Vytvoření a přenos turistické trasy do GPS eTrex LEGEND HCx
Publikováno 26 March 2009 - 12:59
Publikováno 26 March 2009 - 13:15
Publikováno 26 March 2009 - 13:18
Publikováno 26 March 2009 - 13:21
Publikováno 26 March 2009 - 13:43
Publikováno 26 March 2009 - 14:23
Jork napsal/a:
Kde jsou přesnější udaje (souřadnic), MapSource nebo Googel nebo Mapa seznam popřípadě jiný web.
....?
Ja bych rekl ze nikde, jelikoz primarni udaje pro turisticke cesty jsou papirove mapy 1:50 000 a nikoliv digitalni mapy a tak ve vsech mapach to je jen doplnkova vrstva bez naroku na vetsi presnost. A tak v terenu casto zjistuji ze duristicka cesta jde cca 50m vedle mne. Udaje do techto map dodava KCT a ten podle mne nema data v digitalni forme. Kdyz se podivas na mapu TOPO CZ jakekoliv verze, tak pri poradnem zazoomovani uvidis, ze se ani neprekryvaji konce cest a mnohdy ani barvy nemaji stejny soubeh. Vse (tutisticke cesty) je do map doplnovano rucne a ne nakupem dat v digitalni forme. A tak si jeste budeme muset par let pockat, nez nekdo ty primarni digitalni data vytvori namerenim v terenu a doda je tvurcum map. Pak bude mozne i routovani po turistickych cestach a cyklostezkach.
Takze pokud chces presne udaje, tak mti nezbyde nic jineho nez vyrazit do terenu a zaznamenat si proslou cestu a tu teprve muzes pouzit jako presna data. Z map je v teto chvili nedostanes.
Stejne tak i vyznamne body v terenu, jako jsou kaplicky, krizky, vysilace jsou doplnovany z papirovych map a tam jsou umistovany do voneho prostoru a ne na presne misto. V tech papirovych mapach je dulezita prehlednost a ne presnost.
Takze zalezi take na nas uzivatelich GPS, jak budeme dodavat namerena data tvurcum map.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 26 March 2009 - 14:30
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 27 March 2009 - 10:43
Chápu. Tak že bude asi jednoduší z jaké koliv turistické mapy najít bod kam se chci podívat opsat souřadnice do navigace a jít.
Jorku, takhle to asi samozřejmě je s většinou bodů. Ale nemáš tak docela pravdu. Vytvoření trasy se ti hodí právě spíše když NEJDEŠ po cestách. A v takové situaci budeš rád za každý bod trasy který sis uložil. Příklad za všechny - potřebuješ vylézt na kopec na který nevedou cesty. Nevím jak ty, ale já bych volil delší cestu s menším stoupáním. No tak hop, na mapě si to naklikám a už razim. V terénu si potom spustím navigaci po trase. Jasně že nepůjdeš přímo za šipkou přes výmoly a vývraty, ale máš daný nějaký vodítko....
Proto bych vytváření tras tak úplně nezatracoval
Publikováno 30 March 2009 - 14:24
Publikováno 30 March 2009 - 14:40
Jork napsal/a:
Já Vám všem děkuji za vysvětlení.
Měl bych ještě jeden dotaz: Když uložím prošlou trasu na SD kartu,je možnost v budoucnu tuto trasu z SD karty zpět vyvolat v samotný navigaci?
Nějak mi ušel smysl proč trasu ukládat na SD kartu.Kterou mohu zhlédnout jen v MapSource ale nikoliv už v navigaci (nebo snad ano?)
Děkuji za vysvětlení
Podle všeho to je opravdu jen na ukládání tras. Je to totiž bezvadné, když např. taguju fotky, nemusím přemýšlet nad průběžným ukládáním tras z aktivního logu, jen si otevřu příslušný soubor z karty.
A výhodou je také "neomezená" velikost paměti na kartě (v porovnání s interní pamětí :-)
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)
Publikováno 30 March 2009 - 14:50
[b]/quote]
Podle všeho to je opravdu jen na ukládání tras. Je to totiž bezvadné, když např. taguju fotky, nemusím přemýšlet nad průběžným ukládáním tras z aktivního logu, jen si otevřu příslušný soubor z karty.
A výhodou je také "neomezená" velikost paměti na kartě (v porovnání s interní pamětí :-)
Omlouvám se ale zcela jsem nepochopil toho využití.
Publikováno 31 March 2009 - 8:27
Publikováno 31 March 2009 - 10:40
Publikováno 31 March 2009 - 10:47
Sony Ericsson K750i + Opera Mini 4.1beta + Handy Geocaching 3.2.5
Apple iPod Nano + Pocket Queries as VCards (via GPSBabel :-)
Publikováno 31 March 2009 - 10:55
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů