Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#501 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 30 srpen 2009 - 19:33

Díky za vyčerpávající odpověď. Místa mám dost a v nastavení mám mazání map vypnuté už od začátku. Přesto se mi zdá, že ne úplně všechno si pamatuje. Budu to trochu testovat a uvidím... Díky.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#502 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 10:15

Včera jsem s GS lovil celý den a narazil na několik problémů. Nefungují mi hinty, resp. fungují jenom některé. Většinou ho jenom zobrazí, ale nepřeloží. Další problém mám s Recent Caches. Když na ikonku kliknu, „proklikne“ se mi na kešku pod ní. Dělá to ještě někomu?
  • 0

#503 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 10:21

Ten nepřeložený hint je způsoben jiným načítáním listingů, stačí keš refreshnout a je to vyřešeno. Situace byla popsána v issuetrackeru. Je to kvůli mému požadavku, aby i logy byly dekódované... Add 2: Na recent cache nesmíš klepnout dvakrát, je tam nějaký bug, který ikonu po kliknutí neoznačí ale funkci zvolí a chvíli to trvá, než se proskočí do druhé obrazovky a pokud klikneš dvakrát, je ten druhý klik pochopen jako výběr keše na kterou tan klik padnul. Stuartovi jsem to hlásil už hodně dávno, ale zatím nepřišel na to, v čem je chyba...
  • 0

#504 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 10:45

Já ale neklepu dvakrát :). Teď jsem to zkoušel i stylusem a stačí jedno ťuknutí a jsem v keši.
  • 0

#505 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 11:00

Mě to funguje, zrovna jsem to zkusil...
  • 0

#506 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 11:12

Je pravda, že jsem si toho všiml až na WM 6.5. Na 6.1 mi to také fungovalo.
  • 0

#507 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 11:20

Já mám WM 6.1, takže to může být tím... Napiš to prosím Stuartovi.
  • 0

#508 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 12:00

Já mám WM6.5 a funguje mi to správně jak má. Dokonce nemám ani problém s tím označením ikony po kliknutí, normálně se označí. Mám HTC HD, Duty's Leo R2 ROM. Jako poslední zoufalý pokus si zkus skalibrovat dotykovou obrazovku, ale to je asi fakt blbost, to bys poznal i jinde :(
  • 0

#509 geomimgo

geomimgo

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 21:30

Testuji verzi GS 2.1.2.1 - chtěl bych se zeptat, zda-li máte podobnou zkušenost, resp. zda-li nedělám v něčem chybu či nemám správně něco nastaveno. - Při zadání datumu a času nálezu provedu jejich uložení (logu). Pokud pak zvolím Cache Search, tak když kliknu na záhlaví Found u vybraných nalezených/Found keší, tak mi to správně setřídí podle data, ale nikoliv již podle času. - Jestliže provedu export do GPX souboru pomocí "Export selected ...", tak zjišťuji, že u všech keší mám uložen jen datum, ale čas je vždy 00:00:00 . - Zkusil jsem opravit/přepsat čas v získaném GPX souboru (navíc jsem doplnil i text/log nálezu) a zpětně naimportovat do databáze - výsledek třídění i dle času se však nezměnil. - Pokud se chci podívat přes Status "Found" na záložce Summary, zjišťuji, že program se chová tak, jako bych chtěl nález zadat poprvé, nabízí mi tedy nikoliv dříve zadané hodnoty data/času/textu (ani ty naimportované), ale aktuální datum a čas v PDA. Líbilo by se mi, kdyby aktuální hodnoty data a času byly nabízeny jen pokud dosud nebyl nastaven Status na Found, jinak pro info/editaci raději již ty dříve zadané (mohu se na svůj log/text či čas nálezu jen podívat). - Provedu opět "Export selected ..." na tuto keš a v obdrženém souboru vidím původně zadaný log zeditovaný na PC (datum a text = OK, ale čas je opět 00:00:00) a další můj log, který jsem před chvílí zadal do PDA, ale s časem 00:00:00, tedy že se ten původní nepřepsal, ale přidal. Předem díky za Vaši zkušenost.
  • 0

#510 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2009 - 7:16

1-čas nálezu je jen v neodeslaném logu a je určen uveden kvůli exportu do fields notes a pro určení pořadí logů při jejich hromadném odesílání (toto zatím nefunguje správně). Jiné použití času nálezu není. 2-stejně jako 1-čas zatím není nikde používán, proto je nula 3-to samé 4-ano tak to bylo vymyšleno, v keši se nastavují statusy a pokud nastavíš found/not found, tak to předpokládá, že také založíš log. Jak píšeš, že se chceš podívat přes statusy, tak to je asi nepochopení statusu-keš má vždy jeden status, pokud chceš editovat logy, tak v záložce logů, změnou statusu se vždy zakládá nový log, nikoli že by se zobrazil ten minulý. 5-čas se opravdu nikde nepoužívá, jen u neodeslaných logů pro účely správného odeslání
  • 0

#511 Setler

Setler

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 02 září 2009 - 21:23

Zdravím, chystám se lovit v Praze a tak jsem si připravil seznam keší. Samozřejmě, že uběhl nějaký čas a potřebuji tento seznam zaktualizovat. Vytvořil jsem si na GC.com PQ ze seznamem a importoval jsem jej do GeoScouta. Seznam se mi ale nijak nezměnil. Ty co byli disablované předtím mi tak i zůsatali (po novém načtení a jsou enablované) i přes provedení nového filtru. Kde dělám chybu, nebo si budu muset vytvořit PQ těsně před odjezdem do Prahy a ty keše co mám v GeoScoutu smazat? Díky za radu.
  • 0

#512 JirkaF

JirkaF

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2009 - 6:35

Setler napsal/a:
Zdravím,
chystám se lovit v Praze a tak jsem si připravil seznam keší. Samozřejmě, že uběhl nějaký čas a potřebuji tento seznam zaktualizovat. Vytvořil jsem si na GC.com PQ ze seznamem a importoval jsem jej do GeoScouta. Seznam se mi ale nijak nezměnil. Ty co byli disablované předtím mi tak i zůsatali (po novém načtení a jsou enablované) i přes provedení nového filtru. Kde dělám chybu, nebo si budu muset vytvořit PQ těsně před odjezdem do Prahy a ty keše co mám v GeoScoutu smazat? Díky za radu.

A neměl jsi zaškrtnuté, aby přeskakoval už existující kešky ?
Jinak já to dělám tak, že keše raději mažu a importuju do "čistého".
  • 0

#513 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2009 - 6:47

Jak pise JirkaF, ta polozka se jmenuje "Skip existing caches" a nesmi byt zaskrtnuta.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#514 Setler

Setler

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2009 - 17:53

JirkaF napsal/a:

Setler napsal/a:
Zdravím,
chystám se lovit v Praze a tak jsem si připravil seznam keší. Samozřejmě, že uběhl nějaký čas a potřebuji tento seznam zaktualizovat. Vytvořil jsem si na GC.com PQ ze seznamem a importoval jsem jej do GeoScouta. Seznam se mi ale nijak nezměnil. Ty co byli disablované předtím mi tak i zůsatali (po novém načtení a jsou enablované) i přes provedení nového filtru. Kde dělám chybu, nebo si budu muset vytvořit PQ těsně před odjezdem do Prahy a ty keše co mám v GeoScoutu smazat? Díky za radu.

A neměl jsi zaškrtnuté, aby přeskakoval už existující kešky ?
Jinak já to dělám tak, že keše raději mažu a importuju do "čistého".

Odrážku s přeskakováním již existujících keší jsem neměl zatrhlou.
Tak díky za radu. Smažu si již importované keše a večer před odjezdem si stáhnu nové PQ s aktuálním stavem keší v Praze.
  • 0

#515 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2009 - 14:52

V novějších buildech WM6.5 (23037, 23042) se zvětšila dolní tlačítková lišta a z horní stavové lišty zmizelo tlačítko start (přesunulo se do dolní lišty) a tlačítko "Task" (OK, X). Chvíli jsem tuto verzi WM zkoušel a i přes počáteční averzi jsem si strašně rychle na nové uspořádání zvykl a nedovedu si již představit návrat zpět! Totiž v dolní liště je teď vše co je potřeba na pohodlné ovládání a nemusíte již tapat nikam nahoru na horní okraj displeje. Můžu teď držet MDA v jedné ruce a palcem bez problémů ovládám celé WM. Trochu to dělá potíže v GS, protože se přestaly správně zobrazovat všechny ikony dolní lišty. Přístup k nim tedy zůstává pouze z položky "Menu" Je to ideální příležitost (snad někdy v novější verzi GS) k tomu aby se tyto ikonky nepatrně zvětšily (lišta je o dost vyšší) a přeuspořádaly tak aby šly lépe ovládat prsty. Přikládám screenshoty pro ilustraci. Na posledním snímku je vidět i to jak GS stále nutí ikonku klávesnice i v případě, že sám je na pozadí. Je to nějaká chyba, která je v GS už dost dlouho. Děje se to někomu taky?
  • 0

#516 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2009 - 17:39

Zajímavé. Problém s klávesnicí jsem nikdy nepozoroval, ani teď na 6.5. Dají se vlastně měnit ikony v nabídce Start?
  • 0

#517 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2009 - 17:43

Já mám s klávesnicí (ikonkou) problém snad pořád, ať tam mám jakoukoliv ROM. Ale projevuje se to samozřejmě pouze když máš spuštěnýho GS a schováš ho na pozadí. Ikony v nabídce "Start" můžeš měnit (přesouvat) jak je libo. Ale u starších verzí WM musíš editovat registr.
  • 0

#518 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2009 - 18:03

GS (2121) mi zničeho nic přestal filtrovat seznam keší. Na mapě filtruje, ale v seznamu jsou stále smíchané nalezené, nenalezené, archivované a disable. Nepomohl ani restart PDA (teplý) a ani reinstalace GS. Zřejmě je nějaký problém v databázi. zkusím ještě uplně GS odinstalovat a znovu nainstalovat. Měl někdo takovýto problém? EDIT: tak pomohlo uplne smazání, nová instalace, nová konfigurace a po ukončení programu navrácení databáze.
  • 0

#519 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2009 - 19:36

Dnes jsem upgradoval na verzi 2.1.2.1 a zjistil jsem, ze hint se mi zobrazuje v zakodovane podobe. Zkousel jsem to na dvou pristrojich a na obou to bylo stejne.Dela to jen me, nebo je to chyba programu?
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#520 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2009 - 19:38

Myslím, že po upgradu musíš aktualizovat keš, protože se tam něco kolem toho měnilo. Je to tu někde popsáno... Edit: příspěvek od Mirka 31.8
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama