Geoscout 2.xx.xx
Publikováno 29 září 2009 - 14:53
Publikováno 29 září 2009 - 15:07
dámsi napsal/a:
Myslím že jsem to pochopil dobře, nedávno jste dokonce psal že mapu musíte posunovat ručně, než Vám poradil M.Turek že je tam volba Move Maps.Prostě jedete a koukáte na mapu kde se zapisuje váš Track.(oranžová čára pohybu)Jenže ten se zpožďuje a tak se to přejede.
Jak řikám vyřešil jsem to způsobem viz výše.Jestli tedy myslíte něco jinýho tak opravdu nevím očem je řeč.Sorry.
Tak tak, zpožďuje, ale neůnosně. Ale hlavně nepomůže to, že v autě použiju něco jiného a GS teprve na místě, protože je pozice za aktuální zpožděná třeba o 30 sec, což znamená, že když udělám krok, musím čekat 30sec. než se mi to projeví v GS. Někdy je to 5s, někdy 10s a někdy mnohem víc :-)
Proto jsem myslel, že si nerozumíme.
Myslím, že to nebude běžný problém, protože by si stěžovalo spousty lidí. Spíš to bude nějaká vlastnost (nezahazování vzorků z GPS, které třeba nestihne zobrazit), která se takto projevuje zrovna v mém případě. Pokusím se to ještě nějak odzkoušet na jiném zařízení. Bohužel se to dost špatně testuje, protože k tomu dochází občas a zatím jsem nevypozoroval kdy. Zřejmě v okamžicích plného vytížení procesoru PPC nebo něco takového.
LG G3 + a:Drake
Publikováno 29 září 2009 - 15:10
Publikováno 29 září 2009 - 15:11
Jephy napsal/a:
Mám podobnou zkušenost. Pozice na mapě se mi zasekává obyčejně v okamžiku kdy se přiblížím ke keši. Proto jsem na lovení s GPS rezignoval a už hledám jenom podle mapy. Má to větší kouzlo
To co popisuješ by zase naopak mohlo být způsobeno tou statikou. Jakmile se pohybuješ pomaleji a na menším prostoru, pak se pozice zastaví dokud neuděláš rychlejší pohyb nebo se nevzdálíš o větší kus. Takto přesně se projevuje statická funkce GPS. U některých modulů jde vypnout a u některých bohužel ne.
Zkus to porovnat s chováním v jiném navig. programu a uvidíš jestli to dělá GPS modul nebo GS.
Publikováno 29 září 2009 - 15:22
miroslav.turek napsal/a:
Ten problém se zpožděním už jsem taky zaznamenal, ukončil jsem GeoScouta a zdálo se to lepší, ale po chvíli mi to začalo házet souřadnice o několik set kilometrů jinam. Pomohlo vypnutí zařízení a vyndání baterek. Jen Softreset mi nepomohl. Řekl bych, že je to nějaký problém zařízení. Stalo se mi to asi jen dvakrát nebo třikrát.
Ale proč se to v jiných navig. SW chová správně a zlobí to jenom v GS?
Měl jsem je spuštěny najednou.
Taky si myslím, že se to projevuje jenom v nějaké konfiguraci, ale že to musí být zároveň vlastnost GS, protože ostatní SW si s tím poradí bez problémů.
Budu se s tím trápit dál a snad ještě něco bližšího zjistím.
Ještě jsem si všiml, že oproti jiným SW GS zobrazuje trochu jinak skupinu satelitů. Totiž třeba iGO zobrazí 10 satelitů a zobrazuje je téměř trvale, pouze se mírně neustále mění síla jejich signálu.
GS ale zobrazuje trvale asi pouze 5 satelitů a těch dalších 5 se tam objevuje vždy jenom na chvilku a zase zmizí. A nejsou to ty nejslabší.
Podotýkám, že jsem měl oba SW spuštěné opět paralelně, čili by toto mělo být zcela stejné. Mám pocit jakoby GS neuměl zcela správně rozklíčovat všechny NMEA věty mého zařízení.
Např. mi to dole v NMEA okénku píše:
Unknown sentences" $PSTIS
Checksum: *61
Připadám si jako problémista, ale GS se mi opravdu zamlouvá, používám ho dlouho a zatím jsem nenašel nic lepšího.
Publikováno 29 září 2009 - 15:35
Publikováno 29 září 2009 - 15:43
Publikováno 29 září 2009 - 16:12
Publikováno 29 září 2009 - 16:13
Publikováno 29 září 2009 - 16:18
miroslav.turek napsal/a:
To rozhodně není zpomalením mapy, to normálně všechno reagovalo plus mínus normálně, jen pozice byla o půl minuty zpožděná, ale jina Scout reagoval. Nebylo to, že bych něco udělal a 30 sekund čekal. Normálně vše fungovalo, jen pozice měla zpoždění.
Jojo, přesně tak se to chová, ale přeci jenom trochu je v tu chvíli GS línější, se mi zdá.
Tak jak to popisuješ, to vypadá, že se zblbnul GPS chip (nějaké jeho nastavení) a ten se asi resetuje až při vyndání baterek.
Mě to jinak nezlobí, tak se mi to nechce zatím resetovat a hlavně v jiných SW to nezlobí.
Aplikace komunikují s GPS chipem pokud se nepletu pouze pomocí NMEA vět, tedy pokud je chyba v GPS modulu, pak to musí být vidět ve všech aplikacích.
Budu to trápit dál....
Publikováno 29 září 2009 - 16:28
Publikováno 29 září 2009 - 16:38
Publikováno 29 září 2009 - 16:47
Publikováno 29 září 2009 - 16:55
Subi napsal/a:
Jephy napsal/a:
Mám podobnou zkušenost. Pozice na mapě se mi zasekává obyčejně v okamžiku kdy se přiblížím ke keši. Proto jsem na lovení s GPS rezignoval a už hledám jenom podle mapy. Má to větší kouzlo
To co popisuješ by zase naopak mohlo být způsobeno tou statikou. Jakmile se pohybuješ pomaleji a na menším prostoru, pak se pozice zastaví dokud neuděláš rychlejší pohyb nebo se nevzdálíš o větší kus. Takto přesně se projevuje statická funkce GPS. U některých modulů jde vypnout a u některých bohužel ne.
Zkus to porovnat s chováním v jiném navig. programu a uvidíš jestli to dělá GPS modul nebo GS.
Statiku bych měl mít vypnutou. V Ozim se pozice zobrazuje korektně.
Publikováno 29 září 2009 - 16:56
OK, tak se teda popkusím. To je docela jednoduchý, tak to snad zvládnumiroslav.turek napsal/a:
S tím posunem to původně bylo až když kurzor vyjel mimo display, kvůli mému požadavku to změnil tak, jak je to dnes a už jsem neměl odvahu mu říkat, že by to chtělo ještě o trochu víc ke středu, takže o to zkus požádat v issuetrackeru, třeba to změní.
Zkusíme aby to bylo nastavitelný, bo se nezavděčíme všem
Díky za info.
Publikováno 29 září 2009 - 19:35
Publikováno 29 září 2009 - 19:40
Publikováno 03 říjen 2009 - 12:38
Publikováno 03 říjen 2009 - 18:53
Publikováno 03 říjen 2009 - 19:24
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů