Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#281 Kalfi

Kalfi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2009 - 4:22

Když já bych radši dopředu rád věděl co ti udělá! Ne opravdu co jsou zač ty soubory TITEL?
  • 0

#282 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 05 listopad 2009 - 7:53

Můžeš smazat. Někdy i musíš, když se ti divně překresluje mapa.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#283 Mimon_team

Mimon_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2009 - 8:15

Kalfi77 napsal/a:
Když já bych radši dopředu rád věděl co ti udělá! Ne opravdu co jsou zač ty soubory TITEL?

Tile (dlaždice), ne TITEL. Do toho adresáře si MapSource ukládá nějaké informace vykreslených částech mapy (netuším co přesně). A když jen vyměníš u nějaké mapy TYP za nový a zapomeneš tenhle adresář promazat, si MapSource bude leckde pamatovat původní vzhled mapy (tak jak si ho nacachoval se starým TYPem), a ty se budeš jen divit proč věci nefungují tak jak čekáš :).

Zatímco když ten adresář promažeš, tak o nic nepřijdeš, ale zato budeš mít jistotu že se ti po novém spouštění MapSource mapa vykreslí zaručeně správně.
  • 0

#284 Kalfi

Kalfi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2009 - 9:56

Mimon_team napsal/a:

Kalfi77 napsal/a:

Tile (dlaždice), ne TITEL. Do toho adresáře si MapSource ukládá nějaké informace vykreslených částech mapy (netuším co přesně). A když jen vyměníš u nějaké mapy TYP za nový a zapomeneš tenhle adresář promazat, si MapSource bude leckde pamatovat původní vzhled mapy (tak jak si ho nacachoval se starým TYPem), a ty se budeš jen divit proč věci nefungují tak jak čekáš :).

Zatímco když ten adresář promažeš, tak o nic nepřijdeš, ale zato budeš mít jistotu že se ti po novém spouštění MapSource mapa vykreslí zaručeně správně.

Díky za odpověď.B)
  • 0

#285 rob

rob

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2009 - 12:04

Fungujou Typky i na City Navigator Europe NT v2010.2?
  • 0

#286 nolada

nolada

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 05 listopad 2009 - 13:07

rob napsal/a:
Fungujou Typky i na City Navigator Europe NT v2010.2?

-----------
Ano. Dandruv I00001C1 pro 2010.1 funguje i v 2020.2

Pro informaci: Udělal jsem čistou instalaci CNEuroNT_2010_20 a vytvořil se opět "I00001C1.TYP" - 813 199 bajtů.
Nuže - použil jsem pro změnu dandrův "I00007D4.TYP" - 11 806 bajtů, ale tentokrát jsem jej nepřejmenoval podle instalovaného na " ...1C1", ale přepsal jsem v Info.xml název TYPu dandrovým.
Je to rovněž funční.
Kupodivu MapSource si nebere jméno TYPu z registru, ale pouze ze souboru info.xml (v adresáři City Navigator Europe NT 2010.20.gmap)...

Takže mohu mít (pro strýce Příhodu) na jednou místě oba TYPy. Pro zapomětlivého popletu je to dobré řešení.
- - - - - - - -
<TRF>CNEuroNT_2010_20_trf.trf</TRF>

<TYP>I00001C1.TYP</TYP>

<SubProduct>
<Name>City Navigator Europe NT 2010.2</Name>
<ID>1</ID>
- - - - - - - -
  • 0

#287 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2009 - 22:35

nolada napsal/a:
Kupodivu MapSource si nebere jméno TYPu z registru, ale pouze ze souboru info.xml (v adresáři City Navigator Europe NT 2010.20.gmap)...

Mapsource 6.13 si bere TYP z registru
Mapsource 6.14 a vyšší si berou TYP z info.xml

Nenapadlo mě to připomínat, protože nevím o nikom rozumném, kdo dobrovolně používá pomalejší verzi 6.15, která deformuje mapy a znečitelňuje texty. Jakoukoli mapu, která se mi dostane do ruky, okamžitě pomocí MapReverseConverter.exe převádím pro použití v Mapsource 6.13 ;)
  • 0

#288 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2009 - 15:09

Tak jsem TYPky pro City Navigator Europe 2010.1 aktualizoval taky, abyste nemuseli nic přejmenovávat a editovat. Račte vyzkoušet... ;)
  • 0

#289 nolada

nolada

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 10:44

dandra napsal/a:

nolada napsal/a:

Mapsource 6.13 si bere TYP z registru
Mapsource 6.14 a vyšší si berou TYP z info.xml

Nenapadlo mě to připomínat, protože nevím o nikom rozumném, kdo dobrovolně používá pomalejší verzi 6.15, která deformuje mapy a znečitelňuje texty. Jakoukoli mapu, která se mi dostane do ruky, okamžitě pomocí MapReverseConverter.exe převádím pro použití v Mapsource 6.13 ;)

Hm... Rozum-nerozum.

Mapsource používám verzi 6.13.7, ale i 6.15.7 - proč?
No, protože MapReverseConverter.exe sice Topo Deutschland v3 konvertuje, ale bohužel
Mapsource 6.13.7 tuto mapu neotevře = hodí chybovou hlášku a konec.

Verze 6.15.7 s ní v pohodě pracuje i když je vlastně mapa nainstalována (z pohledu 6.15.7) nekorektně. (Instalace na Win XP a Vistě, na dvou strojích, vyzkoušeny dvě různé instalačky Topo Deutschland v3.)

Bicykluju a chodím po Bavorsku a Topo Deut~ v3 umí routovat po pěších a cyklistických cestičkách.

Takže uvítám každou rozumnou radu jak rozchodit tuto mapu na MS 6.13 - díky.
  • 0

#290 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 10:55

dandra napsal/a:

Tak to jsem asi "nepouceny" nebo nerozumny. Koupil jsem si ted Oregona a nainstaloval 6.15.7. V cem je prosim spatna, pripadne co je lepsi?
  • 0

#291 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 12:31

moje + - - splacnuty, splacnuty, splacnuty :) = sisate mapy, kruznice ..., pomalejsi chod, moc velke ikony + pro slepe: moc velke ikony
  • 0

#292 nolada

nolada

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2009 - 12:44

S474N napsal/a:

dandra napsal/a:

Tak to jsem asi "nepouceny" nebo nerozumny. Koupil jsem si ted Oregona a nainstaloval 6.15.7. V cem je prosim spatna, pripadne co je lepsi?

Jde jen o zobrazování map na compu, tzn. pokud si nějakou část mapy tiskneš, je to opravdu šišaté (mapy jsou "nataženy" je směru západ - východ).
Export map do GPSky to ale neovlivňuje, rozuměj = vzhled map v strojku je stejný bez ohledu na to, z jaké verze MapSource tam byly poslány.
  • 0

#293 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2009 - 8:45

nolada napsal/a:
Mapsource používám verzi 6.13.7, ale i 6.15.7 - proč?
No, protože MapReverseConverter.exe sice Topo Deutschland v3 konvertuje, ale bohužel
Mapsource 6.13.7 tuto mapu neotevře = hodí chybovou hlášku a konec.
...
Takže uvítám každou rozumnou radu jak rozchodit tuto mapu na MS 6.13 - díky.

To jsme na tom stejně. TD v3 je jediná, kterou taky nedobrovolně provozuju v MS 6.15. Ona prý funguje, pokud se vezmou DEM data z v2 a celá se překompiluje, ale na to nějak nemám energii. Mimochodem, týpek na TD v3 je už hotov, v geologicky krátké době ho někam vystavím ;)
  • 0

#294 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2009 - 9:03

nolada: ja vim k cemu slouzi MapSource, ale nevedel jsem,ze je rozdil mezi verzemi az tak rapidni. Nastesti mapy netisknu a na komplu me to beha pomerne svizne, takze nemam problem.
  • 0

#295 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 26 listopad 2009 - 12:21

HuntBehind: Přidáš do TYPku pro Atlas 8.1 podporu lesů? Díky
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#296 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2009 - 18:14

XiXi_team napsal/a:
HuntBehind: Přidáš do TYPku pro Atlas 8.1 podporu lesů?
Díky

Myslel jsem si, že jsem to už udělal - kontroloval jsem to totiž podle orig. TYPku a dál jsem se tím nezabýval ... No, ale máš pravdu, lesy opravdu nebyly vidět, i když v 8.1 ty plochy definované zase jsou ... jen se je ty klauni jaksi neobtěžovali dobře nastavit v originálním TYPku ... unbelievable :D

...už na tom pracuju, koukám kde co ještě chybí nebo přebývá ... každopádně to dneska bude ...
  • 0

#297 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2009 - 20:21

Atlas Czech 8.1NT - doplněny lesy a jiné drobné úpravy ... ... stahujte v mém podpisu ...
  • 0

#298 Braska

Braska

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 16:48

Ahoj, TYPky jsou moc zdařilé, ale měl bych jeden dotaz. Zmiňuješ se o "noční režimu" pro TOPO CZECH 3, jak jej můžu aktivovat?
  • 0

#299 Refuno

Refuno

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2010 - 11:06

caues, takhle se dostanes na vyber : nástroje-> nastaveni -> displej -> barevny rezim -> tam uz si jen vyberes jestli chces denni, nocni nebo automaticky rezim
  • 0
Samsung Omnia HD -> garmin -> TOPO czech 3 pro Samsung Galaxy S zatim ho testuji jak se osvedci v terenu.

#300 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2010 - 12:55

Braska napsal/a:
Ahoj,
TYPky jsou moc zdařilé, ale měl bych jeden dotaz. Zmiňuješ se o "noční režimu" pro TOPO CZECH 3, jak jej můžu aktivovat?

Nepíšeš s jakým přístrojem ... u Oregonu to je v angličtině:

Setup\Marine\Marine Chart Mode\Nautical

v mém překladu:

Nastavení\Námořní funkce\Mód (námořní) mapy\Námořní / Noční režim
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama