Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#561 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 19:32

Já ho taky používám a export mi do něj jdem jenom ikonky sem zatím nerozchodil, sou tam u keší pořád ty zeměgule :-(

Tady máš nějaký návod:
http://www.poi.cz/phpbb/download/file.php?id=924

Funguje to dobře, jenom je problém s těma ikonama. Trochu se to řeší zde:

http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=31496&fi=20&temp=xxx#post-305425

• 0

LG G3 + a:Drake

#562 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 19:42

dámsi napsal/a:
Pro ty co jedou delší trasu (dovolená,služební cesta,atd) a chtějí vybrat keše kolem silnice je nejlepší řešení jak jsem psal exportnout to do TT a nastavit třeba i zvukové upozornňování na keš ve vzdálenosti třeba 100m od silnice.Člověk pak nemusí nic hlídat jen má puštěnou navigaci a ta zavčas oznámí keš.Nikomu to netlačim, ale mnohým to může pomoct.;)

To vypadá super, nebuď labuť a pošli pls nějaký návod jak na to.

Díky moc.
  • 0

#563 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 19:55

GSAK má funkci exportu přímo do TomToma (poi soubor), ale TT už delší dobu nepoužívám, tak nevím jestli to tam našupne i s těma pěknejma ikonkama. Všechno je to pěkný, ale není nad ONLINE kešování!!! V tom je GS super! Žádná příprava není nutná a kde zrovna jsem, tam to teprve řeším. Tyhle exporty nikdy dlouho nevydrží. Nejsou pak aktuální data a hlavně čas si to připravovat.
  • 0

#564 Bolek_CZ

Bolek_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 21:33

taky by me zajimalo, jestli jde dostat do TomToma kesky i s jednotlivyma ikonkama jinak nez postupnym exportem podle typu...??

GSAK to taky vyexportuje jen s jednou ikonou, ale da se definovat nazev a do nej i typ kesky... (pomoci makra teda i s ruznyma ikonama).

Ale zajimal by me prave primej export z GeoScouta
  • 0

#565 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 03 October 2009 - 22:24

S tim TomTomem kdyztak pokracujte tady: http://www.geocachin...881#post_141881
Je to tema venovane exportu POI pro TomToma, at se nam to tu nezvrkne nekam mimo Geoscouta.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#566 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2009 - 11:34

Subi napsal/a:
GSAK má funkci exportu přímo do TomToma (poi soubor), ale TT už delší dobu nepoužívám, tak nevím jestli to tam našupne i s těma pěknejma ikonkama.

Všechno je to pěkný, ale není nad ONLINE kešování!!!
V tom je GS super! Žádná příprava není nutná a kde zrovna jsem, tam to teprve řeším. Tyhle exporty nikdy dlouho nevydrží. Nejsou pak aktuální data a hlavně čas si to připravovat.

A Šubi nemá pravdu. ;)
Všechno lze udělat za 2min a pouze za použití GS.
Tedy žádný složitý domácí přípravy atd...

Co se týče ikon, buď si je uděláte nebo kde chce ať mi napíše přez profil na GC.com a já mu je pošlu.

Když už máme ikony, nakopírujem je do šložky TT s mapou.Nebo do všech map pokud nepoužíváte jen jednu.

(*)Teď si zapnem GS a vyberem požadovanej seznam keší.Nejlepší je zapnout si mapu a vybrat volbu ,,show nearby caches,,Jak ale Šubi správně napsal každou kategorii exportujem zvlášť.Tedy ve filtru nastavíme jen ,,tradiční,, a můžem ještě upravit počet keší dle distance.To už záleží na každým.

Teď již máme vše připraveno a data jsou tak aktuální jako je máte v GS.
Nyní na seznamu keší dáme exported selected do TT OV2 file kde nastavíme tu složku s mapama TT.

Teď již jen v prohlížeči souborů upravíme název vyexportovanýho souboru (GeoScout.ov2) na stejnojmený název souboru jako je ikona pro danu kategorii.

Pro multi a jiné typy keší pak celý postup opakujem od tohoto bodu(*)

Pochopitelně postup s obrázkama je jednorázový úkon, toto již pak neděláte:)

Může to vypadat zdlouhavě ale tři kategorie se nechají exportnout za dvě minutky.B)a můžete vesele pokřačovat.
Tak snad to pomůže.Vložený obrázek
  • 0

#567 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2009 - 12:08

Njo, díky, já úplně zapoměl, že GS má taky export do OV2 :P Ale nedovedu si představit exportovat z GS keše třeba podél trasy z Prahy do Ostravy. Za prvé tam nemám celou databázi a za druhé expotrt podél trasy neumí (i když kdo umí SQL, dokáže vše). To mě připomíná, že by nebylo od věci pokusit se přimět Stuarta (myslím, že Miroslav.Turek to tu již zmiňoval) aby dodělal i export do kml, bo by to bylo super jak pro iGO tak pro GoogleMaps. PS: Zkoušel někdo do GS dostat větší množství keší? Třeba celou ČR? Jak si s tím GS poradí? Já neměl tu odvahu to ani zkusit.
  • 0

#568 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2009 - 12:24

Subi napsal/a:
Njo, díky, já úplně zapoměl, že GS má taky export do OV2 :P
Ale nedovedu si představit exportovat z GS keše třeba podél trasy z Prahy do Ostravy. Za prvé tam nemám celou databázi a za druhé expotrt podél trasy neumí (i když kdo umí SQL, dokáže vše).

To mě připomíná, že by nebylo od věci pokusit se přimět Stuarta (myslím, že Miroslav.Turek to tu již zmiňoval) aby dodělal i export do kml, bo by to bylo super jak pro iGO tak pro GoogleMaps.

PS: Zkoušel někdo do GS dostat větší množství keší? Třeba celou ČR? Jak si s tím GS poradí? Já neměl tu odvahu to ani zkusit.

No celou ČR bych asi nezkoušel importovat ikdyž lze jednotlivé kraje oddělit kategoriema, při dalším spuštění by však asi GS vytuhnul a navíc myslím že je databáze velikostně limitovaná.

Ale opět máme řešení.Ty jsi přece premuium na GC.com né?
A co takhle Find Caches Along a RouteVložený obrázek

Vložený obrázek
  • 0

#569 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2009 - 12:40

To jo, na gc.com nebo GSAK není problém, já mluvil pouze o exportu z GS.
  • 0

#570 DÁMSI-16534

DÁMSI-16534

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2009 - 12:53

No já nevim jestili je problém si to den před cestou exportnou z GC.com do GS.Já tedy problém nemam....existuje starý pořikadlo:
Kdo chce, hledá způsob.
Kdo nechce, hledá duvod.Vložený obrázek
  • 0

#571 nunca007

nunca007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 11 October 2009 - 21:08

Zdarec, nevim jak vy, ale ja si export do IGO, nebo TT delam pres Geogeta.
Ten to umi. Je na to primo skript.
Mam tam celou repupliku a sem tam to jen zaktualizuji

Subi napsal/a:
Njo, díky, já úplně zapoměl, že GS má taky export do OV2 :P
Ale nedovedu si představit exportovat z GS keše třeba podél trasy z Prahy do Ostravy. Za prvé tam nemám celou databázi a za druhé expotrt podél trasy neumí (i když kdo umí SQL, dokáže vše).

To mě připomíná, že by nebylo od věci pokusit se přimět Stuarta (myslím, že Miroslav.Turek to tu již zmiňoval) aby dodělal i export do kml, bo by to bylo super jak pro iGO tak pro GoogleMaps.

PS: Zkoušel někdo do GS dostat větší množství keší? Třeba celou ČR? Jak si s tím GS poradí? Já neměl tu odvahu to ani zkusit.

• 0

#572 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 20 October 2009 - 13:29

nevím čím to mám verzi 2.1.2.2 a přestaly mi fungovat rozšířené filtry. Normálně vyberu v první obrazovce vyhledat jen keše do 5km a na druhé zaškrtnu že chci jen tradiční a stejně tam mám všechny. to stejné nastává i když využívám filtr podle categorií. jediné co mi zůstalo funkční je filtrování podle vzdálenosti. Máte někdo obdobný problém??? nejprve mi nejely filtry podle kategorií a myslel jsem že jsem je naimportoval snad všechny do jedné kategorie ale když jsem použil pak filtr podle typu tak to nefachalo stejně. Zkoušel jsem přehrát znova posledním buildem ale výsledek stále stejný. :| Přitom ale je zajímavé že když sem sipustil mapu a přepínám typy tak v mapě se mi filtry zobrazují :o podle typu dám tradiční a v mapě je vidím ostatní ne ale když přepnu do seznamu keší tak i s filtrem sou tma všechny..
  • 0

#573 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2009 - 18:02

Zkus se podívat, zda máš na obrazovce "FILTER (other)" to je ta, kde filtruješ Found, Started atd a taky Type, Category atd.... tak nahoře vedle políčka CODE GC........ je checkbox - zatrhávací čtvereček "APPLY", tak máš ho zatržený? měl jsem podobný problém a dvakrát jsem to přeinstaloval až jsem narazil na toto.
  • 0

#574 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 04 January 2010 - 12:01

Problém odstraněn zhavaroval mi na pozadí scout a naběhl do nějaké původní verze odstranil to download posledního Update.. a šup vše je jak má být :) Geoscout ve spolupráci s GeoGetem je snad nejlepší možná volba. Teď jsem pro správu keší začal právě geoget využívat a je to naprostá bomba. mmj už asi 3 dny nefunguje web Scouta. zase nějaké problémy se serverem?
  • 0

#575 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 04 January 2010 - 22:11

No taky jsem to zkusil a nejde. A dokonce jsem zjistil, že nejde ani Google maps satelitní. a to ani na PC. Nejprve jsem to zjistil, že nejde na Geoscoutu a pak jsem zkusil PC a taky nejde. Dokonce ani USA a ani jakýkoli kus světa nejdou satelitní mapy. Je zajímavé, že Google Earth ale jdou.
  • 0

#576 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2010 - 9:24

O výpadku serveru je už Stuart informován, bohužel je opět mimo domov, takže to napraví hned, jak přijede domů.
  • 0

#577 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 06 January 2010 - 16:29

Tak vážení řeším problém.. Dlouhou dobu jsem neřešil správu keší v PC a její přípravu dělal přímo ve Scoutovi. finálky si pro jistotu psal do Excelu. Svýho času jsem laboroval s GSAKem ale přijde mi až překombinovaný. a tak jsem asi před měsícem začal používat GeoGet. postupně si do něj přepsal věci okolo keší doplnil final WPT a tak. dnes jsem chystal keše na vysočinu udělal si na GC.COm PQ a keše importoval do scouta. na 13té keši z 20 mi to zatuhlo a to tak že jsem musel PDA vydělat z kolíbky a normáldě udělat Soft reset. Po otevření scouta ale hlásil že neexistuje databáze.. kontrola SD karty a je skutečně fuč.. Polilo mne horko. ještě že už to mám vše v Geogetu. Provedl jsem selekci spočtených keší a export do PDA používám nějaký předdefinovaný export GPX a následně si dotáhl do PDA přímo do scouta Logy, mapy a tak. Jenže jaké bylo moje zděšení keše nemaj fnal WPT v Geoscoutovi. rychlá kontrola a ejhle finaly tam jsou ale scout je ignoruje. Keš nemá status Ready to found ale Not started.. otevírám WPT kontrola zavírám vše tam je ale keš stále nemá zelený otazník ani není zapsána jako Ready to found nepomhlo ani vypnutí scouta. Tak jsem zkusil WPT otevřít upravit a znova uložit a šup už je mysterka zelená je ready to found a je tam kde na mapě má být.. Potýkal jste se někdo s podbným problémem??? myslím že chyba může být buď: 1) Geoscout není připraven natáhnout mysterku už s Final WPT a označit ji jako ready to found 2) Export z Geogetu není korektní neexportuje se to co má a tam je pak problém. co By jste doporučovali?? změnit export v Geogetu? nebo něco jiného?? Pro porovnání jsem si udělal export jedné keše z Geogetu a té stejné ze scouta oboje jako GPX a jisté odlišnosti ve skladbě tam jsou. Nemáte někdo tohle už ošteřeno? měnit exportní makro pro Geoget je nad moje síly :(
  • 0

#578 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2010 - 18:45

Moje zkušenost s exportem mysterek do GS z GSAKu je stejná. GSAK už exportuje Final WP jako základní souřadnice keše. Při případné aktualizaci z webu by se upravily zas na výchozí, takže vyexportované mysterky, kde už mám spočítanou finálku musím jednotlivě projít a uložit final waypoint ručně (u každé) pak mohu provést aktualizaci listingu z webu, tím nepřijdu o finálku. Totéž se týká multin. jinak pokud na konci listingu najdu něco co jsem připisoval, je nutno to zkopírovat dolů do edit pole (kam si normálně ukládám indície a vzorec, případně provedu z hlavy výpočet souřadnic atd... protože pokud bych to nechal součástí nataženého listingu, o vše bych při aktualizaci keše přišel. Tak tohle jsou moje zkušenosti. BTW... zatím jsem nějak nepochopil to udělátko na výpočet souřadnice pomocí dosazení za písmena... prostě neumím nějak zxadat správný formát vzorce, aby mi spočítal co chci... vždy se mi ozval nějakou chybou, že něco není korektně. Podle starého návodu co je na webu to nějak nefunguje, tam se to zadávalo jinak. nemáte někdo návod, jak přesně s tím pracovat?
  • 0

#579 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 06 January 2010 - 19:07

nemám problém se záměnu WPT nebo respektive s tím že by Geoget nevyexportoval něco špatně. Mám tam po exportu jak startovací tak final. jde o to že mi final jaksi ignoruje do doby než je otevřu dopíšu něco do poznámky a zavřu.
  • 0

#580 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 06 January 2010 - 21:39

Co se týče změny stavu mysterek, tak mě napadlo, že by se to celkem jednoduše dalo udělat pomocí SQL update, který by se napsal do souboru s koncovkou sql a prom se provedl jako servisní script. Samozřejmě lepší by bylo, kdyby to Stuart opravil, že...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama