Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#801 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2011 - 11:22

kulicka napsal/a:
... A LudekV s Pocketdrake se do androidu zatim take nehrne. (ne ze bych se tolik divil,je to spousta casu a energie).

... a asi ani nepohrne, protoze naceste zahajil vývoj geoquacku a pokud do dotáhne do zdárného konce, bude to velmi podobné.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#802 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2011 - 11:40

kulicka napsal/a:
...koncem lonskeho leta sliboval portaci na Android.

kulicka napsal/a:
...Stuart oznamil vicemene zahajeni praci...

Máš od Stuarta nějaké další info, kromě "I am beginning to think about creating an Android version of GeoScout", které jde najít na google groups?
  • 0

#803 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 9:43

Zkusil jsem načíst keš podlé GC kódu a všechny souřadnice mám vynulované, logy to nestahuje už dávno, ale bez těch souřadnic je to konec. :( Jestli se Stuartovi něco stalo, máme utrum. :( Existuje nějaký podobný šikovný program pro Windows Mobil pro chytré mobily na geocaching?
  • 0

#804 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 9:47

Jistě že existují
http://wiki.geocachi...plikace_pro_PDA
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#805 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 9:49

Tuhle stránku jsem už viděl, ale chtěl jsem spíš, že by mi někdo něco doporučil co opravdu funguje a je podobné tomu GeoScoutovi, na jehož ovládání jsem si zvykl a vyhovuje mi.
  • 0

#806 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 9:56

Tak pokud ti nevadí trocha sebereklamy, začni od PocketDrake ;)
  • 0

#807 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 11:25

Or_Mi napsal/a:
Existuje nějaký podobný šikovný program pro Windows Mobil pro chytré mobily na geocaching?

Ano, na PocketDrake jsem taky přešel a jsem skoro spokojený. Zatím mi chybí možnost zobrazování ikon mysterek a multin na místě finálního WP a taky drobnost ohledně přepisování tagů při aktualizaci z webu, ale jinak PD převyšuje GS v mnoha věcech. Jakmile se podaří dořešit tyhle nedostatky, nastartuju PayPal a rád přispěju.
  • 0

#808 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2011 - 12:05

2 RenierX V podstate nemam. Asi pred rokem jsem poslal nejake emaily,estli vubec se bude uvazovat o androidu. Neodpovedel Stuart,ale zrejme nejaky kamos povereny komunikaci,ci kdo to vlastne byl. Mozna bych ten mail jeste nekde vyhrabal. Napsal,ze s androidem se vyhledove pocita. No a pak se objevila ta zprava. Od te doby ticho po pesine. Nekdy v lete jsem jeste kdesi videl :"Uz mam Hello world" Rikal jsem si ze vlastne nikam nespecham,ale pod stomek jsem poridil synkovi Android. C:Geo je sice vyborny,ale pro offline nic moc,tak jsem zacal doufat v nejaky pokrok. Tak uvidime,jak bude probihat vyvoj Geoquacku. Kadopadne drzim obema palec.
  • 0
Medvidek

#809 xheretic

xheretic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2011 - 10:14

Stránky NAVSTATION.CO.UK už nějakou dobou jsou nepřístupné, vypadá to, že s tim Stuart definitvně seknul :( Velka škoda, teď abych si koupil Premium za 500kč přímo na GC.com Zvykl jsem si totiž s Geoscoutem na import přímo v terénu, PocketDrake to umí také, ale člověk musí mít právě ten Premium account.
  • 0

#810 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2011 - 8:51

Tak to vypada,ze Stuart je na svete. http://groups.google...63220200c?hl=en Toulal se po australii :) Budiz mu to prano. Takovy Uluru bych si take slezl :) Tak snad nejaka aktualizace bude.
  • 0
Medvidek

#811 pangogo

pangogo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2011 - 10:31

kulicka napsal/a:
Tak to vypada,ze Stuart je na svete.

http://groups.google...63220200c?hl=en

Toulal se po australii :) Budiz mu to prano.
Takovy Uluru bych si take slezl :)
Tak snad nejaka aktualizace bude.

Tak to je parada, doufam ze GS zase ozije.

O vikendu jsem zkousel PocketDrake. Je fakt vyborny (a mnohem rychlejsi nez GS), akorat mi tam chybi ficurky, co mel GS uz vyladeny a hlavne online import bez PM. Tahani dat pres Geoget je desnej opruz. Pokud ale PocketDrake v budoucnu prodela jeste nejaky vyvoj smerem k GS funkcionalite, tak si mozna poridim i PM;-)
  • 0

#812 pangogo

pangogo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2011 - 10:40

Kdyz jsem tak psal posledni prispevek tak mne to trochu pripadalo jako znama pisnicka od Ivana Mladka plna zkratek. Proste neco v tomto duchu: Uzivatel PD instalovanem na PDA ci MDA s WM, musi byti PM aby mohl z GC pomoci PQ stahovat GPX s WP. Jinak si totiz muzes stahout pouze LOC a kalhoty;)
  • 0

#813 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 9:55

Já se mezitím dal na vychvalovaný GCzII. Je to velmi dobrý program, akorát je oproti GS nepřehledný. GS je postavený na přehledných ikonkách, logické menu a hlavně jsou tam statické mapy, které se spojují a vidíš všechny keše dohromady. U GCzII jsou některé věci uspořádány nelogicky, třeba na zapínání a vypínání GPS se musí uživatel vracet zpátky do hlavního menu a pak zase do jednotlivé kešky. Ve statických mapách, které se stahují postupně je vidět jen ta jedna keš, naštěstí v Google mapě se dají vidět všechny keše v aktuálním seznamu, nicméně hrabe to do on-line dat. Ale na druhou stranu se mi líbí myšlenka, že si člověk stáhne nejdříve seznam keší a pak si z nich určí, které si chce stáhnout, dále je tam přímo odkaz na tabulku nálezů, která se stáhne ze stránek gc.com, takže mám vždy přesnou představu kolik jsem našel keší a když si je z terénu čísluji, tak vím u jakého jsem čísla. Dále se mi líbí prakticky okamžité aktualizace a hlavně rychlá odezva. GS mě už poslední dobou štval, zvláště u map, s těmi přesýpacími hodinami. A to jsem smazal všechny nalezené keše, které jsem už nepotřeboval a v databázi jich můžu mít jen necelých 200 a to není moc! Jo a taky mi u GCzII chybí záznam trasy v terénu, takže když jsem si zvykl hledat podle mapy, tak nevím v blízkosti kterým směrem se keš nachází. Popravdě, když se teď zprovozní GS, budu rád, ale budu mít hrozné dilema, protože oba programy mají některé své velké výhody. Asi budu používat oba pro jiné situace. A to v tom bude pěkný maglajz. B)
  • 0

#814 LynxJ

LynxJ

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 11:32

Or_Mi napsal/a:
GS mě už poslední dobou štval, zvláště u map, s těmi přesýpacími hodinami. A to jsem smazal všechny nalezené keše, které jsem už nepotřeboval a v databázi jich můžu mít jen necelých 200 a to není moc!

U GS je dobre si kese rozdelovat do kategorii (vetsinou podle lokality) a zobrazovat si na mape najednou vzdy jen kese z jedne kategorie. Ja mam celkove v GS tisice kesi, ale na mapach si vzdy zobrazuju jen jeste nenalezene kese z urcite kategorie (idealne cca do 200 kusu) a jede naprosto bez problemu.
  • 0

#815 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 18:29

To jsem nepochopil jak zobrazovat keše z určité kategorie? Vždyť píšu, že celkem mám v databázi cca 200 keší. Vždycky při lovu mě zajímá jen ta jedna, ale pokud jsou v blízkosti další, zobrazují se mi i ty další. Jak to děláš ty, abys tam ty přesýpací hodiny neměl, rád si dám poradit. :-) Mimochodem, řešil jsem to tak, že jsem si vždycky začal novou databázi a to tak, že jsem tu starou přejmenoval a začal novou a načítal do ní nové keše. Když jsem potřeboval nějakou keš z té staré databáze, tak jsem to zase Total Commanderem přejmenoval zpátky a po spuštění programu se mi načetla stará databáze. Jenže v tom byl zmatek a stejně se objevovaly přesýpací hodiny.
  • 0

#816 pangogo

pangogo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2011 - 10:43

Pokud chce funkcionalitu, jakou ma PocketDrake (ze se ti vypnou vsechny kese krome aktivni) tak to lze v GS udelat takto: U aktivni kese si nastav status "Started" a v mape si pak vyfiltruj jen kese typu "Started". Pak na mape budes mit jen tu jednu kesku ;)
  • 0

#817 geomimgo

geomimgo

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2011 - 17:21

Tak stranky GS jsou jiz opet funkcni, takze snad se brzy dockame i nove opravene verze. Zatim je tam stale jen ta z prosince 2010, tj. 2.1.8.1 .
  • 0

#818 B-a-r-t

B-a-r-t

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2011 - 9:43

Takže aktualizace už je na světě, verze 3.0.0.0, ale je třeba si ji zaplatit pokud ste registrováni před 1. červnem 2010
  • 0

#819 pangogo

pangogo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2011 - 11:52

JJ,taky jsme si vsiml. Rozhodne si ji neinstalujte, pokud jste registrovani (ci evaluate) pred 1.6. protoze bez upgrade (5 liber) vam Geoscout bude definitivne nanic (evaluate nyni zavadi i funkcni omezeni - napriklad filtr ukaze jen deset kesi apod.). Takze ted budu mit velke dilema, bud PocketDrake a PM, nebo koupe ostre verze Geoscouta :( Kdyby tak PocketDrake mel takovy "drobnosti" jako zobrazeni finalniho WP jako pozice kese, lepsi hromadnou praci s kesemi, proste to, co ma Geoscout vyladeny...
  • 0

#820 B-a-r-t

B-a-r-t

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2011 - 11:57

jn je to dilema, ale GS za těch 5 liber vychází o něco levněj než PM.... akorád mi GS nestahuje hinty tak nvm jestli to není chyba jen u mě.:(
  • 0

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama