Diskuse: nove pravidla - guidelines od 4.4.2009
Publikováno 06 duben 2009 - 11:06
Publikováno 06 duben 2009 - 11:10
No a co má jako být.. Jde o zkoušku odvahy? A to je geocaching jít v noci na nějaké strašidelné místo? Ano, toto je jedna z nesmyslných keší... Pokud jde o nová pravidla, fajn tradiční keška s doporučením odlovu v noci. Kdo tam bude chtít jít v poledne, tak půjde.. ale určitě i on sám bude cítit, že to není zrovna košér.Myškin napsal/a:
V tom případě jdu na Smrt mladé dívky GC196PB klidně v pravé poledne!
A když ji chci mít jako noční, tak co třeba dát na tomto místě reflexní značku, kde budou souřadnice final uložení krabičky..
Publikováno 06 duben 2009 - 11:21
haggaeus napsal/a:
Bonus cache a Challenge cache neni uplne totez.
Jeden druh bonusovek, asi castejsi - priklad GC1FJ2K nebo GCQXXT - je, ze v nekolika cachich jsou kousky souradnic, a abys nasel zaverecnou, tak potrebujes najit vsechny cache serie. Kdyz jednu vynechas a pomuzes si hrubou silou nebo odhadem, tak to asi zadny prohresek neni, neco jako kdyz vypustis jednu stage multi.
Priklad Challenge cache je GCYG49 nebo GC117VQ - sama o sobe je to obycejna multi nebo tradicka, k jejimu nalezeni nepotrebujes zadne informace z predchozich cachi, ale vlastnik si preje, abys ji odlovil pote, co najdes vsechny cache v serii. Kdyz si ji zalogujes bez splneni podminky, tak je to svindl.
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 06 duben 2009 - 11:46
Publikováno 06 duben 2009 - 11:51
super! opruz skoncil;)
konecne je tahle ceska specialitka nelegalni a smetena ze stoluB)
fotky mi nevadej, dokonce bych rekl, ze dobrovolne fotim a uploaduju rad
co vsak rad nemam, jsou povinne fotky a co uz vubec nesnasim, jsou povinne fotky xichtu:@
takze si konecne budu moci zajit i na kese, ktere mi doposud byly nedostupne;)
Publikováno 06 duben 2009 - 11:58
AgentJ napsal/a:
...For example, wear the goofy hat inside the cache container and upload a photograph. Cache finders can choose whether or not to attempt or accomplish optional tasks. Cache owners may not delete the cache seeker's log based solely on optional tasks...
super! opruz skoncil;)
konecne je tahle ceska specialitka nelegalni a smetena ze stoluB)
fotky mi nevadej, dokonce bych rekl, ze dobrovolne fotim a uploaduju rad
co vsak rad nemam, jsou povinne fotky a co uz vubec nesnasim, jsou povinne fotky xichtu:@
takze si konecne budu moci zajit i na kese, ktere mi doposud byly nedostupne;)
Super, opruz skončil. Jen počkej až ti zmizí log :-D. Nějaký důvod se vždycky najde, uvidíme kdo s koho ;-)
Apropo, je zajímavé že ten oprzu s focením, včetně ksichtů nevadí u Earthkeší... trochu se to příčí těm teoriím a zdůvodnění co jsou nám z GS servírovány (stejně jako dávný argument jako že na nutnost fyzické krabky, když se zrušily webky a dušíci).
Publikováno 06 duben 2009 - 11:58
MildaPajda napsal/a:
Jak jsou na tom podle novych pravidel mysterky s podminkou fotky z webovky
zmena plati jen pro fyzicke kese (zmena neplati pro ryzi webky, virtualky ci earthky) s fotopodminkou. takze novodobe webky prevtelene do mysterek jsou v podstate jen na archivaci:)
Publikováno 06 duben 2009 - 12:03
Publikováno 06 duben 2009 - 12:19
Publikováno 06 duben 2009 - 12:20
Publikováno 06 duben 2009 - 12:22
Publikováno 06 duben 2009 - 12:33
Tohle podle pravidel bohužel nelze viz pravidla pro mystery na wiki:
[quote]Informace potřebné k řešení úlohy musí být dostupné široké geocacherské veřejnosti a úloha musí být vyřešitelná s informacemi uvedenými na stránce cache. Tak například, úloha, vyžadující k určení souřadnic hledání na veřejných webových stránkách, může být přípustná, zatímco požadavek poslat řešení vlastníkovi cache a jako odpověď získat souřadnice, přípustný není.[/quote]
A že ti tohle pravidlo nevadilo u týhle keše GC1GQW1. V logu na netu si tu keš maximálně užíváš.
Add původní téma, je to hnus, je to hnus, je to hnus. Nemám toho tolik odloveno ale ještě jsem se nesetkal s debilní nebo nesmyslnou podmínkou! Klidně se vyfotím před sochou, klidně složím básničku, přiložím poznámku ze školy, klidně dám svíčku ke hrobu legionářů, klidně si zapřemýšlím sám nad sebou, klidně se nechám vyfotit webkou-mysterkou, klidně si dál na tohle hloupé pravidlo budu nadávat.
Ochuzujeme sami sebe, mám velké Obamy, co přijde příště? Zrušení terénu 4 až 5, protože se Američanům nechce nikam lézt? Zrušení googlicích keší, protože GS uzavře exkluzivní práva s Yahoo (nic tam nenajdeš)? Prostě pořád někomu lezeme do zadku...
A o pár stránek se nějaký kladeňák pustil do keší Ondrášků z Protivína. Jsou to fajn lidi a jejich keše mají hlavu a patu a jsou vysoko nad průmerem co jsem našel. Poučné listingy, zajímavá místa, pěkné provedení keší. A že mají skoro u každé keše podmínku? A no! Tak si je neměl hledat! Teď už si dělej co chceš.
Howgh. Jdu blejt, Velebnosti.
P.S. Jsem rád, že tohle je můj 100. příspěvek.
Nositel Nobelovy ceny za mír.
Publikováno 06 duben 2009 - 12:39
Publikováno 06 duben 2009 - 13:08
Já jsem jen citoval aktuálně platná pravidla, nevyjadřoval svůj názor. Chtěl jsem jen upozornit na to, že předělat listing způsobem pošli mailem podmínku a dostaneš mailem souřadnice podle pravidel nelze a reviewer takovou keš zřejmě neschválí.Arogant napsal/a:
A že ti tohle pravidlo nevadilo u týhle keše GC1GQW1. V logu na netu si tu keš maximálně užíváš.
Pokud jde o GC1GQW1, tak pravidla jak jsou aktuálně na wiki asi porušuje, ale za mě je to výborná cache a bylo by škoda, kdyby skončila v archivu jen proto, že tam v Americe rozhodli... Nevadily mi podmínky ani u dalších keší a změna pravidel se mi nelíbí. Škoda Ruvitovo Jana Tleskace, byla to moc pěkná keška. Ale pokud není jiná možnost a američanům se musíme podřídit, tak se nedivím Ruvitovi, že ji archivoval, než ji zcela degradovat předěláním na tradicionálku s nepovinnou podmínkou. Udělal bych to také. Nejspíše by to dopadlo tak, že onen předmět na kterém keška byla postavena by se stal brzy předmětem výměny na nějaký kindršrot. Co udělá se svojí keší mirotiro je na něm, ale kdybych se měl rozhodovat já a měl se podřídit novým pravidlům, tak raději archivací než degradací.
Publikováno 06 duben 2009 - 13:19
Bude archivována, stejně jako to udělal Ruvit a mnozí další... jako sběrač bodů nemá cenu a ztratila by souvislost s tématem... již zaarchivována byla i plánovaná keš 1. Máj, která mimochodem měla sloužit pro líbání s partnerem (viz původní pravidla valentýnské - měl to být kontrast, ale kačeři neochotní udělat si srandu sami ze sebe ji na počátku zkazili)...RaRaT napsal/a:
Já jsem jen citoval aktuálně platná pravidla, nevyjadřoval svůj názor. Chtěl jsem jen upozornit na to, že předělat listing způsobem pošli mailem podmínku a dostaneš mailem souřadnice podle pravidel nelze a reviewer takovou keš zřejmě neschválí.Arogant napsal/a:
Pokud jde o GC1GQW1, tak pravidla jak jsou aktuálně na wiki asi porušuje, ale za mě je to výborná cache a bylo by škoda, kdyby skončila v archivu jen proto, že tam v Americe rozhodli... Nevadily mi podmínky ani u dalších keší a změna pravidel se mi nelíbí. Škoda Ruvitovo Jana Tleskace, byla to moc pěkná keška. Ale pokud není jiná možnost a američanům se musíme podřídit, tak se nedivím Ruvitovi, že ji archivoval, než ji zcela degradovat předěláním na tradicionálku s nepovinnou podmínkou. Udělal bych to také. Nejspíše by to dopadlo tak, že onen předmět na kterém keška byla postavena by se stal brzy předmětem výměny na nějaký kindršrot. Co udělá se svojí keší mirotiro je na něm, ale kdybych se měl rozhodovat já a měl se podřídit novým pravidlům, tak raději archivací než degradací.
Publikováno 06 duben 2009 - 13:57
rodinka veverek napsal/a:
Ale až budeš lovit jednu brněnskou keš, kde je podmínkou logu vyfotit všech šest šalin jistého typu, které v Brně jezdí, tak tě podmínka bavit nejspíš přestane.
Ta podminka, ze se musis vyfotit se vsemi salinami (tramvajemi) 13T zmizela hned ten den a zmenila se na jinou fotku. Takze ted tu je jen podminka najit v jedne saline souradnice a prilozit fotku s libovoulnou z salin 13T (coz uz vlastne nemusis)
Publikováno 06 duben 2009 - 14:20
No tak z toho bude tradiční keška "nároží", "naše škola", "most přes řeku" s tím, že tam je webkamera... a owner bude rád, když zašleš fotku.MildaPajda napsal/a:
Jak jsou na tom podle novych pravidel mysterky s podminkou fotky z webovky - tedy jakesi pozustatky po zruseni WEBCAM caches? Predpokladam, ze timto novym pravidlem konci...
Nechapu proc je nenecha GS dozit...
Publikováno 06 duben 2009 - 15:33
Zrušeny nebyly, jen převedeny na nepovinné. Já to vítám, alespoň bude mít owner přehled jak jeho podmínka ostatní nadchla.Aviatik napsal/a:
Bohužel to Groundspeak provedl tím nejhorším způsobem. Začaly se množit nesmyslné logovací podmínky, tak byly šmahem zrušeny všechny
Publikováno 06 duben 2009 - 15:48
Publikováno 06 duben 2009 - 16:13
Počítá se to podle aktuálního stavu cache.zlicinaci napsal/a:
Jak je to vlastně se statistikami? Zdá se mi, že i dřív, pokud se změnila tradička třeba na multinu se stejným kódem, tak mi to na gc.com ukazuje pořád odlovenou tradičku, když jsem ji našel jako tradičku. Tak mám dojem, že statistika je pořád stejná. Nebo se mýlím?
Koukni na třetí stranu (5.4. 10:45) tohohle megavlákna. Myslim, že dneska reviewerům přetejkaj mailboxy. :D
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů