Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#361 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 10:14

To HuntBehind: Sorry, samozřejmě jsem omylem čuměl do Tvého 3.0 PRO. Mea culpa :(
  • 0

#362 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2010 - 13:51

Zdar, hrstko věrných, kteří mě uháníte o týpka na Czech Topo 3.1 Pro a další. Měl by být OK, včetně všech těch nových objektů, které v originálním týpku mají tendenci se tvářit, jako by tam vůbec nebyly. Takže si užijte skladiště, fontány, hrady, tvrze, ... Ikony by se neměly překrývat a žádné tečky uprostřed. Vyzkoušejte a případné nesrovnalosti mi prosím dejte vědět přes profil. Díky ;)
  • 0

#363 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2010 - 14:02

Dandro, diky! Muzeme se tesit i na verzi pro male rozliseni?
  • 0

#364 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2010 - 7:17

> dandra Typ vypadá moc dobře!! Díky. B)
  • 0

#365 ondras28

ondras28

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2010 - 9:57

Je to jenom dojem, nebo se načítání map v mém Oregonu 300 tímto TYP trochu zpomalilo?
  • 0

#366 Gondo+Moni

Gondo+Moni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2010 - 9:58

ondras28 napsal/a:
Je to jenom dojem, nebo se načítání map v mém Oregonu 300 tímto TYP trochu zpomalilo?

To bude jen dojem, na mém O 450 to jede stále stejně.
  • 0

Gondo+Moni

#367 alicek

alicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 84 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 18:45

Typek na TopoCzech Pro 3.1 funguje báječně. Ale pokud přepíšu týpek na CNE 2011.1, tak se to seká, nevykresluje to detaily. Musel jsem zpět naistalovat původní. nevím, čím to je. Mám MS 6.15.11 (a novější míti nemohu jak je asi jasné)
  • 0

#368 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2010 - 20:00

dandra napsal/a:
Zdar, hrstko věrných, kteří mě uháníte o týpka na Czech Topo 3.1 Pro a další. Měl by být OK, včetně všech těch nových objektů, které v originálním týpku mají tendenci se tvářit, jako by tam vůbec nebyly. Takže si užijte skladiště, fontány, hrady, tvrze, ... Ikony by se neměly překrývat a žádné tečky uprostřed. Vyzkoušejte a případné nesrovnalosti mi prosím dejte vědět přes profil. Díky ;)

dandro, zaadna hrsta vernyych! je nas hodne! kuprikladu ja jsem u topo3pro byl na tvem typku priimo zavisly. az tak, te jsem ho docasne nasadil i na novou mapu 3.1pro ;) diiky.

nicmene ted, s tvym ofiko 3.1pro, mam trosku obtize s kriklavou barevnosti kostelu a dalsich sakralnich ploch. nevim, jestli jsem to jen ja, kteremu se nyni zobrazuji v ruzne tvrdych odstinech cervene. neumim si to opravit v editoru, tak jen cekam, jestli se to nejak (pro mne priznive) vyvine ;)
  • 0

#369 cobra 11

cobra 11

cobra 11

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2010 - 21:59

djw napsal/a:

dandra napsal/a:

dandro, zaadna hrsta vernyych! je nas hodne! kuprikladu ja jsem u topo3pro byl na tvem typku priimo zavisly. az tak, te jsem ho docasne nasadil i na novou mapu 3.1pro ;) diiky.

nicmene ted, s tvym ofiko 3.1pro, mam trosku obtize s kriklavou barevnosti kostelu a dalsich sakralnich ploch. nevim, jestli jsem to jen ja, kteremu se nyni zobrazuji v ruzne tvrdych odstinech cervene. neumim si to opravit v editoru, tak jen cekam, jestli se to nejak (pro mne priznive) vyvine ;)

Tento týpek jsem nainstaloval poprvé a moc se mi s ním mapa líbí.Ty kostely mně až zas tak nevadí.Ale zjistil jsem,že budovy soudu (např.v Hradci Králové) jsou vybarveny zeleně a k nim se objeví popisek remízek.....
  • 0

#370 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2010 - 9:07

Řešíš vyřešené ... vždyť je o tom řeč na vrchu téhle a na minulé stránce ... buď si to v editoru uprav sám podle mého TYPku, kde je číslo plochy dobře, nebo uháněj dandru 8-)
  • 0

#371 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2010 - 3:03

Nová verze #5-2 mých TÝPků - změna Topo Czech 3.1 (Pro)
---------------------------------
(zatím pouze pro Oregon a Dakotu)

Vzhledem k tomu, že nový firmware pro Oregony (3.81 beta) a Dakotu (3.11 beta) konečně odstranil chybu s překrýváním mapových POI tečkami, znovu jsem v TYPku mohl povolit popis POI bodů v mapě ... tzn. v Oregonu můžete teď opět povolit nebo zakázat zobrazování názvů významných bodů (např. kostelů, kulturních objektů, restaurací, úřadů, obchodů, škol, atd.) přímo v mapě a nemusíte se do těch objektů strefovat špendlíkem, abyste se dozvěděli jeho název ... ani u výše zmíněných objektů, ale není zobrazování stoprocentní (to závisí na tom, jestli je POI bod "pojmenován" výrobcem mapy)

[CZ: Nastavení \ Mapa \ Detaily ... \ Velikost písma ... \ Mapové POI]

[EN: Setup \ Map \ Advanced Map Setup \ Text Size \ Map Points]

Pro správné zobrazení použijte nejnovější FW pro Oregon (3.81) a nejnovější verzi #5-2 mých TÝPků ... najdete je tradičně v mém podpisu ...

[na obrázku je pro mapové POI zvoleno pro názornost největší písmo]

Přiložené miniatury

• 443.jpg

• 0

#372 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2010 - 11:35

djw napsal/a:

Kostely ponechávám karmínové úmyslně. Je to důležitý orientační bod.

cobra 11 napsal/a:
Ty kostely mně až zas tak nevadí.Ale zjistil jsem,že budovy soudu (např.v Hradci Králové) jsou vybarveny zeleně a k nim se objeví popisek remízek.....

Třeba tam odsuzují k veřejně prospěšným pracem a výsadbě dřevin ... :D Díky za upozornění. OPRAVENO. Stáhni si novou verzi.
  • 0

#373 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 19:50

Dneska jsem nastudoval jak pouzit TYP soubor od HuntBehinda a pisu tenhle post abych mu verejne podekoval. Zeleznice vypada normalne, lesni cesty a pesiny jsou normalni, barvy TZ jsou rozeznatelny. Proste z toho skoro udelal normalni turistickou mapu. :) Veliky diky!
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#374 hrasek

hrasek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 19:55

Kluci (Huntbehind a Dandra), nechcete ty svoje TYPky poslat do Picodasu ať se podívají jak má vypadat mapa. Ten originální vzhled je fakt na 2 věci. Moc díky za vaše TYPky!
  • 0

#375 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 20:54

semik75 a hrasek: díky, pochvala potěší :) hrasek: divil bych se, kdyby to tam už neviděli ... jako mohli by to dělat o hodně líp a pečlivějc, to každopádně, na druhou stranu ale chápu, že udělaj radši něco, co sice nenadchne, ale ani neurazí ... plus asi počítají s menším rozlišením a množstvím barev starších modelů(?) ...a přeci jen já si TYPka upravil podle vlastních preferencí a pokud se líbí ještě někomu jinému, jsem rád, ale hodně lidí zas preferuje TYPek od dandry nebo se spokojí s originálem ... buďme asi rádi za možnost volby a TYP editor B)
  • 0

#376 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 22:51

Obávám se, že než vyjde Topo Czech 4 tak nové týpky nebudou... na tom snad už není co zlepšovat ve verzi 5.2 B)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#377 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 23:57

fremen.cz napsal/a:
Obávám se, že než vyjde Topo Czech 4 tak nové týpky nebudou... na tom snad už není co zlepšovat ve verzi 5.2 B)

Ještě chvíli asi budou :| Ale jednou třeba tvůrci map pochopí, že nelze vyrobit týpek ten, aby se zavděčil bloudilům všem. Každá mapa se proto (možná) bude prodávat se sadou týpků:
1) pro pěší turisty - standard
2) pro obsedantní geocachery - s malými ikonami, aby jim nezakrývaly tisíce kešek v POI
3) pro bikery - se zvýrazněnými cyklostezkami a vypnutými dálnicemi
4) pro slepce - s velkými ikonami přes půl displeje
5) pro motoristy - bez turistických značek a cyklostezek
6) ...
... a to všechno min. 2x - v mutacích se širšími/užšími silnicemi pro displeje s vysokým/nízkým rozlišením a ještě různým barevným podáním stejných RGB barev.

K tomu budou přibalovat udělátko, nejlépe jako jednu funkci v Mapsourcu, jejíž pomocí si uživatel přepne styl zobrazení a vyexportuje do GPSr. Anebo ještě lépe - user si bude moci týpky přepínat přímo v GPSr.

Můžeme uzavřít sázky, za jak dlouho to někoho napadne a za jak dlouho se tenhle jednoduchý nápad stane realitou ;) Já bych na to ale nevsadil ani zlámanou grešli. Jako bookmaker bych si totiž tipnul, že bude komerčně výhodnější prodávat různě otypovanou (datově stejnou) mapu jako různé produkty B)
  • 0

#378 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 7:44

Pánové, Vás by ten Garmin měl fakt platit. Ten servis je výborný. Vyjde nová verze fw, hned je na něj čeština a upravenej TYPek. Prostě paráda. HuntBehind: Prosím tě, nechtěl bys ty pomeranče, které znázorňují města, městečka a vesnice přehodnotit maximálně na mandarinky? :D Ty oranžový kolečka jsou ukrutně velký a při minimálním zoomu, který je pro navigaci použitelný zabírají fakt hodně místa (někdy i celé náměstí) Je to jen návrh...kdo umí si to předělá :)
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#379 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 9:39

Kolik je pro tebe "minimální zoom použitlenej pro navigaci"? ;-) No já vím, že je to celkem nezvyk, ale udělal jsem to tak schválně, protože mě vždycky štvalo, že ty zelenomodrý pidipuntíky nemůžu nikdy najít...při velkém zoomu se to dá, a při oddálení (800metrů) radši vidím puntíky než shluk budov, ale je fakt, že třeba při 3km a víc to nevypadá nic moc ... takže je zmenším, ono asi bude stačit, že jsou červený ... B) Jinak města a vesnice jsem do TYPku přidal taky proto, abych vyzkoušel, jestli u nich jde změnit velikost textu (což kdysi někdo chtěl). U těchhle POI to samozřejmně nejde, vždycky se to "překryje" tím malým písmem. :|
  • 0

#380 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 10:00

Při běžném pohybu používám tak 120-200m. Nevím no...Snažím se na to dívat z tvého pohledu, proč sis tam dal takové koule...nic mě nenapadá. Já žádný puntíky(zelenomodrý či červený) co se týká měst a vesnic nikdy nevyužil. Vždycky mi stačilo, že to zobrazilo název města/vesnice. Bod jako takovej nevím k čemu je dobrej. Jako ona to je novota.To se ohledí. Do měsíce si třeba bez těch pomerančů nebudu moct představit život :)
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama