Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#621 Vacerman

Vacerman

Vacerman

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2010 - 22:51

Díky moc, po letmém testu to vypadá, že už satelitní GoogleMapy opět fungují! A jinak malý postřeh pro ty, kteří s tím složitě laborovali podobně jako jako já - nestačí vzít copy-paste to, co je v předchozím příspěvku, ale všude tam, kde je znak "&" je třeba ještě doplnit "a m p ;" (bez uvozovek a mezer!). Pouhé překopírování textu zobrazeného v předchozím příspěvku na příslušné místo v souboru Woodpecker.GeoScoutCE.exe.config u mne vedlo k fatálním pádům Geoscouta spojeným se smazáním konfiguračního souboru.... (Protože nejsem žádný IT expert, tak pouze odhaduji, že to souvisí se zobrazováním některých nestandardních znaků v HTML, takže předchozí příspěvek byl trošku "zkreslen" - myslím, že už se to tu na fóru také někde řešilo, možná přímo v tomto vlákně, možná někde jinde...)
  • 0

#622 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2010 - 1:52

ano přesně tek. musí tam být ten řetězec "& a n d ; nevšiml jsem si, že html tohoto fora tu entitu (náhradu za znak &) přeložil rovnou znakem, za to se omlouvám, pokud to někdo zkoušel a nešlo mu to, Bohužel správný řetězec aby šel COPY PASTE sem vložit neumím (pokud to jde). leda to sem hodit jako obrázek, Ale snad každý pochopí, jak to doplnit. pokud někdo neumí, ozvěte se na profil a já to dotyčnému pošlu do mailu, tam se to snad zobrazí dobře (případně to přihodím jako přílohu v normálním texťáku.
  • 0

#623 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 23:10

Zdravím. Budu mít hloupý dotaz, ale potřeboval bych poradit. Stálnul jsem si do pda geoscouta (už to byl pro mě téměř nadlický úkol). Co jsem anglicky přelouskal, tak je to pouze zkušební verze na 30dní. Rád bych celou verzi. A to je má první otázka: Jak to udělat abych měl plnou verzi? A druhá otázka je, jak tam dostat češtinu? Předem děkuji za odpověďi.
  • 0

#624 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 23:13

CZ neni a plnou verzi si musis koupit. Mas-li zajem, napisu postup :o)
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#625 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 23:17

polerok napsal/a:
CZ neni a plnou verzi si musis koupit. Mas-li zajem, napisu postup :o)

Dobrá, tak prosím postup ;) A jaká je zhruba cena tohoto prográmku?:)
  • 0

#626 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 23:40

http://eastlands.dyn...org/default.htm
>> geoscout >> Purchase
Tady si zvolis nazev PDA, zvolis jak ses o SW dozvedel a zaplatis pres paypal

Jo a cena je 20 liber
  • 0

#627 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 02 únor 2010 - 23:57

Díky moc za pomoc;)
  • 0

#628 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 7:12

Jméno PDA je myšleno tvé uživatelské jméno, to, co sis zadal na home obrazovce. Pokud se nebude shodovat toto a to co zadas s heslem které je vázané na jméno co při platbě zadáš, tak to Nebude fungovat.
  • 0

#629 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 22:19

áha. díky. Dnes jsem si stahnul jen tak na ozkoušení free verzi na 30 dní a chtěl jsem to ozkoušet. Ale nejde to. Nezačnou se chytat družice. V čem je chyba?
  • 0

#630 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 22:22

Maybe, spatne nastavena GPS, nezapnuta GPS?
  • 0

#631 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 22:38

Tak nevím, už jsem to zkoušel i v nastavení předělat a stále nic :( To asi zítra na krabičky nepůjdu. Ještě jsem si stahnul prgram RechesseGPS a ani ten nechodí a tomtomem hledat kešky je jako přijít na ples v kanadách :)
  • 0

#632 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 22:44

Tak jestli nejede i jinej program tak to je určitě tím nastavením gps ;) Zkus se kouknout na netu na jakým portu má tvůj přístroj GPS a jakou nastavit rychlost. Opravdu to nejde nastavit volitelně, když nastavíš špatnej port tak to prostě nepojede :) Pak může být ještě problům v tom jestli se třeba nesnažíš chytit signál doma v obýváku, já ho chytám až na balkoně. No a pak by ještě mohl pomoct prográmek GPS fix nebo tak nějak, kterej už by měl být v tvým přístroji s WM. (stáhne z netu data o pozicích satelitů a pak se chytá signál rychleji)... a pak ještě jeden detail - než poprvé naběhne gps může to trvat třeba i 5min. Tak otestuj a dej vědět ;)
  • 0

#633 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 22:45

:(Ach jo. Proč někdo nevynalezne program pro geocachery, kteřé bůh neobdařit takovými technickými znalostmi. Program, který by se ouze nainstaloval a hned by fungoval :(
  • 0

#634 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 22:53

Neztrácej naději ;) Hlavně zjistit ten správnej COM a baud ;) Nebo napiš třeba co máš za přístroj ;) Aaaa nebo mám možná ještě někde prográmek co by to měl umět detekovat. Tak kdyby byl zájem, zkusím najít ;) To je celá záhada zprovoznění všech navigačních prográmků - nastavit správně kde je GPS :)
  • 0

#635 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 23:16

Verenae napsal/a:
Neztrácej naději ;)
Hlavně zjistit ten správnej COM a baud ;)
Nebo napiš třeba co máš za přístroj ;)
Aaaa nebo mám možná ještě někde prográmek co by to měl umět detekovat. Tak kdyby byl zájem, zkusím najít ;)
To je celá záhada zprovoznění všech navigačních prográmků - nastavit správně kde je GPS :)

Moc děkuji.
Mám Mio P560.
Nastaveno mám COM4, hardware COM2 a přenos. rychlost 57600. A na tomto nastavení rozjedu TOMTOMa a v pohodě mi chodí. Když jsem toto nastavení zkoušel předělat, tak mi to nenašlo družice ani v TOMTOMu, tak jsem to vrátil na tyto hodnoty.
  • 0

#636 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 23:20

Tak jesti to bere TomTom, tak to musí sežrat i Geoscout. Vygooglila sem stejný hodnoty a člověk u toho psal že mu to jede :) V tomhle případě asi doporučuju vytrvaleji chytat signál, třeba odložit na nějakou dobu na okno nebo co nejvíc ven to jde a nechat ho at si chytá...není to tak dokonalý jak v TomTomu, ten mi chytne i doma v pokoji, Geoscout až spíš pod tím otevřeným nebem... Jak jednou ten signál chytneš, tak už to příště bude chycený do pár sekund (pokud teda přístroj nerestartuješ nebo něco podobnýho)
  • 0

#637 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2010 - 23:26

Jdu ho dát na mráz na okno a nechám ho tam chvilku podusit :D Snad pda pochopí, že to s tím chytáním družic myslím vážně a začne se snažit :D Pak napíšu jak to dopadlo ;) Zatím moc děkuji.
  • 0

#638 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 7:15

A nemáš současně spuštěné dvě aplikace, které se o port GPSky perou? Třeba jestli ti na pozadí jde stále TomTom, tak ten port obsadil a proto další aplikace nemůže připojit. Tohle jde pak řešit programem Gps gate.
  • 0

#639 JirkaF

JirkaF

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 8:00

Mam P560 taky. GS mi na COM4 nejede strávně. COM4 je nějaká GPS proxy pro sdílení GPSky několika programy najednou. Musel jsem mu dát přímo COM2, tam to jede spolehlivě.
  • 0

#640 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:07

JirkaF napsal/a:
Mam P560 taky. GS mi na COM4 nejede strávně. COM4 je nějaká GPS proxy pro sdílení GPSky několika programy najednou. Musel jsem mu dát přímo COM2, tam to jede spolehlivě.

Tak jsem to pustil na otevřeném prostranství a po půl hodině, hledání družic stále nic.
Ten COM2 si dával v >GeoScout Option>COM Port>COM2: GPS_COM ?
Nebo v >start>nastavení>systém>externí GPS>Port pro pragramy GPS> COM2 ?
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama