Přejít na obsah

Fotka

Změňte vzhled mapy - TYPky pro Topo Czech 2 a 3.1 (Pro), Slovakia Topo 2, Atlas Czech 8.1 a 2010 atd

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
714 odpovědí na toto téma

#461 capo

capo

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 9:01

Nějak to tu zapadlo. Netušíte prosím někdo, jak v TYP - u jaké vrstvy, zvětšit názvy měst a obcí?
  • 0

#462 Tamila

Tamila

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 9:29

Našel jsem nebo spíše nenašel ikonku bankomatu. V týpku bankomat je ale bez ikony.
  • 0

#463 cobra 11

cobra 11

cobra 11

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 10:18

dandra napsal/a:

cobra 11 napsal/a:
U výškových bodů se nezobrazuje jejich výška a při najetí kurzorem se neoznačí.

Zobrazuje. Viditelná část ikony kamene je ale umístěná v pravém dolním rohu transparentního čtverečku 16x16. Je to schválně kvůli tomu, že výškové body bývají umístěny na věžích kostelů a tudíž mají stejné souřadnice jako jiné ikony. Při zobrazení výškového bodu na kostele se v GPS dvě transparentní ikony v mém týpku zobrazí tak, že ikona kamene bude ležet u paty kostela nebo věže a nikoli uprostřed. Takže stačí najet hrotem špendlíku buď přímo přesně na ikonu kamene nebo mírně vlevo nahoru od něj. Popisek kóty se pak zobrazí.

Díky za rychlou odpověď,už jsem na to přišel taky.Zatím jsem to zkoušel jenom v MapSource.U Topo Czech 3.1Pro se údaj o nadmořské výšce zobrazuje od měřítka 200m pořád,kdežto v Topo Czech PRO 2010 jak popisuješ ty.
Jde mi o to,že si během výletu kontroluji podle výškových bodů výšku v GPSce.Zatím používám originální týpek.Když dám v GPSce měřítko 120m,tak se při přiblížení automaticky zobrazí popisek kóty s výškou a já nemusím na ni kurzorem najíždět.Chci se zeptat,jestli to bude takto fungovat i s tvým týpkem,který je mnohem přehlednější.Dá se to zobrazování (od určitého měřítka) nastavit v týpku?Díky za odpověď.
  • 0

#464 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 14:16

Diky dandro za upravu tveho TYPka. Jeste jsem si ho trochu upravil k obrazu svemu umazanim zbytecnych "mestskych" ikonek a nejak me to chytlo, ze jsem si i podle tebe upravil i TYP na Atlas Czech 8.1
  • 0

#465 madbin

madbin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 173 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 14:50

Pripojuji svuj typek pro TOPO Czech 2010 PRO. Jedna se o mirne upraveny HuntBehinduv typek adaptovany na nove mapy...

http://gczl.cz/download/typek.zip
  • 0

#466 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 20:09

Tak jsem to nevydržel a nainstaloval si na dnešek mapu s Dandrovým TYPkem. Celý den jsem s ní jezdil, chodil a lovil po Praze. Můj dojem - díky nechci. Mapa je příliš barevná, cirkusová, prostě nepřehledná. V přírodě mimo Prahu možná dobrá věc, ale v Praze nepoužitelná... ... musím ale přiznat, že menší ikony POI se hodí. Kdyby je šlo vypnout, bylo by to supr. A taky údaj o nadmořské výšce na vrstevnicích.
  • 0

#467 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 20:43

No vidis a ja mam naprosto opacnej nazor, podle myho je pak mapa daleko prehlednejsi... Ikonek se zbavit lze - viz muj predchozi prispevek...
  • 0

#468 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 21:01

děkuji všem, co tvoří TYPky, každý má možnost volby (použít/nepoužít/udělat si vlastní). Ty od Dandry jsou mnohem lepší, přehlednější než originál, ostatní jsem zatím nestihl vyzkoušet.
  • 0

#469 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 22:23

sobikovi napsal/a:
Tak jsem to nevydržel a nainstaloval si na dnešek mapu s Dandrovým TYPkem. Celý den jsem s ní jezdil, chodil a lovil po Praze. Můj dojem - díky nechci.

Z toho si nic nedělej. Mě by se taky nechtělo celý den jezdit, chodit a lovit v Praze. To je čirý masochismus s týpkem i bez. Ale díky za tu oběť :D

Ty týpky, co jsou na webu jsou ty, co mám v obou GPS. Nikomu je přece nevnucuju, ani nenutím, aby mu vyhovovaly. Od verze 2010, kdy jsou výškové body v mapě vybavené údajem s přesností na 2 desetinná místa, nemůžu kvůli přehlednosti mapy potřebovat, aby se zobrazovaly automaticky, stejně tak údaje z kilometrovníků na dálnici. Ten údaj tam je a kdo ho čas od času potřebuje, ten si na ikonku ukáže špendlíkem. Vrstevnice asi ještě přehodnotím, ale faktem je, že rád vím dopředu, jestli ten chleba, co do sebe nacpu pod kopcem, budu mít v sobě i nahoře :o Počet variací, permutací a kombinací s opakováním i bez se limitně blíží k nekonečnu, takže moje ambice musí skončit u dobrého, bezchybného základu týpka, který si každý může upravit dle svého gusta, anebo říct díky-nechci a žít v klidu s Huntovou nebo i tou tovární verzí ;)

Pokud někomu ikony ve městě překáží, pak se u Colorad a pozdějších samozřejmě dají vypnout úplně. Od toho jsou přece profily ;) Chápu ale 60kaře a Vistaře, pro které zrobím ještě jeden holotýpek bez ikon hospod, autoopraven, škol a dalšího, co překáží a vypnout nejde, protože by zároveň neviděli pixly, které mají uložené jako POI.

Kdo potřebuje k městům větší popisky, čtverečky nebo jen větší koule B), nechť zaměří svoji pozornost na POI 114x04, 06, 07, 08, 09, 0a, 0b, 0c

Za všechny připomínky a upozornění na chyby v originále i mnou způsobené v minulosti i v budoucnu vám mockrát dík!
  • 0

#470 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 22:38

2 dandra: Ještě asi douprav POI 0x54 0x00 přírodní koupání, ta ikona je otřesná... je třeba na Nových mlýnech.

Jinak týpky jsou fajn, díky za ně, co se mi nelíbí, tak to si změním, ale hlavně nemusím nikde bloudit co a kde jak je.
  • 0

#471 GeoVlk

GeoVlk

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 22:42

Dandro velké díky i ode mě. Sice jsem na oregonech provozoval Huntovo dílko, ovšem s příchodem 62 do domu velice oceňuji tvůj holotýpek kdy důvod je nasnadě. Jen jsem si dovolil přebarvit silnice: žlutý na šedý, červený na žlutý, a dálnice na červeno, tak nějak mi to vyhovuje trošku míň barevný. Ještě jednou dík a jen tak dál. ;) Pro zájemce a hračičky ho sem dávám k dispozici. Jen mi prosím nepište, co na něm mám ještě upravit, na to nejsem dost dobrej. :)

Přiložený soubor (y)

• 0

#472 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 23:15

to DANDRA: díky za skvělý typek...mě osobně maximálně vyhovuje,...aspoň co se tejčě LOW RES pro HCx.
  • 0
Věřme v to lepší, počítejme s tím horším...
Nic není nikdy tak, jak se to zdá.

#473 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 31 August 2010 - 23:32

REVIZ napsal/a:
2 dandra: Ještě asi douprav POI 0x54 0x00 přírodní koupání, ta ikona je otřesná... je třeba na Nových mlýnech.

Opraveno. Díky ;)
  • 0

#474 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 7:49

sobikovi: vidis to, pro tebe omalovanky a pro me cesta k prehlednosti. Radeji mam ruzne druhy silnic odlisene, nez aby to bylo vsechno slite jednou barvou. Takze co se me tyce, tak dandrovi tleskam :-)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#475 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 8:30

Já nic neříkám, je za tím kus práce a nevypadá to špatně - mapa je určitě bližší k té papírové, což může být v přírodě výhoda. Ve městě to ale na mně působilo dost rušivě, spousta nových výplní atd.
  • 0

#476 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 8:55

to Sobik: tož hurá do přírody, ven z města, neboj se toho :)
  • 0

#477 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 9:25

Já dandrovi také děkuji a za každý stažený TYP poctivě posílám jednu DMS. Akorát střídám místa určení ;)
  • 0

#478 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 14:05

Mam takovy dotaz na upravare TYPku. Potrebuju upravit ikonku, ktera ale neni v puvodnim typku obsazena. Vytvorim tedy v editoru novy POI, ale jak poznam jaky typ a podtyp mu mam priradit?
  • 0

#479 capo

capo

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 14:33

dandra napsal/a:
Kdo potřebuje k městům větší popisky, čtverečky nebo jen větší koule B), nechť zaměří svoji pozornost na POI 114x04, 06, 07, 08, 09, 0a, 0b, 0c

Asi bych potřeboval ještě více popostrčit. Myslíš tím např: "Typ 0x114, Podtyp 0x4"? Nebo jaký? A když už POI, je tam třeba vkládat nějaký obrázek, aby to mělo rozměry, nebo jen upravit velikost popisu? Ptám se, protože jsem zkoušel všechny varianty co mě napadly, ale nic nezabralo (pouze semi podařilo nakopnout vykreslování v MapSource.... :)
  • 0

#480 ReVIZ

ReVIZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 01 September 2010 - 14:45

maaaca napsal/a:
Mam takovy dotaz na upravare TYPku.
Potrebuju upravit ikonku, ktera ale neni v puvodnim typku obsazena. Vytvorim tedy v editoru novy POI, ale jak poznam jaky typ a podtyp mu mam priradit?

A ke kterýmu POI se ta ikona váže?
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama