Koukám, jaká tu vypukla velká legrace
:D:D
Jem mi pořád není úplně jasný, jak to máte vymyšlený, to tady zatím podle mě vůbec nezaznělo. Nejde totiž vůbec o
minulost (týmy se rozpadaly, možná se i někdy spojovaly a k přelogování docházelo vždycky) ale o
budoucnost - znamená to, že ode dneška/včerejška/někdy budete všichni logovat pouze pod Hexenschussem? Pokud ano, nemám s tím sebemenší problém a přeju vám rychlou cestu k TOP výšinám - je to naprosto standardní a průhledné.
Co by mi ale vadilo, je logování pod svým nickem
a zároveň HSB i v budoucnu. Nejde ani tak o Hexenschuss, ale o to, že by to byl opravdu dost
ZÁVAŽNÝ precedens pro budoucnost GC u nás. Já si fakt myslím, že každý cacher by měl být členem pouze JEDINÉ logovací entity. Podívejme se na možný extrém:
Franta956785345 najde kešku, vytáhne sedm razítek a pak na netu zaloguje všechny své týmy, jichž je členem:
'Zahrádkáři Kersku', 'Cyklisti z Polabí', 'Snowborďáci', 'Drive-in kačeři', 'Spolek zrychlených', 'Plzeň Mafia' a tak dale.
Spolu s klasikem se mi tento způsob logování zdá poněkud nešťastný. Nevím, jestli to takhle dělají ve světě nebo v Evropě (a dost o tom pochybuju, ale nikdy jsem po tom ale nepátral), ale u nás bych se toho fakt dočkat nechtěl. Naruší to totiž nejen statistiky v CZ ale i statistiky u keší. Uvidím třeba, že má keška 27 logů a při podrobnějším pohledu zjistím, že ji fyzicky navštívili jen tři lidi.
Zkrátka vždy by měl platit princip
1 nález = 1 Found it log, i když to není explicitně zminěno v pravidlech. Nováčkům tu vtloukáme do hlavy, že vícenásobné Found it je proti duchu GC a v tomto případě by k vícenásobnému Found it (byť na různých účtech)
programově docházelo, a to během jediné (!) návštěvy. A to je přesně to, co by mi na tom opravdu vadilo...