trvá několik let (během kterých se může nabíječka zničit, být ukradena a akumulátory zrovna tak...).
  • 0

#10 m@ila

m@ila

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 7:51

Ještě jsem nikdy nesehnal baterky za 5 Kč, které by měly ucházející výdrž. Např. v digitálním foťáku jsem prostřídal moho značek a ty levné mi vydržely třeba jen na pět fotek. Jsou dobré tak do ovladače, ale v zařízení jako gps nevydrží. Leda, že si našel nějakou značku, o které nevím. Já bych rozhodně koupil nabíjecí AAčka
  • 0

#11 Galenius

Galenius

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 7:52

Mě se docela osvědčily alkalické baterie z Billy. Doma je dávám skoro do všeho. Stojí 30 za 4 kusy. Do navigace bych ale dal nejspíše nabíjecí.
  • 0
Una Salus Victus Nullam Sperare Salutem

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka