Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#521 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2009 - 19:52

Ale ja jsem kese nahraval az po upgrade.Ted jsem s tim chvily laboroval a zjistil jsem, ze mi to dela jen kdyz nahraju kesku ze souboru GPX, pokud ji natahnu rovnou z netu tak hint funguje spravne.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#522 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2009 - 20:03

To vypadá na chybu, doporučuji nahlásit autorovi.
  • 0

#523 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2009 - 20:03

Tak dalsima pokusama jsem zjistil toto: Pokud dam Import ze souboru GPX a neztahuji dalsi info z netu (tedy polozka "Get full cache detail from web" je nezaskrtla) tak hint funguje spravne, pokud ovsem pri importu necham ztahnout detaily z netu tak se mi hint zobrazi zakodovane.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#524 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 September 2009 - 20:26

Mám MDA HTC HD s integrovaným GPS modulem. Tato zařízení nemají na baterie žádnou extrémní výdrž a tak je musím při kešování šetřit. Dělám to tak, že vypínám displej, protože když vypnu MDA (klasický suspend - zhasne displej, vypne se wifi, vypne se GPS), tak po zapnutí mi GS zobrazí hlášku, že déle jak 5 min. nedostal data z GPS (samo když bylo vypnutý) a že s ním tedy vypnul komunikaci. Já ji pak musím přes Options/GPS opět pracně zapínat a při tom se mi ještě ztratí původní track. Není možné tuto dobu (5min) prodloužit třeba na 1hod? Nebo nebylo by možné tuto funkci úplně vypnout? Máte někdo podobnou zkušenost nebo to dělá jenom mě? Díky.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#525 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 25 September 2009 - 19:37

Maly update, je ke ztazeni verze 2.1.2.2 Zatim jsem zjistil jednu opravu a sice problem s hintem, ktery jsem v predchozim prispevku popisoval. Kdyz se klikne na hint, zobrazi se okno s hintem a jsou zde pridany dve tlacitka: Opak. a Storno. Pokud se napoveda zobrazi zakodovane, staci stisknout Opak. a napoveda se desifruje.
  • 0

#526 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 12:27

Čus lidičky, mám pár dotazů.
Fuguje vám tento server :http://eastlands.dyn...org/default.htm?
Další dotaz je ohledně ztahování map z knihovny google maps.Když dám ztáhnout mapu (tam kde ji ještě nemam ztáhlou) zaškrtlá je volba ,,Google Earth Map,, tak se místo klasického zobrazení ztáhne fotomapa a když to přepnu na ,,Google Earth Satellite,, tak se prozměnu neztáhne nic.Nezkusil by jste to někdo pls, jsem z toho zoufalej:(Dík Tom.
  • 0

#527 Jaitni

Jaitni

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 15:10

stejný problém... :o( přepl sem to na virtual earth, v tom to jede jak má.
  • 0

#528 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 17:52

Mě to funguje. Nastavení map je v Woodpecker.GeoScoutCE.exe.config, já tam mám toto: <add key="MapGoogleMapUrl" value="http://mt{0}.google....s=&y={2}&z={3}" /> <add key="MapGoogleSatelliteUrl" value="http://khm{0}.google...s=&y={2}&z={3}" /> <add key="MapGoogleTerrainUrl" value="http://mt{0}.google....1}&y={2}&z={3}" />
  • 0

#529 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 17:54

Jo a ten server http://eastlands.dyn...org/default.htm skutečně nefunguje. Jenom Stuart odjel pryč a už se mu zase odporoučel server. Prý bude muset udělat nějakou záložní instalaci, protože kdykoli není doma, přestane server fungovat a když je doma, vše funguje bez jediného problému.
  • 0

#530 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 19:17

To: Jaitni Ano ,,Virtual Erth Map,, funguje ale ta mi nevyhovuje tak jako ta googlácká, je vnich rozdíl. To:Miroslav Turek Koukal jsem do toho souboru a vůbec tam nejsou definované ty cesty jak je výše uvedeno.Jediná cesta tam je na tu turitickou mapu od Ludka V. Zde je výpis: <?xml version="1.0" encoding="utf-16"?> <configuration> <appSettings> <add key="RegistrationKey" value="XXXXX" /> <add key="DatabaseFile" value="\Storage Card\Program Files\GeoScout\GeoScout.sdf" /> <add key="ImagesFolder" value="\Storage Card\Program Files\GeoScout\Images" /> <add key="ImportTerrain" value="5" /> <add key="ImportDifficulty" value="5" /> <add key="ImportFound" value="2" /> <add key="ImportDisabled" value="2" /> <add key="ImportArchived" value="2" /> <add key="ImportFastMode" value="True" /> <add key="ImportDownloadMaps" value="False" /> <add key="ImportDownloadLogs" value="True" /> <add key="ImportDownloadSpoilers" value="True" /> <add key="ImportDownloadTravelBugs" value="False" /> <add key="ImportSkipExisting" value="False" /> <add key="ImportDistance" value="999" /> <add key="ImportCacheCount" value="20" /> <add key="ImportCacheCategoryId" value="1" /> <add key="ShowDirectionLine" value="False" /> <add key="SearchCacheTypeId" value="-1" /> <add key="SearchCacheCategoryId" value="-1" /> <add key="SearchTerrain" value="5" /> <add key="SearchDifficulty" value="5" /> <add key="SearchNotStarted" value="True" /> <add key="SearchStarted" value="True" /> <add key="SearchReadyToFind" value="True" /> <add key="SearchNotFound" value="True" /> <add key="SearchFound" value="False" /> <add key="SearchDisabled" value="2" /> <add key="SearchArchived" value="2" /> <add key="SearchByPosition" value="True" /> <add key="SearchLatitude" value="50,4889666666667" /> <add key="SearchLongitude" value="15,2854166666667" /> <add key="SearchDistance" value="5" /> <add key="SearchCode" value="" /> <add key="SearchOther" value="True" /> <add key="SearchTitle" value="" /> <add key="SearchSql" value="" /> <add key="CacheListColumnWidths" value="100,30,30,35,60,60,60,50,50" /> <add key="CacheListSortIndex" value="1" /> <add key="GpsComPortShowTextbox" value="True" /> <add key="StartupFunction" value="0" /> <add key="DistanceUnits" value="Kilometres" /> <add key="InitialiseMultiToNotStarted" value="False" /> <add key="UseCacheFinalWaypoint" value="False" /> <add key="NoDisclaimer" value="True" /> <add key="ShortTabs" value="True" /> <add key="FilterLimit" value="99" /> <add key="NotifyListDistance" value="0" /> <add key="NotifyDetailsDistance" value="0" /> <add key="GpsComPort" value="4" /> <add key="GpsBaudRate" value="115200" /> <add key="GpsAutostart" value="True" /> <add key="GpsIsBluetooth" value="False" /> <add key="GpsUseSystemTime" value="True" /> <add key="Username" value="XXXXX" /> <add key="Password" value="XXXXX" /> <add key="WebTimeout" value="30" /> <add key="MaxLogCount" value="9" /> <add key="MaxTBLogCount" value="0" /> <add key="NoAdvertising" value="True" /> <add key="MapCustomUrl" value="http://luv-i.net/map...le={0}-{1}-{2}" /> <add key="MapSessionType" value="4" /> <add key="NeverDeleteMapTiles" value="False" /> <add key="MapTileCount" value="25" /> <add key="TrackColor" value="-23296" /> <add key="PositionColor1" value="-256" /> <add key="PositionColor2" value="-23296" /> <add key="PositionColor3" value="-65536" /> <add key="CurrentColor" value="-16776961" /> <add key="CurrentBackColor" value="-4144960" /> <add key="WaypointColor" value="-16777216" /> <add key="WaypointBackColor" value="-16711936" /> <add key="FoundColor" value="-2147483648" /> <add key="FoundBackColor" value="-2147483648" /> <add key="RemainingColor" value="-2147483648" /> <add key="RemainingBackColor" value="-2147483648" /> <add key="PositionFormat" value="DegreesDecimalMinutes" /> <add key="AllowAccessToGeocachingWeb" value="True" /> <add key="RecentCacheIds" value="52|70|54|1333|1073|1316|1326|1323|1321" /> <add key="CompassStatic" value="False" /> <add key="CompassShowHeading" value="True" /> <add key="CompassShowBearing" value="True" /> <add key="UseSuperZoom" value="False" /> <add key="WaypointListColumnWidths" value="140,140" /> <add key="WaypointListSortIndex" value="0" /> <add key="CacheLogListColumnWidths" value="50,80,50,200" /> <add key="ExportGpxFolder" value="" /> <add key="ExportOv2Folder" value="\Storage Card\Western_and_Central_Europe_2GB_835.2421" /> </appSettings> </configuration>
  • 0

#531 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 19:21

Tak to tam zkus doplnit, třeba to pomůže a když ne, tak to můžeš zase smazat. Soubor upravuj, pokud není GeoScout zapnutý.
  • 0

#532 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2009 - 20:05

miroslav.turek napsal/a:
Jo a ten server http://eastlands.dyn...org/default.htm skutečně nefunguje. Jenom Stuart odjel pryč a už se mu zase odporoučel server. Prý bude muset udělat nějakou záložní instalaci, protože kdykoli není doma, přestane server fungovat a když je doma, vše funguje bez jediného problému.

To je asi úplně normální, jen jsem odjel na dovolenou, můj server s mapami taky spadl.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#533 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 9:00

to: Miroslav Turek Tak nevim nevim, zkoušel jsem i na jiným stroji rozjet GS ve verzi 2.1.0 kde vim že ty mapy chodily jak měli.A ani tam se mi mapy nezobrazují jak mají.Zrovnatak soubor Woodpecker.GeoScoutCE.exe.config ani Woodpecker.GeoScoutCE.exe.config.old neobsahují výše uvedené cesty. Do souboru jsem při zachování syntaxe doplnil cesty map ovšem opět bez výsledku. Bylo by možný zaslat mi Váš soubor kde máte ty cesty definovaný a že bych to replacnul a uvidíme co to provede.Díky moc Tom.
  • 0

#534 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 9:06

to dámsi: To bych celkem nerad, je tam nejen moje legální registrační číslo geoscouta a hlavně také moje heslo na geocaching.com. Zkus si nainstalovat verzi 2.1.2.2, která je na google fóru: http://groups.google.../group/geoscout
  • 0

#535 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 9:25

Ajo ani jsem si toho nevšim :( To samozřejmě nechci. Verzi 2.1.2.2 mám. A nemáš tam instalovanej nějakej script ?(jako třeba nedávno opravoval import Earth keší s velikostí unknow) Nechápu jaktože můžem mít každej jinej obsah tohoto souboru.:o
  • 0

#536 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 11:15

Vše se vysvětlilo.
Když jsem byl na lovu a ,,spadl mi,, GS musel jsem ho odinstaloval a z webu si stáhlnul znovu Windows Mobile CAB file odsudhttp://rightfile.web...outCE2Setup.CAB .Jedná se o již aktualizovaný instalátor verze 2.1.2.2-není potřeba dodatečně updatovat).Ten však nevytvoří správně soubor s konfigurací map.Nepomůže ani update který je taky ve verzi 2.1.2.2.
Přišel jsem na to tak, že si dělám zálohy paměťovky a obnovil jsem to od verze 2.1.2.1
V tu chvíli začalo vše šlapat jak má.
Shrnutí je, že v tom inst. CAB je chyba.
  • 0

#537 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 13:54

Již delší dobu pozoruju, že se mi někdy kurzor aktuální pozice dost loudá za skutečnou polohou a v poslední době se mi to děje dost často, dokonce někdy je to i stovky metrů. Třeba jedu v autě a kurzor mi ukazuje, že jsem třeba 100m zpátky a když zastavím, tak mě pomalu dojíždí. Když se rozjedu, tak zase dlouho po tom sedí na místě a pak zase sto metrů za mnou jede. Pokud projedu ostrou zatáčku, tak ji taky přesně okopíruje, ale právě s tím hrozným zpožděním. Zpoždění je někdy pár sekund, ale i desítky sekund. Zkoušel jsem paralelně spustit jiný navig. SW (iGO, GoogleMaps) a tam je vše OK a kurzor přesně a okamžitě kopíruje aktuální pozici. Zdá se mi, že se v okamžiku kdy se kurzor zpožďuje i celý GS zpomalí. Vypadá to jakoby si pozice z GPS modulu nějak řadil do fronty a nestíhal je zobrazovat. Stává se mi to v autě, na kole i při pěší tůře. Je to pro mě dost závažný problém, protože pak keš většinou přejdu, musím dlouho čekat než mě kurzor dohoní a pak zase zpět a tak pořád dokola :-( Nevšiml jste si někdo podobného problému? Napsal bych to rád autorovi, ale moje angličtina je dost ubohá, tak by mě nejdřív zajímalo, jestli se vám to někomu taky už stalo. Třeba je problém v mé verzi WM (6.5 23049) Díky.
  • 0

#538 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 14:24

Jj, ty mapy jsou celý takový zabržděný.Taky jsem to vždycky přejel tak o 100m.Vyřešil jsem to tak že danou oblast ,třeba 30km do kruhu označím v GS a nechám vyexportovat do TomToma jako POI.(Úžasná funkce:))Když mě TT dovede na místo tak jen zpátky přepnu na GS.Je to mnohem lepší.
  • 0

#539 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 14:29

To ale každý mluvíme asi o něčem jiném, protože mě to zlobí i když jdu pomalu. Ta vzdálenost je úměrná rychlosti, ale zpoždění je spíš dané časově, tedy podle rychlosti různá vzdálenost. Jse to trochu nešikovně popsal. Je to tak, že když stojím a rozejdu se, tak kurzor ještě dlouho stojí a pak teprve jde za mnou. Nejprve jsem to sváděl na statickou navigaci, ale když už to bylo i v autě a na poměrně velké vzdálenosti, začal jsem to víc zkoumat a zjistil, že to dělá jenom v GS :-(
  • 0

#540 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 14:52

Myslím že jsem to pochopil dobře, nedávno jste dokonce psal že mapu musíte posunovat ručně, než Vám poradil M.Turek že je tam volba Move Maps.Prostě jedete a koukáte na mapu kde se zapisuje váš Track.(oranžová čára pohybu)Jenže ten se zpožďuje a tak se to přejede. Jak řikám vyřešil jsem to způsobem viz výše.Jestli tedy myslíte něco jinýho tak opravdu nevím očem je řeč.Sorry.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka