A ony někde pravidla udávají kolik musí mít team členů a v jakém procentním zastoupení musí team logovat? Tady si běžně logujete svoje krabice, při přeložení krabice duplicitní logy s tím, že máte nové zážitky a vysvětluje se zde, jak je to normální. Takže návštěva keše byť jedním členem jakkoliv velkého teamu je zcela legální a ,mazání logu není v souladu s pravidly. Takže souhlasím, že si nic mazat nemusíte, protože jste se ničeho protipravidlového nedopustili, ale na druhou stranu nepoškozujte jiné.barbieteam napsal/a:
Cejda napsal/a:
Takže předpokládám, že si smáznete ty logy, kde jste nebyli oba;) jako tým:)barbieteam napsal/a:
Tak přátelé, než se tahle diskuze (jako ostatně všechny na tomto fóru) zvrhne někam úplně jinam: dnes zalogované "nálezy" Hexenschussu na našich keších mažeme.
Ne, to dělat nebudeme. Tak nějak jsme předpokládali, že je to OK, když dva lidé kešují převážně spolu a někdy jede na keš jen jeden z nich. Už když jsme si zakládali nick na gc.com, pochopili jsme z profilu Dorcadion TEAMu (4 lidé ) že je to běžná praxe. Pokud by si ctěná obec plkatelská na tomto fóru nebo kdekoli jinde odhlasovala, že to neplatí, těch 7 keší, které odlovila jen Barbie, klidně smažeme a ponecháme si ty, kde jsme byli oba nebo jen já.
PS: Předpokládáme, že i Čejda si uvědomuje rozdíl mezi kešováním "v týmu", kde se někdy neúčastní všichni členové, a kešováním "v týmu", který může v jednu chvíli lovit v osmi koutech republiky...
Logovani nalezu partou Hexenschussbrigade
Publikováno 07 March 2009 - 9:10
Publikováno 07 March 2009 - 9:11
Nevim jestli se radim mezi "moralisty", ale souhlasim s Lukasem$ (o jeden nad WAVem pokud neni log tymu v papirovem logbooku, nemel by byt logovan na netu (ja prece jako vlastnik nebudu zkoumat zda-li kacer je clenem tymu ABC). A pokud "kombajnery" zdrzi druhe tymove razitko do logbooku, tak doporucuji udelat razitko nove, kde bude TYM+clen tymu.WAV napsal/a:
Doufám tedy, že ti "moralisté", kdeří si dodatečné logování HXB teamu berou osobně a cítí se tím ohroženi, si zároveň s mazáním logu HXB, smažou i vlastní logy na keších, které našli ve svém vlastním neúplném teamu, nebo v případech, kdy keš našli jako členové početného soutěžního teamu v kačerských závodech.
Ukažte mi prosím odkaz na pravidla geocachingu, kde se zakazuje současně logovat za sebe i za team, kterého jste členem.
Pravidla hry, kterou všichni hrajeme jsou závazná a daná jednoznačně.
Tady ani tak nejde o to zda tam byl jeden clen tymu, nebo cely tym. To je mi uplne burt, i kdyz je moje predstava o tymovem kesovani asi trosku jina nez predstavuje tym Hexenschussbrigade.
Ale vlastne to tu bylo vysvetleno: Vzdyt jde jen o body
Publikováno 07 March 2009 - 9:39
barbieteam napsal/a:
....Předpokládáme, že i Čejda si uvědomuje rozdíl mezi kešováním "v týmu", kde se někdy neúčastní všichni členové, a kešováním "v týmu", který může v jednu chvíli lovit v osmi koutech republiky...
To asi čejda ví že tam rozdíl je, ale proti pravidlům geocachingu i tento typ teamového kešování není, ale to asi víš... Na moji otázku z předešlého příspěvku jsi Tome stále neodpověděl...
Osobně bych považoval vymazání logu i po tom, co je log teamu v logbooku (za předpokladu že jsi puntičkíář a nestačí Ti logy a razítka jednotlivých členů superteamu, což mne mrzí - ale hádat se nebudu...) za absolutní svévoli a začátek úplné anarchie v geocachingu na úrovni "mne se nelíbí, jak on (oni) kešují a tak je vymáznu". Považuju Tě za velmi inteligentního a rozumného člověka a předpokládám, že si uvědomuješ konsekvence takového mazání...
PS: Za necelých šest let co kešujeme a staráme se o poměrně dost keší mi mohlo přijít celkově přes 15 000 found logů od mnoha kačerů. Vymaźal jsem za tu dobu 2-3 logy z earthache, kde i po dlouhé době a žádostech nedodali fotku. Delete log je naprosto mimořádná "akce" a může snadno vyvolat protiakci, pokud se druhá strana domnívá, že je neoprávněne krácena na svých právech.
PPS: to kaote a "spam" - za těch pár let se v Česku měnilo složení poměrně dost teamů a došlo k mnoha zpětným logováním, také mnoho kačerů zpetně loguje své "trackables" a neodvažuji se to považovat za spam - je to prostě vedlejší produkt geocachingu. Až budeš mít více než 10-15 hodně navštěvovaných keší tak se zklidníš.
Mám ale intenzivní pocit, že Ti o to skutečně nejde, spam je pouze zástupný problém...
PPPS: Z některých příspěvků mám pocit, že někomu vadí obecně možný "teaming" při kešování, ale to by jste si měli stěžovat u Groundspeaku a požadovat jeho znemožnení v pravidlech... v zahraničí je to zcela běžné.
Publikováno 07 March 2009 - 9:55
Mám ale intenzivní pocit, že Ti o to skutečně nejde, spam je pouze zástupný problém...
zastupny problem za co?
pokud na tvych kesich za kazdou svou navstevu vygeneruji n logu, pricemz kazdy dalsi krome prvniho bude prazdna hlaska bez jakekoliv pridane hodnoty, pri jakem n to budes povazovat za spam?
Publikováno 07 March 2009 - 9:56
Takze radim vsem vlasnikum kesi zkontrolovat logooky a pokud tam neco nesouhlasi, tak klidne smazat.
Publikováno 07 March 2009 - 10:00
kaote napsal/a:
pokud na tvych kesich za kazdou svou navstevu vygeneruji n logu, pricemz kazdy dalsi krome prvniho bude prazdna hlaska bez jakekoliv pridane hodnoty, pri jakem n to budes povazovat za spam?
Mohl by jsi mne ukázat n-logu vygenerovaných námi na Tvých keších ..? Nebo plkáš, jde o jeden log na 1 keš.
Publikováno 07 March 2009 - 10:02
Publikováno 07 March 2009 - 10:06
Garmin GPSMAP 60CSx, THL W100, c:geo, WhereYouGo
Publikováno 07 March 2009 - 10:06
kaote napsal/a:
A vy jste logovali jen na me kesi? Nebo z jakeho duvodu se mam omezovat na tu svou? N logu to bude v okamziku, kdy se tak jako se chovate vy zacne chovat dalsich 5, 10, .. N tymu....
..aha , takže jsi se najmenoval dobrovolným ochráncem ostatních před spamem. Tak to jo.
Publikováno 07 March 2009 - 10:08
Publikováno 07 March 2009 - 10:14
Publikováno 07 March 2009 - 10:15
Publikováno 07 March 2009 - 10:15
Publikováno 07 March 2009 - 10:16
Publikováno 07 March 2009 - 10:17
Publikováno 07 March 2009 - 10:22
Publikováno 07 March 2009 - 10:31
Ale vzdyt my logujeme ode dne vzniku teamu, to jest od 16.09.2006, před tímto datem ani řádka. Co bychom logovali před tímto datem je proti pravidlům, neboť v této době team neexistoval a tak nemůže ani logovat.Discovery Team napsal/a:
To Dorcadion:
Michale, myslím, že jste teď do Čech zanesli mizerný fenomén. Teď se budou dologovávat různé týmy a pseudotýmy a statistiky už definitivně nebudou k ničemu. Moje otázka na Vás zní: proč jste aspoň nelogovali za ten nový tým od jeho vzniku ?
Publikováno 07 March 2009 - 10:55
Publikováno 07 March 2009 - 10:56
hauskaa napsal/a:
Jen chcu poukázat na to, že někdo jako formu masturbace používá masturbaci, jiný holt statistiku geokešingu. Jak americké!: víc, větší, lepší, vyšší, ...nejvyšší, nejlepší, HURÁ!
Už se z geokešingu zcela vytratilo původní kouzlo něco vidět a zažít, teď už jde jen o tu masturbaci u PC nad pořadím.
toto je kvalitní názor
jen mi není jasné, že zrovna ti "co se rádi nechávají jmenovat jako zasloužilí" se do něčeho tak ponižujícího pustili
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů