POI Garmin - GPX pro POI Loader (Oregon, Colorado, Dakota, GPSMap 62, Garmin XT, ...)
Publikováno 30 duben 2009 - 9:29
Publikováno 30 duben 2009 - 9:52
Publikováno 30 duben 2009 - 9:54
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 30 duben 2009 - 10:00
medwyn_cz napsal/a:
OK, tohle je uz druhy pozadavek na volbu adresare natvrdo.
Puvodni verze to umela, tady jsem to v predstave "zjednoduseni pro lamy" odebral.
Volitelne teda v dalsi verzi opet pridam, nebojte se ;-)
Ja jsem si tak krome tohoto jeste doplnil volitelnost generovat archivovane kese.
GeoGet:
Publikováno 01 květen 2009 - 11:24
Pitrus napsal/a:
Ahoj, nemeli byste nejaky optimalni postup (nechci primo rict navod ) jak na to? Kam zkopirovat soubory ze stazenyho ZIPu a jak dal - Geoget -> export GPX -> PoiLoader? GPSBabel? (nastaveni?) -> Garmin XT (nazev slozky v PDA?)
Jestli je nekde navod tak pls. o link.
Soubory ze stazeneho zipu patri sakumprask do datoveho adresare Geogetu.
Po spusteni se ti na liste objevi zelena ikonka kesky. Vyhledas si v okne geogetu co potrebujes a kliknes na tu zelenou ikonku kesky. Makro se te zepta, kam chces data ulozit. Rekneme, ze je vyexportujes treba na Plocha\GPX. Potom vezmes POI loader a pomoci neho nahrajes do GPS(je to stejne pro Colorado, Oregon i XT) ty vygenerovane body. Kdyz se te zepta odkud chces brat zdrojova data, tak z Plocha\GPX.
V GPSce se ti potom objevi ve vlastnich bodech roztridene kesky.
Sally.cz napsal/a:
Jeste bych se ctel zeptat, jesrli by nesli nalezene kese sjednotit - stacil by jeden vystupni soubor bez trideni. P onalezeni me uz neprijde dulezite vedet jakou ikonku kes mela - stacila by jen otevrena truhla
Nesly. Tohle nikoho nemuze urazet. Muzete namitat, ze je to prakticky zbytecne. Ale to je tak asi to jedine, co muzete :-)
Je to hotove takhle a tak to zustane.
gord napsal/a:
Ja jsem si tak krome tohoto jeste doplnil volitelnost generovat archivovane kese.
Zbytecna vlastnost. Makro exportuje presne to, co mas nahledane v Geogetu (krome bodu s nulovyma souradnicema). Kdyz si nahledas archivovane, vyexportuje i archivovane.
Zadne exportni makro z Geogetu takovou vlastnost nema...
Jinak co se tyka popisu bodu na mape: Pridal jsem svuj mejl na mailinglist GPSBabel a cekam na odpoved. Dokonce uz mi prisla nejaka ve stylu "sorry jsem ted pryc, az budu doma u pocitace, podivam se co se da delat".
Dalsi verzi ted neplanuju - delat ji jenom kvuli natvrdo nastavenemu adresari mi prijde zbytecny luxus.. Pockam, jak se vyvrbi ten popis bodu na mape.
Publikováno 01 květen 2009 - 11:38
medwyn_cz napsal/a:
gord napsal/a:
Zbytecna vlastnost. Makro exportuje presne to, co mas nahledane v Geogetu (krome bodu s nulovyma souradnicema). Kdyz si nahledas archivovane, vyexportuje i archivovane.
Jezis, ja jsem trubka, tohle me vubec nenapadlo, tak jsem tam zkopiroval svoji upravu z predchozi verze . No jo, zbytecna prace, dik za otevreni oci (spis pripomenuti), ze uz to pracuije se seznamem.
GeoGet:
Publikováno 01 květen 2009 - 20:19
Nesly. Tohle nikoho nemuze urazet. Muzete namitat, ze je to prakticky zbytecne. Ale to je tak asi to jedine, co muzete :-)
Je to hotove takhle a tak to zustane.
OK, mě šlo hlavně o to že po exportu se vytvoří víc adresářů s GPX, které nejdou sloučit do jednoho nadřazeného adresáře páč to pak už POIloader ignoruje. Když mám takle víc kategorí s POI, tak je to trochu nepřehledné, když každá kategorie s keškama začíná s jiným názvem.
...no, ale tohle jsem si teda vyřešil tak, že jsem si aspoň přejmenoval výstupní adresáře tak aby se řadili za sebou - Cach, Cach Found,...
...no a s tím výběrem adresáře na tvrdo už si taky nemusíš dělat hlavu . Adresář pro POIloader jsem si prostě přesunul tak, abych se do něj nemusel složitě proklikávat - s tímhle se mě už hrát nechtělo
... takže ještě jednou dík za tak dobré makro
Publikováno 04 květen 2009 - 14:53
Publikováno 04 květen 2009 - 15:14
Publikováno 04 květen 2009 - 15:34
GeoGet:
Publikováno 04 květen 2009 - 15:46
Po rucni editaci GPX uz mapsource (po triminutovem cekani - ma to 50MB... ) v klidu nacetlo. Reimport vadneho souboru chybu odstranil.
Pro ponauceni ostatnich: V takovychto padajicich pripadech je VZDY chyba v datech, ne v makru.
Je proto dulezite pokusit se najit vadnou kesku a tu naimportovat znovu.
Metody k takovemu hledani jsou jednoduche: bud nejaky validator GPX (u me bezvadne slouzi Opera), nebo metoda puleni intervalu (pomalejsi a pracnejsi).
Publikováno 04 květen 2009 - 16:11
Publikováno 04 květen 2009 - 19:09
Publikováno 04 květen 2009 - 19:40
Publikováno 04 květen 2009 - 20:16
Publikováno 04 květen 2009 - 20:48
GeoGet:
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů