To mě také napadlo, ale nemám. Vždy než jsem Geoscouta spustil, tak jsem TomToma úplně vypnul.vetrnik_cr napsal/a:
A nemáš současně spuštěné dvě aplikace, které se o port GPSky perou? Třeba jestli ti na pozadí jde stále TomTom, tak ten port obsadil a proto další aplikace nemůže připojit.
Tohle jde pak řešit programem Gps gate.
Geoscout 2.xx.xx
Publikováno 04 únor 2010 - 13:13
Publikováno 04 únor 2010 - 13:14
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 04 únor 2010 - 13:21
LudekV napsal/a:
Řekl bych, že v GeoScoutu.
Půl hodiny čekání je zbytečné, pokud nastavíš port a rychlost správně, nějaký signál budeš mít hned. Nebudeš mít sice fix, ale nějaké satelity se objeví.
Jak už bylo napsáno dřív, pokud ti jede TomTom, musí na stejném portu jet i Geoscout, ovšem už nemusí jet oba najednou.
Hloupá poznámka na závěr - předpokládám, že jsi volbu View-GPS objevil a GPS jsi v GeoScoutu pustil
jj právě přes volbu View-Gps jsem Gps spustil a ta půl hodiny bezvísledně vyhledávala, kdybych program neukončit, tak vyhledává do teď
Publikováno 04 únor 2010 - 13:25
Loschuanos napsal/a:
JirkaF napsal/a:
Mam P560 taky. GS mi na COM4 nejede strávně. COM4 je nějaká GPS proxy pro sdílení GPSky několika programy najednou. Musel jsem mu dát přímo COM2, tam to jede spolehlivě.
Tak jsem to pustil na otevřeném prostranství a po půl hodině, hledání družic stále nic.
Ten COM2 si dával v >GeoScout Option>COM Port>COM2: GPS_COM ?
Nebo v >start>nastavení>systém>externí GPS>Port pro pragramy GPS> COM2 ?
COM2 a tu rychlost 57600 nastavuji přímo v Geoscoutu. Jinak vyhledání družic trvá tak cca minutku.
P.S. To v těch windowsech neměnit ! Ve windowsech nechat COM4 a v Geoscoutu nastavit COM2.
Publikováno 04 únor 2010 - 13:37
Tak v geoscoutu jsem to nastavil na COM2 a 57600 a ve windowsech nechal na COM4, hardware COM2 rychlost 57600 a stále se mi nedaří družice chytnout:(JirkaF napsal/a:
Loschuanos napsal/a:
JirkaF napsal/a:
Mam P560 taky. GS mi na COM4 nejede strávně. COM4 je nějaká GPS proxy pro sdílení GPSky několika programy najednou. Musel jsem mu dát přímo COM2, tam to jede spolehlivě.
Tak jsem to pustil na otevřeném prostranství a po půl hodině, hledání družic stále nic.
COM2 a tu rychlost 57600 nastavuji přímo v Geoscoutu. Jinak vyhledání družic trvá tak cca minutku.
P.S. To v těch windowsech neměnit ! Ve windowsech nechat COM4 a v Geoscoutu nastavit COM2.
Publikováno 04 únor 2010 - 13:40
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 04 únor 2010 - 14:21
Loschuanos napsal/a:
Tak v geoscoutu jsem to nastavil na COM2 a 57600 a ve windowsech nechal na COM4, hardware COM2 rychlost 57600 a stále se mi nedaří družice chytnout:(JirkaF napsal/a:
Loschuanos napsal/a:
JirkaF napsal/a:
Ještě mě napadá. A statickou navigaci jsi vypnul ? Pokud ne, pak použij MMSirf. Info jsem našel třeba zde. http://www.gpspassio...?topic_id=39596
P.S. V MMSirfu nastavit COM2 a 57600.
Publikováno 04 únor 2010 - 14:29
Publikováno 04 únor 2010 - 14:33
Publikováno 04 únor 2010 - 14:36
Publikováno 04 únor 2010 - 14:48
Tak jsem to zkusil. V programu jsem dal GPS-TOOLS-OPTIONS...-GPS-a zaškrtnul jsem Automatically start GPS. Uložil jsem to a dal vyhledávání a nic. Stále jsem tam kdy na začátku.polerok napsal/a:
Ok, taze jednoduse: nech zapnuty jenom Scout - nic jineho vyuzivajici GPS ne. Dej v nastaveni GPS ve Scoutu aby nasel GPS automaticky. Najde ji?
Publikováno 04 únor 2010 - 14:52
Publikováno 04 únor 2010 - 14:58
Ano, hned na začátku, než jsem sem začal psát o radu. Výsledek byl, že se to začlo načítat, ve čtvrtce se to seklo a pak už se to ani nehlo. Zkoušel jsem to několikrát a vždy to dopadlo stejně. Use system time mám zaškrtlé od začátku.polerok napsal/a:
A zmackl jsi kouzelne tlacitko Auto Detect?
jinak si jeste zaskrtni Use system time pokud nemas.
Publikováno 04 únor 2010 - 15:03
Publikováno 04 únor 2010 - 15:07
Publikováno 04 únor 2010 - 15:11
Publikováno 04 únor 2010 - 15:14
Verenae napsal/a:
Problém v Geoscoutu asi nebude, když to nechytalo signál ani v RechesseGPS.
Aha, to jsem nejak nepostrehl... Nevim, me presne tohle delalo na stare ROMce. Zacalo to tim, ze QUICKGPS se sice tvaril jako aktivni, ale satelity to hledalo vzdy od prvniho, pokracovalo to tim, ze v beeline se to chytalo 20 minut a koncilo to tim, ze v GCZII to nenaslo ani jeden satelit - stejne jako tady.
Publikováno 04 únor 2010 - 16:16
Verenae napsal/a:
No a jinak ještě třeba pro jistotu restart přístroje, jestli tam fakt něco není puštěnýho o čem ani netušíš.
Pak nic nepouštět, jen zapni geoscout, nastav v něm ten COM2 a 57600 a zapni gps....
Jsou tam aspon nejaky ty barevny sloupečky (když přepneš na záložku "satelites" ) nebo totálně prázdno?
Případně se pak ještě ujisti, že máš v těch windowsech nastavenej COM4.
Sloupečky jsou úplně prázdné. Teď jsem byl venku a podařilo se mi zprovoznit geo-program WMGeo. Takže mi jsem TomTom a WMGeo. Takže bych řekl, že máte pravdu oba dva. Bude to v tom programu, takže ho zkusím přeinstalovat a zkusit to znovu
Publikováno 04 únor 2010 - 16:21
Tak to ten Geoscout zkus odinstalovat, smazat jeho složku a restartovat než to zase naisnatluješ..pro jistotu Poslední verze je 2.1.4.2 (http://eastlands.dyn...org/default.htm)
Jinak doporučuju vyzkoušet i prográmek BeelineGPS, ten sice nemá mapu, ale zase hodně dobře chytá signál a naviguje. Ale to jen tak mimo problém
Publikováno 04 únor 2010 - 16:21
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů