Přejít na obsah

Fotka

Logovani nalezu partou Hexenschussbrigade

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
249 odpovědí na toto téma

#121 Chmelda

Chmelda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 10:58

Ať si loguje kdo chce co chce, pokud má vnitřní potřebu. Já budu úplně spokojený, když mi nebude krást keše, dávat do nich bordel a občas do nich přidá kus logovacího papíru nebo nový igelit. Hlavně v pohodě.
  • 0

#122 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:00

Každý z nich má své bodové konto u svého nicku a tak víte, kolik toho navštívil.

tak zrovna treba u dorcadiona vlastne ani nevim, zda vubec na nejake kesi byl - jeho "osobni" statistiky jsou statistiky ctyr lidi... ale je mi to fuk, dokud to dela jen malo lidi, je to vcelku neskodne, pokud hackne gc.com a vynasobi sve nalezy treba stovkou, je mi to uplne jedno. Jen me mrzi, ze pokud se z toho stane trend, budou logbooky plne spamu a cist je nebude prima zabava ale pekny opruz... pokud by hexensus logy byly poctive logy, ne copypastovana sablona na urovni "diky za bod", nereknu ani popel...
  • 0
A jug of wine, a leg of lamb and thou! Beside me, whistling in the darkness.

#123 LukaDolar

LukaDolar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:05

TechNick napsal/a:
Ahoj, přečtěte si prosím vás pravidla tohoto fóra a přestaňte používat vulgární výrazy a urážet jeden druhého.
Spoustu příspěvků je tu zbytečných. Dorkadion tady již vše zdůvodnil.
Komu chybí razítko v logboku, tomu přislíbil, že ho dodá. Tak proč mazat log ?
Kontaktujte ho a někdo z týmu kešku navštíví znovu s razítkem hexenšus.

Jaký mají ke svému logování důvod, je jejich věc a pokud jim to stojí za čas u počítače, tak proč ne ?

Každý z nich má své bodové konto u svého nicku a tak víte, kolik toho navštívil.
Kdyby se celý jejich geoživot točil jen kolem bodů, tak by těžko několik měsíců zakládali kešky v České Kanadě a připravovali v ČR organizačně nejnáročnější event.
Stěžujete si, že pro vás nejsou dostatečným příkladem, svým chováním ?
Pro mě jsou, posuzuji lidi, podle toho co udělali pro ostatní.
Ti, jejichž příspěvky se tu objevují nejčastěji (kaote atd.) a jsou otravováni spamem, ti radši spamují na zdejším fóru a natahují vlákna do nesmyslných délek, než aby pro ostaní něco udělali.
A odsoudit dvě miliardy křesťanů na celém světě a srovnat je s nacisty by si dovolil málokterý vzdělaný člověk, je to v rozporu s ústavou ČR a mezinárodní listinou lidských práv a svobod.

To nemyslis vazne ze ne? Ja se budu jeste doprosovat toho, aby se nekdo uracil tam dat svuj podpis?

K cemu je pak forum, kdyz si nemuzu rici svuj nazor a reagovat na kazdy podnet tam? To jsem pak spamer? aha!

V mem pripade nikoho neodsuzuji, kazdy to delame pro nejaky ucel (zazitky, body, lidi....aj.) ale musi to byt v ramci nejake slusnosti a pravidel. To co tu Hex. dela je trochu vice prapodivne a nesouhlasim s tim. I kdybych byl jediny, budu si drzet svuj nazor. A verim ze vetsina lidi budou mit podobny nazor.

STOP FALESNEMU LOGOVANI!
  • 0
Luka$ ------- Delam to pouze pro prachy a ted nove i za kazdou 1000 jedno mrtve kotatko. Hlasim tri mrtve kotatka :)

#124 GeoBenediktCZ

GeoBenediktCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:07

Tak jsem tímto vláknem zjistil, že s týmovým logováním nemůžu žít!!! :( Zjištěný fakt, že u kešky nebyli všichni členové teamového nicku mi nedává spát. A protože jsem si tímto prozřením uvědomil, že u jednotlivých kešek při zakládání pro CzechGeoCzek určitě nebyli všichni členové Hexenschuss - tak doufám, že dojde k nápravě! :@ Prosil bych tedy laskavě Brigádníky, aby se přiznali kdo kterou z těch kešek fyzicky založil, následně aby ji adoptoval správně na svůj nick - abych si ji mohl přelogovat na fyzicky správného jedince a mohl tak konečně zase klidně spát bez pocitu viny. B) (A to se úplně děsím představy, že mohli zakládat v jeden den na více místech :o ) PS: Vždyť je to hra. I to stále probírané soutěžení o body je hra. Jde jen o to vědět kdo a jak ji hraje, abych v případě, že se mi líbí i ta čísla a statistiky, věděl co porovnávám. Při průhlednosti hry je mi tedy team-logging osobně fuk v jakékoliv podobě (je zajímavé, že v reálu by si toho nikdo ani nepovšiml, ale jak to irituje takhle ex post). Slzu zamáčknu jen nad vrchem filtru české statistiky doposud složeného z "fyzických jedinců", ale to je vývoj. Přeorientace českého geocachingu na soutěžní megateamy bych se neobával, přehlcení jalovými keškami jen pro body nám hrozí víc.
  • 0

#125 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:07

To je zase debilní debata :-( Nešlo by, že by admin tuhle snůšku přiblblých urážek zamknul ??? Mimochodem, kdo z vášnivých kritiků Die Hexeenschussbrigade zná její členy osobně ???
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#126 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:10

Tak treba ja znam prinejmensim jednoho clena osobne :) (mozna i vic, chlapy si blbe pamatuju)
  • 0

#127 LukaDolar

LukaDolar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:13

kolombo napsal/a:
To je zase debilní debata :-(

Nešlo by, že by admin tuhle snůšku přiblblých urážek zamknul ???

Mimochodem, kdo z vášnivých kritiků Die Hexeenschussbrigade zná její členy osobně ???

Nejsem vasnivej kritik ale muzu rici ze znam vice jak 50% teamu :D mozna i 100% :P a? Co to na tom meni? Ze je znam osobne. Pravidla jsou snad pro vsechny ne?
  • 0
Luka$ ------- Delam to pouze pro prachy a ted nove i za kazdou 1000 jedno mrtve kotatko. Hlasim tri mrtve kotatka :)

#128 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:14

kaote napsal/a:
Tak treba ja znam prinejmensim jednoho clena osobne :) (mozna i vic, chlapy si blbe pamatuju)

Tj. byl jsi s nimi na jednom eventu a viděl je z dálky?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#129 Dpman

Dpman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:16

kolombo napsal/a:
To je zase debilní debata :-( ...

Tak to do ní taky musím hned přispět.
  • 0

#130 kaote

kaote

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:17

Tj. byl jsi s nimi na jednom eventu a viděl je z dálky?

To mozna take, o tom ani nevim. Ale napriklad s milancerem jsem byl na lovu.
  • 0

#131 barbieteam

barbieteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:24

Dorcadion napsal/a:

barbieteam napsal/a:
Tak přátelé, než se tahle diskuze (jako ostatně všechny na tomto fóru) zvrhne někam úplně jinam: dnes zalogované "nálezy" Hexenschussu na našich keších mažeme.

Vojín Kotas má dotaz: Pokud znovu navštívíme Vaše cache a dáme tam razítko s logem "Hexe...", budete opět logy mazat...???

:D :D

Omlouvám se, na tenhle dotaz jsem Ti, Míšo, neodpověděl. Pokud Hexenschuss opravdu bude stát o těch pár bodů z našich keší, uznáme jeho log, pokud bude zapsán/orazítkován v keši - tak jako to platí u každého kačera.

Z obavy, že by se Hexenschussbrigade stala vzorem pro ostatní a statistiky GC v Čechách začaly být nikoli o tom, kolik keší jsem našel, ale s kolika lidma z různých koutů republiky jsem se dokázal dohodnout a jak dávno k té dohodě došlo, jsme si včera večer dovolili do listingů, kde si můžeme stanovit podmínky logování, doplnit podmínku pro tyto případy. Pokud ji tým Hexenschuss splní, nemáme s logováním nejmenší problém.

Podmínka zní: "V prípade odlovu kacery, kterí by krome vlastního nicku hodlali zároven logovat i spolecným nickem vetšího týmu, požadujeme fotografický dukaz toho, že odlovu byli spolecne prítomni VŠICHNI clenové týmu. Jinak budou znány POUZE logy prítomných."

Obdobný postup (použitelný samozřejmě jen u keší typu "mystery/unknown") doporučujeme všem, komu se tento nový trend nezdá tak úplně košer...

PS: Se slzou v oku vzpomínáme na náhodné setkání na Kladně, kde nám nestor českého GC vykládal, že geocaching má člověka především vytáhnout do přírody:(
  • 0

#132 Colonel74

Colonel74

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:32

No tenhle hon na carodejnice se mi nelibi. Za sebe muzu rict, ze logy DHB mi absolutne nevadi, je mi to jedno, co si kde loguji. A borit jim babovicky mazanim logu urcite nebudu. V zemi, odkud geocaching pochazi je to bezna praxe a kdyz to nekomu dela radost, proc ne... Rozhodne to neni nic proti nicemu, proti pravidlum to taky neni. Nikomu neberu jeho nazor, ze se mu to nelibi, jen nevim, proc bych se kvuli tomu mel rozcilovat. Za body si nikdo nic nekoupi, je to jen hra, tak proc ne. Tot jen muj nazor.
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#133 marwillCZ

marwillCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:33

Pánové z HB, když už jste se rozhodli pro tuto akci, měli jste se mezi sebou lépe domluvit. Takhle to vypadá jako ubohá amatérština:

Dáin napsal: jen je potreba se podivat, vy vsichni rychli spravedlivi, jestli nahodou v tom logbooku ten napis H netruni, aby treba nedoslo k tomuhle justicnimu omylu to by pak mohlo byti trapne

Dorcadion napsal: 10) pokud někomu skutečně tak vadí, že není v logbooku napsaný a místo zbytečně nazabíra nick Hexenschuss (od včerejška již bude všude..., pro jistotu) ať se ozve (byť je to dle našeho názoru trošinku malicherné i z hlediska zaplácávaní logbooku) a během krátké doby tam razítečko přidáme...

Tak jak to je? Je tam nebo není? Asi každý víme jak to je, že?
Ale můžete si tvrdit co chcete, ale u GC1A62K máte prostě smůlu, tady Vám ani doktor nepomůže.

Souhlasím s tím, že pokud není ve fyzickém logu zápis daného nicku, není nárok na log na netu. Tečka. Tak si honem mezi sebou vyměňte finální souřadnice, nejlépe ty správné, protože spousta míst se mezitím změnila a můžete vyrazit s tím vaším razítkem, které snad už existuje.
  • 0

#134 LukaDolar

LukaDolar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:34

Colonel74 napsal/a:
No tenhle hon na carodejnice se mi nelibi. Za sebe muzu rict, ze logy DHB mi absolutne nevadi, je mi to jedno, co si kde loguji. A borit jim babovicky mazanim logu urcite nebudu. V zemi, odkud geocaching pochazi je to bezna praxe a kdyz to nekomu dela radost, proc ne... Rozhodne to neni nic proti nicemu, proti pravidlum to taky neni. Nikomu neberu jeho nazor, ze se mu to nelibi, jen nevim, proc bych se kvuli tomu mel rozcilovat. Za body si nikdo nic nekoupi, je to jen hra, tak proc ne. Tot jen muj nazor.

To mas pravdu ale kazda hra ma urcite pravidla at psane tak nepsane. A jako vlastnik kesi delam kese aby je nekdo navstivil a ne jen zalogoval (na internetu).
  • 0

#135 Dorcadion

Dorcadion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:35

kaote napsal/a:
...tak zrovna treba u dorcadiona vlastne ani nevim, zda vubec na nejake kesi byl - jeho "osobni" statistiky jsou statistiky ctyr lidi... ale je mi to fuk, dokud to dela jen malo lidi, je to vcelku neskodne, pokud hackne gc.com a vynasobi sve nalezy treba stovkou, je mi to uplne jedno. Jen me mrzi, ze pokud se z toho stane trend, budou logbooky plne spamu a cist je nebude prima zabava ale pekny opruz... pokud by hexensus logy byly poctive logy, ne copypastovana sablona na urovni "diky za bod", nereknu ani popel...

Nebudu to brát jako urážku :) ale jen jako klasické trollovatění - kdo z nás 4 (rodina...) na keši byl je jasné z logu - podepisuju se tam vždy, pokud jsou se mnou holky tak je vypisuju na konci logu... Stačí se mrknout do logu a také do fotogalerie u keší, kde to stálo za to fotit. Mimochodem pouze cca na 30 keších z více 3300 nalezených naším týmem jsem nebyl já, ale manželka s dětma (byl jsem nemocný nebo v zahraničí a Péťa kešovala...). Dál už na Tebe reagovat nebudu, škoda času...
  • 0

#136 LukaDolar

LukaDolar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 114 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:37

marwillCZ napsal/a:
...
Souhlasím s tím, že pokud není ve fyzickém logu zápis daného nicku, není nárok na log na netu. Tečka. Tak si honem mezi sebou vyměňte finální souřadnice, nejlépe ty správné, protože spousta míst se mezitím změnila a můžete vyrazit s tím vaším razítkem, které snad už existuje.

Souhlasim s Marwillem a pridam jeden OFFTOPIC:

Finalky prodavame s Wexickem. Ja za dolary, on za eura. Licenci na prodej ma i H+. Takze staci se jen ozvat. ;)
  • 0

#137 Dpman

Dpman

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:39

...nestor českého GC :D:D:D Kam na tohle chodíte :D
  • 0

#138 marekl

marekl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 11:56

Mám velmi silný pocit, že akce už splnila svůj hlavní účel :) A to možná v ještě větší míře, než se snad původně předpokládalo. Jen tak dál... a nekrmte trolly.
  • 0

#139 Cejda

Cejda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 172 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 12:06

marekl napsal/a:
Mám velmi silný pocit, že akce už splnila svůj hlavní účel :) A to možná v ještě větší míře, než se snad původně předpokládalo. Jen tak dál... a nekrmte trolly.

;):)
  • 0

#140 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2009 - 12:18

kolombo napsal/a:
To je zase debilní debata :-(

Nešlo by, že by admin tuhle snůšku přiblblých urážek zamknul ???

Proc by se to melo hned zamykat, co ti vadi ??? Cist to nemusis ;)
Dost temat je tu o nicem, tak jedna navic snad nevadi :D:D:D
Rad bych nechal tuhle debatu jeste odemcenou, ale prosim mirnete se ve vyrazech a nadavkach jako je treba slovo Debilni ci jim podobne ;)

Muj osobni nazor je jednoduchy: NENI LOG V LOGBOOKU, log na netu nebude uznan. Bude log v logbooku, log bude uznan ;)
Je to jednuche ucinne a proste :D

Dyt je to jen a jen o BODECH o statistikach a o nicem jinem, ze ? :o

A myslet si o tom muzeme kazdej co chceme :D
  • 0
Jára Cimrman - otec GPS aneb „Gde Proboha Sem ?“

GEOPERNIKARI

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama