Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd
Publikováno 05 listopad 2009 - 4:22
Publikováno 05 listopad 2009 - 7:53
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 05 listopad 2009 - 8:15
Tile (dlaždice), ne TITEL. Do toho adresáře si MapSource ukládá nějaké informace vykreslených částech mapy (netuším co přesně). A když jen vyměníš u nějaké mapy TYP za nový a zapomeneš tenhle adresář promazat, si MapSource bude leckde pamatovat původní vzhled mapy (tak jak si ho nacachoval se starým TYPem), a ty se budeš jen divit proč věci nefungují tak jak čekáš .Kalfi77 napsal/a:
Když já bych radši dopředu rád věděl co ti udělá! Ne opravdu co jsou zač ty soubory TITEL?
Zatímco když ten adresář promažeš, tak o nic nepřijdeš, ale zato budeš mít jistotu že se ti po novém spouštění MapSource mapa vykreslí zaručeně správně.
Publikováno 05 listopad 2009 - 9:56
Mimon_team napsal/a:
Tile (dlaždice), ne TITEL. Do toho adresáře si MapSource ukládá nějaké informace vykreslených částech mapy (netuším co přesně). A když jen vyměníš u nějaké mapy TYP za nový a zapomeneš tenhle adresář promazat, si MapSource bude leckde pamatovat původní vzhled mapy (tak jak si ho nacachoval se starým TYPem), a ty se budeš jen divit proč věci nefungují tak jak čekáš .Kalfi77 napsal/a:
Když já bych radši dopředu rád věděl co ti udělá! Ne opravdu co jsou zač ty soubory TITEL?
Zatímco když ten adresář promažeš, tak o nic nepřijdeš, ale zato budeš mít jistotu že se ti po novém spouštění MapSource mapa vykreslí zaručeně správně.
Díky za odpověď.
Publikováno 05 listopad 2009 - 12:04
Publikováno 05 listopad 2009 - 13:07
-----------rob napsal/a:
Fungujou Typky i na City Navigator Europe NT v2010.2?
Ano. Dandruv I00001C1 pro 2010.1 funguje i v 2020.2
Pro informaci: Udělal jsem čistou instalaci CNEuroNT_2010_20 a vytvořil se opět "I00001C1.TYP" - 813 199 bajtů.
Nuže - použil jsem pro změnu dandrův "I00007D4.TYP" - 11 806 bajtů, ale tentokrát jsem jej nepřejmenoval podle instalovaného na " ...1C1", ale přepsal jsem v Info.xml název TYPu dandrovým.
Je to rovněž funční.
Kupodivu MapSource si nebere jméno TYPu z registru, ale pouze ze souboru info.xml (v adresáři City Navigator Europe NT 2010.20.gmap)...
Takže mohu mít (pro strýce Příhodu) na jednou místě oba TYPy. Pro zapomětlivého popletu je to dobré řešení.
- - - - - - - -
<TRF>CNEuroNT_2010_20_trf.trf</TRF>
<TYP>I00001C1.TYP</TYP>
<SubProduct>
<Name>City Navigator Europe NT 2010.2</Name>
<ID>1</ID>
- - - - - - - -
Publikováno 07 listopad 2009 - 22:35
Mapsource 6.13 si bere TYP z registrunolada napsal/a:
Kupodivu MapSource si nebere jméno TYPu z registru, ale pouze ze souboru info.xml (v adresáři City Navigator Europe NT 2010.20.gmap)...
Mapsource 6.14 a vyšší si berou TYP z info.xml
Nenapadlo mě to připomínat, protože nevím o nikom rozumném, kdo dobrovolně používá pomalejší verzi 6.15, která deformuje mapy a znečitelňuje texty. Jakoukoli mapu, která se mi dostane do ruky, okamžitě pomocí MapReverseConverter.exe převádím pro použití v Mapsource 6.13
.
Publikováno 08 listopad 2009 - 15:09
.
Publikováno 12 listopad 2009 - 10:44
dandra napsal/a:
Mapsource 6.13 si bere TYP z registrunolada napsal/a:
Mapsource 6.14 a vyšší si berou TYP z info.xml
Nenapadlo mě to připomínat, protože nevím o nikom rozumném, kdo dobrovolně používá pomalejší verzi 6.15, která deformuje mapy a znečitelňuje texty. Jakoukoli mapu, která se mi dostane do ruky, okamžitě pomocí MapReverseConverter.exe převádím pro použití v Mapsource 6.13
Hm... Rozum-nerozum.
Mapsource používám verzi 6.13.7, ale i 6.15.7 - proč?
No, protože MapReverseConverter.exe sice Topo Deutschland v3 konvertuje, ale bohužel
Mapsource 6.13.7 tuto mapu neotevře = hodí chybovou hlášku a konec.
Verze 6.15.7 s ní v pohodě pracuje i když je vlastně mapa nainstalována (z pohledu 6.15.7) nekorektně. (Instalace na Win XP a Vistě, na dvou strojích, vyzkoušeny dvě různé instalačky Topo Deutschland v3.)
Bicykluju a chodím po Bavorsku a Topo Deut~ v3 umí routovat po pěších a cyklistických cestičkách.
Takže uvítám každou rozumnou radu jak rozchodit tuto mapu na MS 6.13 - díky.
Publikováno 12 listopad 2009 - 10:55
dandra napsal/a:
Tak to jsem asi "nepouceny" nebo nerozumny. Koupil jsem si ted Oregona a nainstaloval 6.15.7. V cem je prosim spatna, pripadne co je lepsi?
Publikováno 12 listopad 2009 - 12:31
Publikováno 12 listopad 2009 - 12:44
S474N napsal/a:
dandra napsal/a:
Tak to jsem asi "nepouceny" nebo nerozumny. Koupil jsem si ted Oregona a nainstaloval 6.15.7. V cem je prosim spatna, pripadne co je lepsi?
Jde jen o zobrazování map na compu, tzn. pokud si nějakou část mapy tiskneš, je to opravdu šišaté (mapy jsou "nataženy" je směru západ - východ).
Export map do GPSky to ale neovlivňuje, rozuměj = vzhled map v strojku je stejný bez ohledu na to, z jaké verze MapSource tam byly poslány.
Publikováno 13 listopad 2009 - 8:45
To jsme na tom stejně. TD v3 je jediná, kterou taky nedobrovolně provozuju v MS 6.15. Ona prý funguje, pokud se vezmou DEM data z v2 a celá se překompiluje, ale na to nějak nemám energii. Mimochodem, týpek na TD v3 je už hotov, v geologicky krátké době ho někam vystavímnolada napsal/a:
Mapsource používám verzi 6.13.7, ale i 6.15.7 - proč?
No, protože MapReverseConverter.exe sice Topo Deutschland v3 konvertuje, ale bohužel
Mapsource 6.13.7 tuto mapu neotevře = hodí chybovou hlášku a konec.
...
Takže uvítám každou rozumnou radu jak rozchodit tuto mapu na MS 6.13 - díky.
.
Publikováno 13 listopad 2009 - 9:03
Publikováno 26 listopad 2009 - 12:21
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 26 listopad 2009 - 18:14
XiXi_team napsal/a:
HuntBehind: Přidáš do TYPku pro Atlas 8.1 podporu lesů?
Díky
Myslel jsem si, že jsem to už udělal - kontroloval jsem to totiž podle orig. TYPku a dál jsem se tím nezabýval ... No, ale máš pravdu, lesy opravdu nebyly vidět, i když v 8.1 ty plochy definované zase jsou ... jen se je ty klauni jaksi neobtěžovali dobře nastavit v originálním TYPku ... unbelievable
...už na tom pracuju, koukám kde co ještě chybí nebo přebývá ... každopádně to dneska bude ...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 26 listopad 2009 - 20:21
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 28 prosinec 2009 - 16:48
Publikováno 03 leden 2010 - 11:06
Publikováno 03 leden 2010 - 12:55
Braska napsal/a:
Ahoj,
TYPky jsou moc zdařilé, ale měl bych jeden dotaz. Zmiňuješ se o "noční režimu" pro TOPO CZECH 3, jak jej můžu aktivovat?
Nepíšeš s jakým přístrojem ... u Oregonu to je v angličtině:
Setup\Marine\Marine Chart Mode\Nautical
v mém překladu:
Nastavení\Námořní funkce\Mód (námořní) mapy\Námořní / Noční režim
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů