Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#441 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 8:38

Mám problém se stahováním keší přes EDGE (T-mobile). GS začne stahovat detaily keše, což trvá klidně i 4 minuty. Přitom mi zařízení úplně zatuhne (neběží hodiny), potom ale stažení logů, TB a map proběhne zcela normálně. Tedy někdy. Naposledy na mě GS při stahování vyhodil hlášku: Unexpected error: NullReferencException Chystám se na víkend pod stan a chtěl bych najít nějaké keše, ale takhle vážně nevím...
  • 0

#442 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 10:06

Jen malý (hloupý) dotaz - používáš nejnovější verzi GS 2.1.1.2?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#443 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 10:21

Používám...:( Teď jsem zkoušel ty samé keše tahat přes AS a to jde krásně. Po celou dobu "zamrznutí" GS něco tahá, EDGE běží naplno a je to znát i na baterce. EDIT: Provedl jsem SR a běhá to bez problémů. Jsem z toho sice jelen, ale hlavně že to to funguje :)
  • 0

#444 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 12:42

Mě se občas stává, že EGDE začne fungovat hrozně pomalu a to bez ohledu, jestli tahám keše do GeoScouta, nebo třeba stahuju maily. Pomůže odpojení datového spojení a opětovné připojení, případně deaktivace rádia a opětná aktivace a někdy jen SR. Stává se to ale opravdu jen zřídka a obvykle třeba po dojetí z Olomouce do Prahy, asi ho zahltí ty kmitající se BTSky při mém letu příliš nízko nad zemí...
  • 0

#445 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 16:03

Nechal jsem si vytvořit pocket query podle času vytvoření keší (celkem zatím 28) abych obsáhl celou ČR. Teď je postupně importuji do GeoScouta a zároveň přes ActiveSync stahuji dlaždice map. První balík (balíky jsou po necelých 500 ks) jsem naimportoval snad za 20 minut, druhý za něco přes půl hodiny a každý další balík je pomalejší. Teď jsem u desátého a trvá to přes 2 hodiny. Máte někdo nějaký trik jak to urychlit??
  • 0

#446 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2009 - 16:11

Nechci Ti to rozmlouvat, ale ta databáze bude tak velká, že nevím, jak rychle Ti to bude fungovat. V každém případě doporučuji na již naimportovaných datech otestovat rychlost nalezení dat a třeba taky zobrazení mapy z oblasti, kde jsou data již naimportovaná, jestli to nebude neúnosně pomalé. Bylo by smutné, kdyby jsi to naimportoval celé a zjistil, že to bylo marné a databáze je třeba již nepoužitelná. Osobně bych třeba zvážil používání několika databázových souborů, třeba dle kraje. Na druhou stranu je celá republika v podstatě neudržovatelná, protože provést refresh by trvalo několik dní...
  • 0

#447 algolcz

algolcz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2009 - 23:22

Ahoj, chci se zeptat, jestli jste se nekdo nesetkal se stejnym problemem. Dneska pustim po cca tydnu nepouzivani PDA s tim, ze si stahnu par kesi a ejhle. Geoscout po spusteni zahlasi "This application is unregistered. Please contact technical support". Licenci mam koupenou ani ne mesic, celou dobu fungoval program OK. Zkusil jsem tedy smazat adresare Images, Logs, Mapcache a SearchSQL, nakopirovat prazdnou databazi a nic. Stale koncim na stejne chybe. Neumite nekdo pomoci? Diky
  • 0

#448 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2009 - 5:17

Už se to tu řešilo, je na to opravný program, projdi si starší příspěvky.
  • 0

#449 algolcz

algolcz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2009 - 7:13

miroslav_turek: divam se, ze podobny problem mel vetrnik (01.07.2009 16:33) - co udelal je reset pda a reinstalace programu. To jsem zkusil taky, ale situace je stale stejna. Verzi mam posledni z google forum. Nebo je na to jina medicina?
  • 0

#450 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2009 - 7:17

Příspěvek od czipis Přidán 08.07.2009 13:29 dnes me zacal geoscout hlasit ze neni registrovany a odmital se spustit. na http://groups.google.../geoscout?hl=en jsem nasel soubor Workaround.zip ve kterem je exe, po jehoz spusteni zase funguje jak ma.
  • 0

#451 algolcz

algolcz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2009 - 18:12

miroslav_turek: tak tenhle prispevek jsem prehledl. Diky moc, uz to funguje jak ma. :)
  • 0

#452 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2009 - 15:05

Mam problem nejdou mi stahovat Earth, jedná se mi o Korfu, ostatní keše z tohot místa jsem stáhnul bez komplikací, ale tento druh prostě ne a ne stáhnou, mohli by jste to někdo zkusit?
  • 0

#453 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2009 - 15:15

Testnu to, jaký kód keše to je?
  • 0

#454 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2009 - 16:25

Například GC1H95P nebo GC1HKRR. Díky
  • 0

#455 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2009 - 17:15

Tak ta první se mi stáhla, dělal jsem to pomocí web download, protože nejsem PM a nemám GPX soubor.
  • 0

#456 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2009 - 17:37

Dělám to úplně stejně a pokaždé vyskočí hláška SQL Exception: SQL: Insert into [Cache] ... To jsem i PDA několikrát restertoval tak nevím :o(
  • 0

#457 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2009 - 17:43

Tady je řešení: http://groups.google...399a31294b17f87
  • 0

#458 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2009 - 0:25

Díky bylo to přesně ono.
  • 0

#459 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2009 - 22:28

Tak to mě vážně štve. Udělám si pocket query 500 kešek po Praze, naimportuji je do GeoScouta a pak se na počítači dívám na to zobrazení kešek v pocket query na google map, vypočítám si mystery a chci si zadat nové souřadnice do GeoScouta a tu mystery kešku prostě nemůžu najít. Zkusil jsem namátkou najít i další mysterky, ale hodně jich nemůžu prostě najít i přestože v pocket query jsou. Tak jak to, že se neimportovaly do GeoScouta? :( To si pak musím jako blbec importovat každou mysterku zvlášť. :| Dělá to taky někomu z vás, nebo jste to nějak vyřešili?
  • 0

#460 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2009 - 22:34

To je dost divné, zkus si udělat PQ jen pro tu jednu keš a znovu to naimportuj. Pokud to nepůjde, pošli to PQ Stuartovi.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama