Já se mezitím dal na vychvalovaný GCzII. Je to velmi dobrý program, akorát je oproti GS nepřehledný. GS je postavený na přehledných ikonkách, logické menu a hlavně jsou tam statické mapy, které se spojují a vidíš všechny keše dohromady. U GCzII jsou některé věci uspořádány nelogicky, třeba na zapínání a vypínání GPS se musí uživatel vracet zpátky do hlavního menu a pak zase do jednotlivé kešky. Ve statických mapách, které se stahují postupně je vidět jen ta jedna keš, naštěstí v Google mapě se dají vidět všechny keše v aktuálním seznamu, nicméně hrabe to do on-line dat. Ale na druhou stranu se mi líbí myšlenka, že si člověk stáhne nejdříve seznam keší a pak si z nich určí, které si chce stáhnout, dále je tam přímo odkaz na tabulku nálezů, která se stáhne ze stránek gc.com, takže mám vždy přesnou představu kolik jsem našel keší a když si je z terénu čísluji, tak vím u jakého jsem čísla. Dále se mi líbí prakticky okamžité aktualizace a hlavně rychlá odezva. GS mě už poslední dobou štval, zvláště u map, s těmi přesýpacími hodinami. A to jsem smazal všechny nalezené keše, které jsem už nepotřeboval a v databázi jich můžu mít jen necelých 200 a to není moc!
Jo a taky mi u GCzII chybí záznam trasy v terénu, takže když jsem si zvykl hledat podle mapy, tak nevím v blízkosti kterým směrem se keš nachází.
Popravdě, když se teď zprovozní GS, budu rád, ale budu mít hrozné dilema, protože oba programy mají některé své velké výhody. Asi budu používat oba pro jiné situace. A to v tom bude pěkný maglajz.