poradte jakou gps
Publikováno 31 říjen 2007 - 23:21
Publikováno 31 říjen 2007 - 23:49
Publikováno 31 říjen 2007 - 23:56

Publikováno 01 listopad 2007 - 0:24
Citace
Potom výrobky Garmin, protože nikdo jiný tu nemá slušnou vektorovou topo mapu. Garmin GPSMap 60CSx - doporučuji z vlastní zkušenosti. Levnější varianta je Vista HCx (oproti 60CSx má větší výdrž na baterky, menší displej, ale bude se jí odlepovat obvodová guma). Výše zmíněné při routování nemluví, jen pípají. Mluvíci Garmini (nuvi/zumo) zase mají větší displej, ale používají zvláštní články a ne snadno vyměnitelné AA baterie a nejsou tak nárazuvzdorní a voděodolní jako ti dva první.dokola napsal/a:
No jasně, asi jsem to nenapsal moc jasně, takže moje představa je spíš outdoor...
.
Publikováno 01 listopad 2007 - 1:51
Publikováno 01 listopad 2007 - 7:36
Publikováno 01 listopad 2007 - 7:45
Publikováno 01 listopad 2007 - 7:57
Publikováno 01 listopad 2007 - 8:04
Citace
to bych nesouhlasil, ze neni prilis vhodna. naviguje uplne v pohode a jediny co teda nedela je, ze porad nerika "az to bude mozne, otocte se"JarMar napsal/a:
Ovšem pro autonavigaci zase příliš vhodná není, chce to zvážit převládající způsob používání.

drobne plusy TomToma a pod. - pda ma trochu vetsi displey, je barevnejsi

Publikováno 01 listopad 2007 - 8:25
Citace
To je subjektivní názor, každému vyhovuje něco jiného.Dain & Olik napsal/a:
to bych nesouhlasil, ze neni prilis vhodna.

Publikováno 01 listopad 2007 - 9:09
Citace
JarMar napsal/a:
Citace
To je subjektivní názor, každému vyhovuje něco jiného.Dain & Olik napsal/a:
to bych nesouhlasil, ze neni prilis vhodna.Můj Garmin nemá ani držák do auta.
no vzhledem k tomu, ze v pohode donaviguje do cile a neni to uzivatelsky nesmyslne udelane, neni to subjektivni nazor, ale holy fakt.

kde je problem koupit drzak za par desetikorun/stovek? mame jeden ten klasicky univerzalni, do ktereho cvaknu bud gps nebo mda (jo treba v praci naviguju miroslavem, garmina nevytahuju

pokud pouzivas garmin/pda na outdoor/auto je to lepsi kombinace, ale kdyz chce nekdo jeden stroj na vylety, tak autonavigace s czech topo je bez problemu.
Publikováno 01 listopad 2007 - 9:36

Publikováno 01 listopad 2007 - 9:49

Publikováno 01 listopad 2007 - 10:03
Citace
Souhlasím, dělám to stejně a je to supr.gerdik napsal/a:
Dnes, když jedu autem ke vzdálené keši, mám v autě PDA + TOM TOM (ať si říká kdo chce co chce tahle navigace je do auta dokonalá). Na místě vypínám PDA (nebo přepínám na mapu) a zapínám Garmina.

Publikováno 01 listopad 2007 - 10:17
Citace
Morave napsal/a:
Do PDA bych nešel po jedné zkušenosti, co jsem pořádně zmoknul. Byla to rychlá letní přeháňka a opravdu jsem pak na sobě nenašel žádnou suchou kapsu
Mít tehdá PDA, můžu mu udělat "pá pá".
No, to neni uplne pravda. Jakmile chybi sucha kapsa, tak staci vyndat baterku, a nezandavat dokud pda clovek nevysusi (muj PDA Acer je snadno rozebiratelny a neni na nem zadna zarucni pecet, idealni na vysouseni). Takze o PDA clovek neprijde. Ale je dost pitomy, ze pak clovek musi pockat na sucho aby ho vubec mohl pouzit.
Publikováno 01 listopad 2007 - 11:16
Citace
No ja se beztak na celodennim vylete casto orientuju podle papirove mapy (garmina mam nemapoveho, PDA by nevydrzelo ale hlavne) protoze na ni clovek vidi "celou" trasu vcetne detailu. Proste zadny displej neni tak skladny a velky jako papirova mapa.JarMar napsal/a:
Jde hlavně o výdrž a typ baterií. Na celodenní výlet PDA nestačí. ...
A na dohledani kese neni nic lepsiho nez "sipka", na to clovek mapu nepotrebuje. A kdyz jeste clovek prepne souradnice do S42, tak vi kde je na papirove mape presne jen podle souradnic.
Jo a PDA s vypnutym displejem (to umi skoro kazde - zamek klavesnice vypne i displej) vydrzi pomerne dost dlouho. To moje myslim na tenhle provoz vydrzi vice nez osm hodin. Ale nikdy jsem to nemeril, jen to odhaduju. Pri pesi navigaci mi zaroven prehrava oblibenou hudbu (takze ma jen vypnuty displej, ale zapnute je), ale vic nez ctyri hodiny bez nabiti jsem vedome nevyzkousel, baterka se zdala byt nad polovinou. Je pravda ze modul mam externi. Interni moduly v PDA jsou asi o chlup presnejsi nez Legend, ale presnost sirf3 garminu a externich modulu nedosahuji. Podle me zkusenosti kolega s internim modulem v PDA ma sice v lese signal casteji nez muj zlutak, ale zato ho to vodi daleko vic od certa k dablu. Interni moduly jsou casto delane tak, ze predpokladaji, ze je navigacni sw "udrzi" na silnici, takze je pro ne o neco dulezitejsi pohyb a smer na ukor polohy (mysleno v porovnani s outdoor navigaci a s externimi moduly).
Publikováno 01 listopad 2007 - 11:40

Publikováno 01 listopad 2007 - 14:35
Citace
Pod tohle se muzu klidne podepsat. Jen bych doplnil (ovsem mam MIO C710):LiborH napsal/a:
Po půl roce používání (sem tam v autě, ale většinou na keších nebo na výletech) bych dneska do jiné nešel a když jsem měl v ruce outdoorového garmina, tak mi to prostě připadalo jak chudej příbuznej (osobní pocit - nekamenujte mě za něj)
- automapy cele Evropy pro navigaci v aute s Topo50 nesrovnatelne
- OziExplorer s topografickymi mapami, sehnatelne je prakticky cokoli
- GPStuner pro finalni navedeni ke kesi - prakticky totez co sipka u outdoorove navigace
- i kdyz odolnosti outdooru nedosahuje, preci jen proti PDA je to obrnenec
- vydrz opravdu nic moc, ale se sadou 4 tuzkovych clanku na opasku bez problemu 10-12 h
- velky minus: uz se neprodavaji a novejsi C720 ma jine prednosti, ovsem pro geocashing spis jen minusy
Sam jsem se propracoval casem k tomu, ze pokud bych jel do Himalaje, pak nic jineho nez Garmin 60 nechci, pokud ale lovim kese v ceske "panenske" prirode a pouzivam navigaci v aute pak mi PNA vyhovuje daleko vic. Jako liche bych oznacil nazory o mensi presnosti GPS prijimacu v PDA. Pred casem jsme provnavali nekolik PDA a PNA s internimi prijimaci, Garmin 60CSX a dve GPS "zelvicky" pripojene k PDA a jako referencni prijimac poslouzil sluzebni Magellan ProMark 3. Mereni sice nebylo nijak exaktni, proste jsme v rozmezi cca 1 hodiny provedli nekolik zamereni vsemi pristroji a dosli jsme ke zjisteni, ze prijimace osazene chipem SirfStar III maji prakticky stejnou presnost. Ta se pohybovala v radu jednotek metru i v prostredi dost "zamorenem" odrazy.
Publikováno 01 listopad 2007 - 16:47
Publikováno 01 listopad 2007 - 17:18
Citace
když jsem měl v ruce outdoorového garmina, tak mi to prostě připadalo jak chudej příbuznej (osobní pocit - nekamenujte mě za něj
)
Rozhodně nechci kamenovat

1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů