Diskuse: nove pravidla - guidelines od 4.4.2009
Publikováno 04 duben 2009 - 18:46
Může být podmínkou k povolení odlovu předchozí WriteNote s dodanou fotografií a dalšími požadovanostmi?
Tato keš slouží k našemu vzájemnému pobavení v záplavě Tradičních "bodů".
Bez fotek nemá smysl (stejně jako Eden cache).
Publikováno 04 duben 2009 - 19:11
Publikováno 04 duben 2009 - 20:35
Publikováno 04 duben 2009 - 21:10
Publikováno 04 duben 2009 - 21:12
Ano, bude.Myškin napsal/a:
Zdravim
Možná je to hloupá otázka,ale pokud se některé mystery změní na tradiční a já je už odlovil,buce to mít vliv na změnu v mých statistikách?Původní nález mystery a ejhle odedneška je to už keš tradiční.
Publikováno 04 duben 2009 - 21:14
Myslím, že to není až tak pravda. Všechny známé programy stahují nějak PQ nebo informace z webu... tudíž pokud autor změní mystery na traditional, změní se i typ keše v programu a tedy i statistiky... Je to stejný jako když někdo změní obtížnost nebo terén. Změní se všem na novou hodnotu.MedoMys napsal/a:
No to je snad otázka na software, který používáš na vytváření svých statistik !
Publikováno 04 duben 2009 - 21:14
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 04 duben 2009 - 21:23
Ne, nemáš pravdu. Každý SW si to řeší jinak a je jen na něm, jakým způsobem si to ošetří. A pokud jsem postřehl tady v diskuzích, tak mnohé z nich si dokáží nalezené kešky zamčít a dále neupravovat. Všechny známé neznamená všechny, které znáš ty Víc o tom nemá smysl debatovat, je to OT.sobikovi napsal/a:
Myslím, že to není až tak pravda. Všechny známé programy stahují nějak PQ nebo informace z webu... tudíž pokud autor změní mystery na traditional, změní se i typ keše v programu a tedy i statistiky... Je to stejný jako když někdo změní obtížnost nebo terén. Změní se všem na novou hodnotu.
Publikováno 05 duben 2009 - 8:14
mitak napsal/a:
Ano, toto nepochybně sníží počet splněných dobrovolných podmínek, na druhou sranu to zvýší návštěvnost na těchto keškách, protože byly dřív ignorovány kvůli nechuti číst listing. No a pokud jsou to keše opravdu dobré na pěkném nebo zajímavém místě, tak to určitě logující ocení při logování a owner bude mít radost. Na druhou stranu, pokud logy budou negativní a on bude mít akorát zvýšenou práci s výměnou logbooku, tak je to jeho blbost, že zakládá nezajímavou keš. Všechno se vyřešilo, halelujááá
Zásadně nesouhlasím !!!
Pokud je někdo takový, že nečte listing jen proto, že je keš mystery, tak z takového návštěvníka moc radosti nebude. V listingu u dvou traditionálek mám odkaz na nedaleký pomníček a jen málokdo si jich všimne.
Pokud bude keš traditionálka, tak si listingu nikdo ani nevšimne :-(
Několikrát se tu diskutovalo na téma nečtení listingu, několikrát se tu diskutovalo na téma krátké logy. Tohle je jen další krok k tomu, aby se z geocachingu stalo jen prosté honění nálezů, bez dalšího přemýšlení o místech a dalších souvislostech :-(
Pokud by se ty keše opravdu měly předělávat a podmínka logování nebude dodržována pro její dobrovolnost, budu keš rozhodně archivovat. Nehodlám míchat loviče bodů s lidmi, co používají hlavu a fantazii.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 05 duben 2009 - 9:07
Čert vem softwary. Mě by spíš zajímalo, jak to berou samotné stránky geocaching.com. Jestli je typ nalezené cache uložen někde v rámci logu, nebo se to bere podle aktuálního stavu a jak se tím změní čísla na stránce nálezů. (Čistě pro zajímavost.)MedoMys
Jenom mě napadlo, že kdyby tu změnu z mystery na traditional fakt někdo striktně vyžadoval, tak by možná nebyl až takový problém, udělat drobnou změnou listingu z cache normální mystery (úvodní souřadnice o trochu jinde a finální v textu).Kolombo
Je to sice trochu pravou rukou za levým uchem, ale lidi, kteří mají zájem, by si aspoň všimli dobrovolné podmínky a pro ostatní by cache nebyla další "díkyzabodovka" pípající v TomTomu.
Publikováno 05 duben 2009 - 9:14
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 05 duben 2009 - 9:45
[quote]MedoMys[/quote]
Čert vem softwary. Mě by spíš zajímalo, jak to berou samotné stránky geocaching.com. Jestli je typ nalezené cache uložen někde v rámci logu, nebo se to bere podle aktuálního stavu a jak se tím změní čísla na stránce nálezů. (Čistě pro zajímavost.)
Jednoznacne zmena typu cache zmeni statistiky na geocaching.com . Groundspeak si uvedomuje, ze sa zmeni historia, ale rozhodli sa vybrat si lepsie zlo. Btw uz som zmenil prve dve cache a bude to pribudat, takze to uvidite aj v praxi.
Publikováno 05 duben 2009 - 10:00
Souhlas.Citecka napsal/a:
Problém ovšem je právě v někdy ne příliš místné pomatenosti ownerů (v dobrém smysluslova ). Když udělají slušnou multinu s tématem kostelů a pomníku obětí, s cílovou keší na výměnu CWG, proč sakra tam ještě mám povinně demonstrovat fotozbožnost u sochy????
A o absenci míry u některých jedinců, bez urážky spíše mladších, co z toho stejně vyrostou, škoda mluvit.
"Vyfotte svuj fotak s kesi. Vemte si treba zrcadlo." ...
// kolombo - singltrek mam v planu, kdyzuz archivace, tak bez odneseni schranky prosiiiiim
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 05 duben 2009 - 10:07
Publikováno 05 duben 2009 - 10:14
Díky za odpověď.Geolens Reviewer napsal/a:
Jednoznacne zmena typu cache zmeni statistiky na geocaching.com . Groundspeak si uvedomuje, ze sa zmeni historia, ale rozhodli sa vybrat si lepsie zlo. Btw uz som zmenil prve dve cache a bude to pribudat, takze to uvidite aj v praxi.
Publikováno 05 duben 2009 - 12:24
honny napsal/a:
// kolombo - singltrek mam v planu, kdyz uz archivace, tak bez odneseni schranky prosiiiiim
Pokud ji budu archivovat, tak ji změním na novou tradiční s možností logovat obě pro ty, to splní podmínku logu na původní keši.
Počkám, jak se bude veřejnost chovat, když už to foto není povinné.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 05 duben 2009 - 14:22
alkes napsal/a:
Díky za odpověď.Geolens Reviewer napsal/a:
Prý menší zlo, menší zlo, co to furt plácáte o menším zlu..... nejmenší zlo by bylo, kdyby se GS zachoval standardně, a keše schválené podle starých pravidel nechal dožít, tak jak tomu bylo z jeho strany vždy i v minulosti, když nastala v pravidlech změna.
Toto je pakárna nejenom pro ownery, ale i pro reviewry, jako by neměli dost jiné práce, nehledě na bordel ve statistikách a zcela nespravedlivých podmínkách při dalších odlovech těchto keší..
A jen tak mimochodem, raději udělám ksicht do objektivu, než budu týden řešit nesmyslnou mysterku...
Publikováno 05 duben 2009 - 15:28
A jen tak mimochodem, raději udělám ksicht do objektivu, než budu týden řešit nesmyslnou mysterku...
Nějak se nám při tom brečení ztrácí ty původní myšlenky geocachingu a těmi je asi ten pocit hledačství, spojení skrýše se zajímavým místem...
Udělám tradicionálku v bordelu za garáží, ale to by bylo asi moc lehké, tak k ní přidám nesmyslný příklad a udělám z ní pseudomysterku, ať se kačer (resp. Google) trochu potrápí.. Je jenom na mě, jestli budu na takové kešky chodit. No, nebudu. 100x raději budu mít hezkou, jednoduchou tradicionálku BEZ dalších podmínek a je mi jedno, že na ni půjdou "kombajnisti" bez čtení listingu. Nebo je chcete tímto způsobem - dodatečnýma podmínkama - donutit číst listingy?
Pohled na stanovená pravidla má stejně každá skupina jiný a vždycky se někomu šlápne na kuří oko.Jak je to dlouho, co se tu řešilo, jak započítávat "týmové" body?
Každý má na výběr a jen tak mimochodem - nejradši mám jednoduché tradicionálky v přírodě a je mi fuk, jaké má kdo skóre a kolik FTF. Při pohledu na některé stanovené podmínky jsem opravdu rád, že se stávají dobrovolnými... Bude to jako s dobrovolnými platbami přes PayPal - někteří owneři budou asi hodně zklamaní přístupem kačerů...
Publikováno 05 duben 2009 - 15:30
Nositel Nobelovy ceny za mír.
Publikováno 05 duben 2009 - 16:33
michal_a_jana napsal/a:
Tuto guideline naprosto jednoznacne vitam, uz proto ze v roce 2009 v Brne 60% novych cachi byly mystery. Nesmyslne podminky, opakujici se ulohy, tezke googleni, anebo jeste tezsi sifry. Rozhodne je to krok spravnym smerem a doufam, ze do budoucna se zavedou i nejake kvoty na maximalni pocet mysterek obecne. Protoze stejne jak GS pise ze logovaci podminky zrusili protoze jejich frekvence narostla do absurdnich vysin, tak podobne to zacina byt s mysterkama obecne. A jak GS spravne rika, geocaching ma byt z velke miry hledani krabicek v prirode a ne plneni podminek a sedeni doma u komplu.
Jenomže tady se mýlíte, toho googlení bude dvakrát tolik, protože padly jednoduché podmínky stylu fotka. Takže počítám, že dost těchto jednoduchých mysterek bude převedeno na luštitelské, pár převedeno na tradiční či multi a zbytek, kde zrušení podmínky ruší i smysl kešky bude archivováno, jako i tato moje GC1D7J9
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů