Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#641 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:13

vetrnik_cr napsal/a:
A nemáš současně spuštěné dvě aplikace, které se o port GPSky perou? Třeba jestli ti na pozadí jde stále TomTom, tak ten port obsadil a proto další aplikace nemůže připojit.
Tohle jde pak řešit programem Gps gate.

To mě také napadlo, ale nemám. Vždy než jsem Geoscouta spustil, tak jsem TomToma úplně vypnul.
  • 0

#642 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:14

Řekl bych, že v GeoScoutu. Půl hodiny čekání je zbytečné, pokud nastavíš port a rychlost správně, nějaký signál budeš mít hned. Nebudeš mít sice fix, ale nějaké satelity se objeví. Jak už bylo napsáno dřív, pokud ti jede TomTom, musí na stejném portu jet i Geoscout, ovšem už nemusí jet oba najednou. Hloupá poznámka na závěr - předpokládám, že jsi volbu View-GPS objevil a GPS jsi v GeoScoutu pustil :)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#643 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:21

LudekV napsal/a:
Řekl bych, že v GeoScoutu.

Půl hodiny čekání je zbytečné, pokud nastavíš port a rychlost správně, nějaký signál budeš mít hned. Nebudeš mít sice fix, ale nějaké satelity se objeví.

Jak už bylo napsáno dřív, pokud ti jede TomTom, musí na stejném portu jet i Geoscout, ovšem už nemusí jet oba najednou.

Hloupá poznámka na závěr - předpokládám, že jsi volbu View-GPS objevil a GPS jsi v GeoScoutu pustil :)

:D jj právě přes volbu View-Gps jsem Gps spustil a ta půl hodiny bezvísledně vyhledávala, kdybych program neukončit, tak vyhledává do teď :)
  • 0

#644 JirkaF

JirkaF

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:25

Loschuanos napsal/a:

JirkaF napsal/a:
Mam P560 taky. GS mi na COM4 nejede strávně. COM4 je nějaká GPS proxy pro sdílení GPSky několika programy najednou. Musel jsem mu dát přímo COM2, tam to jede spolehlivě.

Tak jsem to pustil na otevřeném prostranství a po půl hodině, hledání družic stále nic.
Ten COM2 si dával v >GeoScout Option>COM Port>COM2: GPS_COM ?
Nebo v >start>nastavení>systém>externí GPS>Port pro pragramy GPS> COM2 ?

COM2 a tu rychlost 57600 nastavuji přímo v Geoscoutu. Jinak vyhledání družic trvá tak cca minutku.

P.S. To v těch windowsech neměnit ! Ve windowsech nechat COM4 a v Geoscoutu nastavit COM2.
  • 0

#645 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:37

JirkaF napsal/a:

Loschuanos napsal/a:

JirkaF napsal/a:
Mam P560 taky. GS mi na COM4 nejede strávně. COM4 je nějaká GPS proxy pro sdílení GPSky několika programy najednou. Musel jsem mu dát přímo COM2, tam to jede spolehlivě.

Tak jsem to pustil na otevřeném prostranství a po půl hodině, hledání družic stále nic.

COM2 a tu rychlost 57600 nastavuji přímo v Geoscoutu. Jinak vyhledání družic trvá tak cca minutku.

P.S. To v těch windowsech neměnit ! Ve windowsech nechat COM4 a v Geoscoutu nastavit COM2.

Tak v geoscoutu jsem to nastavil na COM2 a 57600 a ve windowsech nechal na COM4, hardware COM2 rychlost 57600 a stále se mi nedaří družice chytnout:(
  • 0

#646 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 13:40

V Geoscoutu to nastavit na automatiku a musi ji najit. Pokud ji najde, zapnes ji a nic se nestane, tak mas blbou ROMku - vlastni zkusenost u HTC TyTN II.
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#647 JirkaF

JirkaF

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:21

Loschuanos napsal/a:

JirkaF napsal/a:

Loschuanos napsal/a:

JirkaF napsal/a:

Tak v geoscoutu jsem to nastavil na COM2 a 57600 a ve windowsech nechal na COM4, hardware COM2 rychlost 57600 a stále se mi nedaří družice chytnout:(

Ještě mě napadá. A statickou navigaci jsi vypnul ? Pokud ne, pak použij MMSirf. Info jsem našel třeba zde. http://www.gpspassio...?topic_id=39596

P.S. V MMSirfu nastavit COM2 a 57600.
  • 0

#648 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:29

Satelity to musi najit i se statickou.
  • 0

#649 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:33

Moc si vážím všech rad,ale nejsem vůbec technický typ a odborným výrazům moc nerozumím:( Bohužel slova: statická navigace či MMSirf mi vůbec nic neříkají a vůbec netuším kde to v pda hledat.
  • 0

#650 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:36

Ok, taze jednoduse: nech zapnuty jenom Scout - nic jineho vyuzivajici GPS ne. Dej v nastaveni GPS ve Scoutu aby nasel GPS automaticky. Najde ji?
  • 0

#651 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:48

polerok napsal/a:
Ok, taze jednoduse: nech zapnuty jenom Scout - nic jineho vyuzivajici GPS ne. Dej v nastaveni GPS ve Scoutu aby nasel GPS automaticky. Najde ji?

Tak jsem to zkusil. V programu jsem dal GPS-TOOLS-OPTIONS...-GPS-a zaškrtnul jsem Automatically start GPS. Uložil jsem to a dal vyhledávání a nic. Stále jsem tam kdy na začátku.
  • 0

#652 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:52

A zmackl jsi kouzelne tlacitko Auto Detect? jinak si jeste zaskrtni Use system time pokud nemas.
  • 0

#653 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 14:58

polerok napsal/a:
A zmackl jsi kouzelne tlacitko Auto Detect?
jinak si jeste zaskrtni Use system time pokud nemas.

Ano, hned na začátku, než jsem sem začal psát o radu. Výsledek byl, že se to začlo načítat, ve čtvrtce se to seklo a pak už se to ani nehlo. Zkoušel jsem to několikrát a vždy to dopadlo stejně. Use system time mám zaškrtlé od začátku.
  • 0

#654 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 15:03

No a jinak ještě třeba pro jistotu restart přístroje, jestli tam fakt něco není puštěnýho o čem ani netušíš. Pak nic nepouštět, jen zapni geoscout, nastav v něm ten COM2 a 57600 a zapni gps.... Jsou tam aspon nejaky ty barevny sloupečky (když přepneš na záložku "satelites" ) nebo totálně prázdno? Případně se pak ještě ujisti, že máš v těch windowsech nastavenej COM4.
  • 0

#655 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 15:07

No, takze uz vime kde je chyba. Scout nedokaze z nejakeho duvodu detekovat tvou GPS. Cili mas stazenou posledni verzi Scouta? Zkus ji stahnout znovu a preinstalovat to. Jinak muzes zkusit nastavit com 4 a 115200, ale asi Ti to moc nepomuze, me to treba pokazde urci neco jineho... Otazka mimo soutez: Nemas doufam ROMku od Shifa?
  • 0

#656 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 15:11

Problém v Geoscoutu asi nebude, když to nechytalo signál ani v RechesseGPS.
  • 0

#657 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 15:14

Verenae napsal/a:
Problém v Geoscoutu asi nebude, když to nechytalo signál ani v RechesseGPS.

Aha, to jsem nejak nepostrehl... Nevim, me presne tohle delalo na stare ROMce. Zacalo to tim, ze QUICKGPS se sice tvaril jako aktivni, ale satelity to hledalo vzdy od prvniho, pokracovalo to tim, ze v beeline se to chytalo 20 minut a koncilo to tim, ze v GCZII to nenaslo ani jeden satelit - stejne jako tady.
  • 0

#658 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 16:16

Verenae napsal/a:
No a jinak ještě třeba pro jistotu restart přístroje, jestli tam fakt něco není puštěnýho o čem ani netušíš.
Pak nic nepouštět, jen zapni geoscout, nastav v něm ten COM2 a 57600 a zapni gps....
Jsou tam aspon nejaky ty barevny sloupečky (když přepneš na záložku "satelites" ) nebo totálně prázdno?
Případně se pak ještě ujisti, že máš v těch windowsech nastavenej COM4.

Sloupečky jsou úplně prázdné. Teď jsem byl venku a podařilo se mi zprovoznit geo-program WMGeo. Takže mi jsem TomTom a WMGeo. Takže bych řekl, že máte pravdu oba dva. Bude to v tom programu, takže ho zkusím přeinstalovat a zkusit to znovu ;)
  • 0

#659 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 16:21

Zajímavý :)
Tak to ten Geoscout zkus odinstalovat, smazat jeho složku a restartovat než to zase naisnatluješ..pro jistotu :) Poslední verze je 2.1.4.2 (http://eastlands.dyn...org/default.htm)
Jinak doporučuju vyzkoušet i prográmek BeelineGPS, ten sice nemá mapu, ale zase hodně dobře chytá signál a naviguje. Ale to jen tak mimo problém ;)
  • 0

#660 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 16:21

Ještě si tak nějak pamatuju, že když jsem při nastavování portu klikl na nějaký rozklikávací čtvereček, že potom to nastavení portu nefungovalo. Stačilo smazat config soubor a vše nastavit znovu, přičemž jsem port vybral ze seznamu a nemačkal ten čtvereček u seznamu portů. Nevím proč, ale prostě v tom původním seznamu je jen několik portů a po kliknutí na čtvereček se tam jako objeví všechny porty ale to už se mi s GPS nespojilo ani při správném zadání. Bohužel WM zařízení nemám, takže nemůžu poslat obrázek...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama