Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#381 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 31 May 2010 - 10:28

Ono totiž záleží taky na tom, jak máš v mapě nastaveno zobrazování ulic. Já je mám nejmenším písmem a klidně do těch 200 m nebo na auto ... název měst a vesnic je na najmenší velikost taky přednastavenej. Takže z těch 200 metrů se to dokonale plete. Pokud to zkoušíš někde, kde to znáš, nepotřebuješ puntíky ... ale když potřebuješ rychle vědět v neznámym prostředí, co je název vesnice a co ulice, je mnohem jednodušší začít od puntíku ;-)
  • 0

#382 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 31 May 2010 - 11:34

Aha..tak už mi to je jasné.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#383 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 31 May 2010 - 23:25

Takže je tu TYPek verze 5-3

úrava ikonek Topo Czech 3.1 (Pro):

- zmenšení ikonek (puntíků) měst a vesnic
- změna ikonky "kotovany bod"
- změna ikonky "zimni stadion"
- změna ikonky "skala"
- doplnění zbývajících ikonek (nyní jsou v TYPku úplně všechny ikonky, které mapa obsahuje)
- nastavení různé velikosti popisků POI bodů ...
[projeví se pokud zadáte v gps Nastavení \ Mapa \ Detaily ... \ Velikost písma ... \ Mapové POI - Žádné]
  • 0

#384 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 31 May 2010 - 23:39

oooh... už nejsou benzinky a autoopravny velké jak kráva ;) Možná ta ikona "zimní stadion" je ještě krapet přerostlá, ale co už B) btw tyhle multi-označení kostelů jsou hádám záležitostí mapy a ne TYPků, že?

Přiložené miniatury

• topo31promultikostel.jpg

• 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#385 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 0:30

jj, máš pravdu, předělal jsem to ... a ty zdvojené ikony jsou způsobené buď dvěma body pro jeden objekt v jedné mapě, nebo prolínáním bodů z více map, jak v MapSource tak v navigaci ... což je pravděpodobně vlastnost ... ale ne vždy je to ok.
  • 0

#386 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 7:29

HuntBehind napsal/a:
zdvojené ikony jsou způsobené buď dvěma body pro jeden objekt v jedné mapě

mapu mám v PC jen jednu, takže je to "podkladem" kde jsou dva/tři body na jednom místě (některé jiné kostely to mají opravdu na jednom místě)

jenom dotaz na závěr, kdy nastupuješ do Picodasu? ;)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#387 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 13:32

Před chvilkou jsem zjistil, že vlastníci mapy Topo Czech 3.1 PRO mají možnost zdarma aktualizovat na Atlas Czech 2010NT, bohužel týpek z 8.1 není použitelný :(
  • 0

>>> Všechno jde, jen hadi se plazí <<<

#388 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 13:54

garfield napsal/a:

Před chvilkou jsem zjistil, že vlastníci mapy Topo Czech 3.1 PRO mají možnost zdarma aktualizovat na Atlas Czech 2010NT, bohužel týpek z 8.1 není použitelný :(

Copak nebudu mít nikdy klid? :-D Každopádně díky za upozornění ... pravděpodobně stačí v TYP editoru jen změnit ID mapy na 1646 ... a TYPek z Atlasu 8 by snad moh fungovat ...

Mrknu se na to a pokud tam budou nutný nějaký úpravy, řek bych že tak zítra, pozejtří by to mohlo být ...
  • 0

#389 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 14:07

garfield napsal/a:

Ahoj, dal bys odkaz na zdroj? Diky.
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#390 garfield

garfield

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 14:11

Máš recht ;) prostá změna ídéčka funguje, jestli jsou tam nějaké drobnosti špatně nejsem schopný posoudit. EDIT: brazajar, aktualizaci najdeš na http://www.garmin.cz/unlock
  • 0

>>> Všechno jde, jen hadi se plazí <<<

#391 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 14:36

HuntBehind: Prosímtě... nastavení různé velikosti popisků POI bodů Díval sem se na to jen z rychlíku... Chápu to tak, že různé POI mají různou velikost popisků a to se projeví, když v navigaci vypnu popisky? Mě to nějak jede nejede, tak jsem z toho mírně dezorientován :)
  • 0

#392 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1207 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 15:56

Mozna uplne mimozni otazka, ale dokazal by TYPek nezobrazovat POI, ktere jsou standartne v mape (hotely, divadla....) a nechat uzivatelsky nahrane POI ( kese jako poiky)? :)
  • 0

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X

#393 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 17:37

No, úplně vypnout všechny mapové POI najednou dokáže i Oregon, nemusí se nic nastavovat v TYPku ... ale pokud 60tka ne-e, tak bys těm cca 100 POI bodům, musel růčo po jednom v TYPku přiřadit průhlednou .png ikonku. Pak by je to teoreticky nemělo v mapě zobrazovat ... asi je tam taková "ikonka" dokonce přednastavená, ale nezkoušel jsem to ... Otevřeš si TYPka v editoru, zvolíš "upravit" u konkrétního bodu, a klepneš na takovej prázdnej obdélníček pod nápisem "Or use some of these icons:"a ta prázdná ikonka se tam asi nastaví ...
  • 0

#394 lukabike.com

lukabike.com

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1207 příspěvků(y)

Publikováno 01 June 2010 - 17:53

Diky za tip, vyzkousim, ale az po dovolene :)
  • 0

Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X

#395 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 02 June 2010 - 22:59

verze TYPků #6
---------------------
pro správné zobrazení mapových POI (ikonek) je nutný nejnovější gps firmware!
Oregon x00 (fw 3.81 beta), Oregon x50 (fw 3.51 beta), Dakota (fw 3.11 beta)

změny:

- Atlas Czech 2010 NT (oproti TYPku pro Atlas 8.1 drobné úpravy, doplnění všech POI, doplnění několika linií a ploch)

- Topo Czech 3.1 Pro: úprava ploch "liniová vegetace", "křoviny", "kosodřevina", "osamělý strom", "remízek", "louka"

Pro velikost popisků mapových POI bodů jsou v Oregonu čtyři možnosti zobrazení:

"Žádné" - Používá nastavení velikosti popisků TYPku (středním písmem turistické a orientační body, občas města a vesnice, malým např. názvy hotelů a samoobsluh, atd.)

Malé, Střední a Velké - gps ignoruje nastavení TYPku a zobrazuje popisky všech povolených ikonek v takové velikosti, jak říká název ;-)

Důležité je následující:
- ne všechny kategorie POI zobrazují nějaký popisek
- ne všechny body jedné kategorie obsahují zobrazitelný popisek
- gps si dělá co chce
- některým kategoriím jsem zobrazování zakázal (např. Policie, Restaurace, Hasiči, atd. ... komu se to nelíbí, nechť si to upraví)
  • 0

#396 bertlak

bertlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2010 - 9:25

S laskavým nedovolením Dandry jsem si drobně upravil jeho TYP TOPO CZECH 3.1 PRO LOW dle svého vkusu. Kdyby snad chtěl někdo vyzkoušet.;)

http://www.uloz.to/5...68/i00006a9.typ
  • 0

#397 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2010 - 13:37

HuntBehind napsal/a:
kristapána už vím ... dyť ty máš starej firmware :D ... to co ti to dělá je ten známej problém překrejvání ikon (asi to vážně bude překrejvat Oregon z vlastních zásob - má asi jiný ikonky než 300) a ten problém byl odstraněnej až v poslední betě! Jdi do ní, zatím nikdo nehlásil problém ...

Pro 550t je ta beta 3.51. Upgradnuto a už to neblbne. Díky!!! :) Uvidíme co zase "objevím". :)

HuntBehind napsal/a:
nicméně velikost jejich poisků bude i dál střídavě větší nebo menší, podle toho jak se Oregonu zrovna chce ... toho, že je popisek aspoň občas větší jsem dosáhl v TYPku, města a vesnice mají natvrdo přednastavený malý popisek a to štvalo zase mě ...

edit: tedy blbne. Velikosti popisků měst poskakují jako dříve. Uvidím jestli to rozdejchám a přinejhoším si udělám, šemíkovu verzi. Díky. :)

HuntBehind napsal/a:
A prosím jestli bys nemoh ty svoje příspěvky ohledně tohohle problému smáznout, ať to tu nedělá bordel, já to do toho svýho příspěvku doplním. Smazání příspěvku se dělá jeho editací a v položce nastavení pod příspěvkem zatrhneš vymazat a odešleš ...

Smazáno.
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#398 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 03 June 2010 - 13:52

no blbne a neblbne ... řekněme že z mého pohledu je to vlastnost ;-) mě by se líbilo, kdyby se daly názvy sídel nastavit středním písmem a nehýbaly se ... to ale nejde. Přednastavený je u sídel popisek malý a úpravou v TYPku jsem dosáhl apoň tohohle výsledku ... tzn. když někam posouváš mapu, sídlo máš větším písmem, takže snadno najdeš jeho název a zmenší se až po chvilce ... aspoň není celou dobu utopený v ostatních popiskách ... jestli tě to ale bude z nějakého důvodu štvát, tak edituj TYPek tak, že u všech puntíků pro sídla odznač zašktávátko "upravené popisky" ... a sídla budou od té doby jen malým písmem ať nastavíš co nastavíš...
  • 0

#399 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 06 June 2010 - 7:28

Jdu plácat po ramenou :D Jak sem tu psal před pár postama...Ty oranžové gule jako města a vesnice se mi tak osvědčily, že už si bez nich mapu nedokážu představit. Je to fakt hned přehlednější. Popisky u poi bodů sou super. Doma od stolu mi to jaksi jelo/nejelo, ale v terénu se to chovalo výborně. Tohle byl v týpku ten největší krok kupředu, protože popisky mě osobně fakt chyběli. Trefovat se za chůze špendlíkem byl opruz. Hunte, skvělá práce
  • 0

#400 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 08 June 2010 - 14:07

TYPek verze #7 aneb hezkou dovolenou a šťastnou cestu 8-)
---------------------

City Navigator Europe 2011.1
- doplnění (zviditelnění) několika ploch
- upravení zelených ploch
- doplnění několika linií
- doplnění POI ikonek z 99%
- úprava nočního režimu

Atlas Czech 2010NT
- úprava linie "privoz"
- drobná změna ikonek restaurací
- zmenšení ikonky "informace"
- zmenšení ikonky "kavárna"