Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#481 JirkaF

JirkaF

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2009 - 18:20

Ahoj. Mám tu problém. Z geocaching.com mám vygenerovaných cca 18 gpx. Půlka jsou z toho waypointy. Nejde to nějak naimportovat zaráz ? Volba import folder se nechytá. Naimportuje úplné nesmysly. Když to importuju po jednom, tak je to OK, ale je to hrozná práce.
  • 0

#482 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 7:49

Me chodi import folder bez problemu, co ti to presne udela pri tom importu slozky?? Jinak ja to resim vetsinou vygenerovanim PQ podle kriterii ktere potrebuji.Vytvori se jeden soubor gpx ve kterem jsou vsechny kesky a ten pak natahnu bez problemu do Geoscouta.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#483 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 27 srpen 2009 - 6:25

Jen dva posledni poznatky nevím jak vám ale když mám v PDA staženy keše celého brna importuju je pravidelně přes Pocket query z GC. tak mi to dotahuje nový keše. jenže starý je potřeba čas od času zaktualizovat. Aktualizace dat ale padne ve chvíli kdy geoscout narazí na keš která je archived. Bohužel nevypíše její číslo ani nic dalšího takže jediná možnost je setřídit keše podle čísla znova dát aktualizaci a až na tu keš najede a zastaví se tak si ji najít v seznamu manuálně odstranit a opět aktualizovat.. 2) teď jsem se sebou dobře vykejval v Brně je nová keš dva dny po publikaci se změnilo její umístění což jsem nezjistil nejprve ji hledal na původním místě kde už dávno nebyla. následně jsem zjistil že tam je Hont který tam nemám dal jsem aktualizovat a ejhle hint už tam je dnes ráno jsem byl keš odlovit a zase nic. říkám si co se děje a ejhle pokud se na keši po publikaci změní souřadnice Geoscout je nekontroluje a nechá je tak tedy zaktualizuje vše krom souřadnic... :( konkrétní číslo keše je GC1XBCY. napíšu asi Stuartovi jestli by se s tím nedalo něco udělat. Obzvlášť aktualizace dat s archivovanýma kešema je celkem opruz když to takhle padne 3x.. sice se dá pak použít aktualizovat od data.. ale proč prostě jen keš nepřeskočí nedjede celou aktualizaci a na konc nevyhlásí že keše 1-3 sou archivovaný. obzvlᚡkdyž to i ve filtrech je jako možnost ..:|
  • 0

#484 NiHa58

NiHa58

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2009 - 23:54

prisla mi hlaska ze je nova verze programu ,ale bojim se aby to chodilo tak jeste vyckam. Znali to prubnou a daji vedet.:D
  • 0

#485 czipis

czipis

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 5:44

The current version is 2.1.2.1 (27 August 2009) bug fixes and enhancements: * don't delete unsent logs on refresh; * decrypt logs and more efficient log retrieval; * fix for Maze import * redesigned puzzle screen * revisions to icon menu & menu names * additional show nearby menu options * fix hint encryption * allow new 'final' waypoint to change existing 'final' to 'reference'
  • 0

#486 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 6:03

Novou verzi testuju už 14 dní a zatím s ní není problém, hlavně posouvání map se trochu zrychlilo (keše se načítají v druhém kroku až po posunu mapy). Je tam konečně možnost skoku z mapy do seznamu keší (kolem bodu na mapě) a to samé z detailu keše do seznamu okolních keší, takže něco po čem jsme docela dlouho volali, ale ještě lepší. Dále je tam i čas založení logu, takže momentálně na místě založím prázdný log a nic do něj nepíšu a až doma loguju, tak vím, kdy jsem log zakládal. Dále je tam kontrola TB při odesílání logu s uložením TB, čímž už se nestane, že udělám uložení TB, log odešlu a TB se neuložil... Trochu je překopané menu, ale tentokrát asi skutečně k lepšímu. Automaticky se dekódují kryptované logy. Je výrazně předělaný puzzle resolver, takže už je vidět celé číslo, ne jen jedna číslice a souřadnice je celá v jednom poli, takže se mi lépe zadává. Je možno skočit na jinou pozici mapy dle souřadnic, nebo dle adresy (konečně, na to jsem dlouho čekal...) Zase se trochu zrychlilo načítání keší, hlavně pokud se načítají logy u starých keší s milionem nálezů, je toto vylepšení dost znát. No a samozřejmě je tam opraveno spoustu malých chyb předchozí verze. Momentálně vím o dvou chybách: třídění logů před odesláním dle data a času logu (to je nová funkce)-třídí se to obráceně. Druhá chyba není chyba, ale deklarované zrušení limitu 100 keší pro import se nějak nepovedlo a ten limit je tam pořád...
  • 0

#487 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 7:27

No tak to jsou dobre novinky. Funkci vlozeni casu jsem si pral a nez jsem to komukoliv napsal, tak se prani vyplnilo. Diky za vycerpavajici info.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#488 Ywann

Ywann

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 21:16

Ahoj, možná, že jsem si dostatečně nepročetl toto forum, ale i tak se chci zeptat: Mám Mio A501 a používám GeoScouta. Tak před půl rokem jsem něco provedl a nejde mi stahovat keše přes USB z PC připojeného na net. (v Mio nemám internet!!) Vždy to napíše: An error occured accessing the web: An unexpected error occurred on a send Heslo v GeoSsoutu je nastavené dobře a net na PC běží také v pohodě. Prosím tedy o radu co s tím.........děkuji
  • 0

#489 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 21:22

Pokud máš aktuální verzi, tak doporučuji nejdřív testnout mobilní internetový prohlžeč. Pokud ale nemáš poslední verzi, tak si ji nainstaluj, viz zde několikrát vysvětlované téma...
  • 0

#490 Ywann

Ywann

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 21:50

Momentálně mám zřejmě nejaktuálnější verzi GeoScouta 2.1.2.1.......ale tento problém se projevoval i u starších verzí......už to řeším delší dobu, ale až teď jsem se dostal totálnímu Hard Resetu. Bohužel se tato hláška opakuje......
  • 0

#491 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 21:57

No a ten internetový prohlžeč teda jede bez problémů? Pokud by nešel prohlížeč, je to nastavením internetu. Pokud jsi udělal hard reset a scouta znovu nainstaloval, tak to by byla záhada. Mrkni na logy aplikace, je to i v menu...
  • 0

#492 Ywann

Ywann

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 22:11

Možná je problém v tom, že netuším co je internetový prohlížeč......snad nehledám nějakou složitost.....psal jsem, že potřebuju keše tahat přes USB, protože v Mio nemám mobilní internet........ale je už pozdě večer a mě to hlava nebere........nebo bych měl vyzkoušet notmálně IE v PDA přes USB??....
  • 0

#493 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 22:15

jo., to by mělo fungovat, pokud má fungovat scout...
  • 0

#494 Ywann

Ywann

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 22:18

Tak tady bude asi zakopanej pes.....Chyba: Hledanou stránku nelze najíz v důsledku neznámé chyby 0x80072f78.......to jsem z toho jelen......
  • 0

#495 Ywann

Ywann

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2009 - 22:34

Huráááááááá........děkuji za morální podporu.....nebýt té rady ohledně testu IE v PDA přes USB, nezjistil bych, že je chyba v Activesync......downgradoval jsem z 4.5 na 4.1....restartoval PDA......vyzkoušel IE.......a funguje......vyzkoušel Geoscouta.........a funguje!!!!!. :D:D:D:D:D .......jestli se někdy stavíte v JčK tak u mě máte pivo.....přeji hezký zbytek páteční noci
  • 0

#496 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2009 - 7:56

Tak už jsem chtěl napsat, že kromě toho automatického vložení času k logu se tam ještě mohl zobrazovat název keše, bo se tam zobrazoval pouze GCXXXX a já když pak později logoval, tak jsem nevěděl ke který keši A ONO TO TAM UŽ JE TAKY :o Takže poslední verze má opravdu hodně nových užitečných drobností. Díky všem, kteří k tomu dopomohli. Posouvání mpy se snad trochu zlepšilo, ale kdyby to ještě šlo vylepšovat, byl bych pro. Taky by se mi líbila funkce v mapě, která by zajistila automatické posouvání mapy podle aktuální polohy. Když jedu v autě, tak musím pořád ťukat po displeji. Pak by se mi líbily větší ikony v mapě pro ovládání prstem. Umístěné přímo na mapě, aby se mapa nezmenšovala a nebo by se skrývaly a zobrazily až po tapnutí na displej nebo nějak tak. Dobrý vzor by mohl být třeba GPSTuner, který jsem dříve používal a toto měl už dobře historicky propracovaný.
  • 0

#497 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2009 - 8:32

Automatické posouvání mapy tam je už od začátku a další radikální změny by vyžadovaly změnu mapové knihovny, protože Stuart ty mapy neprogramuje, jen využívé již existujíci knihovnu a tudíž je limitován jen tím, co ta knihovna umí.
  • 0

#498 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2009 - 8:56

Tak jsi mě donutil se trochu líp pdívat po menu GS a opravdu jsem něco našel "Moving map". Tak to hned vyzkouším! Já bláhovej myslel, že to je jenom funkce pro ruční posunutí a to jsem dělal samozřejmě přímo prstem v mapě, tak jsem to nikdy nepoužil. Díky za pomoc. Nové (pro mě) funkce programu se doplňují až nějak moc rychle :P EDIT: Tak kdyby k te zmene knihovny nekdy doslo, hlasoval bych pro stejnou jako vyuzivaji Google mapy, esli teda nejakou pouzivaji. Rad bych si za to i priplatil.
  • 0

#499 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2009 - 7:56

Jeste by me zajimalo jak je to s ukladanim map? Jestli to muzu nejak ovlivnit? Zda se mi, ze ne vsechny mapove dily, ktere se jiz jednou nacetly se ulozi, protoze mam pocit, ze se mi nekdy nacita mapa i v mistech kde uz jsem ji urcite mel. Koukal jsem do slozky map a je tam i nejaky adresar Temp s asi 9MB mapovych dat. Nevi nekdo trochu podrobnosti k tomuhle, pripadne jestli to muzu nejak ovlivnit? Diky.
  • 0

#500 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2009 - 9:25

Standardně se adresář Temp maže při ukončeni Scouta, ale v nastavení se to dá vypnout (záložka maps). Jediné co se nemaže jsou mapy v default zoomu, které jsou v adresaři dle příslušného zdroje (nikoli tedy v Temp). Pokud tedy změníš zoom, natáhnou se Ti mapy a Scouta resratuješ, jsou tyto mapy pryč. Pokud máš na kartě dost místa, tak si to automatické mazání Tempu vypni a jen jednou za čas Temp smaž ručně...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama