Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#401 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 08 June 2010 - 14:12

HuntBehind napsal/a:
TYPek verze #7 aneb hezkou dovolenou a šťastnou cestu 8-)

děkujeme, hlavně tobě hezkou dovolenou a odlovy a nashledanou u Topo ČR (Pro) v4 ;)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#402 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 09 June 2010 - 7:34

Se chystám na Manjanu a koukám, že jsem vám asi zatajil týpky na Topo Adria, se kterou je geoživot v Hrvatsku a přilehlém okolí poněkud jednodušší. Takže sosejte jako vždycky na známém místě ;)
  • 0

#403 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 09 June 2010 - 11:06

dandro,

beru vse zpet, karminove cervene kostely v topo 3.1pro v navigaci nekrici tak, jak jsem si myslel ze budou, a tak mne tve typy nyni (opet! slava! huraaa!) provazeji na vsech mych cestach. dekuji!

dandra napsal/a:
Se chystám na Manjanu a koukám, že jsem vám asi zatajil týpky na Topo Adria, se kterou je geoživot v Hrvatsku a přilehlém okolí poněkud jednodušší. Takže sosejte jako vždycky na známém místě ;)

• 0

#404 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 09 June 2010 - 16:55

HuntBehind:
Mám na Tebe prosbu. "Dělové" koule u sídel je perfektní nápad, zkouším to ale teď na mapě TOPO Adria. Ten jsem si částečně předělal (ještě než sem Dandra hodil svůj). Ale pohořel jsem právě u sídel. Dá se zjistit, jaký je kod bodu v týpku?. Některé jsou společné, tam se to dá odvodit. Jinde je to zvěrstvo, protože třeba Pipeline (oil or water) je tam ve skutečnosti místní komunikace.
V tomto případě ovšem adekvátní bod v týpku není.
Konkrétní příklad - jak jsi zjistil, že velké město je 0x114, Podtyp 0x04?

Edit: Tak u Adria jsem to vyřešil, protože v seznamu kódů je to napsané (např. 0x0f, Podtyp 0x00 [City name(Point, big)]). Ale u TOPO ČR to u 0x114 není.
  • 0

#405 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 09 June 2010 - 19:57

Jde to, ale dře to ;-) Nejdřív si potřebuješ pro konkrétní mapu vytvořit tzv. UNITYPE ... to je TYPek, který když umístíš do instalované mapy v MapSource, tak bude mít divné barvy a místo POI jen čtverečky. Když ale budeš přes mapu jezdit nějakým nástrojem na přesný popis barvy, tak její hodnota bude reprezentovat hodnotu, kterou poté zadáš určité k ploše, linii nebo bodu. No a protože žádná mapa nemá pro všechna města a vesnice pouze jeden druh bodu, musíš v MapSource (s UNITYPEM) vyhledávat různá města a vesnice a měřit barvu puntíků.

UNITYPE vytvoříš v editoru na záložce "Pomůcka pro NT mapy", kde taky najdeš přesný anglický návod jak na to
http://ati.land.cz/g...edit/editor.cgi

stačí vyplnit "family ID" příslušným číslem mapy, v položce "Exclude elements from this TYP file" zadáš cestu k TYPu, který upravuješ, zaškrtneš "Including POIs" ...a pokud bys chtěl upravovat taky plochy a linie, je potřeba abys ještě do těch řádků vyplnil:
4b
4a 00
  • 0

#406 pes13

pes13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 09 June 2010 - 20:03

v položce "Exclude elements from this TYP file" zadáš cestu k TYPu,

No, tohle jsem sakra přehlídnul. Díky:)
  • 0

#407 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 14 June 2010 - 8:06

Čas dovolených se blíží, spousta z vás bude pixlovat v Itošce a já zapomněl, že jsem kdysi dělal topo týpek Land Navigator Italia. Taxem ho trochu voprášil, polepšil a vy můžete sosat... ;)
  • 0

#408 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2010 - 10:18

Revidoval jsem týpka pro Topo Deutschland v3, naučil ho mluvit česky a výsledek přihodil tam, co vždycky. Gute Fahrt, auf wiedersehn und Gott mit euch!
  • 0

#409 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2010 - 14:01

dandra napsal/a:
... týpky na Topo Adria, se kterou je geoživot v Hrvatsku a přilehlém okolí poněkud jednodušší...

...nyní pro zaryté vistaře, 60kaře i oreganisty i zümaře na motorkách. Čtete příbalový leták :D Oba tábory mohou sosat ZDE

Tak, kafe dopito, v notebooku už mi stejně dochází baterka a já pokračuju na Manjanu. Zduřte a kdybyste v týpkách objevili nesmysl, nebo se vám něco hrubě nepozdávalo, místo pomluv pomůže soukromá zpráva ;) Hvala i vidimo se kasnije B)B)B)
  • 0

#410 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2010 - 1:00

TYPek verze #7-5
-------------------------

přidaný TYP pro Albania Geopolitical GPS Basemap v2
  • 0

#411 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2010 - 8:17

Poraďte prosím jak na tuto mapu. Nemohu ji v Mapsource ani v Oregonu 400 nějak najít a změnit jí typek. Dík.
  • 0

#412 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2010 - 8:48

Myslíš mapu World Map v4?

Jak jí můžeš chtít najít v Mapsource? ;) Instaloval jsi jí? Pokud ano, měla by být přece defaultně v C:\Garmin\FAM_134 (kdyžtak nech v počítači vyhledat tuhle složku)

v Oregonu bude asi jako gmapbmap.img nebo něco takového...ale rozkuchat img soubor, změnit TYP a znovu nahrát je vyšší dívčí ... takže doporučuju jít na to přes instalaci ...
  • 0

#413 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 02 July 2010 - 8:24

Pro autocestu do Chorvatska možno sosnout týpka na Adria Route v3.00. Routuje i po nově otevřeném kusu dálnice od Mariboru až za Ptuj, takže Slovinsko, obětujete-li €15 za týdenní, resp. €30 za měsíční známku (a ono to snad už ani jinak nejde), je už otázka necelé půlhoďky. Vyzkoušeno ;)
  • 0

#414 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 09 July 2010 - 3:17

HaLuMa napsal/a:
Ahoj.
Zkousel jsem novy typek na Viste HCx, a mam drobnou pripominku k vylepseni: Problem jsou lesy vs. louky (svetlejsi zelena s travickou...). Ty dve zelene jsou na displeji dost podobne. Navic kdyz se na displej nekoukas kolmo, ale odklonis ho trosku od sebe, tak nejak lehce zmizi zluta slozka, takze ty dve zelene se stanou uplne stejne. Dosti to ztezuje orientaci, navic mam pocit, ze u verze 3.0 jsme resili uplne totez.
Navrhuji tedy:
- na louku nedavat ty obrazky travicek, a nechat jen podkladovou barvu. Jakmile je na plose neco nakresleneho, je jasne, ze tam neco roste. Trava zase neni tak vyrazna jako les, aby to tam muselo byt nakreslene.
- zkusit tu zelenou louku asi vice zesvetlit, aby to melo vizualne blize spise k te bile na volne plose a vic se to opticky oddelilo od opravdu zarostlych ploch.
Diky za vyslyseni, a jeste vetsi diky za vsechnu praci s TYPama, co pro ostatni delas!

Je vedro, neprší, tráva vypelichala a zežloutla. Napraveno ZDE Díky! ;)
  • 0

#415 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 09 July 2010 - 7:56

Vypada to o dost lepe, diky moc! Pristi tyden to dukladne otestuji v praxi. ;)
  • 0

#416 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 18 July 2010 - 22:32

Tak nevím, nahrál jsem do 60CSx TOPO 3.1 PRO a zmizely mi půdorysy budov, to je vlastnost a nebo jsem na něco zapomněl ? Zkusil jsem to jak s týpkem od Dandry, tak s tím výchozím, co byl u mapy. Doplněno: Vypadá to na chybu v MS, příliš stará verze ...
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#417 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2010 - 5:39

kolombo napsal/a:
Tak nevím, nahrál jsem do 60CSx TOPO 3.1 PRO a zmizely mi půdorysy budov, to je vlastnost a nebo jsem na něco zapomněl ?

Zkusil jsem to jak s týpkem od Dandry, tak s tím výchozím, co byl u mapy.

Doplněno: Vypadá to na chybu v MS, příliš stará verze ...

Týpek funguje. To jenom starýho Mapsórsa novejm mapám nenaučíš... ;)
  • 0

#418 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2010 - 7:42

Jo, abych nezapomnel, posledni upravy v TOPO CZ se mi v terenu na Viste osvedcily. Dik!
  • 0

#419 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5681 příspěvků(y)

Publikováno 19 July 2010 - 22:43

dandra napsal/a:

kolombo napsal/a:
Tak nevím, nahrál jsem do 60CSx TOPO 3.1 PRO a zmizely mi půdorysy budov, to je vlastnost a nebo jsem na něco zapomněl ?

Zkusil jsem to jak s týpkem od Dandry, tak s tím výchozím, co byl u mapy.

Doplněno: Vypadá to na chybu v MS, příliš stará verze ...

Týpek funguje. To jenom starýho Mapsórsa novejm mapám nenaučíš... ;)

Ten problém není v tom MapSourcu, ale v sadě nahrávaných map. Ta kombinace map, co se snesla s TOPO 3.0 se v kombinaci s TOPO 3.1 prostě nedá použít.

Asi to dělá free mapa Polska, uvidíme, testnu to.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

#420 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 20 July 2010 - 4:30

kolombo napsal/a:
Ten problém není v tom MapSourcu, ale v sadě nahrávaných map. Ta kombinace map, co se snesla s TOPO 3.0 se v kombinaci s TOPO 3.1 prostě nedá použít.

Asi to dělá free mapa Polska, uvidíme, testnu to.

S tím jsem se už taky setkal. Garminí mapy se do registru zapisují jako "Product" nebo "Family". Postarší nebo freewarové, na koleni dělané mapy jsou ještě jako "Product" a s tím si novější verze Mapsourců už nedokážou poradit. Jakmile novějším Mapsourcům ponecháš "Product" v registru, tak spadnou rovnou nebo až při pokusu o kompilaci mapsetu s "family" mapou. Nevěděl jsem, jak to obejít, takže mým řešením byl batch, který mi vždy přidal "produkty" do registru a spustil starou verzi Mapsourcu a druhý, který "produkty" odmazal a spoustel novejsi Mapsource. Kompilace mapsetu sla vzdycky minimalne na dvakrat. Proto nosim na klicich microcache a v ni jsou ruzna MicroSD s ruznymi mapsety, ktere jsem přehazuju podle toho, kde se momentalne nachazím. I freewarove projekty ale už začinají vytvaret "family" mapy, takže život začíná být opět jednodušší a přípravy mapsetu do méně civilizovaných oblastí pokrytých jen freewarovou mapou rychlejší.

Omlouvám se za off-topic, ale třeba jsem tímhle příspěvkem někomu ušetřil zdlouhavé bádání nad padajícím MS ;)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka