Přejít na obsah

Fotka

Geoscout 2.xx.xx

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
887 odpovědí na toto téma

#141 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 9:20

Nevíte jak to vypadá s novou verzí? Ovládání prsty je do terénu potřeba jako sůl...:)
  • 0

#142 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 9:35

Ovládání prsty (verze 2.1) bude přibližně na přelomu července a srpna, pokud teda do toho Stuartovi něco nepříjde... Zatím se připravuje jen opravená verze 2.0.16, ale zatím tam nejsou žádné zásadní opravy, takže její uvedení ještě plánované není a pokud se žádná nová zásadní chyba neobjeví, je možné, že 2.0.16 vůbec nebude uvolněna a přejde se hned na 2.1.
  • 0

#143 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 9:36

No dobre, GeoScout je nástroj na kesovani a ma spoustu zajimavych moznosti... jak to ale udelas, kdyz jsi treba na eventu a tam dostanes do ruky listing novy kesky? Bohuzel jeste ne vsude funguje WiFi, aby sis mohl hned stahnout listing z primo netu...
  • 0

#144 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 9:58

Připojím PDA přes mobil :) No v praxi spíš připojím WP k jiné keši (třeba zrovna k tomu eventu) a můžu jít.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#145 Jephy

Jephy

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 10:00

V tom případě si listing stáhnu přes EDGE/GPRS. ;)
  • 0

#146 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 10:34

Jinými slovy zadat kes rucne (treba hodne zjednodusene - bez listingu a samozrejme bez map) v zadnem pripade stale nejde. Maximalne to lze obejit jako zadani "falesneho" waypontu k nejaky jiny, drive stazeny kesi. Chapu to tak spravne?
  • 0

#147 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 10:43

Nebo si ručně založit GPX soubor (z nějaké jiné keše), ale to si myslím, že je zbytečné. Já mám taky jednu neexistující keš, kterou jsem si udělal pomocí GPX souboru ručně a tam si vše podobné vkládám...
  • 0

#148 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 04 květen 2009 - 14:25

na webu geoscouta sou zveřejněny návody na geoscout 2 v angličtině, francouzštině a češtině. Zajímalo by mne jestli už Stuart upravil tu chybu s mazáním map. nebo jestli stále ještě zůstávají viset. zatím jednu na 2.14 a na vyšší verzi se mi nechce přecházet protože co koukám není až tak stabilní :( mmj předevčírem mi při aktualizaci dat v naimportovaných keších spadl import nebo co prostě se to kouslo a poškodilo to databázi. nepomohlo ani vytvoření nové. Musel jsem odstranit veškeré adresáře scouta a znova celé instalovat a to vč keší. od teď před každým importem dat mi to dělá zálohu toho souboru do PC. Jistota je jistota. stává se vám někdy že se kouše import nových keší popřípadě aktualizace dat?? já využívám exportované LOC nebo GPX soubory z GC.com natáhnu na kartu a pak prostě přidám a dotáhnu si z netu zbylé informace ( mapy logy spoilery) dost často ale pokud tahám naráz víc jak třeba 50keší vyhodí scout hlášku že zatuhl chyba SQL a nějaký další nesmysly že pro tuto chybu nelze zobrazit chybovou hlýášku atd.. pak musím dát nový import a pokračuje to do místa havárie. dtto při aktualizaci dat
  • 0

#149 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 14:55

Už nějakou dobu je v menu Tools-Maintenance volba Remove unused map tiles. Nezkoušel jsem to, neboť zatím nemám potřebu mapy promazávat, ale čekal bych, že to bude ono. Mimochodem, řekl bych, že nešlo o chybu, ale o vlastnost ;)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#150 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2009 - 16:57

Používám verzi 2.0.15 už docela dlouho a nešetřím ji. Musím říct, že se stabilitou nemám naprosto žádný problém, taky promazávání map mi funguje bez problémů. Co se týče té chyby SQL, která potom vedla ke zničení databáze, je možné, že databázový soubor byl nějak porušený už dříve a ta chyba SQL a následné zničení databáze byl až následek. Běžně importuju stovky keší, promazávám mapy, prostě GS vůbec nešetřím. V podobných případech doporučuji hned poslat databázový soubor Stuartovi a on se na to podívá, případně soubor umí i opravit. Všechny chyby se taky logují, takže i toto lze Stuartovi poslat a tím přispět k větší stabilitě budoucích verzí.
  • 0

#151 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 10:56

Takze moje problemy s pouzivanim puzzle vyvrcholili totalnim zhroucenim celeho programu. Nepomohl ani soft reset. Musel jsem ho odinstalovat, komplet smazat a nainstalovat znovu a ted uz je vse OK vcetne spravneho fungovani puzzle. Asi spatna konstalace hvezd (nebo satelituuu :D:D:D ).Doufam, ze se tohle nebude opakovat moc casto, pro jistotu jsem si ale dal na kartu cab instalator pro pripad, ze by se to zhroutilo nekde v terenu :D:D:D
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#152 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 11:25

Podle toho co popisuješ to vypadá na nějakou nakopnutou předchozí instalaci. Někdy se může stát, že při upgrade Ti zůstane nainstalovaná nějaká knihovna z předchozí verze a potom to dělá psí kusy. Dokonce pamatuju, že se to jednou stalo v nějaké verzi přímo v instalačkých, že tam byla starší verze jedné knihovny. Tady holt pomůže ono otřepané nasoupit a vystoupit, tedy v tomto případě odinstalovat a nainstalovat. Osobně si myslím, že už se Ti problémy opakovat nebudou...
  • 0

#153 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2009 - 12:26

Jj, mam na to stejny nazor, nepomohlo totiz jen proste odinstalovani a nainstalovani (to se to porad hroutilo) takze jsem musel smaznout komplet i slozku co tam zustala po odinstalovani.Cista instalace uz pak byla OK.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#154 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 07 květen 2009 - 9:32

lubik napsal/a:
Jj, mam na to stejny nazor, nepomohlo totiz jen proste odinstalovani a nainstalovani (to se to porad hroutilo) takze jsem musel smaznout komplet i slozku co tam zustala po odinstalovani.Cista instalace uz pak byla OK.

To je ten problém co jsem popisoval já. Mě se to zhroutilo při importu keší. a to tak že jsem musel smazat veškeré adresáře. udělala mi to verze 14. dnes protože jsem se vrátil a budu teď nějakou dobu doma jsem přešel na verzi 15. zde funguje už i mazání nevyužitých map.
Tak doufám že to bude zase lepší a o trochu stabilnější. pokud by mi to zase vytuhlo při importu pošlu soubor Stuartovi. Pro jistotu ale před importem keší dělám zálohu databáze a na SD kartě mám komplet instalačku :) jak GS tak SQL i Net framework. už se mi to vyplatilo.
Tak po přeinstalaci na verzi .15 stejná chyba vybral jsem keše v okolí domova a dal aktualizaci dat ( 3 logy, spoilery mapy a zaktualiziovat data) zaktualizoval cca 50 keší z 286 a vypsal hlášku viz níže. NETCF už jsem i přeinstaloval a stejná hláška. kde je tedy chyba?:( sakra a kde je ten přiloženej vobrázek velikost už má 30kb a rozměr 320/240 a stejně odmítá přiložit...:@
  • 0

#155 dendy83

dendy83

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2009 - 15:11

Chtěl jsem se zeptat jak zálohovat data z geoscoutu? Jde to nějakým příkazem přímo z programu nebo se musí zkopírovat data ze složky geoscout pro případ formátování telefonu (PDA), tak aby při pozdější instalaci všchny data o keškách byly zpět a funkční. V případě vlastního kopírování dat, jaké data jsou důležité a případně které databáze? Díky
  • 0

#156 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2009 - 15:15

Mělo by stačit zazálohovat tyto dva soubory: Woodpecker.GeoScoutCE.exe.config GeoScout.sdf Případně adresáře s mapama a spoilery, pokud je chceš zachovat.
  • 0

#157 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2009 - 15:22

Souhlas, já osobně mám databázi (tj. GeoScout.sdf) i mapy na kartě, takže případné "přeformátování" PDA nevadí.
  • 0

#158 dendy83

dendy83

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2009 - 12:22

díky pánové, nakopíruju si je taky někam na kartu pro případ krachu systému :)
  • 0

#159 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 18 květen 2009 - 7:24

včera jsem se sebou tak trochu vyběhl. šikla by se mi funkce kde by na mapě byly vidět všechny ve filtrech vybrané keše a jejich kompletní WPT. páč sem byl na lovu na druhý straně města a doma jsem zjistil že v místech kde jsem byl sou nějaký stage k multinám který mám rozdělaný ale samozřejmě sem to neviděl v mapě takže se tam budu muset vydat ještě jednou. Obdoba funkce "přesunu" spočtených mystery keší;)
  • 0

#160 miroslav.turek

miroslav.turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2009 - 7:34

Je to problém s už tak mizernou rychlostí a přehledností mapy, takže zatím s tím Stuart nepočítá, že by se zobrazovali všechny wpt a je taky pravda, že by se v tom už nikdo nevyznal, kdyby na mapě byly úplně všechny wpt. Uvidíme v nové verzi, třeba Stuart něco vymyslí, návrhů už jsme mu poslali dost.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama