Přejít na obsah

Fotka

Colorado - zatuhnutí ve stavu "Loading maps.." (ver 3.10 a vyšší)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
19 odpovědí na toto téma

#1 ZCh

ZCh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 16:48

Dříve jsem na Coloradu (až do verze 3.02 včetně) běžně z důvodů jednoduchosti (=pohodlnosti, lenosti...) nahrával jeden velký .gpx soubor vytvořený v GSAKu (obsahující 1900 keší kolem domovských souřadnic, velikosti řádově přes 20 MB - v závislosti na počtu obsažených logů). Od verze 3.10 (tzn. jak ve verzi 3.10 i 3.20) jsem schopen nahrát jen soubor velikosti cca 1 MB, při nahrátí většího souboru Colorado při staru zatuhne (dole na displeji je hláška "Loading maps..". Snažil jsem se přesně určit kritickou velikost souboru od které se tento problém začne projevovat, je to něco málo nad 1 MB, ale přesnou hodnotu jsem nezjistil (mírně to kolísalo). Závisí to zřejmě opravdu na velikosti souboru, a nikoliv na počtu keší v něm obsažených (např. protlačil jsem max 90 keší obsahujících max. 10 logů, anebo 148 keší po jednom logu). Testoval jsem ještě, zda není nějaký problém v exportu GPX v GSAKu, ale Colorado se stejně kousne i přímo na souboru z PQ ZCh
  • 0

#2 Paullow

Paullow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 17:14

Tohle se řeší už přímo v topicu o tom firmware. Jinak jsem zjistil, že i když to zatuhne na obrazovce Loading maps, tak Colorado pořád nabíhá ( v místě, kde není signál se to po chvíli zeptalo, jestli má hledat satelity dál).
  • 0

#3 ZCh

ZCh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 17:18

Nabíhá, ale nenaběhne... Řeší, ale nevyřešilo... (resp. spousta lidí tvrdí, že se jim to neděje) A protože to vypadá, že to není problém jen jedné verze, tak jsem pro to založil nové specializované vlákno a pokusil jsem se problém co nejdetailněji analyzovat a zdokumentovat. ZCh
  • 0

#4 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 18:03

Citace

ZCh napsal/a:
Snažil jsem se přesně určit kritickou velikost souboru od které se tento problém začne projevovat, je to něco málo nad 1 MB....

Ja tam nahravam i soubory vetsi, posledni mel 4M.
Zkus ten tvuj ktery ti to zablokuje nekam uploudnout. Zkusim ho nahrat do meho kolouse...
  • 0

#5 A+T

A+T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 18:29

Jendoduché řešení. Měl jsem ten samý problém. Při vytuhnutí jsme colorado nahrál na mobil abych měl důkaz a společně s videem jsme ho zaslal zpět prodejci. Jelikož jsem ho kupoval již vpočátku za 11500,- to bude vcelku dobrý bussines. Z Picodasu mi volali že je závada neodstranitelná tak jestli chci nové colorado, nebo novou jakoukoli gps garmin a nebo peníze z5. Hádejte co jsem si vybral :):):) PS: Jo ještě jsem reklamoval lajdáctví garminu a to sice ikonu earthcache. Colorado má v návodu plnou podporu GC a takhle si plnou podporu nepředstavuji. Přitom to přidání ikony je prkotina myslím
  • 0

#6 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 18:42

Takze penize a potom pujdes do O550?
  • 0

#7 CykloDav

CykloDav

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 367 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 19:41

Citace

ZCh napsal/a:

Snažil jsem se přesně určit kritickou velikost souboru od které se tento problém začne projevovat, je to něco málo nad 1 MB, ale přesnou hodnotu jsem nezjistil (mírně to kolísalo). Závisí to zřejmě opravdu na velikosti souboru, a nikoliv na počtu keší v něm obsažených (např. protlačil jsem max 90 keší obsahujících max. 10 logů, anebo 148 keší po jednom logu).

Testoval jsem ještě, zda není nějaký problém v exportu GPX v GSAKu, ale Colorado se stejně kousne i přímo na souboru z PQ

ZCh

Zkoušel jsi ten soubor tunit Mozigem?
  • 0
Kolo jede

#8 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 21:25

Citace

ZCh napsal/a:
Nabíhá, ale nenaběhne...

Tak jsem nahral ten tvuj soubor naprosto bez problemu. Takze nevim cim by to mohlo byt u tebe.. :-(
  • 0

#9 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 21:32

BTW: ta ikona earthcache uz v novem FW pro Oregon 550 je ;)
  • 0

http://www.munzee.com/m/Skleba/    Garmin Oregon 650 + iPhone 6

#10 ZCh

ZCh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 22:49

Zkoušel jsem "tunit soubor Mozigem" (tedy zkusil jsem funkci "Optimalizace pro Colorado GPX file") - problém přetrvává

Zkoušel jsem Colorado Master reset popsaný zde http://www.geocachin...410#post_167410 - problém přetrvává

BTW domnívám se, že k něčemu podobnému jako Master reset dochází i při downgrade Colorada - a já mezi verzemi 3.20 a 3.00 již několikrát prošel při testování tam a zpět (někdy přímo, někdy přes meziverze 33.10 resp. 3.02)

ZCh
  • 0

#11 1gato1

1gato1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 520 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 17:53

BTW domnívám se, že k něčemu podobnému jako Master reset dochází i při downgrade Colorada - a já mezi verzemi 3.20 a 3.00 již několikrát prošel při testování tam a zpět (někdy přímo, někdy přes meziverze 33.10 resp. 3.02) Take mam takovy dojem. Jinak jsem zkusmo zavolal do Picodasu o tomto problemu a nabidli mi na pockani a zdarma prehrani fw 3.00, nebo jaky mi vyhovoval:) To uz jsem udelal sam. Zatim cekam na dalsi fw.
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#12 ZCh

ZCh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 13:39

Takže dle posledních testů se jedná asi jen o kosmetický problém.

Colorado se sice zasekce ve stavu "Loading maps.." ale zpracování nového .gpx souboru zřejmě probíhá dál. Pokud po přiměřené době Colorado vypnu+zapnu, jsou kešky z .gpx souboru zprávně načteny v GPS (testováno na .gpx souboru velikosti 20,8 MB s 1900 keškami)

ALE POZOR !
Problémem je odhadnout odpovídající čas pro vypnutí+zapnutí. Vypnu-li příliš brzy, nedojde k načtení .gpx souboru (a to vždy jako celku - tedy v GPS nepřibude žádná v něm obsažená keš, a ani další restart GPS již nezpůsobí nové načtení tohoto souboru).

A DVOJNÁSOB POZOR !
Předčasné vypnutí v tomto stavu bylo zřejmě u mne příčinou toho, že se neprováděl export waypointů + projitých tras do souboru Current.gpx (viz http://www.geocachin...156#post_167156)

ZCh
  • 0

#13 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 13:46

Párkrát jsem to zatuhávání pozoroval na OR550. GPX s kešemi mám obludně velký (přes 40MB ) generovaný mojí funkcí z GSAKu - tedy podezřelých okolností ažaž. Začal jsem dělat to, že nejdřív původní GPX z GPSky smažu, restartuji ji (je tedy prázdná), a teprve pak nahraji nový GPX a znovu restartuji. Od té doby mi ještě nezatuhla. Ale třeba je to jenom náhoda! Edit 7/12: Protože to podle všeho na CO nefunguje, berte to jako offtopic výkřik!
  • 0

#14 Paullow

Paullow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 14:18

Citace

ZCh napsal/a:

Colorado se sice zasekce ve stavu "Loading maps.." ale zpracování nového .gpx souboru zřejmě probíhá dál. Pokud po přiměřené době Colorado vypnu+zapnu, jsou kešky z .gpx souboru zprávně načteny v GPS (testováno na .gpx souboru velikosti 20,8 MB s 1900 keškami)

Tohle jsem psal už na začátku tohoto tématu.

Citace

Crocky napsal/a:
...

Tak tohle u mě nefunguje...
  • 0

#15 kulin&janek

kulin&janek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2009 - 15:01

Take jsem zkusil tu variantu spusteni colorada bez gpx a pak tam nahrat teprve soubory a zadneho efektu jsem se nedockal. znovu to zatuhlo na Loading maps
  • 0

#16 trestidlo

trestidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:54

Tak uz jsem se tez nastvala na GPS Colorado, ktere mi po kazdem nahrani noveho GPX vytuhlo na 'Loading maps'. Picodas (GPS centrum, Svatoplukova 549/15) jsem navstivila celkem 3x a pokazde mi velice asertivne vypoklonkovali. Do servisu to poslali az napotreti. Mezitim jsme cistili celou GPS od cachi, waypointu, wherigo cartidgi a POI a nahravali jsme jen ciste Groundspeak GPX, ktere nema vice nez 500 bodu. (oficialni limit je 1000 bodu). V prodejne jsem jim to predvedla ja, ze to nefunguje, zkusili si to i oni sami (ciste GPX i GPX skrzeva Mapsource) a byli jsme to schopni 100% reprodukovat. K reklamacnimu kroku jsme prilozili i GPX z groundspeaku a zpusob jak to zreprodukovat. Presto se mi vratila GPS ze servisu jakoze 'Zavada se neprojevila'. Musim rict ze jsem s jejich chovani velice nespokojena. Obzvlaste mi mrzely vety typu 'A skutecne potrebujete 500 bodu ve Vasi GPS' nebo 'Tak to tam asi mate jednu kes spatne, nejlepsi bude, kdyz si to budete prochazet a nahravt napr. po 10 a asi tam bude spatne nekde cestina'. Musim rict, ze proto jsem si pristroj nekupovala abych pri kazdem nahrani bodu stravila 3 hodiny u pocitace. Toz jen jsem se chtela podelit se svoji 'reklamacni zkusenosti' a musim rict, ze zavidim tem, jez Picodas tak neodbyl jako me.
  • 0

#17 MildaPajda

MildaPajda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 14:47

to Trestidlo: dela mi tohle i Ore400t. Odstranim stare GPXo, nahraju nove, ukoncim praci, odpojim. Zapnu ore, a zatuhne na "loading maps" pomuze jen vyndat baterky a nandat... pustim ore, a jsou tam STARA data, NIKOLI to nove GPXo! Takze odstranim vsechny WP a stopy v ore, pripojim k PC, smazu KOMPLET obsah slozky GPX, odpojim ore, spustim.... najede, zapne se a je cista, bez kesi, beze stop.... pripojim k PC, nahraju TO SAME NOVE GPXo, ukoncim pripojeni, zapnu, najede a je OK... tohle mi udela rekneme 1x za 10 nahrani GPXek... vetsinou kdyz tam nalejvam jedno GPX pres druhe.... Vidim, ze mas lokalitu Kladno, mam to kousek, tak to muzem zkusit ... ;) M.
  • 0

#18 kvapa

kvapa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 14:56

2 Milda: Hele Mildo, me se neco podobneho, zcela nepochopitelneho deje s Or550. Kese loaduju pred GSAK a z nejakych neznamych pricin se stava, ze vidim i kese z GPXka, ktere jsem z GPSky vymazal. To tuhnuti se projevuje i u meho modelu tak v pomeru 1/10. Obvykle staci jen vyndat baterie a znovu zapnout.
  • 0

#19 trestidlo

trestidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 15:05

To MildaPajda: ahoj, dekuji za nabidku. Ono vlastne ani neni zkouset co. Me jen rozcilil pristup Picodasu. Colorado evidentne nefunguje jak ma, ja jim predvedu, oni na prodejne uznaji, ze GPS zatuhen na 'Loading maps' a pak se to stejne vrati, ze se to 'pry' nestava. To bych nad nimi musela stat i v tom servisu a koukat jim pod ruku.
  • 0

#20 kulin&janek

kulin&janek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 15:26

Tak to vrat, ze s tim nesouhlasis a nech si od lidi z picodasu podepsat dva papiry, ze to videli i oni a posli to s tim. Me to dela take, ale uz jsem si na to trochu zvyknul, nicmene me to stve tez. Pristup servisaku mi pripomina kdyz jsem reklamoval Nokii, kde jsem rekl ze vypadava signal gsm kdyz jsem mimo mesto, ze ve meste je to ok, tak mi nekolikrat odepsali, ze zavada se v centru mesta neprojevila a nebo jeste lepe, ze prehravaji firmware a porad dokola
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama