Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#201 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 8:55

Jinak zásadní zrychlení je v případě, že zobrazujete keš v místě finálního WPT, to už jede jako blesk...
  • 0

#202 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 8:59

Co se týče trasy, tak z uživatelského hlediska to vypadá stejně, jen dle databáze jsem pochopil, že se trasa ukládá do databáze a proto by snad neměl být problém s omezenou délkou trasy. Já trasu prakticky neukládám, takže pokud někdo chcete vylepšení, doporučuji vyvynout vlastní aktivitu a napsat to Stuartovi, já mu to psát nebudu, když to stejně nepoužívám, to už jsem párkrát udělal, že jsem za někoho psal požadavek na rozšížení, protože třeba neumí anglicky, ale tím pádem jsem si to musel testovat a rozporovat případné problémy a prostě mi to sebralo spoustu času a přitom jsem danou věc používal jen při tom testování a dál jsem ji nikdy nepoužil. prostě to co chci rozšížit, to Stuartovi napíšu a on to dost často udělá...
  • 0

#203 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 9:01

Jo a jen tak mimochodem, mám dojem, že minulý týden GC.COM zase měnil stránky, takže si nejsem jistý, jestli starší verze GeoScouta nebudou vykazovat nějaké problémy (například jde stáhnou jen 20 nových keší-jednu stránku z geocaching.com)
  • 0

#204 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 9:08

Tak rychlost vyřešena - pomohl jeden soft reset zařízení, teď to opravdu jede snad i svižněji než starší geoscout :) Turistické mapy už mi taky frčí, takže z toho začínám mít trochu lepší pocit než na první pohled :D Teď už mě jen vadí to ovládání..:)
  • 0

#205 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 9:17

Pokud chcete nějaké custom SQL, tak tady jsem si včera pár udělal: Keše uložené za posledních 30 dní: ([Cache].[DateHidden] > DATEADD(d, -30, GETDATE())) Keše refreshnuté nebo načtené za posledních 24 hodin: ([Cache].[DateRefreshed] > DATEADD(d, -1, GETDATE())) Keše mnou nalezené za posledních 24 hodin: ([Cache].[CacheStatusId] = 5 AND [Cache].[DateStatusChanged] > DATEADD(d, -1, GETDATE())) Moje keše: ([Cache].[IsMine] = 1)
  • 0

#206 Bolek_CZ

Bolek_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 9:22

zdravím vespolek, je nějaká možnost stáhnout satelitní mapy Google ve větším měřítku než defaultně navolené 9km ctverecnich? Prostě taková úprava LuďkoVých map.cz pro zahraniční kešky?
  • 0

#207 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 9:29

Já si prostě prolezu mapu po všech plánovaných lokalitách, kam potřebuji a v měřítku, které potřebuji a mám nastaveno, že se mi nemají mazat TEMP mapy, takže co si zobrazím doma, to můžu potom zobrazit i v terénu bez připojení na net.
  • 0

#208 sHpy00n

sHpy00n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 313 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 9:52

Takze jsem zatim stahl aktualizacni soubor, ale nejsem z toho odvarenej. Radeji bych provedl kompletni novou instalaci, ale co uz. Prvni dojmy. Rychlost mam zhruba stejnou jako u dosavadni verze 2.015, ale stejne jako Verenae postradam zalozku mapy. Krom toho jsem dle pokynu z vedlejsiho vlakna prejmenoval slozku se stazenymi mapami s tim ze jsem tedy mel cestu " ../GeoScout/Images/Maps. Druhou slozku Temp jsme nenasel.. ?? a nastavil jsem cestu ke stahovani novych map. Nove mapy se uz samy stahuji z mapy.cz, ale vsechny stare dlazdice se mi stahuji znova.
  • 0

#209 Bolek_CZ

Bolek_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 10:04

miroslav_turek napsal/a:
Já si prostě prolezu mapu po všech plánovaných lokalitách, kam potřebuji a v měřítku, které potřebuji a mám nastaveno, že se mi nemají mazat TEMP mapy, takže co si zobrazím doma, to můžu potom zobrazit i v terénu bez připojení na net.

jasně, takhle to taky dělám, ale bylo by fajn mít možnost si zvolit, že chci stáhnout konkrétní měřítko XY hned při importu keší. Protože, když jedu na 14 dní na dovču na motorce po Evropě, nahraji si do Geoscouta třeba 150-200 keší, které jsou poblíž míst kudy budu projíždět a všechny je jednu po druhé ručně procházet a zoomovat mapy... to to asi raději oželím :)
  • 0

#210 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 10:22

Toto já osobně řeším úplně jinak-pokud jsem někde déle, tak si buď zjistím, jestli je někde poblž wifi a dělám si přípravu den dopředu, nebo když jsem byl loni v maďarsku, tak jsem si za 300 koupil simku s datovým tarifem a bez kreditu na volání a prostě jsem byl online. Ono za týden nebo 14 dní se toho může dost změnit a dvě hodiny hledat keš, která je už týden ukradená, to je dost blbé...
  • 0

#211 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 10:23

Vlastně ještě bych zapomněl, v tom maďarsku jsem taky měl stažené podorobné mapy do oziho, včetně keší, jako pro jistotu...
  • 0

#212 majky-16772

majky-16772

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 19:52

Zdravím,
chtěl bych požádat, ty co si dopisují s autorem, zda by nešlo program vylepšit o:
GPS On a GPS Off - tlačítko na ovládání prstem

Představa by byla, že:
Off - když by se táplo prstem na šipku
On - by bylo tlačítko místo navigační šipky

Vložený obrázek

Nevím jaký je váš názor, ale pro úsporu baterky GPS vypínám a zapínám opět po přiblížení. Ovládání prstem bych za chůze uvítal ;)

Předem díky
  • 0

#213 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 20:00

Asi by to bylo zajímavé, ale ten červený čtvereček mi vadí, nicméně to může fungovat i bez čtverečku, že? Klidně to autorovi navrhni, já bych to za tebe navrhoval nerad, jednak se potom budu muset postarat o testování, nebo tlumočit výsledky tvého testování (už jsem to jednou udělal a nemám úplně dobrou zkušenost) a navíc já šetřím baterku tak, že svého iPAQa suspenduju, čímž se mimo jiné vypne i interní GPS. Pokud bych tuto funkci potřeboval, tak to klidně Stuartovi zadám...
  • 0

#214 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2009 - 20:04

Aspoň jsem mu poslal ten obrázek pro inspiraci, víc pro tebe nemůžu udělat...
  • 0

#215 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 26 May 2009 - 14:13

tak jsem si taky nainstaloval novou 2.1 to první menu mi až tak neva. co je vleký problém resp velice nepříjemné je absence záložky s mapou jak už tu bylo výše zmiňováno. Už jsem o tom psal i Stuartovi tak snad bude nějaká náprava. i když čert ví třeb je v předělávce i zbytek scouta a bude to celé vypadat pak nějak jinak. Co se týče ovládání stylusem pokud někdo má zájem mám tu apartní klubové tužtičky (Ladaklubu) modré nebo červené barvy. cena sice 80kč za kus ale má to v sobě červenou propisku modrou propisku, pentelku a hrot na PDA. Nosím sebou a mám dvě mouchy jednou ranou. Nemusím vytahovat stylus na ovládání scouta a nezapomenu tužku na logování. ;)
  • 0

#216 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 26 May 2009 - 15:18

Mám tužku ve stylusu :), ale GS je "outdoorová" aplikace, stylus by na ní neměl být potřeba. Kupříkladu záložka s TB mi přijde naprosto úchylná. Jednotlivé TB napsané tak miniaturním fontem, že menším už to snad ani nešlo. Přitom by se dal zvětšit, aby bylo vidět 4-5 TB, ideálně i s obrázkem :).
  • 0

#217 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 26 May 2009 - 15:36

Font u TB je stejný jako u keší, jen jsou řádky víc nahusto, což mě třeba zase naopak vyhovuje... Člově se holt nezavděčí všem, někdo chce menší, nekdo větší, asi by tam musel Stuart dát nějaké nastavování velikosti fontu, zkus mu to navrhnout, já to dělat nebudu, mě velikost vyhovuje...
  • 0

#218 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 26 May 2009 - 22:37

Geoscout mě oslovil a tak jsem zkusil i nejnovější verzi. Taky mi chybí ikona na přístup k mapě z listingu keše a taky mi chybí ikona na seznam odfiltrovaných keší, tan klik navíc mi vadí, když už to má být fingers friendly, tak teda ať je kde kliknout v listingu. Je pravda, že se dá zvyknout, ale proč, když to jde jednodušeji. Mirku, pošli mi mail na Stuarta, klidně mu to napíšu. Roman (vetrnik_cr)
  • 0

#219 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 27 May 2009 - 5:52

Zatím bych mu asi psal jen o tom prolinku ( ikonce na mapy) protože friendly to sice je ale zatím jen ta první stránka. Počítám s tím že předělávky " potkají" i ostatní stránky. Rozhodně vracet se kvůli mapě pokaždé na hlavní stránku je fakticky opruz. Včera jsem to testoval a krom tohodle jsem zatím nenarazil na nějaký vážnější problém.
  • 0

#220 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 27 May 2009 - 8:42

Pro kontakt se Stuartem doporučuji jednak http://groups.google.../group/geoscout Nebo ještě lépe zadat požadavek na issuetracker na adrese http://eastlands.dyndns.org/ a jako poslední možnost jde taky použít mail support@rightfile.com.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama