Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#281 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2009 - 20:04

LudekV: dík, že odpovídáš za mě, nebyl jsem u počítače a psát dokola to samé se mi přes prohlížeč na PDAčku skutečně nechtělo. Jinak pokud jsem to dobře pochopil, tak http://eastlands.dyndns.org běží na nějakém Stuartově domácím serveru, který občas nejede, například když není delší dobu Stuart doma. V tu dobu je k dispozici www.rightfile.com, což je oficiální adresa, která se normálně na eastlands.dyndns.org přepne, ale když neběží, tak zůstane na adrese rightfile.com, kde lze stáhnout instalačny, ale není tam issuetracker.
  • 0

#282 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 16:31

Tak trochu z praxe. Včera v neděli jsem našel v kešce TB, který neměl popis a tak jsem si vyťukal do GS jeho číslo, abych se na to podíval později doma, nicméně jsem kliknul na ikonku vedle a ono se to připojilo a k mému překvapení mi to zjistilo goal toho předmětu - no super, to jsem ani nečekal, že něco takového to umí! Milé překvapení. Ale na druhou stranu je opravdu nepohodlné, když mám napsáno u většiny kešek, že jsou tradiční a pak zjistím, že nejsou, to pak naštve. A ještě jedna věc, když jsem jel na Igo8, které mě navigoval ke keškám, pak jsem ho úplně vyplnul a zapnul GS, tak ten mi nemohl najít GPS, protože port 3 je obsazen. Tudíž jsem musel celou Omnii restartovat a spustit GS a pak to fungovalo. Když jsem opět spustil Igo8 a pak chtěl opět spustil GS, celá situace se opakovala. Nedalo by se něco dělat s tímto?
  • 0

#283 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 16:36

Or_Mi: obávám se, že ten problém s GPS je spíš problém zařízení, protože já používám GeoScouta s iGO na iPAQ 614C a bez problému zapínám a vypínám jednotlivé programy, resp. GeoSocouta jen odpojuju od GPS a zase připojuju a nikdy to nezlobilo.
  • 0

#284 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 16:55

Mirek_turek - dík, to jsem potřeboval slyšet, třeba se to někde dá nastavit. Jinak jsem koukal do toho issuetrackeru, ale nenašel jsem tam požadavek, že to z PQ .gpx načítá traditional ikonky i pro jiné druhy kešek. Copak tuhle chybu to dělá taky jenom mně?? Nebo nikomu nevadí, že si chce najít traditional kešku a třeba z deseti zobrazených jich je 5 mystery a 3 multi a jenom dvě tradiční?
  • 0

#285 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 17:12

Já PQ.gpx nepoužívám, a koukal jsem, že je tam jiný problém s PQ číslo 71851. Doporučuji poslat nějaký příklad PQ souboru, kde je to špatně a požádat o opravu (zadej to do issuetrackeru, je tam i importovat soubor, nebo soubor pošli mailem). Je možné, že ta 71851 už opravuje i tvůj problém, ale bude lepší, když to taky zadáš. Stuart není PM, takže k těmto souborům sám přístup nemá.
  • 0

#286 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 18:11

Já problém s kolizí při přístupu na GPS řeším pomocí prográmku GPSGate. Ten se připojí na GPS a vytvoří nový virtuální port, který už je možné sdílet a na ten se teprve připojují ostatní programy.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#287 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 18:52

Stejnou možnost mají mé WM taky (a nepotřebuji žádný program), ale já se připojuji přímo na HW port a to taky funguje, jen v jednu dobu komunikuje pouze jeden program. Obvykle to mám tak, že nechávám GeoScout stále zapnutého, jen ho odpojím od GPS a zapmu iGO, když dojedu, iGO vypnu a připojím GeoScouta a tak dál dokola.
  • 0

#288 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 20:51

GPSgate používám také. Výhoda je v tom, že lze mít na GPS navěšeno současně víc programů (v mém případě GS+Ozi). Nevíte přes který port se GS připojuje na net? Jde mi o využití tarifu Surf+ u TM. Taky jsem si nevšimnul, jestli je možné TB zapsat jako Discovered?
  • 0

#289 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2009 - 20:57

GeoScout komunikuje asi http, tedy 80. Discovered jde jak v detailu TB, záložka logs, tak i z nalezené keše, kde jen místo retrieve vybereš discovered.
  • 0

#290 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2009 - 10:12

LudekV: Nainstaloval jsem si právě tu 14ti denní zkušební verzi GPSGate a když dám hned v úvodu hledat porty, tak mi to prostě nenajde GPS zařízení. Dokonce jsem si vypnul i automatickou správu od WM6 v nastavení. Mirek_Turek: Mám WM6.1 a evidentně to nezvládají, když vypnu IGo a GeoScout mi nemůže najít zařízení. No a před chvílí jsem ten GPSGate odinstaloval, protože se mi tak neuvěřitelně zpomalila práce s Omnií, že jsem myslel, že s ní praštím o zem.
  • 0

#291 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 09 červen 2009 - 15:56

Co se týče toho importu z PQ, řešil jsem to se Stuartem po mailu a zjistil jsem, že vše je v pořádku, jak výstup z PQ, tak i jeho GS, pouze je potřeba změnit výstup, protože v PQ jsou mystery kešky pojmenované jako unknown a on to vyhodnotil, že je to chyba načtení kešky, ale je to prostě tak pojmenovaná jako neznámá = mysteriózní. Tak jsem ho na to upozornil a doufám, že to opraví. :) Jo a co se týče toho nenalezení GPS, napsal mi, že IGo8 po sobě neuvolňuje ten port (což jsem se domníval), takže mám zkusit zapnout nejdříve GS a pak teprve IGo8, tak doufám, že to pomůže a že se mi 2 spuštěnými aplikacemi nezahltí paměť. No, ale bojím se, že to nepomůže a po vypnutí Igo se objeví stejný problém.
  • 0

#292 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 9:09

Dnes při zapnutí geoscouta se objevila zprava, že je nová verze 2.1.1 akorát domovská stránka programu je nyní nedostupná. Jsem na novou verzi moc zvědavý. Jen doufám, že se stránky brzo zas rozjedou.
  • 0

#293 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 9:16

nová verze obsahuje jen pár drobných změ a oprav. Například se zrychlilo hlavní prstové menu, ale rychlá navigace tam stále není.
  • 0

#294 Brachovocz

Brachovocz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 10:02

Ahoj, jsem tady nový a chtěl jsem se poptat jakou aplikaci použít na Nokii N 70. Díky za doporučeníB)
  • 0

#295 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 11:45

Dotaz-mapy http://luv-i.net/GS/ << Z této stránky jsem aplikoval postup na "nové řešení" nicméně pokud najedu na položku maps, tak program tiše zdechne. Nevítě nekdo co s tím? Používám HTC Kaiser
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#296 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 19:12

Pokud máš jinou verzi, než 2.0.14, tak už nic instalovat nemusíš, stačí nastavit URL custom map, viz dřívější příspěvek od LuďkaV
  • 0

#297 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 19:34

miroslav_turek napsal/a:
Pokud máš jinou verzi, než 2.0.14, tak už nic instalovat nemusíš, stačí nastavit URL custom map, viz dřívější příspěvek od LuďkaV

Dík, stejně nefachá :D

EDIT: Takuž jo :D
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#298 majky-16772

majky-16772

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2009 - 21:19

dnes jsem testoval 2.1.1 v terénu a líbí se mi ta nová vychytávka v mapě - aktuální pozice na mapě;)
  • 0

#299 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 20:54

Subi napsal/a:
Zkouším verzi 2.1.0.3 a ikonky na úvodní obrazovce "View" a i všechny ikonky keší na mapě se mi zobrazují s černým pozadím (okraje ikonek, které mají být transparentní). Mám poměrně starý stroj iPAQ H3970 s WinCE 4.20.1081 (2003SE). Nemá někdo podobný kosmetický problém? Díky.

Tak jsem vyzkoušel verzi 2.1.1 a kupodivu se začíná blýskat na lepší časy i pro mého dědečka iPAQ. Nová ikonka "Tools" na obrazovce "Wiew" je už zobrazena správně s bílým pozadím a ikonky keší na mapě taky :) Staré ikonky na obrazovce "Wiew" jsou ještě s černým pozadím, ale třeba se časem dočkám i těch ;)
  • 0

#300 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 17 červen 2009 - 22:01

Tak jsem narazil na jednu drobnost verze 2.1.1 V zobrazení map v menu Tools/Map tile source není volba Custome Maps. Pokud tedy vybereme jiný zdroj map, pak už se nepodaři se vrátit na Custom Map. Pouze přes "Settings" a změnit z Custom na jinou a pak zase zpět. To jenom malý postřeh, ale třeba to dělá jenom mě :( V předchozí verzi tam ta položka byla.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama