Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#541 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 14:53

Mám podobnou zkušenost. Pozice na mapě se mi zasekává obyčejně v okamžiku kdy se přiblížím ke keši. Proto jsem na lovení s GPS rezignoval a už hledám jenom podle mapy. Má to větší kouzlo :)
  • 0

#542 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 15:07

dámsi napsal/a:
Myslím že jsem to pochopil dobře, nedávno jste dokonce psal že mapu musíte posunovat ručně, než Vám poradil M.Turek že je tam volba Move Maps.Prostě jedete a koukáte na mapu kde se zapisuje váš Track.(oranžová čára pohybu)Jenže ten se zpožďuje a tak se to přejede.
Jak řikám vyřešil jsem to způsobem viz výše.Jestli tedy myslíte něco jinýho tak opravdu nevím očem je řeč.Sorry.

Tak tak, zpožďuje, ale neůnosně. Ale hlavně nepomůže to, že v autě použiju něco jiného a GS teprve na místě, protože je pozice za aktuální zpožděná třeba o 30 sec, což znamená, že když udělám krok, musím čekat 30sec. než se mi to projeví v GS. Někdy je to 5s, někdy 10s a někdy mnohem víc :-)
Proto jsem myslel, že si nerozumíme.
Myslím, že to nebude běžný problém, protože by si stěžovalo spousty lidí. Spíš to bude nějaká vlastnost (nezahazování vzorků z GPS, které třeba nestihne zobrazit), která se takto projevuje zrovna v mém případě. Pokusím se to ještě nějak odzkoušet na jiném zařízení. Bohužel se to dost špatně testuje, protože k tomu dochází občas a zatím jsem nevypozoroval kdy. Zřejmě v okamžicích plného vytížení procesoru PPC nebo něco takového.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#543 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 15:10

Ten problém se zpožděním už jsem taky zaznamenal, ukončil jsem GeoScouta a zdálo se to lepší, ale po chvíli mi to začalo házet souřadnice o několik set kilometrů jinam. Pomohlo vypnutí zařízení a vyndání baterek. Jen Softreset mi nepomohl. Řekl bych, že je to nějaký problém zařízení. Stalo se mi to asi jen dvakrát nebo třikrát.
  • 0

#544 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 15:11

Jephy napsal/a:
Mám podobnou zkušenost. Pozice na mapě se mi zasekává obyčejně v okamžiku kdy se přiblížím ke keši. Proto jsem na lovení s GPS rezignoval a už hledám jenom podle mapy. Má to větší kouzlo :)

To co popisuješ by zase naopak mohlo být způsobeno tou statikou. Jakmile se pohybuješ pomaleji a na menším prostoru, pak se pozice zastaví dokud neuděláš rychlejší pohyb nebo se nevzdálíš o větší kus. Takto přesně se projevuje statická funkce GPS. U některých modulů jde vypnout a u některých bohužel ne.
Zkus to porovnat s chováním v jiném navig. programu a uvidíš jestli to dělá GPS modul nebo GS.
  • 0

#545 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 15:22

miroslav.turek napsal/a:
Ten problém se zpožděním už jsem taky zaznamenal, ukončil jsem GeoScouta a zdálo se to lepší, ale po chvíli mi to začalo házet souřadnice o několik set kilometrů jinam. Pomohlo vypnutí zařízení a vyndání baterek. Jen Softreset mi nepomohl. Řekl bych, že je to nějaký problém zařízení. Stalo se mi to asi jen dvakrát nebo třikrát.

Ale proč se to v jiných navig. SW chová správně a zlobí to jenom v GS?
Měl jsem je spuštěny najednou.
Taky si myslím, že se to projevuje jenom v nějaké konfiguraci, ale že to musí být zároveň vlastnost GS, protože ostatní SW si s tím poradí bez problémů.
Budu se s tím trápit dál a snad ještě něco bližšího zjistím.

Ještě jsem si všiml, že oproti jiným SW GS zobrazuje trochu jinak skupinu satelitů. Totiž třeba iGO zobrazí 10 satelitů a zobrazuje je téměř trvale, pouze se mírně neustále mění síla jejich signálu.
GS ale zobrazuje trvale asi pouze 5 satelitů a těch dalších 5 se tam objevuje vždy jenom na chvilku a zase zmizí. A nejsou to ty nejslabší.
Podotýkám, že jsem měl oba SW spuštěné opět paralelně, čili by toto mělo být zcela stejné. Mám pocit jakoby GS neuměl zcela správně rozklíčovat všechny NMEA věty mého zařízení.

Např. mi to dole v NMEA okénku píše:

Unknown sentences" $PSTIS
Checksum: *61

Připadám si jako problémista, ale GS se mi opravdu zamlouvá, používám ho dlouho a zatím jsem nenašel nic lepšího.
  • 0

#546 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 15:35

Mě se to jednou stalo i v iGO (že jsem byl o hodně jinde), ale to se po čase chytlo, takže nevím, jestli to byl stejný problém. V GeoScoutu jsem to zažil jen dvakrát (používám ho víc jak rok), ale je pravda, že skoro nic jiného pravidelně nepoužívám, takže nemůžu tvrdit, že by to bylo jen problém v GeoScouta, ale samozřejmě to vyloučit taky nedokážu. Zajímavé ale bylo, že to potom bloblo ještě víc (byl jem údajně 300km mimo) a že nepomohl ani soft reset a že jsem musel vyndat baterky.
  • 0

#547 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 15:43

Já myslim že není problém v komunikaci NMEA, mě prostě přijde že mapy hrozně vytížej stroj a tuhne to! Zkus schválně zobrazit mapu a ve filtru vypnou zobrazování všech keší. Mapa se neuvěřitelně zrychlí.To samý by mohlo mít vliv na rychlost zobrazování tracku na mapě.Je potřeba si uvědomit že track se zkládá z teček který obsahujou souřadnice a těch vykresluje mraky.Jako já mam Touch Cruise což je slabíší stroj než Touch HD a pohnout jen mapou z jedné strany na druhou je někdy i na minuty když to zrovna celý nevytuhne. Konkurenční aplikace NICQUE to řeší tak že si data předá s GoogleMaps a tam je to krásně svižný.Nikdo zas ale nechce on line aplikaci.:(
  • 0

#548 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:12

To rozhodně není zpomalením mapy, to normálně všechno reagovalo plus mínus normálně, jen pozice byla o půl minuty zpožděná, ale jina Scout reagoval. Nebylo to, že bych něco udělal a 30 sekund čekal. Normálně vše fungovalo, jen pozice měla zpoždění.
  • 0

#549 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:13

Online aplikace by mě nevadila, ale kešovat mapy a pamatovat si je, to by zase teda mohla a taky tam nejsou turistický. Stejně to myslím dělá i GCzII (aha, to je vlastně od autora NICQUE), ale asi to má zase trochu nevýhodu v tom, že se vždycky před spuštěním GoogleMaps musí do něj importovat keše (automaticky) a jsou to prostě dvě aplikace, takže to není taky ono. Ale souhlasím (a asi i všichni ostatní), že práce s mapou (posouvání) je u GS žalostná. snad se někdy dočkáme použití nějaké lepší graf. knihovny.
  • 0

#550 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:18

miroslav.turek napsal/a:
To rozhodně není zpomalením mapy, to normálně všechno reagovalo plus mínus normálně, jen pozice byla o půl minuty zpožděná, ale jina Scout reagoval. Nebylo to, že bych něco udělal a 30 sekund čekal. Normálně vše fungovalo, jen pozice měla zpoždění.

Jojo, přesně tak se to chová, ale přeci jenom trochu je v tu chvíli GS línější, se mi zdá.
Tak jak to popisuješ, to vypadá, že se zblbnul GPS chip (nějaké jeho nastavení) a ten se asi resetuje až při vyndání baterek.
Mě to jinak nezlobí, tak se mi to nechce zatím resetovat a hlavně v jiných SW to nezlobí.

Aplikace komunikují s GPS chipem pokud se nepletu pouze pomocí NMEA vět, tedy pokud je chyba v GPS modulu, pak to musí být vidět ve všech aplikacích.
Budu to trápit dál....
  • 0

#551 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:28

Co se týče map, tak je pravda, že v GeoScoutu 1.x byly podstatně horší a byl jsem rád, že je mám. To co umí mapy dnes, to jsem si tenkrát nepředstavoval ani v nejoptimističtějších představách. Požádal jsem Stuarta, aby umožnil také export KLM do GoogleMaps, tak jak to má GCz, uvidíme, jestli to zraelizuje, nicméně on osobně mapy neprogramoval, jen použil už existující free nástroj. Stuart je spíš databázový programátor a nemá ani ambice ani čas předělávat mapy, takže máme dvě možnosti: 1. budeme rádi za to co máme 2. někdo mu to naprogramujeme (ale já to taky neumím) Vedl jsem s ním na téma předělání map dlouhé debaty a skutečně nemá v plánu, že by si to celé přeprogramoval. Poslední úprava bylo přehození pořadí načítání keší z databáze a vykreslení mapy, takže momentálně už mapy fungují o dost lépe, ale google maps to nikdy nebude.
  • 0

#552 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:38

To že je přes databáze se projevilo když přešel na SQL a je to určitě to nejlepší co mohl udělat a možná si to ani pořádně neuvědomujeme. Ostatní programy jsou v tomto sto let za opicema. A s těma mapama to je dobrý nápad, najít někoho kdo by se do toho pustil, ale vůbec bych mu to nezáviděl, protože by si s námi asi užil :D PS: Mě by ještě docela pomohlo, kdyby ten autoposun mapy byl citlivější a udržoval aktuální pozici více uprostřed mapy a ne jako teď, že posune až když je skoro u okraje. Asi se to nastavit nedá, že?
  • 0

#553 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:47

S tím posunem to původně bylo až když kurzor vyjel mimo display, kvůli mému požadavku to změnil tak, jak je to dnes a už jsem neměl odvahu mu říkat, že by to chtělo ještě o trochu víc ke středu, takže o to zkus požádat v issuetrackeru, třeba to změní.
  • 0

#554 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:55

Subi napsal/a:

Jephy napsal/a:

To co popisuješ by zase naopak mohlo být způsobeno tou statikou. Jakmile se pohybuješ pomaleji a na menším prostoru, pak se pozice zastaví dokud neuděláš rychlejší pohyb nebo se nevzdálíš o větší kus. Takto přesně se projevuje statická funkce GPS. U některých modulů jde vypnout a u některých bohužel ne.
Zkus to porovnat s chováním v jiném navig. programu a uvidíš jestli to dělá GPS modul nebo GS.

Statiku bych měl mít vypnutou. V Ozim se pozice zobrazuje korektně.
  • 0

#555 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 16:56

miroslav.turek napsal/a:
S tím posunem to původně bylo až když kurzor vyjel mimo display, kvůli mému požadavku to změnil tak, jak je to dnes a už jsem neměl odvahu mu říkat, že by to chtělo ještě o trochu víc ke středu, takže o to zkus požádat v issuetrackeru, třeba to změní.

OK, tak se teda popkusím. To je docela jednoduchý, tak to snad zvládnu :)
Zkusíme aby to bylo nastavitelný, bo se nezavděčíme všem B)
Díky za info.
  • 0

#556 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 19:35

co se týče zpožďování map, tak jsem to zjistil při jízdě autem, jsem už na další křižovatce a GS vykreslí tu předchozí. Stat, navigaci mám vypnutou, a při chůzi si nemůžu stěžovat, to funguje v rámci možností celkem OK (ASUS A696) jen co mi vadí je, že občas na mapě zatuhne a a nejde se dostat ven, jen držet stylus cca až půl minuty na ikoně keše, až se zobrazí menu na opuštění mapy, pak se to rozjede. Asi ty mapy dávají pěkný záhul procesoru.
  • 0

#557 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 29 September 2009 - 19:40

Před chvílí jsem jel autem, cca 80km a najednou koukám, že se to zase zpozdilo tak o cca 10 sec. Po nějaké době to najednou udělalo "hop" a zase to sedělo. Toho jsem si už všiml několikrát, že se to dokáže i samo vzpamatovat. Bohužel někdy ne a hlavně dost náhodně.
  • 0

#558 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 12:38

Pro ty co jedou delší trasu (dovolená,služební cesta,atd) a chtějí vybrat keše kolem silnice je nejlepší řešení jak jsem psal exportnout to do TT a nastavit třeba i zvukové upozornňování na keš ve vzdálenosti třeba 100m od silnice.Člověk pak nemusí nic hlídat jen má puštěnou navigaci a ta zavčas oznámí keš.Nikomu to netlačim, ale mnohým to může pomoct.;)

Vložený obrázek

Vložený obrázek

• 0

#559 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 18:53

To je hezký :) Hlavně ty ikonky! Jak je těžký je tam dostat? Musíš dělat sólo export pro každý typ keše a ikonky k tomu poschánět nebo jak to děláš? Díky za info.
  • 0

#560 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 19:24

Jen je škoda, že to nejde do iGO8. uvítal bych export do tohoto dle mého názoru nejlepšího navigačního SW.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama