Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#661 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 16:21

polerok napsal/a:
No, takze uz vime kde je chyba. Scout nedokaze z nejakeho duvodu detekovat tvou GPS.
Cili mas stazenou posledni verzi Scouta? Zkus ji stahnout znovu a preinstalovat to. Jinak muzes zkusit nastavit com 4 a 115200, ale asi Ti to moc nepomuze, me to treba pokazde urci neco jineho...

Otazka mimo soutez: Nemas doufam ROMku od Shifa?

Ano mám staženou poslední verzi Scouta. Jdu to přeinstalovat. Jak zjistím jakou mám ROMku? Na PDA to není napsané. A jaká by byla chyba kdybych měl ROMku od Shifa?:o
  • 0

#662 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 16:25

No i tohle je možný, já sem na to plusko nikdy neklikala, jen vždycky vyplním COM a baud (MS Bluetooth nezatrhovat, to by bylo jen v případně externí GPS modulu!) a bez problémů.
  • 0

#663 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 16:48

ROM zjistis v setting>system>device information Jinak proste jeho romky neumi delat s GPS, furt to chybuje, blbe to hleda satelity....
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#664 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 17:45

polerok napsal/a:
ROM zjistis v setting>system>device information
Jinak proste jeho romky neumi delat s GPS, furt to chybuje, blbe to hleda satelity....

Tady mám napsáno:
Verze ROM: R10.3.0201.0906
Nic víc tam psáno o ROM není.
  • 0

#665 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 17:48

To bude asi oficiální ROM, tak v tom by problém být neměl...
  • 0

#666 JirkaF

JirkaF

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 18:54

Takže konečně jsem se dostal ke své P560. Ten ROM mám stejný jako ty. Jinak v PDA v "Nastavení" "Systém" "Externí GPS" mám toto (jsou to různé záložky dole): Port pro programy GPS : COM4 Hardwarový port GPS : COM2 Přenos.rychl.: 57600 Spravovat zařízení GPS automaticky : zaškrtnuto. V Geoscoutu pak : COM Port : COM2: GPS_COM Baud rate : 57600 ============================= Jinak jak jsem už psal výše. Z internetu si stáhni a nainstaluj program MMSirf, pro pzapínání a vypínání statické navigace. Pro chození s GPS v ruce musí být vypnutá. Jak jsem zjistil, tak pokud je zapnutá, tak Geoscout funguje fakt nějak divně i když by to teoreticky nemělo vadit, jak už tu bylo zmíněno. P.S.Aby nedoslo k omylu. Tak i se zapnutou statickou navigaci, ale uz nejake ty satelity chyta.
  • 0

#667 Kac.a

Kac.a

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 18:58

No nejdřív by se mělo vyřešit, aby ta gps vůbec fungovala, než ji začít pak dolaďovat pro pohodlnější hledání za chůze vypínáním statické navigace... I s ní totiž musí rozhodně fungovat a dokud nebude tak je tohle všechno dál zbytečný...
  • 0

#668 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 21:44

TO: JirkaF Díky. Stahnu a pořeším to takto. Teď však řeším další věc a to tu, že v pda, které jsem koupil byla pouze zkušební verze InterWrite 9.5, která vypršela a já teď sháním nějakou jinou, alespoň dočasnou (než přijde výplata) :D
  • 0

#669 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 22:37

Loschuanos napsal/a:
TO: JirkaF
Díky. Stahnu a pořeším to takto.
Teď však řeším další věc a to tu, že v pda, které jsem koupil byla pouze zkušební verze InterWrite 9.5, která vypršela a já teď sháním nějakou jinou, alespoň dočasnou (než přijde výplata) :D

SZ, za funkcnost nerucim, ale verim, ze to pojede.
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#670 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2010 - 23:56

polerok napsal/a:

Loschuanos napsal/a:
TO: JirkaF
Díky. Stahnu a pořeším to takto.
Teď však řeším další věc a to tu, že v pda, které jsem koupil byla pouze zkušební verze InterWrite 9.5, která vypršela a já teď sháním nějakou jinou, alespoň dočasnou (než přijde výplata) :D

SZ, za funkcnost nerucim, ale verim, ze to pojede.

Jů, díky moc. Já se s tím mořil téměř čtyři hodiny, kdy jsem to zkoušel stahovat z CD a bezvýsledně. Moc jsi mi pomohl. ;)
  • 0

#671 Loschuanos

Loschuanos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 258 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2010 - 16:31

Tak se mi Geoscouta nějak nepodařilo rozchodit. Nebo abych byl přesnější, rozchodit podařilo, ale nějak divně a není to ono. Po této zkušenosti mě velice příjemně oslovil program Beeline, který si sám našel COM a rychlost a do 20sekund našel družice a byl připraven k navigaci. Chtěl jsem se zeptat: zřejmě jsem si stahnul nějakou free verzi. Jak na to abych měl plnou verzi? Kde se co platí? A ne že mi budete posílát čísla svých účtů :D ;)
  • 0

#672 pavlikVB

pavlikVB

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2010 - 18:06

Odešlu Tě sem
a
upozorním, že toto vlákno je o jiném prográmku!
  • 0

#673 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2010 - 23:47

Prosím pěkně, nevím sice jestli to tu už nezaznělo, ale mám problém. Vlastním HTC Touch Cruise a přestal mi fungovat GS po měsíčním spuštění. Pořád mi to háže tuto chybu: Woodpecker. GeoScoutCE.exe TypeLoadException Nebyl nalezen soubor nebo nastavení Rightfile.FrameworkCE, Version=3.0.3544.18704, Culture=neutral, PublicKeyToken=nul, případně některá z jeho závislostí. Opravdu nevím co s tím - díky za každou radu
  • 0

#674 pavlikVB

pavlikVB

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2010 - 11:23

Je pravděpodobné, že Ti skončila platnost 30-ti denní zkušební verze. Více zde.
  • 0

#675 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2010 - 9:14

No to asi neni odpoved, kdyz to hlasi chybu na SQL databazi a ne na licenci do GS :(
  • 0

#676 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2010 - 10:14

zkus si zazálohovat databázi, stačí jen za koncovku napsat třeba *.OLD (pak to zas dáš do původního stavu. Ze stránek Geoscouta si stahni prázdnou databázi a zkus, jestli ti geoscout pojede s prázdnou. Pokud ne, tak přeinstaluj Framework (vše najdeš na stránce s downloadem Geoscouta.) pokud pojede, potom je chyba v databázi a bude potřeba ji nějak opravit, (nevím ale jak, zřejmě na to bude nějaký nástroj pro stolní PC) případně napišeš Stuartovi a třeba tě požádá o zaslání databáze a opraví ti ji.)
  • 0

#677 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 10:32

hmm.. to by se ale Sturt hned dověděl, že je to černota ;)
  • 0

#678 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2010 - 12:52

njn, a je problém zaplatit 20GBP za legální verzi? já například fungoval s trial verzí asi půl roku a nakonec jsem usoudil, že le lepší zaplatit a mít klid. Zas ta cena není nijak nekřesťanská a jestli to myslíš s GC vážně, určitě se to vyplatí. Určitě tě stojí víc ježdění na keše, než si ten SW koupit.
  • 0

#679 myspsb

myspsb

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2010 - 10:23

hmm..., jistě máš v lečems pravdu. To HTC dostal můj syn od bratra. Já jsem SW tupounek a vůbec nerozum o čem se tu spousta lidiček baví. :P Umím si jen přidat nové úlovky ze skýšotlače do GG, abych měla základní statistiky :-)) Jinak lovím bez gps, podle map a podle intuice :D Ale díky za snahu o rady.;)
  • 0

#680 dm007

dm007

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2010 - 22:29

Zkoušeli jste někdo GeoScouta na HTC HD nebo HTC HD2? Funguje a je to svižné? Mám GS koupený už více než rok a v zásadě mi vyhovuje, ale na HTC Cruise je to šnek :(
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama