Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#341 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 18:45

Prosím - nemáte podobnou zkušenost a radu? Mapsource mi začal dělat nesmysly - nezobrazuje vodní plochy, ztratily se i sady (nebo co je to za plochu). Mapu mám Topo CR 3.1, asi předevčírem jsem nahrál TYP od HB, poslal do GPS - tam je vše OK. Dnes jsem si všiml výše uvedených problémů - tak jsem zkusil nahrát předchozí TYP (můj, uveřejněný v tomto vlákně), originální a Dandrův - samozřejmě postupně. Přeinstaloval jsem Mapsource, restaroval PC, vyčistil registry a zase znovu ... ale bez výsledku. Teď mám tak trochu pocit, že se k zobrazení používá jakási směs těch TYPků. Přitom se Mapsource určitě obrací na soubor C:\Garmin\FAM_1704\I00006a8.TYP, protože jakmile mu ho seberu (přejmenuji), Mapsource nestartuje. Nějaký nápad?
  • 0

#342 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 18:48

%APPDATA%\GARMIN\MapSource\TileCache Smazat vse co tam najdes a bude zase zdravo ;-)
  • 0

#343 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 18:59

ProKesTom napsal/a:

Misha kulicka napsal/a:
Už někdo předělal HuntBehindův TYPek na 3.1 PRO? Děkuji :)

3.1 nikoli PRO - v příloze. ZIP obsahuje dvě verze - jednu se všemí typy bodů, které jsou v předloze (TopoCzech 3.1), druhá jen ty nejpodstatnější - ostatní je lepší stahovat z www.poi.cz

1) v originálním TYPku Topo Czech 3.1 nejsou definovány všechny druhy POI bodů, které jsou ve skutečnosti rozlišeny v mapě

2) To, že POI nejsou definovány v TYPku neznamená, že se nebudou zobrazovat v mapě! Pouze jim MapSource přiřadí defaultní ikonku nebo, pokud ji pro daný typ bodu nemá, což není nic neobvyklého, přiřadí pouze puntík ...
  • 0

#344 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 19:09

To by se mělo tesat ... do Wiki... Díky, je to už mnohem lepší, i když kupodivu HuntBehindův TYP stále nefunguje správně (ano, je pro verzi pro, já mám obyčejnou) a kolem finálky ČS automobilů není sad ani s HB, ani s mým TYPem, jak se mi zobrazuje v GPS - tam jsem to posílal s HB TYPem, předtím s mým, oba zobrazují dobře. No, uvidíme, hlavně, že to zobrazuje líp.
  • 0

#345 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2010 - 19:25

Stacilo by to vytesat do navodu na instalaci TYPu. Ale HuntBehind se o to jiste postara ;)
  • 0

#346 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 9:47

medwyn_cz: doplněno, díky za tip

ProKesTom:
odpoledne sem hodím svojí verzi TYPku pro obyčejnou Topo Czech 3.1, tak to pak můžeš porovnat :-)
  • 0

#347 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 9:55

Tak konečně sem měl možnost to zkouknout v praxi. Pohoda jako vždy. Díky Jen se chci zeptat, v několika případech se dost kryjí cesty a turistické-cyklo trasy. Cesty mají zřejmě vyšší prioritu a tak to je celkem nepřehledné.Jde to nějak upravit? Jo a zběžně jsem koukal, ikonky poi v pohodě. Sice mám pořád někde dvě ikonky kostelu na sobě. Nebo na jednom plácku kostel,věž a ještě cosi, prostě pořádnej maglajz. Ten Picodas by si v tom měl udělat pořádek. A eště jedna otázka...Bod, který se jmenuje myslím zajímavá místa(tak nějak) obrázek foťáku. Tahle ikonka se mi zobrazuje až při zoomu 50m nebo kolik. Při mém klasickém zoomu 120 metrů je ikonka neviditelná. De to nějak pošéfovat?v editoru sem nic takového nezaregistroval
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#348 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 11:55

Mně se ta ikona zobrazuje správně. Nebude to spíš v rozšířeném nastavení map - úrovně přiblížení? Chtěl bych také poděkovat HB za perfektní práci, díky které je mapa 3.1 konečně použitelná. Jen pár postřehů... - Označení v mapě jako osamělý strom je ve skutečnosti spíš remízek - některé budovy školy/úřadu nejsou žluté/červené, i když u nich ikona je, že se jedná o školu/úřad - zvýraznění budovy pošty se mi moc nelíbí, ale je to samozřejmě subjektivní názor, na který nebude brán zřetel :) Toť asi zatím vše, na co jsem narazil
  • 0

#349 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 12:11

Úroveň přiblížení to podle mě není. Dělá mi to jen u této ikony. Ostatní se zobrazují dobře. Ale vzhledem k tomu, že tobě se to zobrazuje dobře, budu chybu hledat u sebe
  • 0

#350 vin-lin

vin-lin

vin-lin

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 12:37

Zdravím, chtěl bych si torchu upravit typek dle vlastních potřeb, ale nevím jak na to. Mohl by mi někdo, prosím, poradit, jakým softwarem editovat typek? Předem díky za radu....
  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

Vin - Lin Team

#351 mapoid

mapoid

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 12:58

Pro kazdy mapovy prvek (tedy i POI) jde pri tvorbe mapy nadefinovat v jakem rozsahu zoomu mapy se bude zobrazovat. Mozna tedy Picodas pro tento typ POI povolil zobrazeni pouze pro velky detail mapy. Jak je to skutecne ovsem nevim, je to jen spekulace.
  • 0

#352 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 13:02

vin-lin: v prvním postu tohoto vlákna je odkaz na web editor. Bohužel neexistuje žádný návod. Ale není to tak těžký, jak se na první pohled zdá. Mapoid: Je to možné, ale nechápu proč. Zrovna tyhle POI mě celkem zajímají, jenže pro běžnou potřebu je zoom 50m příliš velký. Tak mi toho "uteče" spoustu zajímavého.
  • 0

#353 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 15:06

Rufuc: ikonka foťáku je v TYPku použita dvakrát, protože se jedná vesměs o to samé, takže pokud se Mishovi někde zobrazuje správně, možná, že se zrovna jedná o jiný druh bodu. Každopádně závěr je takový, že v TYPku se to ovlivnit nedá ... nemáš v GPS zobrazení POI na "Auto"?

Misha kulicka: osamělý strom - myslíš plochu nebo ikonku? Pokud plochu, asi záleží na konkrétním místě, pravděpodobně se s tím moc nepárali. Moh bych to vyřešit jako "osamělý strom / remízek"

škola/úřada - to je dáno tím, že prostě v mapě nejsou ty plochy takto rozlišeny ... je asi jednodušší aktualizovat poi databázi než vymezovat plochy ... ještě mrknu, jestli se to náhodou nepřekrývá, ale pochybuju o tom...

tak pošta se nelíbí, jo? A to jsem si s tou trumpetkou dal tak záležet :D ... Nebo jde spíš o barvu? Udělal jsem to prostě v barvách pošty ;-) Je fakt že výrazný je to asi zbytečně moc, ještě na to mrknu

Díky za připomínky :-) Jo a kdyby někdo chtěl tu Topo Czech 3.1, tak bude asi někdy večer, nejpozději zítra ráno.
  • 0

#354 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 17:22

Myslím plochu. Přiznám se, že na ikonu jsem ještě nenarazil. Díval jsem se na tvůj TYPek v editoru a tam je plocha pro remízek a osamělý strom rozlišená (i když vypadá téměř stejně). Nicméně v mapě jsou remízky (díval jsem se na místa, která znám), označeny plochou osamělý strom. Myslel jsem proto, že se stala někde chyba. Jestli to ale nemají v mapě rozlišené, tak to se nedá nic dělat, jedině jak si říkal ty. Jako trumpetka je luxusní, to zase ne, že ne :) Já osobně bych poštu nerozlišoval vůbec nebo jen modrou barvou. S tím si ale nedělej hlavu, to byla jen má poznámka ;) Ještě jsem si všimnul, jak psal Rufuc, že někde se docela překrývají cyklo a turistické trasy se silnicí. Jinak jsem zatím na nic dalšího nenarazil. Kdyby jo, tak dám určitě vědět.
  • 0

#355 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 17:31

Ovšem pozor, to je pro mě zcela nová informace a já objevil Ameriku. Já právě žil v domění, že když nastavím zobrazení na auto, tak se mi to prostě zobrazí vždycky a všude. Nastaveno jiné zobrazení a foťák je tam kde má bejt. Jen je zajímavé, že to dělá jen u tohoto poi. Každopádně díky za lekci ;) No jak to je s těma stezkama, by mě taky zajímalo. Šlo by to nějak přiohnout, nebo je to klasické "bo Garmin"?
  • 0

#356 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 18:21

Rufuc napsal/a:No jak to je s těma stezkama, by mě taky zajímalo. Šlo by to nějak přiohnout, nebo je to klasické "bo Garmin"?

To je (asi) to samé jako s prioritou POI, cyklostezky mají prostě nastavenou nějak divně prioritu, zobrazují se pod silnicí a bez zásahu do mapy (což je nejen nad mé schopnosti ale i představivost) se s tím asi nic dělat nedá. Aspoň trochu lépe viditelná by asi cyklostezka byla jako plná čára, ale vycházel jsem z toho, že to prostě není fyzická silnice, ale pouze značení, takže přerušovaně ... a aby se to nepletlo s turistickou značkou, tak kolečka o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o B)
  • 0

#357 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2010 - 23:35

verze TYPků 5-1

- přidán TYPek **Topo Czech 3.1**
- v TYPku **Topo Czech 3.1 Pro** drobné úpravy
  • 0

#358 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 7:00

HuntBehind napsal/a: Aspoň trochu lépe viditelná by asi cyklostezka byla jako plná čára, ale vycházel jsem z toho, že to prostě není fyzická silnice, ale pouze značení, takže přerušovaně ... a aby se to nepletlo s turistickou značkou, tak kolečka o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Mám to asi rok uděláno takto B). Černá čára s šířkou 6 pixelů, v tom kolečka něco mezi červenou a oranžovou. Ta viditelnost je dokonalá.;)
  • 0

#359 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 7:52

To HuntBehind. Jen pro zajímavost k těm remízkům atd. Zkus se mrknout na souřadnice N50 05.142 E14 25.344. Já mám totiž pod tímhle kodem kostel. V týpku to je: Plocha #40) Typ 0x10f, Podtyp 0x19 [Grove (softwood)].
  • 0

#360 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 9:39

pes13 napsal/a:
To HuntBehind.
Jen pro zajímavost k těm remízkům atd.
Zkus se mrknout na souřadnice N50 05.142 E14 25.344.
Já mám totiž pod tímhle kodem kostel.
V týpku to je:
Plocha #40) Typ 0x10f, Podtyp 0x19 [Grove (softwood)].

Nerozumím otázce, nechápu souvislosti ;-) V mém typku Topo Czech 3.1 Pro je to samozřejmě (taky) kostel a tak to má být ... Prostě ve verzi 3 byl remízek/osamělý strom "0x10f, Podtyp 0x19", ve verzi 3.1 je to kostel a remízek/osamělý strom je 0x110, Podtyp 0x08 ... ;)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama